М & БИ - 64

• 24 551
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Водна лилия, мдааааа, 2-рата сватба - много ще се радвам за снаха си - и много е сръчна, хубаво рисува, бродира, прави бижута и облекла, но ще я "минат" и нея по берберски маниер: нали знаеш, някой от кандидатите трябва да я хване за ръката, а тя ако не го хареса - ще му пусне ръката и горкия човечец, ще трябва да си търси друга жена. Добре, че поне мен няма да ме забулят съвсем с червеното було - т.е. ще ме познае мъжът ми ... никакво було не ща - да не вземе да търси другаде!!  Laughing Joy ... Ама няма да ги има брат ми и баща ми - нямам такива - да ме рекламират .... Марси трябва да свърши тази работа: ееех Марси, мило, ако всичкото е по традиция, трябва мъжки кортеж - конници и с рогове, да ме заведе на сборището с кандидати, а мъжът ми да се появи воден от кортеж с факли. Аз понеже не съм омъжена, трябва да съм забулена съвсем, а разведените берберски жени са с по-открити лица - очи се виждат. Идеята е ясна - жената не е стока и тялото е преходно - взима се жена за това, което е.   
Иначе - за властта на жената е ясно- тя си избира мъжа, 100%, а берберките понеже все пак са живеели по планините и е трудно да си намерят мъже извън общността - като се разведат или някой мъж почине - на сборището за булки - жената може да иде и да предложи на мъжа.  

Та Марси, ще се наддумващ мила, аз ще поканя и Дуа, да говори в рими... и като дойдат да ме вземат - чиста работа - аз го виждам ергена, той мене не - и ако не ми допадне - пускам ръката и да си ходи!!  

Той вече свикна на някои майтапи и сега като ме хване за ръката и аз искам да го пусна, се стиска като дете.
Искате ли да пусна малко инфо за берберските сватби - бяхме събрали инфо за една презентация на веселите ритуали?

Ето и малко музика на "свободните хора" /берберите/;
Най-много се радвам, че фамилията на мъжът ми означава "конник". Както казах на срещата с мамите - каквато към бойна, добре, че не се казвам "мелничарова", "грънчарова" или "траянова";   

http://uk.youtube.com/watch?v=CfzJJadT8gw  

http://uk.youtube.com/watch?v=UM1vCMIebOU&feature=related       

http://uk.youtube.com/watch?v=fej42eJBGCs&feature=related    

Другарче, какво става с момчето? Как върви работата там? 

МОМИЧЕТА, благодаря за паролата на албума. Преди още да ви видя, сложих 10-тина снимки - да е коректно.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 15:40 от akhyal_katya

# 196
  • по пътеката
кате2, намери филма-зайда, езда4ката от атлас, скоро минаваше по тпс-синема! много ще ти допадне мисля, музика, бербери, коне, страст, убийство,планина, избор и жената,която надвива мъжете по езда! майка й е била низвергната заради дързостта си, щерката спе4ели овациите,ама и берберките като по4наха да я поздравяват с руруруто както му викам аз,мъжете де ще идат, 4е после да няма в ъгъла да си спят сами4ки! там се виждат именно облеклото и татуировките, които още ги има при нас при старите берберки! лицата им са с татоо!свободни хора са, не са като арабите и си се пазят колкото могат дале4е от цивилизацията, която ще ги претопи като индианците!

# 197
Лили, аз съм се подготвила с бънджи скок за добре дошъл да го изненадам и ако се дърпа и отказва да скочи, ще лъжа че така посрещаме гости по стара българска традиция  Joy

Кате, между другото като говорим за  старите български традиции, вече напълно сериозно, едно време  булките са носели  не бяло, а червено було  Wink

# 198
ей тук съм ве4е-2 дена имахме проблем с линията та затова ме нямаше Laughing
катя отвори си пощата bowuu
катенце ще по4акаме още за хс  Crossing Arms
за беседката добре дошли вси4ки+ децата събира 50 4овека,но какво 4истене пада не питайте добре 4е са филипинките да помагат,едната е отговорна за двора,другата за беседката и алеите,а дребната за лова на калинки
сабинка голяма сладурана е Йоанка,ще се оправя после в живота

мамамария-4естит рожден ден newsm59 newsm67  Gift
самира добре дошла newsm51,децата са много сладки Heart Eyes
аз ве4е изпрах и раздадох малките дрехи на децата и скоро трябва да пера и остраналите килими,4е днес е 44 на слънце,а дребната ве4е спи по тениска ве4ер 4е все и е горещо/все се 4удя дали нямаме прадеди от Сибир-защото на нея ве4но и е горещо,цяла зима по4ти гола и боса изкара newsm78/
катенце в нашата Сирия не се спазва ред поне при моми4етата,всяка когато я поискат
марси дано да се оправи каката по бързо,4е аз навремето от такова не пазена си докарах операция на коляното
дуа въй,пиши с по мек тон,4е да не ско4ат съседите hahaha hahaha hahaha
утре при нас е по4ивен ден някакъв празник и Сами заминава на ексурзия в Босра,мисля пусках снимки преди от там-запазен амфитеатър,и в албума на Амал имаше такива

# 199

Абра, червенко, да се знае, че са девствени. При кюрдите и сега слагат червено було.
За бънджи 2 пъти съм скачала, само , че нанадолу, а на горе. Първи япът дори и салто успях да направя, не знам как само че Mr. Green  Втория път не беше толкова хубаво, зашото вече очаквах кофти чувството в стомаха, когато се отлепя от земята и полетя към небесния шир Sunglasses

Лили,рафтинг ли искаш, нямаш проблеми, обаче доста скъо удоволствие излиза, екипировки,ала бала Thinking

Деси, , голяма ви е къщата, пък и отделна гостна имате.....да ти пратя малко народ да ги подслониш Twisted Evil ама няма да минеш само с 3те дни по неписаните закони на арабското гостоприемство, 3 месеца по-вероятно #Cussing out  пък накрая ще се окаже, че са ви изместили и ще трябва на квартира да се изнасяте Така е, ти му подадеш пръст, то ръката до лакътя отхапе #Cussing out

# 200
  • сред маслини и портокалов цвят
Деси, независимостта от Франция се празнува утре-17.04.1946г. И ние тук ще я празнуваме в Принцес. Ама аз няма да ходя, че са ми писнали тия  мероприятия.

Самира, добре дошла!  bouquet

Поздрави от мен! Мъж ми е окупирал компютъра, та не мога да пиша повече.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 16:00 от jasmin

# 201
Здравейте красавици  bouquetОх,чак сега дойде нета,снощи имаше две гръмотевици и авария пак станала Crazy

При нас времето е слънчево,но ветровито и днес сме си вкъщи.Вчера бяхме до 7 вечерта навън с Адам,той си поспа в количката,после пак игра и така...

Липсваше ми Пловдив,бяхме с Ади в Смолян при баба и дядо,уж за малко ,но останахме повече от месец.Града е малък и скучен,но имам помощ на кой да оставя Адам и приятелки с бебета ,та ми харесва да съм там.Още повече ,че и работех следобедите Simple SmileА,в Пловдив сме саминки с палавника и по цял ден дивеем #Crazy.Всичко е станало толкова зелено тука ,не мога да спра да гледам от прозореца,красота.

Добре дошла на Самира  bouquetМного хубаво име,да са ти живи и здрави децата Peace

Тони Hug,най-хубавия подарък си получила!

Деси,как си?Вчера беше празник на юриста,Честито със закъснение  bouquet

Аз да ви кажа много обичам арабското злато,в Америка си накупих някои много красиви неща от индийските магазини.Аз си ги избирах а мъжа ми ми подаряваше все за някои повод.Иначе и свеки ми е пращала ,но не са ми по вкуса SadСега златото си седи и отлежава в шкафа,къде да го нося в БГ? newsm78В Америка там съм го слагала,много ходих на женски партита с арабки,покрай мойта зълва, и невероятно добре си прекарвахме без мъже Mr. Green много ми липсват такива събирания...

Чао ви ,че малкия иска да спи Stop
На всички хубав ден  bouquet

# 202
кате2, намери филма-зайда, езда4ката от атлас, скоро минаваше по тпс-синема! много ще ти допадне мисля, музика, бербери, коне, страст, убийство,планина, избор и жената,която надвива мъжете по езда! майка й е била низвергната заради дързостта си, щерката спе4ели овациите,ама и берберките като по4наха да я поздравяват с руруруто както му викам аз,мъжете де ще идат, 4е после да няма в ъгъла да си спят сами4ки! там се виждат именно облеклото и татуировките, които още ги има при нас при старите берберки! лицата им са с татоо!свободни хора са, не са като арабите и си се пазят колкото могат дале4е от цивилизацията, която ще ги претопи като индианците!
Оу,заинтригувах се и аз...Кажете ми с две думи за берберите-в какви къщи живеят,как се обличат по принцип,а какво се препитават?И за религията им-някакъв клон на Исляма ли е?
Само старите хора ли следват обичаите?Може ли снимки на татуираните?

akhyal_katya -много романтичен начин е този с ръката,мислех,че са по-срамливи Simple Smile
Мен няма ли да ме поканиш на сватбата Crossing ArmsВсе пак съм в съседна,приятелска страна Grinning

Хаяти-май няма нужда точно имам да ви ожени,а пък за джамията-въобще не.Виж свидетелите са важни.Много двойки си празнуват обаче там-удобно е:жените в женския хол;мъжете с приятелите си в мъжкия хол,хапват,говорят си...просторно,удобно и безплатно.

I~Abra~I -моля ти се:бънджи #CrazyНедей така,момиче LaughingТо във всеки спорт си има рискове,но пък това си е екстремно и опасно...Аз не бих оставила хабибито,дето е летял 6 часа да дойде да ме види да скочи от моста JoyЯ измисли друго посрещане,по-безопасно Grinning

Шилан-теб те е страх от кокошки,а скачаш с бънджи Thinking Thinking ThinkingНепредвидима си Laughing
Ами има компании за рафтинга:карат те с бус,дават лодки,жилетки,всичко..После те взимат(ако оцелееш евентуално)с пещерите не знам как стоят нещата,май курс трябва..
Колко кг си ти-да не надебелееш много ей NaughtyИ опитай малко по-здравословно,какви са тези литри с кола?Ох,да ти имам проблема на теб(с кльощавостта) Sunglasses

Ех,колко обичам пролетта в БГ-всичко е зелено,свежо и красиво..Мирише на пролет,птичките пеят..Никога няма да забравя росата,момините сълзи и люляка ...

# 203
Деси а и за всички Сирийски мами , утре е национален празник на Сирия .
http://ruslantrad.wordpress.com/2008/04/15/national-anthem-of-syria/
http://ruslantrad.wordpress.com/2008/04/15/mandat-francais-en-syrie/
 Честито на всички

# 204
Самира добре дошла и от мене? Къде се намерихте с твоето българско хабиби? Те нашинските мъже много не са по подаръците, освен а ко някой не им ги прави на тях Simple Smile Simple Smile
Момичета, като бях по-млада и аз само си каносвах косата, омайвах се от аромата и, ама сега имам доста бели косички и не става. Как е в арабските страни, по-възрастните жени как са се боядисвали навремето?
Този филм "зайда, езда4ката от атлас" как да го намеря в замунда?  newsm78

# 205
Me voila в целият ми блясък!!

Шукран за паролата!

както вече писах, преди още да ви се насладя, сложих снимки на мене и младият ми мъж - друг нямам - не ме е поискал - поне да знаете коя съм. За съжаление, от работата в Белгия не мога да пусна снимки, че подписваме много декларации за запазване на анонимността на ползвателите на услуги, но можете да видите местни проекти.

Снимките от срещата ще кача довечера.

За берберите - ще пусна, каквото имаме, а Лилия, добре си дошла на сватбата, ама като събера толкова красиви жени да ме "продават", ще омаем всички ергени там!! Ще настане хващане на ръце и голяма съблазън. Ще ви изпусна и вас.  Joy hahaha

Този филм ще се опитам да го намеря, но въпреки всичко Марси, ще ме продаваш и ще се наддумваш. И които мами са там, също и те. Иначе башата на мъжът ми е бербер, нещо че са разведени родителите - допуснаха ни да направим такова тържество, най-вече покрай ездата, ще се метна на кон и аз - да не се чудят местните моми ЗАЩО европейските им взимат мъжете.       

# 206
Лили, ами те кокошките са гнусни, мръсни, смърдят, пръхтят с крила, имат остри клюнове, могат да вадят очи, късат месо, краката са им отвратителни,а представяш ли си какви остри са им ноктите.ЗА всички птици важи. Само папагалчетата, синигерчетата и лястовичките са симпатични. И щъркела донякъде, стига да не ми закача жабките и да е на картинка Mr. Green

ЗА пещерите като бяхме в това Девинско село, момчето дето ни уреди хотел, е екскурзовод в Дяволското гърло, и нощни походи организирали, покани ни, но моя бъзльо не си пада по прилепи Wink Дори 2 сватби имали в пещерата.

Берберските традициине  не ги знам, но имало някакво номадско племе, жената никога и по никакъв повод не бива да си открива лицето пред съпруга!Живеят си заедно, раждат си деца, но лицето остава скрито. Някакакъв мъж след 30-40годишен брак не се стърпял и искал да види лицето на жената, с която делил живота си. Издебнал я докато спи, повдигнал маската, тя се събудила и  рзкрещяла, развели се. Ама и той будала, не е полюбопитствал да я види като млада булка, а вече като сбръчкана баба, много ясно, че ще се развика жената Mr. Green

# 207
 Шилан & Шиар -глупости!Кокошците не кълват,не смърдят и са кротки същества,изкл.петлите и квачките.Виж от гъски и пуйки и мен ме е страх,а папаглчетата как хапят с тия криви човки Sickдо кръв!Едно време си играехме на доктори и кокошките на баба ни бяха пациентите,увивахме ги в бебешките одеялца,бъркахме им ядене...Не са ме клъвнали никога Peace
Да,в тази пещера трябва да се иде на всяка цена-мерси,че ми каза  bouquet

akhyal_katya -това на снимките бъдещия ти мъж ли е или не съм разбрала?
Виждам,че си падаш по аксесоарчетата,аз също!А тюрбаните ти ли си ги правиш или са ,,готови,,?
Работата ти е много интересна и хуманитарна!
На свтбата ние ще се забулим,та няма да има омайване-само преговори NaughtyХубава,умна българка не се дава току-така!Брей-ама то твоята сватба като приказката за Атила:мята булката на коня и хайде...Много интересно!

Тия пък номади колко са шантави-да не знае с кой живее-това живот ли е?!

# 208
Лили, личи си , че като малка не те е нападала танцуваща кокошка с отрязана глава Sick  Комшиите колеха, аз наминавах на близо, и тя фрассссссс, право върху мен, нали 4-5мин след като им отрежат главите и те се мятат, отвратително. Много мразя. Мислех, че аз съм единствения човек на света , които изпитва страх от птици, но това било често срещана фобия, по-често дрои от тези, които ги е страх от паяци Laughing Тези Дони и Момчил, но не помня кой точно от двамата страдал от същата фобия. Нито ям местото, нито мия чиниите, ако някол е ял. А като мина покрай уличните грилове, направо ми се драйфа.
Ама и вие егати "бебетата" сте набарали, пфу Sick  Толкова ли нямаше малки сладки котенца и кученца, та кокошки да повивате,ейййййййй

Адашке, поздравления за избора, симпатяга. Бебрер ли е наитина или се бъзикате, не можах да разбера  Embarassed  Преди на скайпа ми пишеше някакво момиче-амазики, май и те спадат към берберските племена. А защо имах впечатлението, че са бели и светли newsm78

# 209
Лили, що? Елате и вие: да гледат хубави българки ... мдаааааа. Казвам ти - ще настане омайване, за чудо и приказ!!

Аз, Лили, като една еманципирана жена, го мятам мъжа от снимката на коня - и отминавам в далечината към залеза, реката, палатката в бедуинското селище ..... ееееех. Като яздя д хора с увреждания, ми се падат понякога доста големи и несоординирани хора, че този човек ли да не мога да метна на седлото! Ние сме женени вече - върнахме се от Белгия - така приключихме работата по проекта.
Лили, берберският ритуал е моето уважение към културата му.  

Тюрбаните са всеки възможен шал - правоъгълен или квадратен. обожавам аксесоари, да.
Сега мама и снахите ме чакат с радост да ме научат да се забраждам така, че да не се вижда и шията.... че иначе щели да се възбуждат мъжете. Ето тема за следващ проект - изследване - какво възбужда арабското мъжко народонаселение??

Кате, бербер е, но майка му е тъмна жената. Виж как си пасваме по цвят на кожата. Ух амааа.

момичета, ето тук има много интересни снимки от Мароко и от други страни - правени са от хора с усет към фотографията и с хубава техника.

Аз харесвам много ТАЗИ снимка:

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo870780.htm

вижте и тази

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo867893.htm

Има снимки на бербери - бая са си тъмнички хорицата. Жените имат татоо на брадите.

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo809781.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo798679.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo793303.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo784324.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo719271.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/photo703522.htm

http://www.trekearth.com/gallery/Africa/Morocco/

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 19:24 от akhyal_katya

Общи условия

Активация на акаунт