Кувейт- 2-ра тема "За Кувейт с любов- снимки и още нещо"

• 63 514
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Лили, да чух за голямата буря. Сигурно са се видели в чудо там, като си има в предвид, че аз докато бях тама такова нещо не е случвало а и не знам за други такива бури. Пише, че имао 4 загинали и хиляди ранени...
Благодаря ти за инфо, и че включват в темичката!!!
Дала за сватбите, разбира се че има какво да се каже макар и не толкова много, но са доста скучни, поне за мен...Била съм на 2 сватби..Ще разкажа всичко, което видях с подробности а и ще потърся допълнително инфо.
Допълнение към отговора за Ирак:

Кувейтската икономика има безпрепятствен обмен с пазарите на Ирак, Иран и всички страни от Залива. Това дава възможност чуждестранните инвеститори да използват Кувейт като врата към Ирак и страните от залива. Кувейт подкрепя реформите в Ирак, защото стабилността там ще се отрази благоприятно на сигурността в Кувейт и на взаимоотношенията между двете държави. В момента се работи по проект за създаване на 24-килиметрова безмитна зона на границата с Ирак. Кувейтците разчитат не само на историческите, но и на семейните връзки. Кувейтските инвестиции не са ограничени, те са отворени за всички области, зависят единствено от условията и гаранциите.

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:28 от prinzesa_bg

# 91
  • София
А относно сватбите - може ли двама млади , ако се харесват да излизат заедно , да ходят на кино , на кафе , като гаджета имам предвид . По - възрастните от семействата на двамата позволяват ли да се виждат ? Ясно ми е , че секс преди сватбата едва ли правят , или има още уреждане на брак преди да са се видяли дори . Предполагам , че вече са малко по - модерни в това отношение . Толкова ми е интересна тази тема , че само дебна да се докопам до компа и започвам да чета .

# 92
samo i az da popitam dali vsi4ki arabski svatbi si prili4at ili ima i razliki.Az gledah na video siriiska svatba,namreih shodni nehta s balgarskata tradicia.A popovod sexa moia priatelka,koiato e omajena za siriec kazva 4e sexa e zabranen predi braka,no ima dvoiki ,koito si go konsumirat i predi braka,no ne afihirat tova publi4no po razbiraemi pri4ini.Izviniavam se ohte vednuj sa latineca,no testaturata ne mi raboti v momenta ine moga da piha na kirilica.

# 93
Pipi, по принцип и в Кувейт като частност, поведението, облеклото на младите зависи от семейството. Какви са религиозните канони, не съм чела корана и не знам. Ще споделя от моя личен опит, а тези които знаят Корана моля да пишат.
Имам позната, която е кувейтчанка има 6 сестри. Семейството и е стриктно и тя излиза навън с черна абая. Не е излизала с момчета преди да се омъжи, но знам че е излизала като била извън страната по заведения, пушела и е пиела. Така, че някои момичетата правят всички забранени неща, скрито. Това включва и секс, като след това се прави операция. Но със годеника среща се прави само в присъствието на родител или брат. Браковете се уреждат м/у семействата. Но избора може да и да остане само на момичето или момчето. Т.к младите учат и работят заедно момчета и момичета възможно е да са харесат и след това се организира сватба.
Ако семейството е много стриктно и много богато тогава брака се урежда, но ако са от средната класа тогава има избор.
Чувала съм, че има и на някой кувейтчани женени за бълграки.
Просто нещата при браковете, много зависят от положението на семейството в обществото и това колко са богати. 
Иначе сватбите са еднакви. Мъжете и жените са отделно в две големи зали. Булката е с бяла рокля и е пълно с роднини,както на всякъде. Пеят, танцуват и се забавляват. После младожена идва с баща си и вземат булката.
За даровете, не съм питала, но ще проверя.

# 94
За кувейтската сватба... Аз съм била само на една със принцеска, на дъщерята на наше приятелско семейство. Беше голямо вълнение. Ходихме двете първо на салон за да се разкрасим и да си поставим типичния за арабите тежък грим (вкл. с изкуствени мигли). Беше страхотно преживяване, през цялата вечер имаш чувстото, че си с някаква маска на лицето си.
Отидохме директно в залата, която е специална за подобни ритуали, както вече знаете мъжете са от едната страна, жените от другата, но музиката е обща. Тоест водещия и музиката са при мъжете, но озвучаването е общо и много много силно.... Женската половина на сградата е разделена на зала, която е за почерпка, стая за булката и близките и, където се обличат, гласят и голямата зала за същинското празненство. Тази зала е със столове от двете страни, а посредата нещо като дансинг. Първоначалното ми усещане беше, че се намирам в зала за хадбал или баскетбол, само дето украсата е друга. Жените си сядат удобно по групички, минават филипинките с табли със сладки, напитки, чай или кафе, а долу на дансинга, който иска си играе типичните за арабския свят танци. Има и характерни кувейтски танци, нещо от рода на нашето право хоро, където жените мятат свободно дългите си черни коси наляво - надясно или правят кръг с косата си... Наистина е интересно да се види и чуе. Жените през цялото време си бяха облечени по техен вкус до момента, в който влязоха бащата на булката, братята и и жениха за да я отведат и изпратят за новия и дом. Тогава всички жени се покриха в черно, още повече, че и момчето беше от бедуинско семейство, които са много консервативен слой на кувейтското общество. Мобилни апарати със камери не се допускат на тържеството и се предупреждава да няма такива.
След като булката излезе в съседното помещение започва гощавката, тип шведска маса с обилни арабски ястия и напитки, докато всичко се изяде. Не можах да опитам от тия вкусотии, защото майката на булката ни помоли да я последваме в техния дом, където да продължим в тесен семеен кръг.
Забравих да кажа, че при влизането си в залата на сватбата бяхме посрещнати от майката на булката, която ни представи и на свекървата, с която се целувахме 9 пъти (ако не се лъжа) според бедуинския обичай. Добре, че жената броеше Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Май това са моите впечатления от сватбата...

# 95
Здравейте!
Къде се загубихте?
И двете новини са наистина лоши!
Ето и релано видео на станалото, така на думи не ми се стови нещо кой знае какво, пясъчни бури има в кувейт постоянно, но НЕ е имало ГРАДУШКА!
което е феномен за тези ширини!
Ето и няколко видеота които намерих в нета!
http://www.youtube.com/watch?v=ES4_30sfdqU

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 23:15 от um_sami

# 96
Haya Al Houti
Кувейтският дизайнер Хая Ал Хути е живо доказателство, че арабските жени са талантливи, и могат да поддържат добри позиции в много обществени полета. Не е трудно за нито една арабска жена, още повече от Гълфа да бъде международно извсестна.
Ал- Хути успя да промени старият възглед, че модните ревюта са само за световноизвестни дизайнери и извсетни марки, със своя добют на Модната седмица в Ню Йорк на 11. 02. 2007
Млада амбоциознна жена на не повече от 30 години, Ал Хути винаги си е падала по мода и винаги е помагала на лелите и сестри си в избора на рокли и съвети по малки детайли.
Въпреки, насърчавана от своите родители да продължи своята кариера, тя избира да учи нещо съвсем различно. Дипломира се като училищен педагог и щеше да стане учител. Обаче мечтата и да стане дизайнер никога не я напускаше.
Първата и колекция в Ню Йорк е вдъхновена от океана. "Океана е безкраен, пълен с изненади" казва Ал Хути.
Ал Хути е младата госпожица на последните 2 снимки.

# 97
strahotna dizainerka,neveroiatni toaleti,po-hibavi sa ot nahite na zapad,tuk ve4e sa napravo otvratitelni ili takiva koito ne mogat da se nosiat.Nikakav stil,nikakav vkus,s izklu4enie na Valentino,toi si zapasi pravoto na eleganten vkus i stil,satova i go predpo4itat.
Skapi li sa tezi krasoti na mladata dizainerka i ako imate vazmojnost da mi kajete dali gi ima na sapad ,sire4 v Avstria.S kef bih si kuplia nehto ot nea.

# 98
Привет момичета   bouquet
um_sami -невероятно видео-Доста силна градушка...не смогва наистина канализацията да поеме водата-истина е ,както спомена Принцеска,че тя не е пригодена за толкова вода!
Но видеото е интересно и да се види самия мол,хората,магазини и коли....
Принцеске всичките костюмчета ми харесаха-но най-много това кафявото-седмото.то нали сега е на мода кафевия цвят
Наде-а за грима да споделя,че ми е направило впечатление -напоследък и много от европейките слагат силен грим....но доста неумело!!!
Ал Хути е сигурно младата жена в черния костюм-много приятно излъчване има-като и гледам колекцията по-нищо не отстъпва на френските
Наистина кувейтската дама е доста по-еманципирана и европейски ориентирана...образованието си казва думата.  bouquet

# 99
Ето ви да видите типични студенти от емирствата!
Това са младежи!
Облекло грим всичко се вижда!

# 100

Дъга от цветове!Разнообразие от шалове!

Един блок в Салмия!

На културно мероприятие

Освен с Абая ходят и така облечени!

# 101
# 102
  • по пътеката
креми, гледам, гледам шаловете, ами искам ги вси4ки,  Blushто много красота в цветовете ooooh!, пък знам за материите, грешка нямат! Naughty ух, няма ли някой шейх да мине да подари на бедното по едно от нюанс! Peace Crazy
ама и кувейтки, Laughing нато4или са се, бюста 3 минути напред върви,сигнали дава (мига4и), няма нужда да заголва като европейките, вижда се,4е сутиенът е избиран поне 2 номера по-малък! то прелива 4ак!  Mr. Green
ина4е от студентите мернах една и един- симпати4ни муцки, аа! Peace

# 103
  • София
А много ми е интересно как стават прегледите в гинекологичните отделения ? Простете ми въпроса ама аз с тези социални теми ...... И друго нали няма само жени гинеколози ? Как стават прегледите ? Например раждания или ако на някой мъж му има нещо може ли да го прегледа жена ? И друго , може ли например когато жената ражда да присъства мъжа , както е модерно напоследък? А забравих , роклите на младата дизайнерка са прекрасни . Не е зле някой който готви абитуриентка да се поогледа в тях . Ще почерпи много идеи .

# 104
Ум Сами-много интересни снимки!

Марси-ти пък къде гледаш Naughty Joy Joy Joy

pipi06 -виждам,че Кувейт и Емирствата имат много общо,за това ще ти кажа как е при нас:
гинеколозите,които правят прегледите и израждането са само жени,а от хирурзите,анестизиолозите и т.н.има и мъже.Предполагам,че в частните клиники има мъже-гинеколози,все пак има много чужденци,които не са мюсюлмани и не държат прегледите да се извършват от жена.Но все пак е наемат предимно жени.В отделенията за раждане целия персонал е от женски род,лично на мен ми беше по-комфортно така.Бащата може да присъства на раждането,с предварителна уговорка,снимането с камера на раждането също е разрешено,поне в болниците за които знам.
За мъжете предполагам,че пиринципа е същия.

Общи условия

Активация на акаунт