АПРИЛски бебета реват, а други са на път!

• 15 867
  • 277
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Haliotis Най-евтини ношници съм виждала на едно магазинче на пазар "Чаталджа" - 9лв с дълъг ръкав, 8лв - с къс. Аз си купих една с дълъг ръкав за самото раждане, много са тънки, най-вероятно ще я хвърля след това. Имам и 2 други (една леко ватирана и една от крепон) за по 15лв, купени от Колхозния пазар.

Емма ти нали в Майчин дом ще раждаш? Там не дават ли ношници от болницата?

naana Стискам палци, ако днес е ДЕНЯТ!  Flowers Four Leaf Clover

# 106
  • София
Честито бебче VEN_I. Да сте живи и здрави.

Иначе и аз вече място не мога да си намеря, търпение не ми остана. Тапата ми се влачи вече от 10-12 дни, от седмица съм с лееееки предменструални болки и според прегледа вчера - само 1 см разкритие. А на бебо му е тясно тясно

# 107
Милени знам точно колко имам,защото се цедя-бебето не суче от гърдата,съответно изцеждам колкото ми трябва! Зърната ми са плоски и Милена въобще не може да ги захапе,пробвахме със силиконови зърна и пак не става нищо! Иначе давам Фризолак 1 по 100 мл-но грамажът зависи от възрастта на бебето! Дано съм ти отговорила на всичко-ако не питай пак  bouquet

# 108
  • In someone's dreams
reiana, сърдечно ти благодаря за отговора  bouquet . А точно на 3 часа ли се храните и през ноща по колко пъти яде? Аз преди малко за първи път дохраних с Фризолак1 и кърма смесено наполовина. Хриси изяде след кърмене от гърдата 30 мл от добавката и заспа спокойно, иначе си хапеше ръцете и мрънкаше. Милена веднага ли заспива като се нахрани?

# 109
  • София
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ !   bouquet

Ради през нощта се буди един път за сега и му давам Аптамил 1. А сега за първи път дохраних с АМ, защото като че ли кърмата ми намалява доста.......

Milenni и нашия е същия като е още гладен почва да си хапе ръцете и аз затова се принудих да дам АМ, все пак каквото и да е немога да си държа детето гладно, а след като е нервен и не заспива и се хапе значи определено е гладен Sad Иначе като си хапна всичко заспа от раз, даже спеейки се оригна

# 110
на нас след малко ни предстои къпане и папане Mr. Green

Цитат
Иначе исках да ви питам-нали не е хубаво бебетата да се претоплят и е добре температурата в стаята им да е м/у 19,20 и 22, 24 градуса

Явно е вярна приказката,че момчетата обичат на по-студено!Ние не пускаме нищо в стаята,даже по 2-3- пъти на ден отварям вратата към терасата!Държим около 22 градуса,а като го къпем пускам духалката за малко Peace

Цитат
вечер с какво си завивате бебетата като спят-с одеалце или олекотена завивка?

Дани го завивам с олекотена завивка,но не целия!До кръста някъде!

# 111
Милени ядем в 7,10,1,4,7,10,1,4! Да беба заспива веднага след като яде-като часовник е!Аз много се ядосвах за намаляването на кърмата ми,но вече гледам по-спокойно на нещага!
  И да ви се похваля-днес бяхме на първата си разходка- час и половина си откарахме навън! Мамета да я мажа ли с нещо против слънце-нищо не знам по въпроса newsm78 #Crazy

# 112
  • в илюзия
Честит рожден ден ася  bouquet
Честито на всички обебили се мами няма да ги споменавам поименно , за да не испусна някоя.   bouquet  bouquet  bouquet

Не мога да смогна да ви изчета и за това първо ще докладвам за мен , а после ще ви изчета.
Както Стефинка ви е обяснила беба се измести нагоре и няма индикации за предизвикване на раждането и чакаме , днес ме пуснаха от болницата да се прибера и утре пак там. Направо се депресирах от всичко , вече много ме е страх да родя нормално/дано да не повлияя на нямоя друга мама/ , но като ги гледам жените как раждат си мисля , че няма да се справя със самото раждане , пък и след раждането. ooooh! За капак лекаря с когото имам уговорка отказва да ми направи секцио  #Cussing out , защото "не съм била по-специална от другите" #2gunfire Направо не знам сега , каза ми , че ще чакаме до понеделник и ако имало индикации за раждане сме щели да го предизвикаме , ама аз не мога да му  обясня , че не искам вече да раждам нормално.
Това са ми мъките  Tired

# 113
  • Временно
Честит рожден ден Ася!!!!  bouquet Всичко най-хубаво ти пожелавам!!!А то тепърва предстои-срещата с малкото човече!!! Heart Eyes

Аз май ще се класирам за приза най-закъсняло бебе.Вече четвърти ден пренасям и изгледи за раждане нямам.
Поне съм щастлива днес ,че видях малкото човече Велизар и го погушках,а той ме възнагради с най-сладката усмивка!!!! Heart Eyes Hug

# 114
VEN_I 4ЕСТИТО МОМ4ЕНЦЕ smile3525 smile3501
arodoet2 ще ти стискам силно палци newsm10,вси4ко да мине бързо и безпроблемно.
На мен термина ми е утре,но маи няма изгледи за раждане,а с това 4акане нервите са ми на предела smile3511.
Ася,МЕРСИ за съгласието  bouquet

# 115
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!!!
да са им живи и здрави малките слънца  smile3525!!!
  Haliotis, ти ли пита за ония "секси нощници" за родилното (предполагам питаш за тези, дето са с копчета отпред заради кърменето???) - миналия септември търсихме такива за моята приятелка, дето щеше да ражда и акъла ми не го побираше как могат въобще да произвеждат нещо.....такова, ама много са грозни!!! И тогава продавачката (в една от хилядите бараки на Колхозния пазар) вика :"А, че то жената в родилното 3 дни не е човек, тъй че какво ви пука.....", ами да, ама аз не можах да си купя такова чудо, взех си една дето е късичка, но без копчета за самото раждане (от един магазин Мадара-преди Метро, не знам дали се сещаш, а там има и от тези с копчетата и са с много сносни цени), а за след раждането-имам пижама с копчета и халат-колкото и да ми е неудобно с тази комбинация, просто не мога да облека онези...... smile3532
 Иначе исках да ви питам-нали не е хубаво бебетата да се претоплят и е добре температурата в стаята им да е м/у 19,20 и 22, 24 градуса? Но нали идва лято и нашите бебоци още ще са мънички и как да охладя стаята, че да е в рамките на тези градуси? Или летните температури не оказват влияние??? Освен това исках да питам родилите мами-вечер с какво си завивате бебетата като спят-с одеалце или олекотена завивка? Не че е болка за умиране, но все пак.....
  Аз днес бях на козметик и се чувствам малко по-добре! Така имам нетърпение да се роди хлапето, да мине малко време и да си вляза в старите дрехи и да си купя нещо....нормално!!! Не помня от кога не съм си купувала дрехи и днес като се разхождах по магазините се чувствах като някой гаврош.....само подсмърчам пред витрините.....е, чак пък толкоз  newsm62! айде чао

На нас педито ни каза за Т-през нощта -20 градуса,през деня -23 градуса , а за къпане-26 градуса.

Честито на новата мама !!!  bouquet

# 116
  • София
И ние държим около 22 градуса в стаята и само при къпане пускаме духалката, педито каза че като го къпем трябва да е около 25 градуса Simple Smile

Искам да ви попитам възможно ли е да не ми е хранителна кърмата? Защото до днес само нощното хранене беше с АМ а през деня си е накърма и сега в 7 го дохраних с АМ. Притеснява ме това, че като е ял АМ и спи много дълбоко и спокойно, а през деня като е на кърма се буди през два часа и мрънка и си яде ръцете, та затова се замислям дали пък нещо не му естига или не ми е хранителна кърмата..............???

# 117
  • Варна
И ние държим около 22 градуса в стаята и само при къпане пускаме духалката, педито каза че като го къпем трябва да е около 25 градуса Simple Smile

Искам да ви попитам възможно ли е да не ми е хранителна кърмата? Защото до днес само нощното хранене беше с АМ а през деня си е накърма и сега в 7 го дохраних с АМ. Притеснява ме това, че като е ял АМ и спи много дълбоко и спокойно, а през деня като е на кърма се буди през два часа и мрънка и си яде ръцете, та затова се замислям дали пък нещо не му естига или не ми е хранителна кърмата..............???

Doly_dog, нехранителна кърма няма!  Peace За да може бебето да се нахранва добре, то трябва да изсуква гърдата докрай! В началото на кърменето млякото е по-воднисто (т.нар.предно мляко), а после става по-гъсто (задно мляко). Ако не му даваш да изсувква докрай едната гърда, то няма да поема достатъчно от задното мляо и няма да е сито после. Ето една статия от Библиотеката на Кърмаческия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0

# 118
  • Русе

И ние сме така .И аз това се чудех и сега се насилвам да ям колкото се може повече,защото нямам никакъв апетит.Откакто са ни изписали на ден изяждам две кисели млека и 1-2 ябълки и то пак насила,пия и чая на хип за кърмачки,ама явно не е достатъчно  Sad .Днес хапнах повечко и се надявам лека полека да се нормализират нещата.Аз в момена се изцеждам колкото може по-често и събирам кърмата.Когато бебо се събуди да папка го слагам на гърдата докато заспи(той много бързо заспива и после го дохранвам от събраната кърма.Обаче пак не стига кърмата и едното ядене го правим с АМ  Sad .Ама няма как инъче бебо не ми е спокоен .

Лека вечер на всички   bouquet

# 119
  • In someone's dreams
Мами, успокоихте ме, че не сме само ние така с дохранването. Благодаря ви много  Hug

Сисе, гледам, че на снимката Дани е само по боди. Как си обличате бебчовците, мамчета? Хриси го обличам с боди, тънки ританки, блузка и гащеризон без ръкави или без блузата, но с цял гащеризон с ръкави. Дали не е множко?

Общи условия

Активация на акаунт