Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 300
Вчера една приятелка ми звъни и пита какво правя - Кърмя, казвам. Тя  с най-подигравателния тон: - Ееее, не сте ли малко големи  вече Naughty

# 301
"Тоя твой Крали Марко вече пържоли ма`а, а ти още го кърмиш"
...без коментар

# 302
  • София
Тази вечер на гости ни бяха девера с етървата... вече до болка са ви познати репликите: Как така без вода  Shocked ??? И какво, като кърмата имала вода, преварената водата е необходима  Naughty
 Тепърва се захранвате!? Не му давате пюрета??? Те са изключително важни!

Но аз имах щастието да подслушвам от кухнята. Мъжът ми беше нагърбен със задачата да отговаря.
 Неприятно ми е обаче, че винаги след подобни коментари, той започва да се притеснява:"Надявам се, че не бъркаш, като гледаш по този начин детето"  Sad

Да, това е най-гадното, че подобни реплики малко или много влияят. И моя мъж е бил повлиян и ме е питал същото, то и аз съм изпадала в такова чудене, но слава богу минахме през този етап, той ме подкрепяше. Ама репликите пак продължават де, само дето сме по-уверени вече с него Simple Smile

# 303
На повечето дежурни реплики отдавна не обръщам внимание. Но се сетах как миналата година, докато още кърмех баткото свекърва ми идва у нас и с голямо притеснение ми съобщава, че нейни познати чели някъде, колко вредно е кърменето и деже в   някои държави било забранено. . .#Crazy

# 304
  • София
колко вредно е кърменето и деже в   някои държави било забранено. . .#Crazy

smile3532 smile3513

# 305
Вчера една приятелка ми звъни и пита какво правя - Кърмя, казвам. Тя  с най-подигравателния тон: - Ееее, не сте ли малко големи  вече Naughty
   Разбирам,аз да го чуя!(виж ми линийката),но ти!
   СЗО препоръчва кърменето до 2 години!Кажи го на приятелката си! Grinning

# 306
Знаем ги тия Сезеото.  Мани ги.  Гадни американски империалисти.  Ако знаете колко пъти съм обяснявала на подобни "аргументи," че СЗО и макартизмът нямат много общо.  И че СЗО не е отдел на Щатската пед. асоц. Но не би.  Така че, кво кат СЗО препоръчвало нещо.  Другата реакция е "кви са тия СЗО?"  И се цитират препоръките на БПА, дето имала "много и сериозни проучвания." Само дето не зная как са ги правили тия проучвания на бебета само на кърма.  Като това явление е едва от скоро. Ей това ме ядосва много - повтарят, без да се замислят какви глупости тиражират.

Иначе моят мъж е по-католик и от мен за кърменето, водата и захранването.  Пали се и ги реже повече и от мен.  Голям кеф ми е да го пусна да отговаря на такива въпроси.  Обикновено всички се стъписват, щото не очакват от мъжа такава реакция.  А пък като се изкаже така пред свекърва ми, просто мед ми капе на душата.  Mr. Green

# 307
А пък като се изкаже така пред свекърва ми, просто мед ми капе на душата.  Mr. Green

Дай ми го за малко да се изкаже и пред моята  Hug

# 308
  СЗО- световна здравна организация,не американска! Naughty Нищо,че е учредена в Ню-Йорк.Има 6 регионални бюра - в Копенхаген, Вашингтон, Делхи, Хараре, Кайро и Манила.
   И да имат американците най-големия принос в СЗО-то,защо малко да не се вслушаме какво казват?Все-пак и продължителността на живота им е по-дълга и изглеждат много по-млади от нас. Simple Smile Наблюденията ми са лични,а не цитирани. Naughty

# 309
  СЗО- световна здравна организация,не американска! Naughty Нищо,че е учредена в Ню-Йорк.Има 6 регионални бюра - в Копенхаген, Вашингтон, Делхи, Хараре, Кайро и Манила.
   И да имат американците най-големия принос в СЗО-то,защо малко да не се вслушаме какво казват?Все-пак и продължителността на живота им е по-дълга и изглеждат много по-млади от нас. Simple Smile Наблюденията ми са лични,а не цитирани. Naughty

Да бе.  И по нива на затлъстяване са абсолютни лидери.  А някои от препоръките им за бебетата, като задължителните добаки на витамини на кърмачета, са меко казано странни.  Имат и ценни работи, спор няма.  Ама не е темата за това.

Селма, постът ми беше ироничен.  Имах предвид, че много майчета и педиатри имат пренебрежително отношение към препоръките на СЗО, щото били "американски глупости."  Някак си пропускат факта, че тия препоръки съвпадат с насоките на всички нормални напреднали държави, в които здравеопазването наистина е на завидно ниво.  Wink

# 310

Иначе моят мъж е по-католик и от мен за кърменето, водата и захранването.  Пали се и ги реже повече и от мен.  Голям кеф ми е да го пусна да отговаря на такива въпроси.  Обикновено всички се стъписват, щото не очакват от мъжа такава реакция.  А пък като се изкаже така пред свекърва ми, просто мед ми капе на душата.  Mr. Green

Rookie, предложението ми е да организирате семинари за млади татковци. Моят благоверен тутакси ще ви бъде изпратен.  Grinning

# 311

Rookie, предложението ми е да организирате семинари за млади татковци. Моят благоверен тутакси ще ви бъде изпратен.  Grinning

Ми да.  Идеята ти е страхотна, при това не е трудно изпълнима.  Аз съм навита да помислим.

# 312
Rookie,не бях прочела внимателно предния ти постинг..... Peace
Макар и не е за това темата,но........... затлъстяването при американците първо,е доста преувеличено,второ,то е признак на принадлежност към по-низката класа.Колкото повече преуспява един американец,толкова по-добре изглежда.В бившите соц.държави ,като че ли все-още тенденцията  е обратна.Но това,наистина,е съвсем друга тема. Simple Smile

# 313
  • Карлово
Хайде, хайде, и тези с опит могат да се включат. Но на семинара ще са нужни и нагледни материали "що е то кърмачка с кърмаче" Grinning

# 314
Моя мъж ме подкрепя, че кърмя. Подкрепя и това, че кърмя на обществени места без да се смущава. Обачеее... види ли кърмачка навън или приятелка, която кърми бебето си у нас е ще си счупи врата да се върти на другата страна  Mr. Green Та нека тези семинари нямат нагледен материал, за да не останем без мъжете си  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт