Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 121
  • 475
  •   1
Отговори
# 240
  • София
veselcheto, всичко това се опитваме да коригираме с терапия.През цялото време това обсъждаме.Почти всичко може да се научи детето, но е необходимо в пъти повече усилия да се положат, отколкото за дете без СОП.Децата в норма се учат от самосебе си, а нашите деца изискват помощ.Тук ще напиша едно стихче, подходящо е за случая - казват го едни дечица в Канал 1.Дясното гръмогласното е моето дете  Wink.тук

Това, че сме малки изисква търпение
и много любов, и дори уважение.
Не заслужаваме нито едно наказание.
Ние настояваме за специално внимание.

За детето на Оля - аз при него не виждам проблем, а знам какво да гледам.Възхищавам му се, искам и моето дете да бъде като него - поне.Но още повече се възхищавам на майка му, имайки предвид през какво е минала за да мога аз сега да не виждам проблеми при него.И какви чудеса от храброст е сътворила за това.

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 18:35 от Катина

# 241
Кукленият театър е хубаво нещо. Мими честичко посещава, но в детската градина. Там гостуват разни трупи с детски постановки. Помня началото. Тогава тя седеше у едната учителка и издържаше не повече от 5-10 мин. Тогава я извеждаха навън. Сега, с течение на времето успява да изгледа цялата или почти цялата постановка. Дори като я разпитвам у дома, разказва това онова...
Катина, видях клипчето. Много е сладък малкия! Да ти е жив и здрав и все така напред да върви! Heart Eyes
veselcheto, абсолютно си права. Децата ни наистина са със слаби социални умения и импулсивност. Поне Мими е така. Но и аз като Катина смятам, че и на това могат да се научат. Изисква се работа и пак работа, много работа. Wink
За музикотерапията. За съжаление, докато бях в Бургас, времето беше дъждовно и почти не успяхме да си подадем носовете на вън. Така пропадна идеята ми за разговор по телефона с музикотерапевтите. Но пък им написахме писма на електронните пощи и очаквам с нетърпение отговорите им, които непременно ще споделя тук.

# 242
Катина-възхитена съм от вашето представяне и на Мишо, и на идеята на училището.Ето такива клипове и постижения ме мотивират да работя и да се грижа за деца,нуждаещи се от малко повече помощ. Grinning  bouquet
Аз съм просто за повече терапии , по-малко медикаменти и повече разбиране от двете страни за интеграцията на дечицата.Нали за това пишем в този Форум:) Hug

# 243
Забравих да и питам вие как се отнасяте към рибеното масло и Омега 3-6 препаратите-при мен майката ги дава под формата на гелчета... newsm78

# 244
Забравих да и питам вие как се отнасяте към рибеното масло и Омега 3-6 препаратите-при мен майката ги дава под формата на гелчета... newsm78

Рибено масло Мими пие всеки ден. Купувам или Ескимо Кидс или тези на гранулките. На нашият пазар май го има само в тези форми.

# 245
  • София
И аз давам рибено масло.Ако се вярва на всичко, което пише в нета  Wink то това ще излекува детето - най много до 6 месеца  Crazy.

Определено начина на хранене е много важен за да работи добре тялото - респективно мозъка.Аз лично от повече от година "лекувам" основно с природни продукти.Дечицата лесно наизустяват думи и изречения, но трудно ги употребяват в диалог.За мен като родител е повод за гордост да си покажа детето.Извинете, че забравих да го пострижа преди снимките и е орасъл. Embarassed

# 246
Катина ,при нас тук е модата на дългите коси при момчетата-та това ,което виждам през нета е един ентусиазиран УСМИХВАЩ се младеж.Понеже надникнах в съседната тема,та, забелязах ,че е..почти сгоден.Ама,ако ме питат мен..тежко и на снахата,че свекървата е...като скала по отношение на чуждите мнения. Laughing
ШЕГУВАМ СЕ:))))
Тук непрекъснато и постоянно говорят:"Родителят трябва да бъде най-добрият адвокат на детето си"
А също при нас са луднали с рибите и живака в тях и  даже ни съветват да не ги използваме,ако не знаем произхода им..Абе ,крива работа. newsm78
Блювелвет-много с права за заниманията на децата с ХА и ДВ.Аз без строг график не мога да се оправям,работейки за 2 плс деца.А и те самите разчитат ,чe ще ги подредиш....
Мари-Анка-как беше с чукането на яйцата?Предполагам ,че щe получиш емаил за музикотерапията.Аз се сетих ,че тук почти във всички музикални играчки има Моцарт като мотив..Та, ще чакам подробности... Peace  bouquet

# 247
  • София
забелязах ,че е..почти сгоден.Ама,ако ме питат мен..тежко и на снахата,че свекървата е...като скала по отношение на чуждите мнения. Laughing
ШЕГУВАМ СЕ:))))

Скъпа, извинявай   bouquet.Свекървата просто е с логорея и има проблем да се изразява. Embarassed.
В старанието си да контролирам логореята си изрязвам голяма част от думите си и пиша сухо  Embarassed.
Напълно съм съгласна с мненията ти  Hug.Наистина трябва да наблегнем на терапий, щото лекарство за умност НЕМА - ей ме на пих апове, па умна не станах  Laughing.Лекарства се изписват наистина в краен случай, най необходими са когато детето навлезне в пубертета и бушуващите хормони усложняват проблема.При малки деца наистина е хубаво да се избягват.Наистина трябва сериозни основания за да пие малко дете лекарство.Случвало ми се е логопед да ми забрани дадено лекарство, както и друг логопед да ми го назначи.А това е работа САМО на лекар - добре, че инстинкта ме е водил относно медикаментите.

Извинявай, пак.  EmbarassedБлагодаря ти, че се изрази деликатно за свекървенския ми манталитет, ама то е щото се старая да не ви досаждам с дълги постове.
Рибата е много полезна и защото съдържа йод.А това е много важно за мозъка.Жалко, че надали мога да намеря тук "чиста" риба.Принципно избягвам да я готвя.

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 21:04 от Катина

# 248
Лелей,момичета празниците са провокирали черни писания Stopе,само не ми се обиждайте,ама за пореден път се стресирах Mr. Green,реално от това което чета,от изследването на Bluevelvet,то аз направо съм си хиперактивна мама Crazy,щото съм била изключително палаво дете,не агресивно но палаво,до 7-ми клас бях сносно добра ученичка,тук таме някоя четворка и това е,обаче като ме тресна пубертетът,майка ми беше #Crazy,щото ме беше налегнала една бунтарска треска,бягах от училище и много др.глупости,родих на 23 години,не знам,но мисля че тук съм горе-долу нормал,обаче като работа все нещо не ми достига,реално напоследък размишлявам върху работата си като цяло,реално се задържам около 2-години на една позиция,а напоследък доста по-малко,защото за една година смених три работни места Thinking,май нещо не ми е наред.Наскоро говорих с една бивша колежка с която сме приятелки от по-предишна работа и тя ми каза,че в онази фирма много се дразнели от мен,защото съм била перфекционистка ooooh!,пък аз май не мисля че съм такава.
Детенце пък като беше мъничко още в количката се хващаше с двете ръце за количката и почваше да се тресе,а ние смятахме,че прави маймунджулъци,после като вече ходеща не заставаше на едно място,ама хич/отслабване без диети Mr. Green за майката/Сега е доста по-кротка,но е страшен инат и много глезена,качила ми се е на главата,как ще се оправя не знам newsm78.В посока на писаното от Веселчето,аз определено съм против медикаментите,предпочитам някакви по-нетрадиционни методи-хомеопатия,нар.медицина,и т.н.
Май прекалих  ooooh! Hug  bouquet

# 249
  • София и там където не се пуши
Одди аз се сещам за едно решение - да си родите братче или сестричка. Да видиш глезотията как ще намалее.  Joy Joy Joy

Както и да е - като че не ги глезим, ама те успяват с памук да ни извадят душичките.

# 250
Ооо, братчето или сестричето е чудесна терапия за нашите дечица. Ние сме жив пример за това. Малката не оставя кака си сама и за секунда. Ще я социализира тя. Mr. Green

# 251
Изпращам ви един адрес в Интернет, където се рекламират алтернативни решения на проблема с хиперактивнст/дефицит на внимание с натурални продукти  без странични ефекти и с доказано действие:

http://www.add-adhd-help-center.com/

Обърнете специално внимание на линка:

http://www.add-adhd-help-center.com/attend_testimonials.htm

където са събрани мнения на родители ползвали продуктите.

Ще започна да превеждам   статиите предполагам  че  ще  бъдат интересни,както гледам има   описани     всички видове лекарства  които  в момента  се използват плюс отзивите на семействата за тях ,странични реакции  и положителен ефект от лекарството  .

Цвят и Форма   дидактична игра  - http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/pbbDiH

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 19:44 от Bluevelvet

# 252
Блувелвет, много благодаря за линковете, но дали могат да се намерят тези добавки в Бг?

# 253
       И аз да споделя за кукления театър. Аделина редовно гледа в ДГ, където имат постановки през 2 седмици. Госпожите ми казват, че гледа с интерес, когато приказката й е позната и може би така й е по-лесно да я разбере.
       Аз също съм давала на Аделинка рибеното масло "Ескимо кидс", но сега го замених с Есенциалните мастни киселини /ЕМК/ от Аква сорс, които се извличат основно от ленено, сусамово и слънчогледово семе и др.
http://superhrani.dir.bg/_wm/pbasic/?df=156107&GDirId=0af844 … 008bd0455ac26d331
         Bluevelvet, ще чакаме с нетърпение превода за натуралните продукти.  bouquet

# 254
sladko pate
за намаляване на телесното тегло (подпомагат изгарянето на мастите) и др.
Само това ме притесни, че моя и без друго е доста слабичък. newsm78
Иначе до сега давам Ескимо кидс.

Общи условия

Активация на акаунт