Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?
Мисля, че рецептата я знаете с любимия
на есен живо здраво, ще видим дали сте я изпълнили с подробните указания 
и хубава седмица!

.Ама всичко е индивидуално,то е ясно.
Както нищо ми нямаше цял ден и изведнъж вечерта като ме заболя ниско долу. Ама много странна болка, която се засилва при движение. Доста се стреснах, но понеже вече беше време за лягане и пих едно нош па и се бухнах в леглото. През нощта като ставах до 00 и пак ме стягаше. Тази сутрин пак. Не знам дали е нещо свързано с матката, защото се засилва при движение. Освен това ме наболява и като натисна лекичко, точно над костта. Моля, дайте някакви идеи
, че съм много притеснена
Не знам дали да не отида да ме види док, въпреки че в петък бях на ЖК. И преди ме е наболявало, но никога точно по този начин.
.
после като се върна ще разказвам какво е станало.Пожелавам лек и хубав ден на всички
Можеше поне да пипне или да пита нещо по-подробно. Кво и пука. да не би да съм бременна
, бебо дребо още не го усещам, но очаквам включване съвсем скоро! В сряда сме на ЖК в Токуда, а утре ще ходя за резултатите от изследванията.
надявам се до края на седмицата да сме вече ОК.