Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 116
  • 475
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Христос воскресе!
Бъдете здрави и щастливи!
  Hug  Hug

# 226
Христос воскресе!
Бъдете здрави и щастливи!  bouquet Hug

# 227
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!  bouquet

# 228
       ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Бъдете живи и здрави, много успехи и напредък за децата ни.  bouquet

# 229
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ Grinning
Дидито,моля те пиши ми как се чувства детето след приема на лекарствата,моята е на 7г. и от много места ме насочват към това,ама ме е страх  #CrazySick
Весели празници  Hug  bouquet newsm51

# 230
Британско-канадско изследване върху повече от 800 момичета, проследени до 21-годишна възраст, показва, че хиперактивността често е свързана с всевъзможни проблеми по-нататък в живота, предаде Би Би Си.

Досега са правени изследвания главно върху хиперактивни момчета. Новото изследване е ръководено от д-р Натали Фонтейн от лондонския Юнивърсити колидж и е публикувано в сп. Archives of General Psychiatry.

Учените установяват, че когато пораснат хиперактивните момичета по-трудно намират подходяща работа и партньор в живота и по-често забременяват в тийнейджърска възраст.

Изводът на психолозите е, че момичетата с високи нива на хиперактивност би трябвало да се издирват рано, за да може да им се помогне навреме в училище.

В изследването специалистите всяка година са преценявали поведението на момичета между 6 и 12-годишна възраст, като са проследявали дали имат признаци на неспокойствие, дали често подскачат, въртят се и не могат да си намерят място.

Била е преценявана и физическата им агресивност - дали се бият, борят, удрят, ритат и хапят.

10% от изследваните момичета са проявявали високи нива на хиперактивност, а други 10% освен висока хиперактивност са имали и физически агресивно поведение.

За най-хиперактивните и агресивните момичета е имало двойно по-голяма вероятност да пушат, да участват във връзки, които не се отразяват добре на психиката им, и четири пъти по-голяма вероятност да се учат зле.

Когато пораснат тези момичета по-често забременяват преждевременно, нямат постоянна работа и проявяват физическа и словесна агресивност към партньорите си.

Една четвърт от хиперактивните момичета обаче нямат проблеми като възрастни, показва изследването. БТА

# 231
Христос възкръсна!

Слово за Пасха
http://www.dveri.bg/content/view/6451/

# 232
Bluevelvet, трябва да го дам на майка ми да го прочете това. Laughing Непрекъснато ми казва, че сина ми е същия като мен, т.е. че и аз съм била така да се каже хиперактивна.Но от това излиза, че изобщо не съм била, може би буйна (в което също се съмнявам, имайки предвид преценката на майка ми), проблеми с ученето никакви, ранно забременяване /30 ако е рано Laughing/ и лоши тиий прояви изобщо. Така, че се надявам , че и той не е. Всъщност, ако не е проблема му с говора, неизчерпаемата му енергия нямаше изобщо да ме тревожи.

# 233
Блувелвет, настръхна ми косата от това инфо. Наистина хиперактивните момичета май са по-малко като процент, но моето е диказателство, че ги има. Слава Богу, никога не е била агресивна, нито към себе си, нито към околните. Simple Smile
Великден и посещението в Бургас и се отразиха чудесно. Голяма мераклийка е да се борим с яйца. Радвам се, че всъщност осъзнава вече традициите и самите празници.

# 234
Добро утро!
Е, аз си мисля ,че понякога е хубаво да си от малцинството.Мамите ,пишещи тук са точно от тези едначетвърт родители на момичета с ХА и ДВ,които не само от рано,но и успешно ги третират с терапии и медикаменти.Да не говорим ,че с този Форум се намесват   успешно и в развитието  на останалите 3/4 процент(черния списък)-храбро,обосновано и съпричастно предлагат съвет или стратегия за справяне със Синдрома.  bouquet Laughing

# 235
Класация  за  най- благоприятни   и неблагоприятни занимания за деца с Адхд  след училище .
Най -препоръван спорт и занимание  Heart Eyes
1 Карате  и Таекуондо -  много препоръчвани са тези два спорта тк изискват както умствена  така и  физическа сложност,така детето постепенно се потапя  в  този спорт,освен това имат позитивен и положителен  модел .Желаете ли Вашите деца да придобият хармонично развито и физически здраво тяло, развивайки двигателни качества като: сила, бързина, издържливост, ловкост, гъвкавост, координация? Да се приучат към морално – етичните норми на таекуон – до: уважение, дисциплина, честност, взаимопомощ, вежливост? Именно, чрез тренировките по таекуон – до, Вашите деца неусетно ще изградят у себе си тези, както и множество психически качества като: воля, постоянство, концентрация.

2.Скаути - в България   ще е  нещо  като   Планинско ориентиране.

3.Екипни спортове- баскетбол,футбол,бейзбол и др.

4.Актьорско майсторство  Laughing Създаване на  различни образи  и игра на сцена  Peace

5.Моделиране на сгради - правене на макети ,дърворезба,дърводелство,Фина механика-Деца с Адхд    често   изпитват   любов и с    удоволствие  решават  и подреждат пъзели .

6.Плуване

7.Рисуване и Музика

Най - неблагоприятни и не за препоръчване  занимания  Stop

1 Гледане на телевизия - заради       преобладаващи реклами и насилие .

2 .Видео  игри

3.Игри  които са по продължителни  ,  финала  е след няколко етапа в играта ..за препоръчване  са по кратки игри .

4.Детето само да си избира заниманията   след училище  -Въобще не е преоръчително     родителите трябва да направят график и да изберат подходящи занимания  и спорт  за   детето.

5.Нови  и чести  смени на заниманията  не са за препоръчване  тк    децата с АДХД    са   чувствителни и необичат    смените .

6.Задълбочаване  ( на проблем ) Пример   ако детето  ви  е имало   една успешна седмица в училише  а преди  десет минути  е направило     нещео нередно не е  добре да се  натяква  и задълбочава  проблема   а  най  добре  е да  му се припомни как  добре  се е справило в училището с  всички придмети  .Обратно ако седмицата  е  била  по -лоша  и детето  е било разстроено седмицата  не е била   успешна    родителите  трябва да   говорят на детето позитивно да му   вдъхват  кураж,и да се   насочи  към по положителни   емоции .

7 Наградата .- От   житейския  опит      експертите    вярват  че  наградата  не е подходящо  поощрение за деца  с АДХД  тк  се  получавало  Reward Deficiency Syndrome  това е защото  те немогат  да прозиведат  достатъчно   допамин с който   те  работят  учат по- задоволително,а    разбира се  хората   имат нужда  да  се  чувстват защитени  и   наградени   за труда им .Без достатъчно  допамин  тези  деца се чувстват по претоварени, (експлоатирани)отколкото другите деца за спечелването на наградата.Препоръчват  похвалата    пред материалната   награда .

8.

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 15:42 от Bluevelvet

# 236
Мисля Дани да го  водя всяка седмица    на куклен театър в Бургас на Кино  съм го  водила 3-4 пъти  и  е много  доволен  от изживяването  голям  екран ,тъмна зала и стерео  звук   след това  известно време  затъмнявахме да правим кино вкъщи   Grinning

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 18:24 от Bluevelvet

# 237
"Върви към Кротване"- това е буквален цитат Laughing
Това е много хубава новина.Радвам се много, но наистина не мога да си представя някой да има оплакване от младежа.
Привет!
Ти да - не можеш да си представиш! Но когато едно дете вече е нарочено е друга работа. Обществото ни не е готово да приема различните, а при децата от този спектър най-вече повечето хора не разбират какво им е и по принцип се фиксират върху това какво НЕ правят.  В училище много малко  се забелязва какво успяват да правят. Най-вече се забелязва, това че не успяват да задържат вниманието си и затова това изказване си е направо напредък Laughing

# 238
Мога да споделя с вас какви са наблюденията засега в БГ, понеже бях и на едно обучение по повод синдрома и лечението тук.
Оля, ще ни бъде много интересно и чакаме да споделиш  Hug

За Концертата може да питате по-конкретни неща, които ви вълнуват. От новия сайт на БГ може да си изтеглите или четете от компютъра брошурата за родители. Там има доста полезни и достъпни съвети. http://www.adhd-bg.com/files/BookletADHD.pdf

И тука ще публикувам нещо до всички ви, за да не отварям нови полета.

Христос воскресе на всички деца и родители!
Много светлина по пътя ви напред!

Ето нещо по-специално за момичетата с ХА/ДВ :

http://www.addvance.com/help/women/index.html

http://www.helpforadd.com/add-in-girls/

и още много информация за подкрепа на децата със синдрома http://www.chadd.org/

# 239
Здравейте и от мен!
Аз получавам "Parenting"списанието-за родители на деца от 0-6-7 години.В последните броеве усилено върви рекламата на новият магичен дълготраен стимулант "Vivanse".Върви си с обещаните положителни ефекти точно в най-специфичното "лошо" време за симптомите на ХАи ДВ
10,2 и 6 часа след обяд,както и с рапортуваните възможни странични ефекти-намаляване на апетита,трудно заспиване,стомашни проблени,възбудимост...Разбирам,че тези стимуланти контролират концентрацията и вниманието,облекчават донякъде семейната атмосфера(щото това си е болест на цялото семейство-не само на детето)...Мисълта ми е-какво ще правим с по-стращната страна на ХА и ДВ-липсата или слабите  социалните умения,инмулсивността при дечицата със синдрома.  bouquetНe е основния проблем ,че едно дете трудно говори,а начина по който общува и функционира сред останалите си връстници.Защо със същият устрем не се рeкламита терапията за създаване на "social skills"-точно ефективната групова терапия за създаване на модели на поведение сред останалите.Ние вече говорихме в предишните си постове,че точно този вид дечица или не разбират или разчитат неправилно езика на тялото,жестовете,а това води до изолация и епитети от страна на връстницит им...Всеки от нас е виждал една типична картина-детето започва да се прави на клоун(за да предизвика вниманието),точно когато всички останали деца са заети с изпълненито на изискващ внимание проект.В началото то предизвиква реакцията на останали ,но скоро останали се връщат към занимането ,следвайки инструкцията на учителя,докато детето с ХА и Дв продължава с уверност същото поведение неправилно разчитайки подсмихванията за удобрение.След това има фаза на ярост,след това има учителски упрек,нежелание да с извини за поведението си..Може всеки от нас да продължи за последствиетята,нали ежедневно се сблъскваме с тях...Питала съм едно от "порастналите "деца с ХА защо продължава да се прави на клоун,когато никой вече не го гледа-той ми отговори, че хората нямали чувство за хумор наоколо...Та,мисълта ми е,че да се вложи повече енергия в терапия отколкото в медикамент-в създаване на модели на житейско фуннкциониране,отколкото в подтискане на симптоми. Peace
Всичко е мое мнение:)  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт