Отговори
# 120
Здравейте,момичета! Hug
Ние сме добре.Нати има ново колело,та сега сме на вълна въртене на педалите,ама този мързел ако е по-малък сигурно бързо ще се научи,че по-лесно е мама да вози.Ивето е кротушанка и много ме слушка.
Нати ще я давам направо на градина,ако се класираме някъде.От яслата твърдо се отказах и си изгубихме мястото,а сега горчиво съжалявам,че така глупаво постъпих.Но...дано да е за добре!
voltage13 ,прекрасни рисунки!Браво на Сами!Радвам се за детенцето на кръстницата ти!Дай Боже да порасне,да е здравичко и скоро да се прибере у дома при мама и тати! Praynig
zoroto,добре сте си дошли! HugХайде дай някоя снимка,де,плийз!
Лу,честито моченце! GrinningДа са ти живи и здрави,мъжка мамо!С нетърпение чакам да се пооправи времето и да се видим някъде навън!
Дринка,разказвай и за вашите пътувания!

Сега за ТЕО,Момичета,гръдния кош е затворен,но възстановяването на сърчицето ще продължава около една година.Има опасност от инфекций,но съм видяла не малък брой пациенти,минали по този път и оцеляли.Тео все още има нужда от нашите молитви и занапред.За сега той е стабилен,но е рано за прогнози.

Злато,прегръщам те,моля те,пиши ни!
Малка Миа, Flowers Rose Flowers Rose

Целувки от нас.

# 121
Бини, мила, със свито сърце влязох и засега продължавам да се моля за Тео!!! Praynig Praynig Praynig
Честито ново колело на Нати, какво е  Hug
Моята мома днес е на детска градина за 1 ден, казаха, че не е плакала вообще, яла спала, поизграла, но повечко била мълчалива-тя е така с непознати. Дано бързо да свикне и да си намери приятелчета  Peace Mr. Green Hug И да е здрава  Crazy Praynig
Злато, не спирам да мисля за теб  Hug Целувки!

# 122
Меги,колелото е Барби,цикламено и бяло,от далече се забелязваме. Grinning
Дано Йони да свикне бързо и най-вече да е здрава! Praynig

# 123
Здравейте мами,

ние ревем - сутринта беше рев на вратата - понеже баща му го кара с колата и дефакто разделянето с мен става в къщи - рев , чудо........ абе гадна работа. като тръгнаха и аз се наревах после - добре че си имам бебенце - та не можах дълго да седя в този цикъл - че и тя си иска засмяна мама и внимание...
ако имате съвети по какъв начин да направя детската градина привлекателна повече  - кажете ми, този рев сутрин е доста гаден...

иначе сме добре, вчера от много време насам влязох в магазин и разгледах що годе на спокойствие - нали другото е още в количката и където съм аз - та м е и то Simple Smile

обадих се и на Злато да я чуя. тежко й е - няма как да не бъде. каза че съдебният лекар е потвърдил диагнозата - вирусна инфекция, която за часове е превзела детският организъм. и с нея се наревах едно хубаво - изобщо тези дни ми е ревливо явно.

Ива ми се събуди.Да ви кажа честно с нея разбрах какво е да ти спи детенцето 1,5 или 2 часа, и ти да си вършиш каквото ти трябва. нали Алек ми спеше само по 30 мин на спане и направо не можех да се изкъпя като хората - докато заспи и хайде пак на линия.

Бини - не мисля че глупаво си постъпила - и аз като теб Алек не го дадох на ясла. все пак вирусите и болестите са си на линия там. дори сега съм ледена как ще бъдем - Ива уж е голяма , но всъщност си е само на 7 месеца бебенце. не е кой знае колко изградена имунна система. Да видим дали всичко ще е по наред или не.

Момичета- нека пишем. няма смисъл темата да стои тъжна и мълчалива - нито ние ставаме по ведри от това мълчание, нито някой друг. ще се радвам да видя как се появявате отново.

Стискам силно палци за Тео - нека оздравее напълно и няма повее проблеми - пращам му всичката си любов на човек и мама.

хайде целувки от мен и ще чакам да се отчитате.

# 124
  • София
Хелоу, мацки.
Зори, няма как да минете без рев сутрин, независимо дали е в ясла или градина. Винаги го има, лек няма. Наско рева до този септември, когато вече беше на 3,6 год. И аз с него и цял ден със свито сърце. Ще свикне Алек, но иска време...Другата седмица ще идвам към вашия квартал, може да пием по кафе....,а?
Меги и на вас бързо свикване - отново.
Лу, честито ти още един мъж, много ще има да те гледат . Пък следващото да е женско, да има на кой да връзваш панделки  Mr. Green.
Айде чао ви, аз отивам да си прибирам диваците.

# 125
ето ме и мен Hugздравейте
Не съм писала много отдавна, затова имам и какво да разказвам...самоче ще бъда кратичка , че ей кое време е пък аз...срам ме е вече да кажа че съмв на работа.

Яни от 2ри юни е на детска градина. Много се притеснявам как ще му се отрази смяната. Той толкова много си харесва медицинските сестри в яслата, че събота и неделя само за това говори. "Тефанова, Осито и Зоито" - Стефанова , Росито и Зорито.
обаче няма начин да останем в яслата до септември - детето на 2,5г. трябва да бъде преместено в ДГ. Не знам дали е на месно ниво, но този умник бая се е напъвал докато роди таката "съвършенна и обмислена" наредба. Добре ,че поне си избрахме госпожи и те са много мили и отговорни. Клиентки са ми от няколко години и знам какви игри и какви неща измислят и правят на децата със собствени средства. Но това не ми пречи отново да съм притеснена...
Мирела - тя се записа доброволно в вокална група "Децата на Севлиево" и за няколко месеца дръпна много напред. Явно и харесва това и е много отговорна. Госпожата много я хвали и дори ще я вземат на годишното турне във Франция. Сега вадим паспорти, шием сценични дрехи...и така. Само днес в полицията ако имах пушка щях да иг гръмна. Чакаме ние 40 мин опашка да подадем документи, идва ни реда и не ни ги приемат, защото не са попълнени правило #Crazy обяснявам неправилното. Не е написано до кого е молбата -  и не е посочено че детето не е омъжено. Докато ни обяснява как да напуснем опашката , за да не бавим хората, можеше да драсне едно Х и да напише ОД Полиция- Габрово. Но не. Тя любезно ни обасни ,че трябва да изчакаме още веднъж 20 човека #2gunfire От утре всички спонсорства към полицията ни са отрязани. Щом ще ни разиграват - ще плащат!!!!
Къци - отличника на мама. Бутнало се на ъкъл детето. Учи, изкарва само 4 и 5 направо гледам снимката на бележника. на фона на миналогодишните изяви....
ние - строим ателие над ателието. вече сме на финална права. Галин слага теракот. Утре ще дойдат улуци да монтират. и така. скоро и снимки ще пускам даже! Mr. Green
Лека вечер момичета!  bouquet

# 126
  • София - Младост 1А
Хайде и аз да се разпиша.
Ние влизаме в печат с новия брой и последните дни винаги са много натоварени. За това нямам време да пиша.
Първо да кажа две-три думи за ваканцията.
Вдигнахме се и отидохме на Пампорово. Пътувахме с Танчето, та успяхме да поклюкарим малко по пътя. Изкарахме прилично. Бях разочарована от безразборното строителство и изсичането на горите. Мястото не е вече каквото го помня. Но все пак се разнообразихме малко. Първия ден се разходихме до Смолян. Пообиколихме, нагледахме се на природа. После отидохме да вечеряме в механата на хотела. Голям зор беше да задържим Пепи на масата. Донесохме играчки и с какво ли не го забавлявахме, ама то детето иска да обикаля масите и да се закача с хората. А когато излезе една мома да пее... еййй няма откъсване от дансинга. Все искаше при каката да ходи и да пее.
Ето снимчици от Пампорово:
http://picasaweb.google.bg/adi.dimitrova/20080503Pamporovo

На втория ден отидохме на гости на Танчето в Чепеларе. Търсим, търсим места в кафетата, ама то всичкото народ в Чепеларе излязло навън. Накрая Танютката ни заведе в една сладкарница с детски кът. Еййй родих се. Пешко барабар с Насето и Вал се залисаха по пързалките. Имаше и още две какички и купона течеше със страшна сила. Нищо че кафето беше отвратно. Поне един час успях да се почувствам като бял човек.
Снимки и от Чепеларско:
http://picasaweb.google.bg/adi.dimitrova/20080504Chepelare

После пак се подмотвахме по поляните и на другия ден се понесохме към Септември. Там бяхме при кумците ни от Пловдив. Момчето и таткото на девойката бяха именници. Можете да си представите какво преяждане и препиване беше. Сега имам спешна нужда от диета, че не мога да си вляза в панталоните.
Пепи се запозна с кокошчиците и само разправяше как имали червени шапчици. Страшно се изкефи на всички животинки, които хората си гледат там, на тракторите, които можеш да видиш във всеки двор. Абе природа. Търчеше с децата на кумците ни и нямаше спирка. Научи се да кара по-голямо колело и май ще се наложи да му купим за лятото.
Като си тръгвахме беше толкова нещастен, че мълча през целия път до София. Направо ми скъса сърцето.
Ето и снимчици и от Гергьовден:
http://picasaweb.google.bg/adi.dimitrova/20080506GergiovdenVSeptemvri

Но и вкъщи го чакаше изненада. Нашите също пътуваха, но ходиха до Перперикон. Някъде по път баща ми харесал и му купил голяма червена кола, от тези с педалите. Вярвайте ми сега няма излизане от тази кола. Голяма радост му е.

Ами така изкарахме ваканцията.
А в понеделник имахме годишнина от сватбата. Направо не знам как минаха тези 6 години. Майка се съгласи да гледа Пепи и ние планирахме романтична вечеря. Да ама не. На Ники му дойдоха гости от Франция и Румъния и трябваше да ги води на служебна вечеря. Та и аз се присъединих. Но изкарахме супер. Голяма компания, много ядене, пиене, жива музика... абе не беше съвсем романтично, но хората бяха много забавни и не съжалявам много за романтичната вечеря.

Сега почвам пак да се боря с работата. Другата седмица ще ми е по спокойно и Зори, Танче можем да се уговорим да се видим.

На всички ви желая хубав ден и ако не пиша пак тези дни, да знаете, че ви чета.

Освен това си мисля че е крайно време да си направим срещичка. Съвсем си забравихме физиономиите.

# 127
Здравейте момичета,малки и големи!

Знам че не съм то редовните напоследък,но днес не мога да не се разпиша.Повода е от  хубав,по-хубав-днес имам ройден ден!! И то кръгла годишнина....ставам на 20  Mr. Green Mr. Green Mr. Green пак!(де да беше на 20...)
От сутринта са започнали обажданията по телефона и като цяло деня е изпълнен само с положителни емоции.Мойто мъж ме изненада с огромен букет червени рози на работата.Аз буквално стоях и гледах така newsm09,до сега не ми се беше служвало подпбно нещо.Вечерта продължава в ресторант с компанията на приятели....ех,то е хубаво да се чувстваш таак специален.
Ще пиша ,когато изтрезнея  Wink и ще ви казкажа как е минало.
Пожелавам ви много усмивки и весело настроение.

# 128
Ейй, Танче, честит празник! Много-много радост ти пожелавам, здраве и успехи!
Аз нямам много време да пиша, но ще ви споделя най-страхотната за мен новина - успяхме да съберем парички и вече подписахме предварителния договор за апартамента. Живот и здраве до края на другата година ще е готов. Ходих оня ден да гледам - дупка с наляти основи  Mr. Green Майка ми ми се смя като й казах, но аз толкова си се вълнувам, че и дупката ме радва. Най-накрая успяхме да се решим и да завъртим колелото за жилището (разбирайте колелото на ходене по банки и огромни кредити, които ни заробват до живот...) Ма няма как. То всъщност засега са малко, началото на другата година ни предстои борбата за ГОЛЕМИЯ ИПОТЕЧЕН кредит...  Laughing Аз не съм запозната много с Младост-ите, но ми хадеса мястото - точно срещу 131 СОУ (или беше 171...  Embarassed) в Младост 4, до пазарчето и Фантастико. Не ми хареса само, че нямаше кьораво дръвче, ама ще си посадим. Това да е кусура.
През почивните дни и ние попътувахме - първо при свекърите за Великден, после като се заприбирахме минахме за по-напряко през Цигов чарк и изкарахме една страхотна вечер, покрай Гергьовден бяхме на Монтана, че дядо ми е именник. Единственото лошо от цялото обикаляне е, че Невена така се разлигави тия 5 дни покрай всички роднини, че е направо ужасна. Сега се борим да влезе малко в релси, че то не се издържа вече... Другите последствия - отново се взех Биоактив, че нещо околоталийното ми пространство е пораснало  Mr. Green
На 24.05 сме на бал на братовчедка ми, та по случая си понакупих разни нещица - обувки, костюм...
А, взехме си най-накрая и нов фотоапарат, но още не съм инсталирала диска на компа и не съм сваляла снимки (а трябва, щото за почивните дни напълнихме цялата карта - 512 МВ). Като успея да сколасам и това ще пусна да ни видите.
Наде, а вие какво сте правили в Перник? Може би аз не помня добре (за което ще ме извиниш ако се лъжа), но май си споменавала нещо за жената на брат ти (или някакъв друг роднина). Аз не че живея в Перник вече, но ходя почти всяка седмица при майка ми.
Не се сещам друго, освен да ви подканя да си организираме една съботно/неделна среща, че така по кварталски/комшийски не е честно. Сега поне е подходящо времето...
Айде, лека вечер и до скоро!
 Hug

Току-що изнамерих и се регистрирах в "новата" версия на Yahoo! Photos - ето три снимчици от оня ден в зоопарка Simple Smile
http://www.flickr.com/photos/26545412@N05/sets/

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 19:51 от Mirinda

# 129
  • до морето
Виждам ,че всички сте си прекарали добре празниците,а и мъниците толкова много са пораснали Hug

Честит рожден ден smiley Tanya !   bouquet Не се кахъри, че вече си с една година по-голяма. Защото вече си и с една година по-красива, по-умна и по-привлекателна! Продължавай с тази скорост!

Mirinda,много се радвам за вас.Дано да нямате проблеми и в най- скоро време да нанесете в новичкият апартамент Hug

Drina , аз ли не съм разбрала или ти не си споменала кое списание точно издавате?

JuliS ,браво на Мирелчето   bouquet Пожелавам и приятно прекарване във Франция .На малкият Яни му пожелавам безпроблемно преместване в детската градина и намиране на нови приятели там.А на вас безпроблемно откриване на новото ателие!

megan@,zoroto пожелавам и на вашите мъници бързо  свикване с детската , да си намерят другарчета и най вече да са здрави  Hug 

Nadina много се радвам за малката Мила!И аз чакам за снимки и координати за Гърция.

Волтажче честито откриване на офиса  с пожелание за много успех  bouquet  ще кажеш ли вече с какво си се захванала?Моля се за малката Кремена Praynig дано всичко приключи добре. А Самуил за пореден път ми "събра очите" Hug

При нас варицелата вече отмина ,но Вики няколко дни по късно започна да вдига температура.Водих я при лекаря и решихме да изчакаме до третия ден ,за да видим дали ще продължи и чак тогава да преминаваме на антибиотик.Три пъти стига до 39.5 ,но добре че и това мина вече.Само не ме питайте аз как се чувствах,бях жива - умряла.На третия ден спря с Т . Един ден нищо и нямаше,но после се разсополиви.Вече няколко дни се борим ,но и на това му се вижда края.Най - доброто от всичко е ,че този път Вики се размина с антибиотика.Аман от тия болести ,край нямат  #Cussing out.
Другото при нас е ,че започваме да строим къща.Вече почти всички документи са готови и скоро ще започне самият строеж.Надявам се ,че до година - две вече ще си имаме ново жилище.

Чао и целувки от нас

# 130
Здравейте! Hug
Смайли Танче,прости,че те забравих вчера!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,МИЛА!
БЪДИ ЗДРАВА,МНОГО ОБИЧАНА И ЩАСТЛИВА,МЪДРА И ОБИЧАЩА МАМА И СЪПРУГА!

Миринда,честито бъдещ нов дом! Grinning
По-късно ще пиша,че стана напечено нещо.
  love001

# 131
СМАЙЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ТИ ЖЕЛАЯ!

Ройзи, Миринда, радвам се че скоро ще имате нов дом, това е супер. Миринда, така се зарадвах като прочетох, че ще сте до 131, защото е близо до нас, ама явно няма да сте там, щом пишеш Младост 4.

Снимките на всички са много хубави, добре ни се е отразила почиката на всички.
Ето малко снимки от Гърция:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7848&AlbumId=115946

# 132
Мишленце, точно там е, проверих на картата - 131 СОУ.  Wink
Роузи, честито! Нека къщата ви бъде пълна с топлина, уют, любов и разбирателство. И с дечица  Mr. Green
Джулки, браво и на вас. Ей на това му се казва предприемачество. Между другото това лято сме решили, че ще ходим на почивка във Варна, и задължително ще минем през вас да видим най-накрая това Севлиево. Браво и на Мирелка, много е хубаво децата да участват в такива културно-колективни дейности  Peace
Засега толкова, че съм в работно време  Rolling Eyes
Утре - пак.
Успешен ден!

# 133
Да бе, ние сме при 31во ooooh!

# 134
Здравейте и от мен, Танче Честит Рожден Ден с пожелание празника да е бил незабравим, пожелавам ти и още една изключително успешна година от твоя живот, което да поведе след себе си още поне 4 Х "20"   bouquet

В Перник - да, при снахата или по точно при нейните родители в квартал Калкас са( или нещо подобно) направ съм влюбена в този квартал и самия Перник много ми харесва между другото само да вметна.

В понеделник водих Кокото на УНГ и констатацията беше увеличена трета сливица, която най-вероятно  е на алергична основа и затова сега леко лечение, задължително на планина лятото и после пак на лекар пак и тогава вече ще стане ясно какво ще правим.

А сега и да сверим часовника ще ви помоля. Мойто дете нали си е мое е съвсем смело мога да кажа е много послушно и самостоятелно и кротко и засега все още не сме стигнали до фазата да реве или по-точно да мънка за всяко нещо, НО...(естествено, че има но..) види ли други деца и полудява изобщо не слуша. Абе щур човек, бяга непрекъснато, крещи все едно на въже е държан и не мога да го позная.

Вярно е, че често боледува и не ходи на ясла, толкова колкото ми се иска, но пък докато го гледа баба му е отново непрекъснато с деца по различните градинки и площадки и то с такива на неговата възраст.

Преди да излезем се уговаряме няма да бягаш( не че ми пречи да се щура насам натам, но се ужасявам от евентуална среща с някоя люлка фронтално, та затова му се карам да не бяга), ще слушаш, няма да се бутате с децата иначе те прибирам. Да, мамо Коко ще слуша и до там.

На ясно съм, че с други деца ли е шанса да чуе нещо поучително и най -вече да ме послуша е нула и там очевидно не е мястото за възпитание. Да, когато съм му взела необходимите играчки кофички и камиончета няма проблеми играе си тихо. Но когато излезем на разходка и има ли друго дете с нас, заявява само: Мамо, Коко ще бага и забрави един час се щура насам натам, докато другото дете кротко си се държи за ръката на майка си.

А лошото е, че и вчера за първи път от яслата се оплакаха от него. Вече почти година на въпроса ми как е Коко,  слуша ли ? отговора е :Да ние нямаме проблеми с него, ако всички са като него няма да имаме работа  Wink. Вчера на стандартния ни въпрос сестрата е казала, абе той малко щур човек не стой на едно място, непрекъснато се закача с децата, той въобще песнички знае ли? А си знае детето е, малко като стихотворение ги казва, няма мелодия, но си пее детето както може. А и в къщи си се заиграва и то доста-близо час, че и два може да прекара без да му се чуе гласа, да си кара някоя количка, сам си вади мозайката да си я подрежда и те така казах си подобието на проблем.

Та в обобщение незнам какво да мисля, явно проблема е в главата ми за момента и е нормално за неговата възраст и да е толкова "щур" както се оплакват, но пък аз наистина с него в къщи нямам проблеми.

Основният ми въпрос е имате ли усещането, че детето в къщи е едно, а навън друго и ако е да как се справяте с подобни ситуации, на забравяне изцяло на всички добри практики на поведение?

Айде, ако някои има подобни наблюдения да сподели?

Лек Ден   bouquet

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 17:20 от Nadina

Общи условия

Активация на акаунт