Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?
. Аз също не съм им взимала оротпедични обувки, и ги оставих да си проходят боси, по чорапи и терлици. Много ми е интересна темата за ЕБХ, късно я зачетох, вече бяха станали на годинка някъде, или повече, но не мисля, че при тях щях да имам успех, и без това не са слизали от ръцете ми като бебета. Сега, с третото дано имам търпение да опитам
.
Доколкото прочетох вече ставане 3 бъдещи мами от Габрово
Вие при кой лекар сте се записали на консултация? Аз ходя при д-р Анчева. Дори днес ходих при нея! Снощи имах леко кървене. Притесних се малко, нищо не ме е боляло или стягало. Лекарката щеше да ми прави преглед на някакъв канал на ....

Малко съм объркана честно да си призная!Говореха за раждането в къщи като единствения помощник на раждащата е съпругът и!На мен ми се вижда малко рисковано защото все пак всичко може да се случи!Хората бяха много ентусиазирани и щастливи че са избрали да родят естествени и толкова натурално!Това което си извадих като извод е, че за първо раждане не е много удачно!Едната жена е родила по този начин второто си дете а другата третото!Когато вече знаеш какво се случва какво можеш да очакваш е по-друго по-спокойна се чувстваш!Но аз кавато съм страхлива не бих могла да остана сама без лекар в къщи!Вярно че повечето неща които казаха сме ги говорили и ние тук!Как лекаря и акушерка вместо да помагат стават главни действащи лица в раждането и отнемат функция майката!Аз лично за себе си мисля че това ни отличава от животинките!Всички знаем че едно животно като тръгне да ражда то се скрива от всичко и всички и само си преживява раждането-ние като хора със вторична нервна система,различни от животните търсим в един момент помощ от някой,искаме да се облегнем на нещо..аз поне съм така!Предаването беше много хубаво но ще оставя мисленето за второ раждане ако имам второ дете разбира се!
Ужас и безумие. Минах през Премама, на пазара, на спирката на петицата, Oviesse и направо вече си викам леле този понеделник ще се ходи по бели гащи на оперативката. Абе какви са тези панталони дето ми стигат до гръкляна, а туниките ме правят още по-дебела.
Дорева ми се казвам ви честно.Особено като видях как на места магазините за бременни са на едно с тези за 5хXL
влюбих се в него. Ей сега си търся още няколко такива

).

Не знам дали въобще ще го сложа някога, но майка ми ми изкара душата да си го купя. За жалост обаче и двата са за много топло време, та аз пак съм си със старите панталони и едно разкопчано копче
Иначе мен туниките много ме радват
Кажете от къде купувате панталони с толкова ниска талия, щото моите по принцип са с ниска, и пак като седна ми пристягат