СЕПТЕМВРИйските мъници здраво раздават ритници!

• 10 004
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Обади се на доктора и го питай
Доки не си вдига телефона. Ходих до личния, ама той нищо не смее да каже. Предложи ми болничен (както винаги прави), но пък на мен не ми се ще, защото имам два проекта да предавам до Великден   #Crazy Пък и сега много леко ме боли, въпреки че пак си ме опъва при движение. Утре сутринта ще го търся гинеколога, пък да видим. Дано всичко е ок  Praynig
За раждането - колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че не искам да раждам на "магарето". Но ми се струва, че в БГ никой няма да ме пита. Като гледам какво е отношението на докторите и колко са обсоятелни в обясненията...просто нямам думи. Ще си яхаме "магарето", пък Господ да е с нас  Praynig

# 91
Добър ден и от нас Hug
red_sonya_ и аз също от време на време имам стягане и рязка режеща болка  #CrazyДаже нощес ме сви за кратко пак!Според доки е нормално защото матката расте и притиска всичко и опъва нервчета!За сега не се притеснявам!Но щом при теб продължава звъни на докито по настоятелно!  bouquet
По другия въпрос реших да не настоявам!Ако мъж ми поиска и реши оки но не искам и няма да го притискам!! ThinkingХах но признавам това за свирките ми хареса Joyмакар че при нас няма ефект май съм го свикнала вече на това и друго не иска Joy
Малее какво е хладно навън времето!!Направо не ми се подава носа навън!Много е мрачно и гадно това време  Sad

# 92
 Асе, благодарско мила за инфото. Много го обичам това Приморско - ей нямам насищане. Мога да си вися там с месеци.  Heart Eyes
Като ходя напред назад около квартала и все го гледам това Jumbo и все се сещам, че беше предлагала да ходим заедно Grinning Ама нека наистина мине още малко време
Сега да кажа най-важната новина - и аз ще купувам сини гащи!  smile3504
Ох, много се вълнувам  Joy Направо ще си умра от кеф. Пък и баса с мъжа спечелих. А лекарката разправя, че вървяло по-едричко от обикновеното и трябва ло да не пия витамини  Laughing

# 93
зДРАВЕЙТЕ,
Ама наистина ми стана много интересна темата за раждането. За клизмите, и бръсненето май не разбирам защо не са нужни.
И какви пози има за раждане. 4 крака, весене на платно?  Thinking И наистина можем ли да избираме тук, в БГ?  ooooh!

# 94
Здравейте момичета желая на всички успешна седмица на мен лично не ми тръгна добре дано само днес да е така.
Луси честито  stork-boy много се радвам за теб.  bouquet

# 95
Lucicity, Честити сини гащи  stork-boy

Аз днес съм леко понамръщена като времето навън. Ама ще ми мине  Wink

# 96
зДРАВЕЙТЕ,
Ама наистина ми стана много интересна темата за раждането. За клизмите, и бръсненето май не разбирам защо не са нужни.
И какви пози има за раждане. 4 крака, весене на платно?  Thinking И наистина можем ли да избираме тук, в БГ?  ooooh!

# 97
зДРАВЕЙТЕ,

Клизмата не се прави при нас, защото така акушерката може да проследява дали майката правилно напъва - т.е. при правилно напъване, ако майката изкарва по-малко от ануса, значи напъването е правилно. Това е физиология, която иначе няма как да се проследи, ако е направена клизма.
Има много и най-различни пози на израждане - споменах вече за 4 крака - т.е. заставаш на колене и лакти на леглото и така напъваш. Акушерката те наблюдава отзад. Има вариант седене на топка - голяма, гумена, която се ползва и в фитнесстудиата за тренировки. Такива топки са също много удобни в предродилния период, някои жени много добре понасят контракциите, седейки на тях. Можеш да родиш седнала ниско долу на трикрако столче, тогава акушерката да му мисли. Има така нареченото римско легло, което е като люлка, там си в седнало-легнало положение и почти плуваш във въздуха. Висенето на платно е също много приятно упражнение, защото можеш да хвърляш гюбеци, които страшно много облекчават контракциите (изпитано от мен при второто раждане преди да вляза във водата). Последно оставих раждане във вода, което предлага също различни позиции - седнало-легнала или на колене. Ако знаете какво ви облекчава най-добре, можете да си го поискате. По принцип израждането се води от акушерка и според мен е по-разумно да си търсите акушерка, а не лекар, защото тя ще ви води, както трябва, ще ви предпази с масаж на перинеума от разкъсване и няма да ви командва като за парад.

# 98
Да де,дънки с ниска талия,ясно,ама zащо на мене от неzнам си кога не ми стават,не можах да раzбера...
И тъъкмо да кажа,че трябва някой по опитен с тукашните правила да раzкаже и Вечерница се е включила bowuu .Иначе и аz zнам същите неща zа тук,но ги zнам само от раzкаzите на други,та да не раzкаzвам само прикаzки..Абе не zнам zащо точно,но мен ме е по страх сега,отколкото първия път,но ще я видим тая работа Joy

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:34 от desi manova

# 99
А тука пак едно лошо време,настроението ми е в отрицателни стойности..А после като се роди бебето,живот и zдраве и като така вали и не може да се иzлиzа НЕ ЗНАМ #Cussing out .Ми ще ходя да чистя,какво друго ми остава(но ме мърzи Embarassed ).Вечке,ти как се пребори с лошото време,отдавна си по тия zеми,сигурно не ти пука вече толкова..?

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 15:31 от desi manova

# 100
Веч, аз не съм раждала, но на мен тва с клизмата ми се вижда направо издевателство. И като слушам, че хората сами си ги правят вкъщи и незнам кво да кажа  #Crazy Очевидно е, че в белите страни нещата са по друг начин. За не знам дали може акушерка да ти следи бременността. Нали като те пратят на ЖК и при лекар те пращат  newsm78
А има ли някой, който в БГ е раждал по някакъв друг начин, а не на легло? Знам, че някои болници и водно раждане предлагат, но аз май този път не съм готова за такова. Може би втория... Simple Smile

# 101
Момичета, тук също може. Част от тези неща са се случвали в България. ПРосто трябва да знаете кое, къдее, как... и пак стигаме до информацията.
Ако се съберете група желаещи мога да ви направя и такъв тип среща. С една от майките, родила водно в Тина Киркова. Мога да ви събера с майки, които са правили каквото са искали по време на раждането, клечали са, стояли са прави, ходили са... И персоналът ги е оставил. Просот е важно да се знае къде, на кого и срещу каква сума могат да се "предават такива номера" Wink
Най-елементарното е като започнат контракциите да не тръгвате веднага към болницата. Да си вземете топъл душ, да поклечите вкъщи, опрени на стол или на стената... има най-различни пози и техники. И да тръгнете към болницата, когато контракциите станат равномерни и регулярни.
Тогава, ако отидете със 7-8 см. разкритие нито ще имат време да ви клизмят, нито да ви бръснат Mr. Green Вярно, най-важната част ще мине на магарето, но тук просот акушерките не знаят как да извадят бебето при други пози Confused
Просто кажете колко от вас се интересуват от това,к оето могат да направят, за да си сформираме група и да ви срещна с нужните хора.

# 102
Леле, Вечерница, много ти благодаря за инфото.   bouquet  Малко излязох от мъглата.  Друго е да имаш опит в таз работа  Wink Сега поне знам за какво да се интересувам повече. И друго, което искам певече да проуча е за упражненията на Кегел ли бяха??  Thinking

# 103
Просто кажете колко от вас се интересуват от това,к оето могат да направят, за да си сформираме група и да ви срещна с нужните хора.
Аз съм с две ръце "ЗА"  coolcool

# 104
Така - аз ще се свържа с момичетата и ще питам кога и как им е удобно.
После ще ви пиша и ще се разберем. Най-вероятно ще иде реч за някой уикенд. Може да пусна нещо и в августовските (или октомврийските) мами, ако случайно тук не се съберем дотатъчно.
Мисля, че за срещата се заплащаше някаква такса, но не помня дали беше 2 лв. или нещо такова. Ще разпитам подробно и ще ви уведомя Hug

Общи условия

Активация на акаунт