ЮЛСКИ бебешори '08(тема 37)

• 11 741
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен,Katinche къде я гледаш тази таблица за килограмите, че аз силно се вълнувам от тях,не защото съм суетна, а  защото шия сватбена рокля,която ще облека след 3 седмици Rolling Eyes

# 121
Мамчета никой не каза за срещата в неделя. На кой вход точно се чакаме? В колко часа казахте?
А лекцията къде и за какво беше всъщност Rolling Eyes Embarassed

Малей толкова съм зле с паметта откакто съм бременна Embarassed

Срещата ни е в 12 без 10 на входа откъм Мария Луиза (поне аз си мисля, че това е централния вход, дано не съм в грешка Blush). Дотук сме се разбрали със сигурност само със Саксофончето Peace. Срещата е организирана от Еврофутбол и ще е на втория етаж на ЦУМ в кафето. Ще разясняват правата на бременните и ще раздават календара на Еврофутбол и брошурата за правата на бременните. Ще дойдеш и ти, нали Grinning?

# 122
Лелееееееееееее, най- после успях да ви изчета!!! Цели 3 часа! Липсвахте ми вече!  Hug
Честито на всички рожденички, днешни и от няколко дена!   bouquet
Ремонтът в къщи продължава с пълна сила, аз каталясах вече, свалила съм 1 кг, но за сметка на това съм +16! Mr. Green Малките маймунчета растат, коремчето ми вече е ОГРОМНО! Но им е много тясно и не мога да се храня, защото ми притискат стомаха. Отделно , че се въртят и обръщат и ме разтягат, ужасно боли, а най- лошото е като ми седнат на някой нерв и ми изтръпват краката направо!  ooooh! Не знам как ще издържа  още поне 2 месеца! Дано да не решат да излизат по- рано! Много ми е мъчно, че не многа да помагам в цялата лудница и чакам да си дойдат вечер родителите ми и мъжът ми и така да да се действа по ремонта. Всичко е надолу с главата и съм се отчаяла тотално!  #Crazy
Щях да ви казвам още нещо... забравих.  Embarassed Отивам вече да чистя прах и да тупам завивки, че правиха дупки и всичко е в прахоляци.  Whistling
До скоро!  Hug

# 123
# 124
Само да вметна, че има хота, които са качили по-малко от 12 кг. и изглеждат далеч НЕ по-добре, така че хайде да не си пречиняваме неудобство една на друга с нереални самооценки и излишни мрънканици  Peace
Днес съм много лоша, май   Joy hahaha

Съгласна съм с теб Peace. Аз съм качила 9 кг до момента и изглеждам далеч по-зле от всички мами, които показаха заоблени коремчета и писаха колко са "огромни" Wink. Но моите кг си ми бяха в повече и преди да забременея. И въпреки това не се депресирам кой знае колко от този факт, сигурно, защото не ми е за първи път и съм попретръпнала, не знам. Все пак целулита ме ужаси и мен, защото колкото и "заоблена" Blush да съм била, поне винаги съм имала стегнати и слаби крака, а сега ми е трудно да се възприема с новата визия:(

# 125
В Плевен също ще има еврофутболското училище - в събота. Пиша, понеже има две-три мами тук, които може да не знаят.

Вале, четох вчера за новото родилно, частно - на Авис Медика, в Кайлъка се намира. 450 лева е раждането, ако е нормално, специалистите са Богданова и още няколко. Луксове там всякакви, включително и безжичен интернет - яко - отивам да раждам с лаптопа и пет часа по-късно влизам във форума.  Mr. Green Мисля, че имат сайт.

нито знам колко кила съм, нито кръвното ми колко е, нито тоновете на бебето...  newsm78
Днес беше ниско явно кръвното, защото се почувствах жива чак като се сетих да изпия едно кафе. Знам, че преди раждането идеалните тонове на бебето са 120-130, даже май над -150-160 си е вече по-учестено и не е добре.

# 126
  • Sofia

Там съм Peace

# 127
Катинче подкрепям те. И на мен ми писна всяка тема едно и също. Ако не е за кг то ще е все за една и съща количка #Crazy #Crazy #Crazy И когато тази количка е харесана от един човек едва ли не трябва всички да сме на неговото мнение, а ако не е така ще станеш на бъзи и коприва.

Извинявайте ама я малко по-позитивно се настройте. Ми бременни сме ще сме дебели какво толкова. После щи си стегнем дупетата и ще отслабваме. Когато си правехме бебетата никой не си мислеше ама колко ще напълнея колко целулит ще натрупам и т.н.
НОСИТЕ ДЕЦА В СЕБЕ СИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗДРАВИ Че вие като родите и депресия ще си докарате. Примирете се вече. Пък и плюс това като гледам 2/3 от бременността ни е минала вижда му се края вече яяяяяяяяя стига

# 128
  • София
Момичета, вчера ми се случи ужасно нещо - обрали са ни, докато сме били на работа. Прибираме се с детето, ние двете бяхме първи, двете видяхме потресаващата гледка първи, мъжа ми се качи 1 минута след нас. Още не мога да се съвзема от шока, от ужаса, не ми се прибира вкъщи, нямам думи да опиша състоянието си. Не мога да спра да плача, а знам, че не трябва. Това е, просто исках да споделя.

# 129
Аз малко да сменя темата...бях питала вече де, но май никой не отговори за това пак ще питам...
Задължително ли е отидеш на кардиолог ?

# 130
Момичета, вчера ми се случи ужасно нещо - обрали са ни, докато сме били на работа. Прибираме се с детето, ние двете бяхме първи, двете видяхме потресаващата гледка първи, мъжа ми се качи 1 минута след нас. Още не мога да се съвзема от шока, от ужаса, не ми се прибира вкъщи, нямам думи да опиша състоянието си. Не мога да спра да плача, а знам, че не трябва. Това е, просто исках да споделя.
Това е ужасно...не знам какво да ти кажа, много съжалявам...и наистина се опитай да се успокоиш колкото и да е трудно!

# 131
И аз съм съгласна, че трябва да има диета по време на бременността. Под "диета" разбирам режим на хранене с пълноценни, а не празни калории.

В крайна сметка храната, с която се храним се отразява на бебето. Нещо бях луднала по шоколада преди известно време и омитах по 1 на ден. Качих 3кг за 2 седмици. От около 3 седмици спрях шоколада и съм 68.400кг и бебчо си наддава (даже е сталало по-голяма и върви с 6 дена напред). Причината е, че спрях празните калории и ям пълноценна храна, която хем ме засища, хем е полезна и за двете ни. Ям много шопска, която е полезна - витамини, минерали, калции...

Ето какво следвам от една книжка "Какво да ядеш, когато чакаш дете" 1 доза~100гр (повечето храни съдържат по доза от няколко групи; например в 100гр спанак има 1 доза Храни богати на желязо+1доза от зеленолистните зеленчуци:
Протеини - 4 дози/ден
Витамин С - 2 дози/ден
Храни с калций - 4 дози/ден
Зеленолистни зеленчуци и жълти плодове- 3 дози /ден
Други зеленчуци и плодове - 1-2 дози/ден
Пълнозърнести и други комплексни въглехидрати - 6+ дози/ден
Богати на желязо храни - всеки ден
Храни с високо съдържание на мазнини - 2 дози/ден
Течности - поне 8 чаши/ден
Споделям ви го, защото виждам резултати - бебето расте и наддава, а аз спрях с бясното и ненужно качване на кг-та.

# 132

Ох това наистина е ужасно. Знам че ти е трудно но се опитай да се успокоиш. След всичко лошо идва хубаво Hug

# 133
  • София
Мариголд, много съжалявам за това, което Ви се е случвало. Като живеех с нашите - и на нас ни се случвало на няколко пъти, като последния път не бяха взели нищо, но самия факт, че някакви чужди хора са идвали и са ти бъркали и са ти разхрълили и обърнали всичко наопаки, те кара да се чувстваш някакси уязвим и несигурен. Дано успеят да хванат крадците, въпреки че такива случаи са идинични. Трябва да продължите напред! Успокой се - все пак това е само материално - Вие да сте живи и здрави, другото пак ще си го подсигурите.

Лайтуич, при една нормално протичаща бременност, не виждам защо трябва да е задължително да се ходи на кардиолог. При предишната ми бременност, чак като влязох да раждам в болницата ми правиха кардиограма.

# 134
Аз малко да сменя темата...бях питала вече де, но май никой не отговори за това пак ще питам...
Задължително ли е отидеш на кардиолог ?
Ще ти кажа аз какво знам. Сърчичето на бебето се оформя около 18-20 седмица. Тогава най-рано може да се прегледа и да се види дали всичко му е наред - камери, аорти, преглежда се и пъпната връв и още куп неща. Ако си ходила на фетална морфолофия през този период или по-късно лекаря би трябвало да го е прегледало сърчицето. Ако лекарите имат някакво съмнение може да те препратят на кардиолог за неродени бебета (как се казваха не се сещам точно). Те са на 1-ви етаж на Националната Кардиологична Болница - София, кв. Илинден.
Това е. Някои лекари за всеки случаи препращат при кардиолог за да са сигурни че всичко на бебето е наред. Моята лекарка беше казала, че конкретно Марков (който ми направи прегледа на ФМ) можел да види същите неща като нея, а само сърцето било в допълнение. Така че, ако не ходиш на ФМ е добре да идеш на кардиолог.
Това е моето мнение. Но не се притеснявай, че е някаква екстра. До колкото знам напоследък все повече майки ходят на такъв преглед.

Общи условия

Активация на акаунт