Кувейт- 2-ра тема "За Кувейт с любов- снимки и още нещо"

• 63 538
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Naairah мила, сигурно ще се наложи и той да помогне от там за визата, но доколкото знам отказат визи на бг- момичета.  Моят приятел също е идвал в Бг, но само веднъж и не бих казала че беше впечатлен.
Я разкажи за някоя нова звезда в Кувейт, песен, клип...Сигурно имаш идея от твоите познати. Има и едно радио Марина ФМ, което може да се слуша онлайн и много добро. Ако искате ще пуснем линка.
Naairah, останалото ще ти пиша на лични!!!

Хайде дами на по едно кафе, докато е още хладно:)

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 11:42 от Queen Tiye

# 181
Ето тук има много хубави снимки на Молове в Кувейт:

http://www.flickr.com/photos/alothman/sets/72157600048055841/

# 182
Здравейте момичета  Peace

Страхотна тема- толкова много неща научих  Sunglasses Страшно интересно разказвате    bouquet

Лек и успешен ден на всички   bouquet  bouquet

# 183
Новини от Кувейт.
Пясъчна буря удари Кувейт вчера, затворено беше летището, а пристигащите полети бяха пренасочени към близките държави, лекциите в университета бяха  спрени.
Кувейтската информационна агенция КУНА съобщи, че 2-те пристанища бяха временно парализирани.

# 184
  • T"A
Ужас! А колко е вредно да се диша въздуха при такива пясъчни бури! Но, предполагам, хората си слагат нещо на лицето, което да ги пази... все пак не им е за първи път...
но доколкото знам отказат визи на бг- момичета.  Моят приятел също е идвал в Бг, но само веднъж и не бих казала че беше впечатлен.

Queen Tiye, защо отказват визи на българки? И това само за туристически визи ли се отнася?
Ще ми е любопитно и за това как приятелят ти е видял България, кое го е смутило и кое му е допаднало? (първо си помислих за това, че идва от богата държава и сигурно стандартът на живот не му е харесал, но дали това имаше предвид?)

Благодаря ви, момичета, за увлекателните разкази и точните отговори на какви ли не въпроси....

# 185
Mentha Визи се отказват на само на българки, но и на всички други страни, на които им трябват визи. Отказват се предимно на млади момичета, до към 30 години, несемейни. Иначе на мен също са ми отказвали виза за Дубай, предполагам поради същата причина, въпреки че тогава имах резиденси в Кувейт.
Това се отнася само до туристическите визи, иначе за работа няма проблем.
Моя приятел остана много разочарован от отношението на хората, от грубото обслужване, от пренебрежителното държание...Много му хареса природата, зеленината, която изпълваше погледа му с възхищение. Не му допанда и идеята как може менаджер на хотел в Албена, да не владее английски език, а шофьора, който ни помогна с багажа да го оглежда с презрение защотото вероятно беше арабин с българка. Незнам дали успявам да се изразя по начина по който искам да ме разбереш, но обслужването във всяка една сфера в родната ни мила родина е под всякаква критика. На нас вероятно не ни прави такова впечатление защотото сме свикнали, но когато за първи път се прибрах в БГ-то на ваканция, изпитах ужас.

# 186
Направо  се разбира за какво говориш. С малко думи е ясно.  Simple Smile (за който се е сблъсквал).

# 187
По време на пясъчните бури работи ли общественият транспорт? А те могат ли да се предвидят в прогнозата за времето? Може ли човек да се обади в офиса си и да каже "Няма да дойда днес заради бурята" и да му се счита за платен отпуск?

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 21:38 от Фея-кръстница

# 188
Фея, транспорта и този, който може работи. Незнам дали могат да се предвидят чрез прогнозата за времето, но знам, че бурите си имат определен сезон там и хората долу-горе знаят кога настъпват....иначе като извинение сигурно много хора го ползват и предполагам се приема. Както и когато самолета неможе да кацне ако няма видимост, тогава какво може да са направи? Просто се приема!!!
Нещата разбира се могат да се организират ако бурята не е много голяма, но при много ниска видимост хората си стоят в къщи. Обикновенно силната буря трае часове. Идва много внезапно и също така си отива. По леките пясъчни бури могат да се задържат с дни. Но това е само от личен опит, а аз не съм видяла много от бурите. Просто за броени минути всичко става жълто, небето изчезва, видимостта намалява и възхуда става много тежък с една специфична мизирма..

# 189
Здравейте!Темата е супер увлекателна и аз я чета с огромен интерес.Имам приятел в Кувейт, с който си пишем от доста време.Той е много добър човек.Искам да ви питам как стои въпроса с изпращането на колет от там до БГ.Той е ходил да пита ,но са му казали в пощата ,че не доставят до БГ.А с международните куриерски фирми май излиза доста скъпо.Може ли някой да ми даде информация по този въпрос/защото една моя позната твърди, че е изпращала от там колет точно с въздушна поща/Благодаря предварително. Hug

# 190
Здравей ангелчето! Не мисля че има проблем за пращане нито от там нито от тук за там.Изпращането може да направиш по нормален път по пощата както си пращаш колет за из БГ. Simple Smile Както и той може да ти прати от там и няма проблеми .По сигорно е ако той си отвори пощенска кутия в Поща там и с адреса и да ти праща. И изпращането става чрез айр тоест въздушно и е около 15 дена !

# 191
Ние редовно получаваме оттам, но с куриерска фирма има и такива, които не вземат много скъпо както DHL, кажи му да потърси офиса на Aramex

# 192
Благодаря ви за отговорите.Не знам защо така са му отговорили че не може newsm78Ще му кажа да пита в тази фирма PeaceА долу горе колко се плаща за една пратка/знам че зависи от кг но все пак /

# 193
Обикновенно силната буря трае часове. Идва много внезапно и също така си отива. По леките пясъчни бури могат да се задържат с дни.
Леле, ама то много ужасно звучи! И какво, хората си киснат вкъщи с дни, докато отмине бурята?

Нищо чудно, че всичките ползват плат, с който да си пазят лицето. Иначе пясък ще хрущи безспир в устата им през сезона на бурите...

А разказите ви за Кувейт са изключително увлекателни. Изумително е - всичките сме хора, едни и същи, а начинът по който живеем и се устройваме е толкова различен, шарен, очарователен и ... страшен понякога.

# 194
Проследи този линк надявам се да ти е полезен и да ти донесе радост Simple Smile
Това е Арамекс в Кувейт
http://www.aramex.com/offices/default.aspx?country=kw

Общи условия

Активация на акаунт