Къде в Пловдив??? - 3

• 159 907
  • 1 933
  •   1
Отговори
# 225
Можете ли да ми кажете магазин за хубаво дамско бельо?
Утре съм на моминско парти и се чудя какво да купя на празнуващата. Направо съм в голяма чуденка. Може и някаква красива пижамка да й взема.
Харесвам бельото на "Христи", та ако някой знае адрес ще съм много благодарна   bouquet

# 226
  • Пловдив
           Хубави нощнички, пижами и бельо има в магазина на фирма "Рамбо" -срещу Лайпциг и цените им са прилични.По- скоро срещу входа на кръвопреливния център точно.

# 227
  • Някъде в Европа...
Къде се издават европейски здравни карти? И случайно ако знаете какви документи са нужни.....

# 228
Къде се издават европейски здравни карти? И случайно ако знаете какви документи са нужни.....

Аз си я вадих от Здравната каса. Струваше към 2-3 лв. (2007 г.), излиза за около 10 дни. Носиш само лична карта.

# 229
  • Някъде в Европа...

Аз си я вадих от Здравната каса. Струваше към 2-3 лв. (2007 г.), излиза за около 10 дни. Носиш само лична карта.

Мерси! А къде се намира здр.каса? Ще вадим на детето, сигурно ще трябва акта за раждане.....

# 230
Не знам в Пловдив къде е, не живея там. Sory.   33uu
Ако е за детето наистина може би трябва и акт за раждане. Картата важи 1 година.

# 231
чичко  GOOGLE всичко знае http://plovdiv.nhif.bg/bg/contacts.phtml
не знам защо аз си мислех, че е в кичука, обаче?

# 232
  • Пловдив

Мерси! А къде се намира здр.каса? Ще вадим на детето, сигурно ще трябва акта за раждане.....
[/quote]

Аз лично не съм ходила, но мъжа ми подава документи преди 10 дни. Доколкото разбрах, като вървиш по Васил Априлов към ресторант Стадиона, след II-ро районно има пресечка и там някъде отзад се падало. Съжалявам, че не мога да бъда по-точна, но като стигнеш там и питаш, със сигурност ще те упътят.Вземи си акта за раждане, сигурно ще трябва.  Peace

# 233
           Хубави нощнички, пижами и бельо има в магазина на фирма "Рамбо" -срещу Лайпциг и цените им са прилични.По- скоро срещу входа на кръвопреливния център точно.
  bouquet За там пък изобщо изключих, а съм пазарувала даже  ooooh!
Ще проверя днес  Hug

А здравната каса е точно както ти го е обяснила tatito. Първата пресечка след районното в ляво, като идваш от гарата. Тази почти успоредната на булеварда е Хр Чернопеев. Пада се накрая на улицата, в дясната страна, има и табели.
Там ще питаш на 4-тия етаж мисля беше. Отиваш с лична карта, попълваш една бланка (купува се от книжарницата долу) и я подаваш. Моята стана за 4 дена, но аз си взех от тези с валидност 1 месец и беше безплатно. То се води удостоверение за здравно осигуряване и има същата тежест, но с по-малка валидност.
Картите мисля са с една година.

# 234
А тези карти само за Европа ли важат или ако пътуваш в чужбина е желателно да имаш-ако се наложи лечение?

# 235
А тези карти само за Европа ли важат или ако пътуваш в чужбина е желателно да имаш-ако се наложи лечение?
Мисля че са само за европейския съюз. И да, желателно е да я имаш, понеже в повечето страни, ако ти се наложи (не дай Боже), лечението е доста скъпо, а с тази карта, предполагам само нещо като потребителска такса ще плащаш.

# 236
  • Пловдив
Взехме от Штъркел розови на Camera. 5 лв. са . Имаше и в синьо.  Peace

Може ли да те помоля да ги снимаш  Praynig Hug
Взимала съм от тези на Вис Виталис, но ги загубих някъде  Confused , но пък и не бях много очарована от тях.

Ето ги, днес ги взехме от там http://www.foto.bg/data/4690/medium/HPIM15201.JPG .

# 237
  • Някъде в Европа...
Благодаря за отговорите за европейската здр. книжка.  bouquet
Поръчва се в една книжарница, съвсем близо до Здр.каса. Нужни са лична карта на единия родител и акт за раждане на детето. Важи 1 год. мисля.... Струваше 12 ст. , предполагам за формуляра, който попълнихме...
Привилегиите, които дава са, или по-скоро е, ползването на спешна помощ ако ти се наложи, не дай си боже, и нищо друго(така ми каза жената, която прие документите)
Още веднъж, благодаря   bouquet

# 238
  • Пловдив
Ако ще пътувате в чужбина, моят приятелски съвет е да си направите застраховка, независимо, че имате европейска здравна карта  Peace
Всички компании ги предлагат, просто влизаш при някой застрахователен брокер и казваш, че искаш застраховка за пътуване в чужбина. Не са скъпи, мисля че са по левче на ден или нещо такова, обаче, вярвайте ми, могат да ви спестят много неприятности и разходи.

# 239
  • гр. Пловдив
Взехме от Штъркел розови на Camera. 5 лв. са . Имаше и в синьо.  Peace

Може ли да те помоля да ги снимаш  Praynig Hug
Взимала съм от тези на Вис Виталис, но ги загубих някъде  Confused , но пък и не бях много очарована от тях.
Извинявай, но сега видях въпросчето ти към мен.
Ето тук са снимани: http://www.aukro.bg/item344830405-344830405.html#photo
Сега видях, че и tatito ти е приложила снимка.
Ние само веднъж ги сложихме, че са доста стегнати.

Общи условия

Активация на акаунт