ОКТОМВРИЙСКА мама хапва таратор, а месото й мирише на обор

• 13 241
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен !Благородно ви завиждам на всички ,които вече знаят  пола на бебчето!За мен е почти безразлично,но все пак бих искала да имам  и едно момиченце.
За мамите от Пловдив : не съм много доволна за деня за срещата,но ако всички сте на това мнение ,аз ще трябва да пропусна.Има време пак ще се срещаме...

# 106
Браво Elichka_mama! Само така!В момента се водят страхотни дебати за тази флуорна профилактика,но решението се взима лично от всеки!Да или не всеки решава сам.

# 107
аз затова реших да питам доки да каже какво мисли по въпроса.... но все пак зъболекарите би трябвало да знаят най-добре Simple Smile
така ми се иска да е 13-ти май, за да съм и аз при Маркооов Simple Smile

# 108
  • София
Ей, много мъжлета ще има през октомври.....честито на всички мами със сини щъркелчета, много е вълнуващо. Аз като знам пола и много се изкушавам да купя нещо розовко, но за сега още не смея.
май за неделя ще се съберем голяма група!
Аз също знам, че марков познава 100% пола на бебето, мен ме попита дали искам да знам и първото нещо което беше е, че е бебка и пола се вижда много яснор няма дя се промени. Аз съм при него пак на 15.05 за втората морфология и нямям търпение.

# 109
trixy, мила, купувай, ако имаш желание. Аз вече съм купила две бодита, два шифта ританки, камизолка и жилетчица. Ама вече искам да купя и нещо по-цветничко и шаренко, че всичко е в бяло и зелено. Така, че ще продължа с покупките след прегледа при Марков  Peace

# 110
  • София
 Severinka, права се, ама пусто суеверие, всеки ти казва, че не се купува предварително.аз по - пренцип не вярвам на бабини дивитини, но за тази се замислям, обаче като се познавам колко съм импулсивна току веж и съм купила някоя розовка премяна за бебка.
ох, сега ни е времето и тези вълнение са едни такива сладки, нали!

# 111
  • София

Цитат
shivani, затоплянето е непрепоръчително по време на бременност! Масажите по време на бременност също са забранени - всички професионални масажисти отказват да правят масаж на бременни жени, да не говорим за амтьорски разтривки с разни въженца! По време на бременност (и не само) е задължително да се увеличи приема на течности!!!

EkaterinaM,
Когато си в банята си, с каква вода се къпеш?! Не вярвам да е с ледена вода! Виж, не става въпрос за прегряване, а за естественото затопляне на тялото след всекидневния душ. Има разлика в двете думи и добре е да се забележи. Авторът е даоист, апропо знаеш ли какво е ДАО?! (това е риторичен въпрос, отговорът не е нужен). Течностите разбира се е добре да са повече (и тук няма противоречие), но силно се съмнявам някоя от нас да изпива повече от 6 чаши на ден, т.е. 6ч  х 250мл = един литър и половина! Ако аз изпивам всеки ден редовно повече от 1,5л, то тялото със сигурност ще започне да задържа излишните течности."Аматьорските разтривки" са за дупето и задната част на бедрата преди да се облекат дрехите и никак не мисля, че ще навредят по какъвто и да било начин на променящия се от към габарити корем в нашия случай.

Да, за Индия: и аз имам многогодишен поглед за тази страна, животът там, културата, нравите, манталитета, религиите, езиците и т.н и т.н. Да, раждаемостта там не зависи разбира се от вегетарианството, но в Индия детето е нещо свято!

Масажи за бременни има, но явно в България сме доста назад (както винаги) с материала. Има видеоматериали в интернет колкото човек поиска за целта. Естествено са по-различни, специфични  и деликатните зони не се засягат по подразбиране.

За вегетарианството и месото: няма такова нещо, което да се съдържа в месото и да го няма в растителния свят. В растителния свят има всичко необходимо за човешкото здраве, даже разлики има много с месото, но една от тях е съществена: плодовете зеленчуците, ядките, зърнените, бобовите продукти са живи и са с много фина и силна енергия, докато месото е мъртва храна и е с тежка енергия, нискокачествена.

Да, жертви не е нужно да прави никой, особено със здравето си, но всичко е въпрос на гледна точка и на състояние на съзнание!

Тази тема я приключвам за себе си!

# 112
shivani   само не разбрах как човека който е бозайник и хищник изведнъж стана тревопасно според твоите теории  smile3506  Ама ти ще оставиш учените по цял свят без работа.  И вземи прочети за детската смъртност в Индия, ми те са на първо място в света. И недей да издигаш една неграмотна нация от третия свят в култ. И все пак искам да ти напомня, че тук сме се събрали да обсъждаме предстоящото раждане на децата си а не да търпим нечии религиозни пропаганди. Предполагам си има форуми където можеш на воля да си коментираш реллигиозните убеждения.

# 113
  • София
момичета, нека да не спорим!наистина мими е права, че всички сме тук да споделяме вълненията около раждането на децата ни, така, че моля ви да приключим темата........ Praynig  Praynig  Praynig

# 114
Хмм, тук май назрява спор, от който никой няма нужда. Нека да уважаваме мнението на всеки и да не се опитваме да убеждаваме останалите в своите виждания. "Стиснете си ръцете" и нека да има мир в темичката ни и да можем пълноценно да се радваме на бременността си (което вярвам всяка една от нас желае). Пък кой как ще се храни и какъв начин на живот ще води си е негов личен избор и желание.  Hug

# 115
  • София
Цитат
Ариана, твоето ДжиПи да не си смята задълженията за концерт по желание. Какво значи не иска. Абе я пишете жалби и оплаквания до където трябва, защото ми писна хора които са на работа да те гледат все едно си им влязъл в къщата да им искаш нещо.  #2gunfire Майка ми така наскоро я бяха ядосали в един магазин, подвеждат хората за цената на дрехите и на всичкото отгоре ти държат тон. Беше бясна но реши че в БГ оплакванията са като глас в пустиня. Обаче сестра ми се амбицира и пусна от нейно име жалба до Комисия за защита на потребителите и такава проверка им спретнаха и ги глобиха Mr. Green Сори за ОФФ-а!

mylili
Не, не е Офф, нужно е да се реагира веднага и наистина да се подаде сигнал за нарушение където трябва. Аз преди една седмица попрепатих с едни обувки, които си купих специално за бременността - леки, удобни и ергономични, само за разхождане в парка с количката живот и здраве, но имаха лек ефект. Върнах се в магазина без да са минали 24 часа от покупката, показах им дефекта! Отношението не беше дружелюбно на продавачките, но аз отидох и подадох жалба в Комисията за защита на потребителите и ефект имаше. От Комисията ми се обадиха по телефона, и направиха сериозна проверка в магазина и съотжетните санкции са налице.
Сега си имам обувките за разходка с количка в парка! И всичко това го направих с абсолютно спокойствие, дружелюбно - просто реших веднъж и аз да си потърся правата. Сега акто съм бременна май съм доста решителна и директна. И съм сигурна, че този магазин ще си вземе поука поне как да се държи с клиентите, защото не се знае кой ще е следващия оплакал се от тях.

# 116
  • София
shivani   само не разбрах как човека който е бозайник и хищник изведнъж стана тревопасно според твоите теории  smile3506  Ама ти ще оставиш учените по цял свят без работа.  И вземи прочети за детската смъртност в Индия, ми те са на първо място в света. И недей да издигаш една неграмотна нация от третия свят в култ. И все пак искам да ти напомня, че тук сме се събрали да обсъждаме предстоящото раждане на децата си а не да търпим нечии религиозни пропаганди. Предполагам си има форуми където можеш на воля да си коментираш реллигиозните убеждения.

Да, вярно запази си спокойното си състояние Мимисофия, няма пропаганда, това е доста силна дума. Не се занимавам с религии!
А вегетарианството не е религия, нали?!

Севи,

за мен темата е приключена;

аз съм изключително доброжелателна към всеки един човек,
за другите не мога да знам!

Hug Heart Eyes

# 117
ейййй момичетаааа недейте така!   bouquet Hug
Сев ти си напазаружала доста Simple Smile после като разбереш какво е бебчето не знам как ще се спреш  Crazy
Трикси недей да вярваш на това... защото после като родиш няма да имаш време да пазаруваш, а ще ти трябват неща...
и ще се окаже че някой е накупил неща, които не харесваш и просто ей така за да има нещо и ще те е яд Simple Smile
насляди се на усещането да пазаруваш за малката принцеса Simple Smile Сега има толкова бпнбонски дрешки Simple Smile
айде момичета аз ще лягам, че утре пак ме чака писане Sad
  bouquet Hug

# 118
ДОБРО УТРО от мен!
Спинкате ли още а?Спинкайте докато имате възможност и аз искам ама няма кой да ме остави hahaha
Води се някакъв спор тука виждам,но небива всеки има право на собствено мнение. PeaceНо пък относно водата(течностите)трябва да ви казжа ,че аз изпивам по 6 чаши(че понякога и повече).Пия много течности по принцип ,а от както съм бременна още повече,но нямам проблеми с това задържане защото я изхвърлям Peace
Много ви се радвам ,че вече сте разбрали какви са бебчетата искам и ааааааааааааз smile3514.Този път и аз искам малко разнообразие Joy,ама знае ли човек? newsm78
Имам въпрос към мамите ,които имат дечица и са момченца-подстригвахте ли се по време на бременността? Mr. Green
Знам ,че това са бабини девитини ,че ще му отрежеш нещо си ,но още немога да се престраша да се офъкам ,а вече наистина имам нужда smile3511Дайте съвет моля Praynig

# 119
shareez недей така с тези суеверия постригвай си се няма страшно 100% ще си има пишка и след прическата hahaha
И аз много искам този път да е момиче направо ми е болна тема не че ако е момче няма да се радвам Laughing
trixy пазарувай си на воля аз с Дени си бях купила всичко до най малките подробности като сапуни и кърпички и сега само да разбера какво ще е ще си пазарувам даже си харесах и помпичка за кърма Joy

Общи условия

Активация на акаунт