АПРИЛски бебета реват, а други са на път!

• 15 878
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
Мацки, ако искате да кърмите успешно бебоците СПРЕТЕ ДА ДОХРАНВАТЕ , ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КЪСНО!!! Иначе ви гарантирам че до 2 м. ще сте изцяло на АМ , за съжаление!!!
Позволявам си да го кажа тъй като имам 1 неуспешно и 1 успешно кърмено бебе! И аз съм от нискомлечните мами, но с много усилия успях да кърмя дъщеря ми 7 м, че насила я отбих! Коластрата ми тръгна на 3-ти ден, а тя беше голяма и адски лакома и още в род. дом не и стигаше това което и даваха като АМ за момента! Значи кърмила съм я по 45  мин. през 1 час и това продължи дни наред - направо се бях побъркала, но успях да се справя с кризата на растеж и кърмата ми се увеличи и всичко си влезе в ралсите! Знам че отстрани всичко изглежда по лесно, наистина е адски трудно да гледаш бебето как се ядосва на празната цица и нервничи, но ако икате да удпеете , малко търпение! Ако вече е свикнало да получи повече мляко, АМ давайте само в краен случай, не повече от 2-3 пъти на ден! И за най много 2 дни го махнете!!! Пожелавам ви да устискате тези най трудни моменти и после ще видите че кърменето е само удоволствие! / сори за лекцията , споделям опита си/!
Трябва да се успокоите и да поварвате че ще успеете! Да пиете адски много течности, вкл. и през ноща , задължително преди кърмене! Варете си Лактогонен чай и го пийте също денонощно- много помага! Аз лично бях пробвала и с рицинус комунис- на мен не помогна съществено/ поне не забелязах/! Много е важно и да се отдадете изцяло на бебето- зарежете всякакви домак. дейности и само кърмене и спане!!! Гарантирам ви че до 1 седмица всичко ще е ок!

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 22:29 от veni-b

# 121
ЧЕСТИТО VEN_I bouquet

Аз все още съм тук - нито тапи, нито води..., само леки болки ама не са на често.
Днес си направих една голяма разходка от 13.30 до 18 и после спах до 20.00, сега сигурно цяла нощ ще будувам.

Milenni на мен добре ми звучи. На една от лекциите на 9 месеца казаха, че е добре новороденото да бъде добре облечено - 2-3 ката дрехи за пролетно бебе. А по-нататък вече с една дреха повече от теб.

От свекървата знам, че за кърма е добре да се яде лук, праз, чесън, копър. Кажете дали действа.

# 122
От свекървата знам, че за кърма е добре да се яде лук, праз, чесън, копър. Кажете дали действа.
За чесън, лук и праз не те съветвам ,че може до колики за доведат , копъра да! Всъщност лактогонния чай е семена от копър , анасон, резене и др..
Преписах си една рецепта за лактогонен чай : 20 г. листа от коприва, 20 гр. копър, 10 гр. плод копър / предполагам семена/ , 10гр. плод анасон , 10 гр. плод кимион . 1 ч.л. от тази смес за запарва във 150 мл. вода, пие се 5 пъти дневно !/ мен ако питате половин час преди всяко кърмене/!

# 123
За копъра съм чувала че освен против колики, и самата кърма ставала по-вкусна.
А за лук, праз, чесън, останах с впечатление, че помагат и при колики, но то само опита ще покаже.

Благодаря за рецептата, копирам и запазвам  Simple Smile

# 124
  • Варна
Момичета от ВАРНА  Simple Smile Кажете моля ви, от къде да си купя нощници за болницата на добри цени? Rolling Eyes

В КООП търговия има от супер смешните, дето после са за коша по 5 лева, в Мадара са много симпатични с къс ръкав и копченца, много свежи цветове с дължина до коляното /имаше и по-дълги, но аз не ги предпочитам, с тези спокойно мога да си ходя из къщи после/ по 10 лева, от там си купих втората, а първата от пазара, почти същата за 20 лева #Cussing out.

За Майчин дом питах изрично, акушерката каза че е желателно да е нощница, защото лично е виждала момичета дето са със секцио, колко им е трудно да си обуват долнището на пижамата, направо каза че се мъчат Cry

# 125
  • Добрич
Ох,момичета почнах да лудвам.С контракции съм на 5 мин,но док ми каза,да пия но шпа,защото може да са само подготвителни да отшуми.Та сега тръпна да видя ще отмине ли или какво GrinningАма гледам да съм спокойна,че да не изнервям и мъжа си.Лека нощ ви желая!

# 126
Здравейте мамчетаааа  Hug Hug Hug
Вчера ни изписаха и вече сме си у нас!Възстановяваме се след секциото и едната седмица в Шейново! Утре ще ми махат конците, стискайте палци. Не съм ви чела, но ще го направя скоро само да влезем в ритъм у дома и да се видя с време! Ще ви разказвам и за болницата Wink Запознах се дидимора, която е много сладка мацка и малката Кали..страшна сладуранка!И с верчо се засякох но неможах да се видя, защото точно тогава ми тръгваше кърмата и се цедях 24 часа и с тия топли кърпи по цяял ден  ooooh! и някаква гадна температура...абе ще ви разкажа после.Кърмими се успешно за сега, след малко болки на зърната сега загрубяха и след малко стискане на зъби сега вече сме ок. Кърма имам по 200мл!  Дано се запази толкова! Praynig Откакто ни изписаха та и преди това не дохранвам с АМ!  Peace Много ми е хубаво пак да съм сред вас!
Днес щяхме да купуваме чай против колики на Хип от Пигис, но се оказа че има захар в него, на руски пише че има, а на бг етикета че "няма добавена захар" ! Една мама се оплака че коликите се влошавали от него, ние за сега нямаме ама да сме подготвени де.  newsm78
Уф пак се унесох!
Леко раждане на всички очакващи мами и лека вечер на всички обебили се!  Heart Eyes Mr. Green

# 127
  • Добрич
Aquariel  добре дошла!

Много ме е драго пак да си тук и тооолкова хубава беба  си имаш:DСамо хубави моменти ви желая и после ще чакаме да разказваш.

# 128
naana - стискам палци да мине всичко наред и да гушкаш скоро малкото човече.

Aquariel - добре дошла. Радвам се, че си добре. Целувки на малката Габи.

# 129
  • София
Aquariel ДОБРЕ ДОШЛА!  bouquet

Много се радвам че вече си добре Simple Smile Габи страхотна сладурана, много е хубава , пу пу Simple Smile   bouquet

# 130
  • София
Добро утро Simple Smile

Аууууу каква пустош Simple Smile Да не сте отишли да раждате всички Simple Smile

Хайде днес няма ли да има нови бебенца? Simple Smile

Желая ви прекрасен слънчев ден Simple Smile

# 131
aquarel добре дошла в къщи!  bouquet.ние сме добре-хапваме и спинкаме-дохранваме се с АМ,но няма как-иначе плаче и не спи по цели нощи детето.лек ден засега и до после.сложих снимни на количката и кошарката в ''покупки'',и малко снимки на Оливия в ''наши бебоци''.днес с мъжлето правим 7 години от както сме заедно-черпя ви виртуално newsm38

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 09:21 от ася20

# 132
  • София
Ася 20 Честита ви годишнина!  smile3525 Желая ви дълги години семейно щастие Simple Smile   bouquet

# 133
  • София
Здравейте момичета,

Влизам да Ви кажа, че днес в 4:50ч Никси е родила момченце - 3.400кг, 49 см. Още не е решила как ще се казва.
Да и е живо и здраво   bouquet!

# 134
Момичета, НАНА е в предродилна зала и започва да ражда !!!
Стискаме ти палци,мила НАНА!!!
ДАно големия Борко бързо излезе !!!
Целувки !!!

Общи условия

Активация на акаунт