Кувейт- 2-ра тема "За Кувейт с любов- снимки и още нещо"

• 63 536
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
Абра-пискюлите са за пердета.Много са красиви и с тях се декорират завесите:в типично арабски стил Wink

# 166
жалко,че тая тема така е замряла...
кажете къде богатите кувейтци (или там бедни няма  Thinking...) си пращат децата да учат?аз тук съм срещала араби от къде ли не(най-вече от африка), но нито един от кувейт....
и как са университетите там?

# 167
Преди всичко в Англия и САЩ, но преди време имаше много и в България, основно във Варна и София. Имаха един министър или зам. министър, който е завършил география в Софийския Университет. Сега незнам дали има техни студенти в България, но има наши там, които учат арабистика

# 168
Доколкото аз знам ако един кувейтец завърши с отличен успех то държавата му поема образованието в университета, като също се следи дали си взимат изпитите и имат и стипендия която е финансирана от държавата!
Мисля че е нещо като договор, плащат им образов3анието, и стипендия и след това им подсигуряват работа в кувейт!
Това ми го каза един петролен инжинер!Който в момета работи в петролната компания!
Там много стимулират месните да работят в държавата си а не в чужбина!Плюс че на месните им дават по високи заплати отколкото на един чужденец на същата длъжност и със същият стаж!

# 169
Здравейте на всички  Wink поздравявам Ви много хубава тема сте отворили и проблемите и вьпросите които сте поставила и отговорите всичко е много добре развито  Simple Smile
Много ми хареса както и информацията която получих!
Имам един въпрос надявам се не се натрапвам с нещо,искам да попитам относно на какви цени са билетите до Кувейт ,няма зна4ение дали от летище във Варна или СОфия?
Благодаря Ви предварително
Всичко най добро Ви пожелавам !!!

# 170
Директни полети от България до Кувейт има само през лятото от летище Варна. Билета е около 500 евро.
Радваме се, че се харесва темата, особенно за една такава малка страна, която не е все още толкова позната и различна от България.

# 171
Относно билетите!
Както беше писано преди това има директни полети Варна -Кувей през лятот който са от първата седмица на юни, до първата седмица на септември!и са на цена каквато е посочена в по горният пост!
Другите възможности са с OLimpic Airways или Turkish Airways, който са с голям престой или на отиване или  на връщане и са на долу горе същата цена!
Другият вариант който може да се ползва е с Jazeera Airways! който са лоу кост компания и техният двупосочен билет, истанбул-кувейт е 113 евро!

# 172
Благодаря ви много за информацията!! и аз също знам много неща за бита и културата в тази държава! приятеля ми е от там и така тази година реших аз да отида иншаАллах. Simple Smile

# 173
Naairah Това е страхотна новина. Приятеля ти кувейтец ли е? Или чужденец работещ там? Кога плануваш евентуалното посещение? А визата?
Креми, благодаря че допълни за Джазеера, изключих че вече имат полет до Истанбул. Още не мога да свикна с втори превозвач там, но доста добре се развиват....
Т.к. пишеш че също знаеш много неща за културата, ще се радвам ако споделиш нещо интересно, нещо което сме пропуснали...

# 174
Момичета здравейте!
Ех и аз ще се възползвам от инфото за полетите.Имате ли идея дали Ал Джазира е сигурна компания,имам предвид безпосни полети и т.н. и дали са членове на IATA.
Аз имам малко фобия от самолети и да съм информирана  Laughing
Благодаря!
Весел на празник на празнуващите!

# 175
orchestra Джазийра не е член на IATA все още. Имат страхотен профит за миналата и по миналата година и също така процента на "отлитане на време" е 93% за 2006 и 88% за 2007. Това са реални цифри и аз от личен опит знам, че освен че излизат на време, самолетите са чисто нови, изключително чисти, и много удобни за късите полети. Могат да се вземат много добри оферти при "early booking".
Весел празник и от мен на всички!

# 176
Весел празник момичета  Hug

Naairah, разкажи за Кувейт през твоя поглед ще е интересно!

Да питам усеща ли се под някаква форма празнуването на християнските празници, покрай чужденците които работят там?

Аз чета в момента едни книжки на Жан Сасън за жените в Саудитска Арабия, та покрай тях разбрах че авторката има и книга за Кувейт - "The Rape of Kuwait", но май не е толкова популярна като трилогията за саудитската принцеса Султана...

# 177
Здравейте  Wink
Да,приятеля ми Кувейтчанин
и аз лично съм информирана за Кувейт Спрямо религията и как нещата са устроени както и за живота между тийн поколението там. Как си празнуват християнските празници мога да кажа че съвсем спокойно,аз лично съм мюсюлманка но както знам от приятеля ми самите чужденици там(англичани,германци.....т.н) с времето което прекарват там и от времето което живеят там са си образували и места където да се събират,да няма дискотеки но много често знам  че се събират  и сами с правят купони и празненства както и си празнуват празниците... Там както казахте по нагоре има и църкви и специално литргии по празници и делници . За мен от нещата който знам Кувейт е Държава която е съчетала свойте морални норми,начин на живот ,религия и всичко останало до една степен вплетено с Западни Начин на живот...Все пак Америка им е помагала доста време в замяна на Нефт и тн... и повечето неща построени там и улици почти всичко е в такъв стандарт като в Америка.
Спрямо жените, наистина са в голямо разнообразие ,но наистина има и леки, който са като на повикване..главно те са Мароканки,Иранки ...
Стандарта на живот който води едно средно нормално семейство там е наистина Добро..сякаш на България доста време ще и трябва за да стигне един такъв стандарт ако изобщо успее..
И лично за мен аз съм прекарала доста време и в Турция и се чуствам много добре в такива държави Simple Smile и мисля че за Кувейт няма да имам проблем.
А във Връзка с Визите,аз мисля да стоя не повече от 4/5 дена,задължително ли трябва да си искарам Виза ? Simple Smile

# 178
Не искам да звуча грубо!
Но ти май никога не си била там!
Как сте се запознали?Как поддържате връзката си?
ако не е нахално разбира се!
Там виза се издава на определени държави на летището а на всички останали се издава виза от посолството на кувейт или негово представителство в държавата!
Вто списък на държавите който могат да вземат виза на летището!
Ние не сме в този списък
Писахме и за работните визи през колко медицински тестове се минават!
Но за туристическа не мога да кажа!
Сега ще погледна пак в сайта на външно мин на кувейт какви са точно условията!
http://www.kuwaitiah.net/ministry.html

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 23:07 от um_sami

# 179
аз не съм била там,както казах това го знам от тийн поколението там как те гледат на нещата разбира се има разлика между слоевете и кой как си води живота там Simple Smile
благодаря ти Ум Сами
Той идва главно тук при мен но не  е толкова редовно поради ред причини

Общи условия

Активация на акаунт