Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 105
  • До хладилника, който обичам
ДУА, правилно ли знам, че ако бащата реши да се разведе с жена си, тя може да задържи детето, докато го кърми, а след това той може да го вземе?

# 106
Бу-така е ,дори ако са разведени и децата ще са при него
-той(мъжът )е длъжен да и плати за това,че тя е кърмила,-грубичко звучи,но за да има фактически развод с такива последствия ,вината трябва да е доказано нейна(на съпругата)-ако виновен за развода е мъжът,децата може да останат при нея,а съпругът е длъжен да ги подсигури напълно,дори и в случай,че съпругата има възможност да ги издържа самостоятелно,а също е длъжен(освен цялата финансова отговорност),отново да заплати на съпругата ,за това ,че тя кърми-сумата се определя от духовниците-ако жената си знае правата и ги търси информирано-ползата в такъв случай е на нейна страна...за съжеление-както навярно знаеш-поради неинформираност и намесването на остарели традиции с религия-все още често жени и техните деца страдат от несправедливо отношение-но разводите са малко,което е наисина хубаво-семейството въпреки всичко отцелява...за разлика от семействата у нас...дано разводите намалеят,за сметка на раждаемостта  WinkPeace

# 107
  • София
За съжаление това да го пишеше в Библията,едва ли някой би му обърнал внимание  ooooh!
Преди доста време Andrea$ беше давала много интересни цитати от Библията, косвено показващи, че кърменето до и над 3 годишна възраст е било съвсем нормално. Може пак да ги каже Simple Smile

искам да чуя и аз моля! Praynig  bouquet

# 108
DUA , много благодаря за интересната информаця  Hug

# 109
И аз благодаря за вниманието и проявения интерес  bouquet

Понеже темата беше за абсурдните реплики,току що си идваме от консултация-
Сестрата знае,че не търпя забележки относно дългото кърмене и късното захранване,
но винаги полугласно отбелязва това мое "своеволие" и го подчертава, особено ако има други майки в стаята...Когато другата майка на четиримесечно бебче ме попита,
как е възможно на 9 мес.ми дъщеря да давам само по веднъж зеленчуково пюре(и то само ако иска Wink)-а в останалите хранения само кърма,
сестрата побърза да отбележи този мой "пропуск"(защото според нея най-вероятно е грешка),
с думите:"Правите си каквото искате с храненето"-другото майче,явно се стресна и вероятно се успокои,че захранва по начин,който я съветват и безпрекословно ще попие и следва всяка тяхна дума Blush
е и аз като бях неопитна-точно така постъпвах ,навярно съм си мислела,че опитът на тогавашните педиатри (преди 8 год.)е бил върха на природното познание Sick

# 110
  • Earth
Мисля, че е време за нова тема :

Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с късното захранване  Mr. Green

# 111
Ето малко инфо за кърменето в Библията:

Ана е кърмила Самуил докато той се е отбил и тогава го завела при свещеника Илий, за да му прислужва. На колко годинки трябва да е едно дете, за да може да „прислужва”? Почти всички коментари са съгласни, че Самуил е кърмен минимум 3 години.

Различните коментари пък отреждат на Мойсей възраст между 2 и 5 години, когато е отбит и предаден от майка си Йохавед на египетската принцеса, за да се обучава в двореца.

Има един интересен стих от втората макавеева книга (неканонична) 7:27
„синко, смили се над мене, която съм те девет месеци в утроба носила, три години с мляко кърмила, откърмила, отгледала и възпитала”.
Той също потвърждава, че 3 години е бил нормален период на кърмене сред евреите.

Интересна статийка по въпроса за кърменето в Библията:  http://texas-midwife.com/breastfeeding.htm

А Хедра ми беше насочила вниманието към още един интересен Библейски факт:
Един от възможните преводи на Божието име Ел Шадай идва от еврейската дума шад, означаваща гърда. Ел Шадай се среща 48 пъти в Стария Завет. Еврейската дума „шад” се среща 24 пъти и навсякъде се превежда като „гърда”. По същия начин както майчината гръд е напълно достатъчна за задоволяване на всяка нужда на новороденото, така и Бог е напълно достатъчен за народа Си.
Интересна статия по тоя въпрос - http://www.gospeltrail.com/Study/God/elshaddai.htm

# 112
И на мен се случи, споделям:
Снощи бях на гости, разговаряме на тема бебета, междувеменно се събра да кърмя малкия около три пъти. Изумено ме попитаха как така още не съм заместила хранене, а беб е на почти 9м...последва "Във Франция едно бебе умря, защото майка му до 8м му давала само кърма"   Е нямам думи.. достойно е за споделяне, нали? !

# 113
  • FRANCE
И на мен се случи, споделям:
Снощи бях на гости, разговаряме на тема бебета, междувеменно се събра да кърмя малкия около три пъти. Изумено ме попитаха как така още не съм заместила хранене, а беб е на почти 9м...последва "Във Франция едно бебе умря, защото майка му до 8м му давала само кърма"   Е нямам думи.. достойно е за споделяне, нали? !

само за това говореха медиите. момиченцето било на 11 месеца, 5.700 кг. само на кърма, майката била вегетерианка и не му била  осигурявала вит Б12. Ми то и мойто е 95 процента на карма плюс някоя лъжица от моята чиния и то само когато е в настроение, а Алекс е на  почти 11 месеца. Горката .

# 114
Днес това ме ядоса.  Толкова много, че няма смисъл да се фърлям повече в обяснения на заблудени майки - по-точно тази.  По-добре да го пусна като бисер.

sisa_sl, от 23 април:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=5759

# 115
Днес това ме ядоса.  Толкова много, че няма смисъл да се фърлям повече в обяснения на заблудени майки - по-точно тази.  По-добре да го пусна като бисер.

sisa_sl, от 23 април:

Ами то невежеството Sick по хората ходи - факт.

# 116
Една моя  доброжелателна леля  Praynigупорито и многократно  ме убеждава, че кърменето след една годинка е вредно, поради факта, че   деформира захапката на детето.

# 117
  • София
Една моя  доброжелателна леля  Praynigупорито и многократно  ме убеждава, че кърменето след една годинка е вредно, поради факта, че   деформира захапката на детет hahahaо.
hahaha :hahaha:7   

# 118
  • София
А ортодонстките биби не, нали? Simple Smile

# 119

sisa_sl, от 23 април:

Shocked ShockedОх,горкото детенце,как ще го мъчи като го кърми и не му дава сокчета  ooooh! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт