Козуначна тема 2008- II част

• 74 807
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте ! Можели да ми дадете рецепта за вкусен козунак!
Всички козунаци са вкусни щом има яйца ,захар и мляко   Peace

# 151
# 152
deizi_ch, рецептите са на 1-ва страница на темата и всички са изпробвани и "одобрени" Joy Така че избирай на воля Peace

Здравейте, момичета.
Страхотни козунаци, поздравления. Покрай вас реших и аз да се пробвам тази година. Четох доста в темите, но пак имам въпроси и се надявам да ми отговорите:
1. Колко топло трябва да е в помещението и може ли да се меси в стая с 18 гр, а да втасва при по висока температура?
2. Стафидите може ли да се накиснат с вода или мляко, чай, да не е в ром или друг алкохол или въобше да не се киснат?
3. Колко време втасват?
4. На колко се пече в печка с вентилатор?
5. Каква есенция ползвате?

Извинявам се ако някъде е писано , а аз съм го пропуснала.

1. Може да се меси, но втасването ще е по-трудно. Можеш да пуснеш фурната и да отвориш вратичката, за да се затопли малко още помещението или да пуснеш за малко духалка, ако имаш (аз така правих първия си козунак Peace
2. Сугурно може и да не са накиснати, но аз лично ги накисвам във вода...идеални стават (само после ги отцеди преди да ги сложиш в тестото)
3.Поне околко 2 часа общо
4.Аз пека 40-45мин. на 140'С (като първите 10мин. пека на 100'С и чак след това увеличавам)
5. Лимонена кора, ванилия Peace

# 153
И аз благодаря, защото от посочения линк не намерих нейната рецепта  Peace

# 154
Като има нещо сгрешено обаждайте се , за да можем да го оправим.  Линкът с козунака на Джемма е редактиран Peace

# 155
Благодаря ви, момичета.
Ще меся в робота, каната ми е за 1,5л и съм си избрала рецептата на нещо бяло, но ще е половин доза.  За втасването във фурната-така правя с питките, на 30 градуса. За намесването не ме страх, но мисля да пробвам технологията в пералнята на центруфугата. Много се кефя на всякакви хитринки и новости в кухнята. В най-скоро време ще се сдобия и  с машина за хляб, но засега и робота е идеален. За затоплянето на стаята и аз мислех да включа фурната и да отворя вратичката, но с нея не става много топло, но 20 градуса се постигат, и друг път съм правила този номер. Иначе за по топло трябваше да меся  в хола, че там климатика мога да набича и 28, но после ще ми отнеме и часове чистене.

# 156
  • София
Narina, благодаря ти  bouquet

# 157
Реших да направя Великденските курабии на Тандоори, станаха прекрасни, но е голяма играчка с цапотенето и рисуването. Малката се изкефи най-много и усещам че ще правим двойна доза за Великден. #Crazy
Тандоори благодаря за идеята и рецептата!   
 Ето ги :  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=14

# 158
  • Варна
Аз направих кифличките като козунак и незнам защо, но не ми се получиха конци  Sad. Сега е като питка със стафиди. Надигна се добре, но по средата хлътна. Абе, пълно разочарование. Според майка ми не съм го месила достатъчно. Ще го изядем, но незнам дали ще се престраша пак да пробвам Confused.

# 159
joop  би ли споделила как се прави това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=10    bouquet

# 160
  • София
joop  би ли споделила как се прави това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313&photo=10    bouquet

И аз се присъединявам към молбата  Praynig

# 161
A aз да ви попитам,как се отразява на козунака заместването на олиото със зехтин?Някой пробвал ли е?
Безпроблемно, аз така го замесих Peace

# 162
nani m ,catty m, това е бърза баница във силиконова формичка от Ла редут . Моите деца много я обичат, независимо в каква форма е и става лесно и бързо. Ако не я знаете , ще ви кажа рецептата.  newsm10

# 163
nani m ,catty m, това е бърза баница във силиконова формичка от Ла редут . Моите деца много я обичат, независимо в каква форма е и става лесно и бързо. Ако не я знаете , ще ви кажа рецептата.  newsm10

Кажи ни рецептата и ,ако може как да се сдобием с такава форма   newsm78   bouquet

# 164
Момичета, линкът за Традиционния козунак на Джемма е поправен вече Peace

Общи условия

Активация на акаунт