СЕПТЕМВРИйските мъници здраво раздават ритници!

• 9 837
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Привет момета!
Майките с малки деца - разбирам ви напълно.Най-много от всичко ми тежи,че малкият много обича да се гушим и да се носим така гушнати, а мен с тез контракции - не ми се отразява добре.
Контракции - кажете има ли други като мен и какво правите по въпроса
Шейли, на 100% съм съгласна с теб! Никой не е сигурен още колко бременности ще има /Бог решава/- на мен това може и да ми е последната за този живот и наистина искам да си изживея всичко с удоволствие - включително и раждането. Та затова се чудя как да си преборя онези изброени в предния ми постинг негативи...
Муцката, благодаря ти за комплимента за момчето ми  Hug Мисля, че рецептата я знаете с любимия  Wink на есен живо здраво, ще видим дали сте я изпълнили с подробните указания  Grinning
Ето ви закуската и хубава седмица!  bouquet

# 76
Луси, чрез Съни Турс резервирахме ето тук Инфото за хотела е изчерпателно.
Има разни негативни мнения за тях из нет-а, но за сега сме доволни и от скоростта на обслужване, и от отношението Grinning
Съни, стискам палци повече да не се налага да лежиш за каквото и да било Hug
Шейли, тук, както ти казах вече е 10-тия свят. Ще се промени, но едва когато повече жени считат това, което ти описваш, че се случва пир вас за нормално.
Ако зачетеш разкази за раждането на чужбинските мами ще се избещиш Shocked Някои смятат, че са ги оставили да раждат като "кучета", защото не е имало лекар наоколо. Или защото са им предлагали да раждат на пода... както и защото не са им предложили упойка при първия сигнал за болка...
Някои смятат, че това да оставят детето при теб, когато си уморена от раждането и не можеш да го погледнеш е издевателство над личността на майката. Други мислят, че това, че настояват бебетата да се кърмят е посегателство над личността им, едва ли не. Фактът, че не тъпчат децата с добавка и не дават на всяко хранене шише с адаптирано мляко се възприема също негативно от част от майките, раждали в чужбина...
Та, докато собственото ни отношение към лекарите и нуждата от тяхната божествена намеса не се промени - няма да се променят и условията за раждане в България.
Айдеее, дръпнах поредната лекция ooooh!

# 77
Добро утро Joy
Браво на Шейла,все си мислех,че по някакви странни причини ти корем няма да имаш..Ама гледам още си носиш дънки,а аz от отдавна,дори когато нямах никакъв корем още,дънките не можех да zакопчая.Даже теzи с най ниската талия newsm78 .Ама всичко е индивидуално,то е ясно.
Да,като се zамисля как беше в БГ като родих преди 8г.,малеее..Явно се искаше да сме като роботи,после и бебетата гледахме по тоzи начин..Режими на 3ч.и какво ли още не,сега всичко ми  се струва коренно раzлично,а и къде къде по спокойно(надявам се),първия път бях на ръба на лудостта.Много силно се надявам сега да ми се раzмине по нормнално..
Ей,момичета погледнах си лентичката,20седмица,как само минава времето...На средата сме вече Hug

# 78
Добро утро и от мен   bouquet То докато се разпиша и аз и то добър ден станало  Mr. Green
Ако ви кажа как си изкарах акъла снощи  Sad Както нищо ми нямаше цял ден и изведнъж вечерта като ме заболя ниско долу. Ама много странна болка, която се засилва при движение. Доста се стреснах, но понеже вече беше време за лягане и пих едно нош па и се бухнах в леглото. През нощта като ставах до 00 и пак ме стягаше. Тази сутрин пак. Не знам дали е нещо свързано с матката, защото се засилва при движение. Освен това ме наболява и като натисна лекичко, точно над костта. Моля, дайте някакви идеи  Praynig, че съм много притеснена  Cry Не знам дали да не отида да ме види док, въпреки че в петък бях на ЖК. И преди ме е наболявало, но никога точно по този начин.

# 79
Соня, най-добре да те види лекар. Болежки, болежки, но тук не е мястото за лечение. Тук можем само да те успокоим и да те пратим при доктор Hug За да се успокоиш наистина Grinning

# 80
  • Варна
red sonya, и аз имах подобна болежка преди седмица. Едно като пробождане или срязване и се усеща като се движиш изправена или след ходене по малка нужда. И като легнех и почнех да напипвам мястото - точно над костта едно такова леко болезнено.
Аз пиех Магнерот тогава и един ден пропуснах 1-2 хапчета и установих че болката започва да изчезва. Спрях го напълно и сега вече все едно нищо е нямало.
Казах на докторката после и тя първо ме попита какви хапчета пия в момента и ми одобри спирането на Магнерота.
Незнам дали с това ще ти помогна малко - но може би си е от разтягането на матката  newsm78 Всъщност в крайна сметка и на мен не ми стана много ясно какво беше това.

# 81
Мерси момичета  Hug Jul, болката е точно такава, каквато и ти я описваш. Ама нали ми е за първи път и не знам кое е нормално и кое- не. То май в тая работа "нормално" няма Confused. Всеки си е различен и различно си го усеща. Иначе аз никакви хапчета не пия, освен витамините. Май наистина е по-добре да си кажа на доки. Само дето той е утре на работа и ще трябва да изчакам  Thinking.

# 82
Здравейте сладурани аз днес съм на Ж.К. сигурно ще ми пусне и изследвания,че си трябва вече,ще видя и бебо Heart Eyes после като се върна ще разказвам какво е станало.Пожелавам лек и хубав ден на всички Hug

# 83
red sonya и аз бях така цяла седмица, даже си взех болнични и си лежах в къщи, силно болка ниско долу отляво или отдясно, нещо като придърпване и едва вървях, пих магнерич и но шпа и така, болката отшумя след 10 дни Hug

# 84
Така е Асе, докато жените не започнат да изискват по добро отношение, нещата няма да се променят. Така им е най-удобно, да карат жените като на конвейор, да ги третират без никакво уважение и разбиране.
А това което казваш за българките раждали в чужбина си го има навсякъде. Всяка жена има различни очаквания от раждането и това е нормално. Въпроса е че тука поне има избор и всеки може да си ражда както си иска.

irinii страха идва от незнание, според мен. Върнах се към предишният ти пост - от клизма няма нужда изобщо. Разликата е че след клизма като се изпуснеш е течно, което е фактически по неприятно.
Напъване - няма нужда да се напъваш така както те карат. През второто ми раждане не се напънах веднъж, тялото ми ме караше да правя нужното, но един път насила не се напънах. Също, да избегнеш това легнало раждане е прекрасно, спестява доста мъки и време.
Болката - да, боли. Но няма смисъл да се стягаме и да се борим, това само пречи и ги прави още по болезнени. Като знаем че тези болки са ефективни и има нужда от тях да се разтворим, тогава се отпускаме и им даваме да си правят работата. Това също помага на процеса. Също е много важно да можеш да се движиш, защото в различните етапи различни пози правят болката по-лека и това е начина на тялото да ни покаже коя е най-добрата поза за детето да се завърти и да се вмъкне. Не е нормално да сме на легло на гръб, като детето трябва да се врътне няколко пъти за да излезе. Болките за като водачи в този процес.
А, имам си контракции всеки ден. И с предишната си ги имах от рано.

Айде, пак се разписах. Едни торби с пазари ме чакат да ги разтоваря и хич не ми се ще.

Деси, как без корем бе мила Wink. Сега по рано ми се показа, ама нали е трето та май нямаше как да ми се размине. А дънки си нося до края. Добре че тези с ниска талия са модерни.
А при вас как е положението с раждането? Разкажи какви са им "правилата".

Соня, това че те боли толкова дълго не знам дали е нормално. Обади се на доктора и го питай.

# 85
Изглежда тези болки са нещо често срещано. И аз ги имам от време на време. За щастие не са продължителни и за сега не взимам никакви мерки. Казах на лекарката за тях  - тя по никакъв начин не отреагира.  #2gunfire Можеше поне да пипне или да пита нещо по-подробно. Кво и пука. да не би да съм бременна Sad
А, може ли някой да каже има ли смисъл след като съм си правила БХС първи триместър, да ходя и за втори. Защото същата тази лекарка ми каза, че е добре да отида, но така и не ми измери, каквото има там да мери на ултразвука. А без него не може да се направи БХС, поне така беше 1-я триместрър. Много съм объркана ooooh! и ядосана в същото време, че нищо не ми обяснява като хората.

# 86
Ало, писарушки такива! По-кротко с темпото.
Аз вчера метлосвах по света, т.е. правих си разходка за форумска среща до Хайделберг. Изкарах чудесно, като изключим гадната болка в гърба, която пак ми се обажда. Аман от влажно време!
Асе, ако искаш да спестиш пари за покупки за Сияна, грабвай първия самолет и ми ела на гости. Имам цяла стая пълна с дрехи от раждането на двамата. Ще избираш до припадък. И запазени обущета имам. Hug
За коментарите за ражданията си права много - наученото от майките ни в България се е запечатало така в съзнанието ни, че няма оттърване. Колкото и прекрасни условия да ни предлагат да раждаме.
Но съм съгласна с Шийла, че е време да се научим, че ние самите (по-скоро телата ни) управляваме процеса и ако ни оставят възможността да се водим и потапяме изцяло в протичащите процеси, то усложненията ще са далеч по-малко. Правя разлика между двете си раждания и помъдряването, което изживявам с всяко следващо. Надявам се сега наистина да мога да го постигна това пълно разтваряне и почти да не усещам болка.
Пак ще искам да е във вода. За мен просто вече няма друг начин. Ако се наложи да е на сухо, то ще е със сигурност на 4 крака или висяща на платно. Да му мисли акушерката Mr. Green
Вече няколко пъти сънувам, че раждането е не повече от час и половина. Да видим дали наистина ще е така или ще се проточи.

# 87
Здравейтееееее
Ние днес бяхме на лекар - всичко ни е наред, тежим 320 грама Mr. Green....ама пак бяхме заспали, та тати не можа да хване движение с камерата, дето я беше повлякъл Laughing Мдам....и се оказва, че сме в 19 седмица и 4-5 дни Shocked ще хвана да си сменя линииката май  Wink Само че още не се вижда пола  Confused От 3 седмици не мога да си запиша час при Мазнейкова, че все ми се струва, че при нея ще се разбере тая работа. И така....доки (най-готиния лекар на света) каза да разпределя задачите по сватбата на другите, щото знае, че ще се ошашавя (то това си е факт вече де)...и...ме пусна да паса  Grinning
Муцоо ади ва, докога ш`та чакаме ние тебе  Grinning
Ходи ми се вече на моренцеееее....ама ние не сме планували още нищо...само знаем, че ще се ходи, щото много ни се събра и на двамата напоследък и определено имаме нужда от почивка.
Айде стига съм писала
Целувки от мен!

# 88
  • София
Милички, изложението мина и вече съм на линия! Не знам дали ще мога да изчета всичко, но да ви кажа че ми липсвахте много!
Иначе за отчета, добре сме, пупата е порастнала с 1 см за 2 седмиц, килцата и те се качват pregnant , бебо дребо още не го усещам, но очаквам включване съвсем скоро! В сряда сме на ЖК в Токуда, а утре ще ходя за резултатите от изследванията.
Ми май това е от нас...а и сменената дограма в събота, и едно велико чистене след това, но то вече минало! Само дето сме на първия етаж и ни махнаха външните щори и сега докато ни ушият новите пердета, в нашата стая няма ТВ, няма светнати лампи, няма комп, че сме си като в Амстердам червените фенери! hahaha надявам се до края на седмицата да сме вече ОК.
Целувки и гушки на всички!

# 89
Дидка, да те каня на кафенце вече;))))
Аз много се замислих за тия пози при раждане и бръснене и клизми и т.н.
Аз не съм чула някой в БГ да изражда по различен начин - само на магарето и това си е. За водата не го броя, то си е ново и не е за всеки.
Как да се боря, като ще ми кажат "аз съм лекарят, не ти".
Мен по принцип ме е шубе, нали ми е за първи път, не знам дали от болките ме е е страх, колкото дали ще се справя както трябва.
Казват ми, че лекарят ти казвал как да напъваш и кога?! Това ми е странно. Т.е. ако ми идва отвътре да напъвам, не трябва, така ли?!

Оф, изпаднах в едни размисли сега;))
Ама ще се радвам, ако темата я продължим;))

Общи условия

Активация на акаунт