Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 182
  • 544
  •   1
Отговори
# 225
... На всички, които се опитват да направят разбор на поведението на учителката предлагам да прочетат що е афект.
ето:

Афект
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Афектът е изключително силно, внезапно настъпващо, но бурно протичащо краткотрайно чувство ...

Ти сама си го цитирала - краткотрайно. Не цяла седмица.
А и като гледам увереността на ученикът, съмнявам се, че това е първия инцидент.

# 226
... На всички, които се опитват да направят разбор на поведението на учителката предлагам да прочетат що е афект.
ето:

Афект
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Афектът е изключително силно, внезапно настъпващо, но бурно протичащо краткотрайно чувство ...

Ти сама си го цитирала - краткотрайно. Не цяла седмица.
А и като гледам увереността на ученикът, съмнявам се, че това е първия инцидент.
Под краткотрайно, специалистите имат предвид такова, което не е диагноза. Тоест, това не е постоянното състояние на дадения субект. А иначе, в резултат поведението на тези дебилчета, в рамките на една седмица всеки може да изпадне в състояние на афект многократно, неограничен брой пъти. Thinking

# 227
Айде пак няколко думи...
Първо - един прекалено уважаващ себе си учител тотално може да изкрейзи в такава обстановка и като знае, че след поредното оплакване пак няма да има наказани ще си седи в час и ... Не искам да гадая, но тази учителка може да е гонена от училищата точно щото не си мълчи...
Второ - пак ще го напиша - по-вероятно е да влезнеш в конфронтация с директор и колеги, но не и да се направи нещо по въпроса. Не във всички училища е така, но за съжаление има и такива, в които се мълчи и страхът е голям. Някак си това е част от ежедневието - свиква се. Който не издържи - става и си отива.
А мен не ме е страх от моите панти, защото се научих да мисля като тях. Изгради се едно взаимно търпение и уважение.
Парадокс - тъй като всички ученици са ни проблемни и все издирвам родители, та често ми се  е случвало следното: Обаждам се, питам за г-жа/г-н бащата или майката и ми се казва: Имате грешка! Mr. GreenАма грешка няма, щото ги познавам. Крият се #Cussing out

# 228
  • по пътя на светлината
Никол,с цялото си уважение към теб,но учителката отвори вратите на класната стая и при тези маймунски крясъци,при този невероятен скандал, никой от училището не прояви загриженост да види какво става в тази стая,да кажем учителите са били в час(което не ги оправдава),но другия персонал на учебното заведение къде е....?Какво може да направи учителката в среда от незаинтересовани,освен да напише забележка в дневника(което всъщност се вижда и на записа)....Човек в тази ,,ситуация,, е трудно да прецени как е най правилно да реагира сред разбеснели се орангутани(ще ме извините,но при тези звуци и поведение  друго определение за тях нямам).Отстрани е лесно,дано на никой не му се случва....Аз ако бях на нейно място с тази подкрепа на директора и част от персонала и толкова нямаше да се справя...

# 229
  В моето училище директорът ни правеше забележки ако дръзнехме да пишем бележки относно дисциплината и поведението в час в дневника. #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 230
  Много побързахме да отхвърлим традициите от нашето образование с идеята ,че са отживелици, че са част от онова тоталитарно време .

Пример - униформите. На времето всички креснаха, че ни унифицирали, че ни приравнявали и уеднаквявали. Махнаха ги. Сега отново ги искат и то със същите мотиви, с които някогашните родители ги премахнаха. За съжаление точно такива са всички реформи в образованието - импулсивни, недомислени и недодялани. Всички експериментират на научното поле, щото резултатите излизат след едно поколение. Иди му търси отговорност на експериментатора тогава. Иначе усвояваме парички за реформите. Идва ми да си помисля, че реформираме заради усвояването, не заради усъвършенстването.
ОООООООО, Летяща, само ако знаеш колко много си права за реформите. Светнала си цялата схема! bowuuТо за това всичко е толкова лустросано, ама само лустрото...Идеята на реформата се свежда до една проста фраза: Пари нема - действайте!

# 231
  • по пътя на светлината
А..,не трябва ли,противозаконно ли е?Питам ,защото не съм в тази професионална сфера ,пък по време на моите младини Simple Smile,учителите си пишеха забележки в дневника.....

# 232
А, и още нещо по повод въпроса защо учителката не е излезнала веднага от час, а е останала.
В нашия правилник за вътрешен училищен ред беше написано, че няма право учител да напуска класната стая по време на час и  да остави учениците без надзор...

# 233
А..,не трябва ли,противозаконно ли е?Питам ,защото не съм в тази професионална сфера ,пък по време на моите младини Simple Smile,учителите си пишеха забележки в дневника.....
  Ами не знам , да си призная дали е незаконно. Факт е ,че има графа " Бележки за поведението" на страниците в дневника ,където се пишат отсъствията. Според него учител ,който пише забележки в дневника очевидно не може да овладее класа , а да влезеш с лошо в очите на директора... не е на добре.

# 234
  Много побързахме да отхвърлим традициите от нашето образование с идеята ,че са отживелици, че са част от онова тоталитарно време .

Пример - униформите. На времето всички креснаха, че ни унифицирали, че ни приравнявали и уеднаквявали. Махнаха ги. Сега отново ги искат и то със същите мотиви, с които някогашните родители ги премахнаха. За съжаление точно такива са всички реформи в образованието - импулсивни, недомислени и недодялани. Всички експериментират на научното поле, щото резултатите излизат след едно поколение. Иди му търси отговорност на експериментатора тогава. Иначе усвояваме парички за реформите. Идва ми да си помисля, че реформираме заради усвояването, не заради усъвършенстването.

Летяща крава, не,не,не. Не ми звучи добре. Момиче, сякаш от устата ми взе думите. В образованието последните години само се усвояват пари. На най-горните етажи. За простосмъртния учител остават само трошици и негативите на обществото. Като се започне от няколкото комплекта на няколкото издателства за един първи клас, втори клас, трети и така до 12 клас. Е може ли един и същи материал да се преподава по различен начин  по различна система в държавни училища? Това не е ли начин за различен старт и финал на едно поколение? Или и тук става въпрос пак за унифициране. Като при униформите. За мен от там започват усвояването на кинти. Грозно е да се прави за сметка на нискообразовано, морално осакатено поколение, лишено от ценностна система. Да ме прощават децата, които са изключение. Мразя да обобщавам и да тегля всичко и всички под общ знаменател.

# 235
k.a.l.i., тук не става дума за вдигане на шум или игра на карти в час, а за бой! Не е за директор тази ситуация, за Полиция е, не знам, може би аз съм прекалено страхлива, но щях да се изпаря на секундата, когато имам възможност и да набера 166. Помагали са ми и в много по-"смешни" ситуации, за тази съм сигурна, че пак щяха да реагират.

# 236
  • София
За полиция е. Изключването от училище е най-малкото нещо, което трябва да им се случи.
Доколкото разбрах става въпрос за ученици от 11 клас, значи са достатъчно големи, за да могат да отговарят за постъпките си. Някои от тях нищо чудно да са вече пълнолетни. На мен това ми приличаше на тълпа, която насъскваше един-двама съученици да заплашат учителката. Тази тълпа искаше кръв.

# 237
Тази вечер по новините пък даваха училищна директорка, която е била ученици.
Писна ми да се търси кой крив, кой прав. Истината е една - има нещо много гнило в днешното училище и то все повече СМЪРДИ!

# 238
А са де Thinking
Я кажете сега, тая учителка каква е, та е набила учениците?
'Дебилка"?"Олигофренка"?"Психопатка"?
А???

# 239
А са де Thinking
Я кажете сега, тая учителка каква е, та е набила учениците?
'Дебилка"?"Олигофренка"?"Психопатка"?
А???

Директорка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт