Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 73 135
  • 475
  •   1
Отговори
# 255
Ами останах с впечатлението  че  може да се внасят ,сега  друг е въпроса    как  ще  се решите   дали да се дават.. и колко са натурални Rolling Eyes

# 256
И Мими гледа театър в детската градина, когато гостуват театрални трупи. Помня че в началото изкарваше по 10-тина минути, но с годините успява вече да изгледа цяла постановка. Според учителките. Но не умее все още да ми разкаже какво е видяла. Само в случаите, когато и задавам въпроси, тогава се сеща да "сподели" нещичко. Май трябва по-смело да се "хвърля в битката" и да започна да я водя и аз. Сигурна съм, че ще има положителен ефект.

# 257
Mari Anka-мисля ,че на възрастта на Мимето децата се нуждаят и без диагноза от задаване на въпроси ,за да ти преразкажат една пиеса.Аз съм за това да се водят децата навсякъде където ходят връстниците им-това са различни житейски ситуации и те точно така научават-сблъсквайки се с тях.И родителят също.И защо решихме,че другите деца си седят кротко-40-50 минути  newsm78..Брей какви очаквания... Joy
Хубаво е някой хомеопат да разчете цялата комбинация от съставките на препарата от линка на Блювелвет.Аз само погледнах ,че има и този L-cystein,за който доста говорят тук.Някоя мама,която има познат хомеопат може да покаже  съставките и после да качи мнението.
Да живее деня на Труда...Никой не го зачита тук ,,никой:)) #2gunfire

# 258
veselcheto, зълва ми е хомеопат, бих могла да я помоля да разчете съставките.
Да, и другите дечица, здравите, не стоят на едно място, омръзва им, доскучава им. В това се убедих, когато присъствах на открития урок в детската градина. Накрая директорката похвали Мими, че е била най-послушна от всички. Mr. Green Но тяхното нестоене на едно място е някак по-различно. Laughing

# 259
Здравейте мами,е,на патерица - да живей,живей труда Laughing,най-хубавото е,че се събраха приличен брой почивни дни Party,което си е направо супер.
Bluevelvet,мило майче, незнам как ,обаче мнооого  Hug  bouquet за всички тези линкове и полезна информация,която даваш,щото аз покрай тебе може и да успея да науча Ана-Мария на азбуката Flutter
Иначе що се отнася за новите лекарства или добавки,преди да се приемат със сигурност трябва добре да ги проучим,защото не знам дали си спомняте мнението на един татко,който беше писал в една от темите за Брейн Бустъра/ и по точно неговият неизяснен произход/,въпреки,че мненията за този продукт от много майки във форума са положителни, newsm78 Thinking,направо нямам идея кое е правилното.Важното е,че все повече и повече информацията за проблема на хиперактивните деца се приема,както в училище,така и в обществото.Дано хората се научат на повече толеранс и търпение към нашите дечица Praynig

# 260
veselcheto, зълва ми е хомеопат, бих могла да я помоля да разчете съставките.
Да, и другите дечица, здравите, не стоят на едно място, омръзва им, доскучава им. В това се убедих, когато присъствах на открития урок в детската градина. Накрая директорката похвали Мими, че е била най-послушна от всички. Mr. Green Но тяхното нестоене на едно място е някак по-различно. Laughing

И каква е разликата?

# 261
Здравейте и от мен:))
Оди-аз прочетох в другата тема  за вашите успехи с намирането на правилното училище и включването ви в индивидуален учебен план.Ще видиш ,че ще заработят нещата в правилната посока.Просто търпение и работа.
С децата в училищна възраст с ХА и Дв има един сериозен проблем,на който ще трябва да се обърне специално внимание.Тяхната разсеяност-много често не по-бавното писане или спонтанност, а забравянето на домашно , пособие или по-бавното им намиране в раницата рефлектира на отношението на учителя.Хубаво е да обсъдите всичките тези организационни стратегии с учителите преди началото на учебната година.Да помислиш как да изглеждат тетрадките-по цветове,моливите (като големина и краска,удобност),да потренирате кое къде стои в чантата...Всъщност част от "училищната терапия " на децата с ХА и Дв е точно създаване на тези навици-стериотипи,които ще им помагат по-натам в живота....
И аз си мислех ,че учителите изискват СТРАШНО много от деца,които са с толкова лоша и непостоянна концентрация,но ми обясниха популярно, че греша....Не ,че не съм тичала по 5 пъти до училищата и обратно да нося-домашни,плакати,спортни гащета и... Laughing.Добре, че им позволяваха на момчетата да ми звъннат... и да не забравят да ми кажат какво точно  им трябва...При мен идва и "специалист по домашна организация"-не се смейте и такъв сервис е създала системата:) Peace Laughing
Мари Анка-гледам ,че един рожден ден се приближава.Как ще го празнувате? Party
Хайде, приятни пролетни празници:)

# 262
veselcheto, наистина съвсем скоро е РД-то на Мими. Ще празнува първо в детската градина, като всяка година - с торта, освен това подаряваме на всички дечица коринки, шапки, свирки... Правят си там детско парти, учителките се занимават с организацията - музика, украса и т.н. А вечерта, ние възрастните ще отидем на ресторант. Иначе най-големият купон ще бъде на 10-ти (събота). Детско парти в заведение с нова торта.  Laughing
Съветите които ни даваш за училище за мен са много ценни. Чудесна е идеята с тетрадките в различен цвят.
Момичета, сега ще се опитам да ви разкажа малко за Холдинг терапията, за която обещах. Днес подробно обсъдихме това с нашата психоложка. Според нея ефекта е невероятен. То си имало цяла такава психотерапия, която трае 4 часа. Но става дума за професионалната Холдинг терапия. За нас ме посъветва, че 20 минути ежедневно е чудесно. Подобна е на мама терапията, но не точно. Целта и е да развие емоциите у детето. Такааа... Сядаме някъде удобно. Гушкаме детето така, че да е с лице към нас. Задължително изискваме очен контакт. И в продължение на 20 минути спокойно разговаряме с детето за своите емоции, за това, което изпитваме в момента, за емоциите които ние (родителите) сме изпитали при случка, която сме преживяли заедно с детето... В началото ще е трудно, ще има моменти, в които ще се чудите какво да кажете (все пак не е лесно да говориш за емоции и чувства 20 мин.). Дори в тези моменти продължавате примерно така: " На мен това ми се случва за първи път и аз съм малко притеснена и т.н." Аз например бих могла да и разказвам за чувствата, които съм изпитала по време на тържеството в ДГ, вие за вашите в някоя случка, която сте преживели заедно с детето. Психоложката казва, че терапията, освен всичко друго, действа и невероятно успокояващо и можело да се случи детето дори да заспи по време на тази терапия. Rolling Eyes
Дано сте ме разбрали, че май малко объркано го обясних. Значи изискваме очен контакт и разговаряме за чувствата си.

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 22:59 от Мари_Анка

# 263
  • София
Аз мисля, че схванах идеята.Много ми харесва  Grinning.Това е едно от тези неща за които се ядосвам, че не съм се сетила досега да го направя.Тоест - толкова е логично и толкова близко до акъла  Rolling Eyes.
Има ли проблем, ако в началото не е 20 мин.Вероятно ще се наложи времетраенето да стане постепенно.Нали трябва да е приятно и за двете страни?Предполагам трябва да започнем първо с похвали и положителни чувства и накрая да изкажем отрицателните емоций.Как да завърши всъщност разговора - като положителен предполагам.Не бива да остава с впечатление детето, че ни е разочаровало с поведението си - нали.По кое време на деня се прави - предполагам вечер, като анализ на отминалия ден..Ще го опитам със сигурност, но искам повече информация.Психологията не е точна наука и се налага много импровизаций - докъде да се простирам с тях  Thinking.Дай повече жокери, ако имаш.И аз ще търся информация по въпроса.

Намерих вече инфо http://www.autism.ru/read.asp?id=28&vol=0

# 264
Kaтинка, браво за намереното инфо! Много ми беше полезно, макар снощи да не успях да го прочета подробно. Снощи приложих за първи път терапията. Не беше лесно, но мисля че се получи. Естествено, малко трудно задържах Мими в мен 20минути, но бях упорита. Не се отказах и резултата беше на лице. Тя толкова се успокои, че веднага след това я сложих в леглото и точно след 2 минути беше заспала. Shocked Дали беше някакво съвпадение или в резултат на терапията, но такова нещо за 6 години ни се случва за първи път.
И тук да кажа, че съм готова да ти бъда гид на 5-ти. Grinning

# 265
За  Холдинг  терапията намерих  доста   информация  засега на руски  Simple Smile Терапията е на Анатолий Букин 
http://1001.vdv.ru/books/bukin/?page=102 http://vipdisser.com/34424.rtf.
http://phallologia.narod.ru/ch/enc/sx21003.html
http://almanah.ikprao.ru/9/p03.htm
http://209.85.129.104/search?q=cache:vXzx31FX1FMJ:www.neuronet.r … mp;cd=3&gl=bg
http://planetadisser.com/see/dis_101671.html
http://www.humanities.edu.ru/db/msg/43162
http://psy.1september.ru/2000/48/14.htm
По руските  форуми има големи хвалби   за тази терапия   ще пусна и линк да прочетете ,към тази терапия    задължително препоръчват   майките да прочетат книгата  (Кетрин Морис ) Кэтрин Морис "Услышать голос твой"  -може да я дръпнете от тук
http://www.autismwebsite.ru/Books/Let_me_hear_your_voice/Let_me_ … _your_voice_1.htm

И тук я има цялата  книга   LET ME HEAR YOUR VOICE BY CATHERINE MAURICE IN RUSSIAN   http://www.geocities.com/slovotron/

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 14:32 от Bluevelvet

# 266
  • Пловдив
Майчета, извинявам се, че пак съм като на пожар, но искам да попитам пак нещо конкретно - как научихте мелчовците ви да показват къда точно ги боли или кое ги боли? EmbarassedСрам ме е, все пак съм имала доста време да го науча на това, но днес установих, че не съм успяла. Преди два дни ни ужили пчела под окото, окото се поду, сега е като боксьор - оченцето е затворено, май ще посинее кожата. Съответно , като знаем за алергиите му, веднага ни натисна страха, че може да се получи някакво усложнение от дихателната съситема.И така до тази вечер, когато малчо около час и нещо след като заспа започна един рев на сън, направо се стъписахме. Питаме го - къде те боли, покажи боли ли те някъде, той само плаче и нищо не ни показва. Все пак успокои се и сега спи съвсем кротичко - може да е било сън, може да е било от носа му, който е леко запушен, не това е проблемът. Естествено в глупавата ми глава се вгнездяват едни такива мисли, ами ако  нещо сериозно се случи в бъдеще, а той не ми каже къде точно е болката......

# 267
  • София и там където не се пуши
мама Мариана, като плаче след като вече е заспал, не му говорете, не го пипайте, само леко му шъткайте. Това му е от съня.

Аз за това къде го боли също се притеснявах, ама се научи. Е по-добре с показване, защото може да каже крак, а да се окаже ръка.

# 268
mama mariana, помня един случай с Мими, когато тя не умееше да говори, а ние не подозирахме че имаме проблем. Беше на около 3г. и 7-8м. Денят неделя, а аз дежурна на работа. Тати и Мими се гледат у дома. Тя се събудила с рев. И дълго не успяла да се успокои. Баща и се изплашил и отишли у свекърва ми. На нея пък и се сторило, че детето се държи за коремчето. На въпроса "Боли ли те нещо? Къде те боли?", тя съответно не отговаряше тогава. Бяха викнали личната лекарка. Тя ни изпрати по спешност в Пловдив със съмнение за апандесит. Shocked Отидохме, защото се изплашихме, но още като ме взеха от работа и ме видя, тя се успокои и дори започна да си пее. Та тогава си дадох сметка за пръв път, че ако я боли нещо, аз няма как да разбера. Tired
Само след няколко месеца (всъщност нямам спомен колко точно), след като започнахме работа с логопед и детето "дръпна" говорно, започна да си показва и казва болките. Даже сега ми хрумна една идея как ти би могла да му помогнеш. Най-лесно ще обясниш какво е болка, когато падне и се удари. В такава ситуация, започваш да говориш и обясняваш подробно: "Ти сега падна и се удари. Заболя те крачето, виж имаш рана и т.н.", като повтаряш и показваш по-честичко ''заболя те, боли те крачето" (примерно).
Успокой се, скоро и това ще стане, иска се търпение. Hug И аз мисля, че най-вероятно е плакал на сън.

# 269
  • София
mama mariana, много важен въпрос повдигаш.Аз си имам мое си лично виждане по въпроса.Както знаете всяко дете е различно и моето дете си го усетих по следния начин:
Той просто не разбираше какво значи термина болка.Трябваше да му покажа и визуализирам болката.Тоест удрям се някъде "случайно" и артистично разигравам едно кривене на лицето и плач и сълзи и посочвайки "удареното място"  се жалвам колко ме "боли".Ако пък той ни цапардоса някъде - преиграваме задължително колко "ни боли".
Ако той се удари някъде - веднага се нахвърляме да правим жални физиономий и го питаме - удари ли се?, боли ли? Къде те боли?тук ли?Целуваме удареното място, и обещаваме да мине.
Първоначално - той винаги си посочнваше окото на въпроса къде те боли, защото първият път когато разиграх театрото си беше ударил окото.Постепенно започна да разбира какво е болка и започна да циври при най малкия инцидент.Но това е огромен успех, защото въпреки театрото от негова страна все пак схвана идеята, и вече посочва правилното място на болката.
Всъщност според мен - неща като болка, страх, радост, тъга - това е висша форма на разбиране и трябва да се визуализират максимално.Работим по въпроса по същия начин.Дано е правилния   Rolling Eyes

И аз мисля, че сънищата са страшни за дечицата, те сънуват , но като не могат да се оплачат милите  Cry

Мари_Анка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт