Дюканки сме стриктни и засмени - пролетно вталени - 96 тема

• 37 209
  • 907
  •   1
Отговори
# 555
славе, да сега видях.. извинявам се че повторих няколко пъти ама нещо ми зацепи форума..

# 556
Новичките, добре дошли. Hug
Мише, Бачи, Сноу, Даниа Hug
Славеее, с кво го смазваш тва гърло? Joy Joy Hug
Нели , край на задържането, от утре ще си ок.
 babydust7
За парафина, щях да напиша същото като 2в1 и това, че като го напишеш в търсачката ти излизат всички рецепти на Дюкан Joy
Лейди, може и да се наложи смяна на режима . Оперативните намеси провокират нивото на кръвна захар и разни други неща, не съм много светната, ама хубаво е да споделиш с лекаря. Стискам палци силно Hug

# 557
Момичета, да питам нещичко като нова  Embarassed  

1. Може ли да си мариновам пържолите със соев сос? А с други сухи подправки(безглутаматни)?
2. Може ли да се пие зелен чай или сена-майчин лист, при проблем с WC, щото подозирам, че това ще ми се случи-поне веднъж на няколко дни?
3. Може ли ленено брашно вместо ленено семе?

# 558
Цвете12голема си Убавица smile3501Страхотна разлика Hug
Ори,много си дипломатична Thinking hahaha Joy
Сънче,Фоли,Бачи,Ривела,Амери,Цоци,Кри,Вещи,Кейти,Гуди,Джуфка,Жедира,Зайка/де сибееееееее/,Славе,Катета,Мишле,Боби,Ори,Халееви.,Мамас,Елена,Марини,Куки,Джини,Креми,Дори,Волна и Лори са изгубиха,Приси,Щампа,Деатаааа,Аби,Насти,Геци,Нели,Цвети/Къде си?/и на всички останали Hug Hug
Славке,що викаш ,мЪи що сЪ подмазваш да не тЪ биат? Close hahaha Joy Joy

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 14:48 от perlata

# 559
  • софия
Славеее, с кво го смазваш тва гърло? Joy Joy Hug

Лигнята,днес ми е безмерна,а и луд умора,няма!  yesyes Мисля,че това обяснява нещата. smile3521
Стига съм дрънкала,че ще отнеса някой тиган.Вещииии, newsm51

# 560
Момичета, да питам нещичко като нова  Embarassed  

1. Може ли да си мариновам пържолите със соев сос? А с други сухи подправки(безглутаматни)?
2. Може ли да се пие зелен чай или сена-майчин лист, при проблем с WC, щото подозирам, че това ще ми се случи-поне веднъж на няколко дни?
3. Може ли ленено брашно вместо ленено семе?
ДесиТийм, 1. Соев сос-НЕ! Сухи подправки-ДА!
2. Може чай, но със Сената внимавай!
3. Може ленено брашно, но като количество да влиза в 3-те супени лъжици трици за деня. Например 2-трици+1 ленено брашно  Hug

# 561
Добър ви ден, Дюканки Фталени!

ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН  на ШУШИ!  nbirthday

На всички олекнали, инвестирали и удържали стриктно по няколко месеца - честито.
Пак изтървах много страници, че и петъчния купон - язък, ама си ги прочетох съвестно, та почвам да пиша. hahaha
FEN, Елена82, виждам,  че имате идея да сменяте схемата. В предната тема казах, че мисля да почвам  5П/4ПЗ, че и аз напоследък нещо много бавно свалям.  Да, ама не. В четвъртък направих 1 П, в петък се наложи да ходя на едно събиране и ядох салата, и така стана, че сега карам 1П/1ПЗ.
Очаквам резултат след 2-3 седмици най-рано. Че колкото се приближавам към кръглата цифра - 80, толкова повече нямам търпение вече. Даже гледам Славето ме изпреварила - браво   bouquet

Русенки - манекенки smile3501  love001 Алекс е бонбонче Hug
Сънче  Praynig
keiti1402, твойто аватарче що плаче бе, мила. Успокой го, ще отслабнеш, да не плаче повече  Joy Joy
Цоци, дъщеря ти е красавица - на мама прилича. И друг път като идваш към Шумен, може да се обадиш да пием Дюканско кафе   bouquet щото и аз съм от евромомите - на 21 евро години съм Blush
На всички -   bouquet  Hug  bouquet
jelly, МАМS, nokon2, didivid, 2в1, dudinka, Nelly82, Stra4iatela, slave, lisici05, цвете12, Еduina, mama_na_kiki, вероника, antich_e, ЗлаВещица, Бубулинка, играчка-плачка, fifi_, liubina, be.free, soneti, Tatitt, МИГЛЕНА, nevy, 6tampa, diana_bacheva, deni_kali, denica17, valeto, gabonchi, lenny_pld, tanya hristova, красофифа, trex, perlata, Lady_A, dorchester, grandmama, Елена82, Геци 75, muckata, kami02, Karelia78, kremena (+ 12 Скрит/и) и 10 Гости

# 562
СлавеHug
ПерличкаHug
Лейди А, стискам палци всичко да мине леко и успешно!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Praynig Сподели с лекаря за режима, той ще ти даде най-правилните съвети.  Peace
Диаметър, благодаря ти, миличка!  Hug

# 563
Славе, дружке славна, чеки, че те пропущих сабахлем в безсилната си тъга по гадния плюс, който ме е споходил! Та честито ти посядване на пейката на седмичките newsm51
Гуди, леле наборе, аз сега разбирам, че и ти като Вещи си многочелядна майка - браво, възхищавам ви се! omm
Фоли, магьоснице, а дано наистина си ме омагьосала Praynig  bouquet Че черни мисли ме терзаят и ми убиват ентусиазма понеделнишки Tired
Амери  Kiss
Цвете12, браво девойко, голяма разлика! Peace
Деница17, честити 3 месеца! Хубав резултат! Peace
Щампа, ценно инфо за парафина, обаче канцерогенен е само при термична обработка. Не съм ползвала, нямам и намерение, всъщност Wink Hug
Джини, какви са аргументите на този лекар, какво точно ти каза, сподели, важно е за всички нас. Защото аз ходя при професор гастроенетеролог от  миналото лято, който одобри режима, когато го започнах и досега ме следи и не ми е казвал, че съм се прецакала или нещо подобно Thinking Когато казах, че ще започвам диета, ми каза "не", после като му написах какво се яде и как каза "о да, това да"! Аз бях с ужасяващо нисък хемоглобин, който е вече почти в норма.
Перле , за койо съм дипломатична, че на мен това качество не ми е особено присъщо Hug Да не би да имаш предвид лаконична? Ей на чаршаф сега.
Шуши newsm59

Халеева, Кри, Росченка, Сънче,  Ривела, Джани, МАМС, Присила, Бачи, Марини, Мариаид, Диаметър, Деата и всички, които неволно пропускам lovekiss

Днес със сигурност не ми е ден, не стига, че ме нервираха в една куриерска фирма, ами минах през зъболекарката ми, че ме болеше венеца нещо. Та прегледа ме тя и беше шокирана от факта, че съм натрупала зъбен камък, който изчисти началото на март! Попита ме дали не консумирам прекалено подсладители Shocked Казах да, а тя вика "ми яж си, ама идвай по-често да те чистя" Confused
Аз се бях засилила за трета фаза, че и мераци за петичка за рождения ден имах, къде отивам може би, пфууууу Banghead

Някой знае ли откъде мога да си купя градински чай?

# 564
Лейди А Дано всичко мине безпрепядствено!
Джини, наистина дай повече инфо какво ти е казала лекарката. Наистина обезпокоително е. На мен вчера в Пикадили ми прилоша и щях да припадна, ама аз съм си виновна, защото цял ден не намерих време да се наям като хората. Джини, стискам палци мила

# 565
  • Бургас
Честит Рожден Ден,Шуши!  newsm51  newsm59

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:15 от denica17

# 566
  • Universe
Лениви черва - лечение
Здравен център „Дар“ - сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Лечението трябва да започне с отстраняването на последиците от запека, тоест с очистването на червата. Това трябва да стане по естествен и безвреден начин.

Един от неправилните подходи в очистването е употребата на химически слабителни. Този вид слабителни средства /пургативи и лаксативи на прахове, хапове, сиропи, свещички, дъвки, в храни и др./ действат върху стената на червата като камшик: те предизвикват у тях свръхактивност, след което, по волята на физиологичния закон, настъпва ответна реакция /депресия/, която нарушава още повече тяхната работа. Стига се до порочен кръг: от запека търсим изход в слабителното, което от своя страна предизвиква още по-голям запек. Така слабителното не само че не лекува заболяването, но и го прави нелечимо при редовна употреба, защото то разрушава непоправимо филтриращите мембрани и слизестата ципа на червата.

С далеч по-меко и по-щадящо действие са билките-слабителни /сена (майчин лист), ленено семе, зърнастец/, които са за предпочитане пред пургативите. Все пак тяхната употреба трябва да бъде умерена, защото при редовно използване те губят действието си. Трябва да се знае още, че не бива да им се доверяваме прекалено, тъй като те облекчават само временно състоянието на болния, без да могат да отстранят заболяването. Ето няколко съвета как да ги използвате правилно.

1. Сената /майчин лист/ и зърнастецът се приготвят по следния начин: 1 чаена лъжичка от една от билките се вари 5 мин в 250 мл вода, кисне половин час, прецежда се и се изпива веднага. Приема се вечер преди сън, за да подейства на следващата сутрин.
2. Лененото семе се употребява в две разновидности: ленено семе и ленено брашно.
    2.1. ленено семе: накисва се във вода за 10-тина часа или ври 2-3 минути. След прецеждане слузната течност се пие сутрин или по всяко време, но не на препълнен стомах; 
    2.2. ленено брашно: 1 суп. лъж. се кипва в чаша вода. Може да се пие, без да се прецежда. Лененото семе действа не толкова като слабително, колкото като смекчаващо и подобряващо работата на червата средство. Затова то е най-доброто от трите билки; може да се използва постоянно без страх, че ще навреди на чревната микрофлора
3. Приготвя се смес от 4 части кори от зърнастец /задължително престояли 1 година/ и по 2 части листа от майчин лист, листа коприва, плодове от анасон и корени от гръмотрън. В 250 мл кипяща вода се поставя 1 суп. лъж. от сместа. Вари се 3 мин, оставя се да престои 60 мин и се прецежда. Изпива се вечер преди лягане, като ефектът се очаква след 10-12 часа. В отделни случаи, когато има нужда от по-силно въздействие, концентрацията може да се увеличи.

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:04 от lenny_pld

# 567
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 Embarassed Embarassed Embarassed Rolling Eyes Аз пък какво си бях решила, че може соев сос. Даже бях сигурна, че някъде съм го прочела.  ooooh!

Добре, че хората питат - нямаше и да се сетя, толкова си бях убедена. Добре че само веднъж сложих на пилето преди да го пека.

MAMS  Hug   bouquet

# 568
Ори,друго си е като опънеш чаршафа  Hug Hug Joy Joy
Диаметер-наборе,шЪслезеш и ти на пейката с шестичкити  action032
Вещи,прочетох рецептата за принцеса .Във фурна ли запичаш яйцето с изварата или пак в МВ? newsm78
Лейди Ауспех! Praynig

# 569
  • Бургас

Резултата в килограми не мога да кажа колко е с точност,защото сутринта забравих да се претегля  Embarassed ,но до минала седмица бях -17 кг. В мерките нещата стоят така
бюст   -10см.
талия  -19 см.
ханш   -14 см.
бедро  -10 см.
бицепс -6 см.   

Ох, а в прасец как си? Имам едни ботуши, които купих от Редута за 130 евро и не съм обула нито веднъж, че ми тесни в прасеца. Ако смъкна 20 кг. дали и прасеца, ще се втали с 3 см?

Незнам за съжаление!Не го премерих в началото на режима  .Но е факт,че ботуши,които си купих преди да забременея и да се угоя толкова и трудно закопчавах,сега си ги закопчавам догоре без проблем.Значи трябва да е намалял пустия прасец поне с 2-3 санта.
Славе,Катя,Мими Георгиева,Марини,Орелия,Сънче,благодаря ви!   newsm51

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:18 от denica17

Общи условия

Активация на акаунт