Детски градини в Пловдив?

• 202 349
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 780
не сме приети.И въпросът ми е- аз на каква база мога да отида да оспорвам вече класираните имена в списъците? Точно никой няма да ме отрази Rolling Eyes.И не че ще ходя да го правя,но ми е чудно- ако това наистина е така,директорите не са ли запознати и не са ли наясно,че списъците им не са "реални"? Някой всъщност знае ли на какъв принцип се класират децата, защото на мен ми бяха казали по ред на молбите,но не съм много сигурна в това...И още нещо- дете,чиито имена фигурират в две градини,"изчиства" ли се и от двата списъка или директорките се разбират помежду си коя да звънне на майката и да пита къде желаят да запишат детето?...Звучи тъпо,ама ли гаранция,че детето всъщност няма да падне на земята,седейки м/у двата стола...
Точно. че има записани едно дете в две градини нищо чудно да падне на земята! На мен ми обясни директорката. че независимо. че когато го няма детето в списъка на градината. а съм подала в тази градина молба и желая да я посещава -мога да отида и да потвърдя. че ако точно такова дете не потвърди желанието си в тази градина -моето дете ще заеме това място!

# 781
Точно. че има записани едно дете в две градини нищо чудно да падне на земята! На мен ми обясни директорката. че независимо. че когато го няма детето в списъка на градината. а съм подала в тази градина молба и желая да я посещава -мога да отида и да потвърдя. че ако точно такова дете не потвърди желанието си в тази градина -моето дете ще заеме това място!

neonkaa,или аз нещо не те разбирам или неправилно си го обяснила Thinking .Мисля,че няма начин,ако детето не е в списъците(+ този за резервите), а майката иска то да посещава въпросната градина, то директорката да го запише/приеме.
Ако родителите не потвърдят желанието си за въпросната градина и не го запишат,то тогава вече резервните бройки отиват в редовния списък.Не е ли така или аз греша?Или искаш да ми кажеш,че както в моя случай детето ми го няма в списъците,дори и в резервите,а аз много искам то да посещава въпросната градина,то директорката ще го запише.Не вярвам да е възможно подобно нещо.

# 782
Здравейте,интересно ми е някакво мнение за детска ясла №14 .
и въобще за яслите в кичук париж ,около била.
А тази детска градина в у-ще Яне Сандански само детска градина ли ще бъде или ще има и ясла в нея.Защото се говореше нещо подобно ,но не съм сигурна?

# 783
  • Пловдив
Здравейте,интересно ми е някакво мнение за детска ясла №14 .
и въобще за яслите в кичук париж ,около била.
А тази детска градина в у-ще Яне Сандански само детска градина ли ще бъде или ще има и ясла в нея.Защото се говореше нещо подобно ,но не съм сигурна?

Детската градина ще си бъде същата както до сега - "Албена", няма да има ясла. Ще бъдат 8 групи по 2 от всяка възраст.

# 784
  • Пловдив
Казаха ми и че там,в новата сграда на Албена щяло да има и млечна кухня.Дали е вярно?

# 785
   Момичета дали мога да прехвърля детето ми от млечната кухня до Васил Коларов в тази на 14та ясла?Понеже като го записвах бяха в  ремонт в 14 ясла и не се знаеше кога ще работят.Имам още повече от месец, но ако трябва да подавам молби да отида по -рано.Казаха ми като навърши 9 месеца да отиваме.Има ли някой който е наясно как стоят нещата с прехвърлянето?Знам че тази до Васила ще е кухня майка и ще носят до 14 ясла.Ще ми се да се преместя че ми е по-сенчест пътя до там в жегите.

Още нещо...Доволни ли сте от ДГ Валентина на Ал.Стамболийски.На сайта ми се видя много хубава.Моля ви дайте отзиви?

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 08:58 от Kpuccu

# 786
Искам да попитам,ако някой знае как се влиза в детска ясла№19,вече ме мотаят 6м.,подала съм молба преди 1 год.Има ли някой опит със завеждащата г-жа Паскова?Ужасна е,нямам думи за отношението и към хората.

# 787
Искам да попитам,ако някой знае как се влиза в детска ясла№19,вече ме мотаят 6м.,подала съм молба преди 1 год.Има ли някой опит със завеждащата г-жа Паскова?Ужасна е,нямам думи за отношението и към хората.

Няма как да ти вземе детето до края на юни,големите деца не са изписани още. Ще ви вземат ,но в началото на юли.

# 788
  • Пловдив
На мен ми се обади директорката на Малкия принц, щяла да ми прати хора вкъщи да ме "проверят" дали живеем на посочения адрес  newsm78 Някой да са му правили такова посещение?

# 789
Оплачете се от нея - никой освен полиция не може без съответното надлежно разрешение от компетентни органи да идва у вас да ви проверява. Нарушават ви се правата. Оплачете се. Сериозно. Това е безобразие.

# 790
  • Пловдив
У нас никой не се е обаждал, просто са звъннали на съседите оня ден да питат дали живеем там, та съседката е извикала майка ми. Защо са звъннали на съседите, а не на нашия звънец е загадка за мен - звънецът е надписан, с моето име, с номера на апартамента, с всичко. Не са влизали в къщи, нищо не са проверявали друго, просто по домофона са питали дали живеем постоянно на тоя адрес.  Peace

Катерина78, честито бебенце   bouquet Да са ти живи и здрави и много да те радват дечицата ти  Hug

# 791
  • София / Пловдив
В много от градините педагогическият съвет взима решение, че при класирането ще се взима предвид местоживеенето на детето. Имало случаи, в които родителите пишат в молбата адрес, близък до градината, а реално не живеят там. Може би затова правят тези проверки  newsm78
Не нарушават ничии права, няма причина за подобно нещо да се сигнализира полицията. Те не влизат с взлом в дома ти, а просто проверяват дали живееш на посочения в молбата адрес.

# 792
Това са лични данни - ако желаят да направят проверка, следва да е по съответия ред. Справка в ЕСГРАОН например. После, за попълване на неверни данни родителите ще си носят отговорност. Но да ходят да попитват съседи и да правят проверки без да са органи, оправомощени да го направят - това е нарушаване на правото на защита на лични данни.

# 793
  • София / Пловдив
Адресът ти не е никаква тайна, още повече, че си го вписала в молбата за прием в ДГ.
Оф, не ми се спори, пък и ще оспамим темата  Stop

# 794
  • Пловдив
Аз пък нямам нищо против да я правят тази проверка.
И ако бях самотна майка и бях подала декларация като такава, за да ползвам предимство и всичко ми беше наред, също нямаше да имам нищо против да ме проверят  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт