Детски градини в Пловдив?

• 198 352
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 555
 Simple Smile Da, 4uh za tazi nova gradina, no mi kazaha, 4e vse o6te ne se priemalai molbi. Ako trqbva da bada 4estana, 6te se saglasq vav vsqka gradina da q priemat. A kakvo vi e mnenieto za tezi gradini, koito sa v blokove Sad, za6toto edna ot gradinite, v koito sam podala dokumenti e to4no takava.

# 556
В новата градина в двора на "Яне Сандански" ще местят децата от "Малина " и "Албена" и се съмнявам да приемат още бройки/освен записаните вече в тези градини/
А,за блоковите/синът ми е вече в втора такава/-от началото на 2008г.трябваше вече да ги няма/има изисквания според които не осигуряват достатъчно площ и условия на децата/,но доста от тях все още съществуват-поради липсата на алтернатива/и учудващо за мен продъжават да се събират пари от родителите за да се ремонтират/...при тях основен минус е малкото пространство за спане и игра и най-вече липсата на двор/повечето имат площадки,но са в окаяно състояние/....,но при липсата на места другаде....и това е вариант.За мен е важно отношението на персонала-за да ходи детето със желание-условията не са най-важното.

# 557
  • Някъде в Европа...
Някой има ли каквото и да е инфо за новостроящата се ДГ зад испанските къщи в Тракия? За въпросната ДГ събираха молби в отдел Деловодство на район Тракия, подадохме още през м.май молба там(навършваме 3 год през юни 2009),но ме интересува ще има ли някакво класиране,трябва ли да се даде някакво потвърждение на молбата? Подочух от една мама, че там всъщност щели да местят блоковата градина "Червената шапчица", която се намира в блок 50(зад пощата) и реално свободните места щели да бъдат много малко, но дали е така....?
Мерси предварително!

И аз подадох молба в община Тракия лятото. Наскоро ходих да говоря с директорката на Червена шапчица дали трябва и при тях да подам януари. Тя не можа нищо да ми отговори - не се знаело дали щели да се зачитат молбите от общината, имало спор с Инспектората, да съм питала пак, имало време... ей такива отговори....Много дръпната ми се стори. В крайна сметка така и не разбрах какво трябва да се направи.
Иначе да - в новата сграда отива ДГ 'Червената шапчица"

Е как така не можа да ти отговори?Защо тогава събираха молби в общината?Хм,както и да е,аз ще гледам да мина през директ. тия дни и ще пиша какво е станало,ако и на мен ми каже същото,ще взема да звънна във въпросния Инспекторат.Ти имаш ли друг вариант за градинка?А имаш ли представа дали за всички тракийски градини се отнася изискването да се подават молбите в началото на януари?

Ще се надявам на твоя отговор, да видим какво ще каже и на теб...
Не знам дали във всичките се подават в началото на януари...
Друга удобна ми е Бороу, но там не съм питала още  Embarassed
Иначе в общината ми казаха да не се "хвърлям" да го записвам в няколко градини, защото като видели на компютъра, че въпросното дете има няколко алтернативи го измествали имено заради тези алтернативи.

# 558
Здравейте мили мами! и на нас ни предстои подаване на документи за детска градина, но ни казаха от 01.01.09г. Мисля за Щурче, че ми е близо до работата , а и много мои колеги с поотраснали деца са ги изпращали там. Някой има ли актуални отзиви за тази детска градина. Като алтернатива смятам да подам и в Радост / до ВСИ/ или в Майчина грижа/до Енергото/, но за тях пък нямам никакво инфо. Освен това се питам и дали трябва да търся някакви връзки или просто да подам документи на няколко места. Ако ще е толкова трудно колкото с яслите, май по-добро е първото поведение  Embarassed 

# 559
Като алтернатива смятам да подам и в Радост / до ВСИ/ или в Майчина грижа/до Енергото/..

В Радост документи приемат от 1.10, така че е доста късничко за там.. Това за мен е единствената градина, в която биха приели Тони без проблеми, но за съжаление е точно на другия край на града.. Аз също съм годила там преди 20+ години.. Страхотна е  Blush

А за Майчина грижа - освен, ако не живееш на калкан с градината или баща ти не е Общински съветник  Mr. Green Мнооооооооого трудно ще се вредиш ..

# 560
За Майчина грижа една позната каза, че със смяна на адресната регистрация ставало newsm78

# 561
Ще се надявам на твоя отговор, да видим какво ще каже и на теб...
Не знам дали във всичките се подават в началото на януари...
Друга удобна ми е Бороу, но там не съм питала още  Embarassed
Иначе в общината ми казаха да не се "хвърлям" да го записвам в няколко градини, защото като видели на компютъра, че въпросното дете има няколко алтернативи го измествали имено заради тези алтернативи.

Непременно ще ти кажа, когато мина оттам Simple Smile
За Бороу бяхме опитвали за ясла,но не стана и доколкото знам, при тях  за ДГ (те нали всъщност са ОДЗ) са с предимство децата, идващи от яслената им група, както и такива, чиито братчета/сестричета са в същата градина,така че дори не смятам и да опитвам.
А за колкото до тези "алтернативи", за които са ти казали- ами то аз не познавам майка, която да няма поне 1 резервен вариант (а даже и 2) за ДГ. Във всяка молба си пише, че се съгласяваш да не го записваш за друга ДГ, но в крайна сметка това си е масова практика.

# 562
  • До хладилника, който обичам
За Майчина грижа една позната каза, че със смяна на адресната регистрация ставало newsm78
Детето ми е трета група в Майчина грижа. Градината е чудесна, но само с по една група от 16-17 деца, т.е. изключително трудно се влиза, много малко деца се приемат всяка година. По-добре е да има човек и резервен вариант. Чувам добри отзиви за 'Незабравка', съвсем близо - до Четвъртък пазара, под проектантската.

# 563
Много благодаря! С оглед инфото май ще се откажа от Майчина грижа / не съм общински съветник Laughing/. Тази "Незабравка" не я зная точно къде е, но ще я потърся, а и май е време да ги пообиколя отново и да се опитам да пласирам молбичките Wink. Освен това чух, че строят нова ЦДГ някъде в района на Била 1, та може би е хубаво и там да се потърси. За нея нещо чували ли сте?

# 564
  • Пловдив
И аз чух за тази нова детска градина.....може ли инфо къде се намира точно и от кога ще има прием в нея?! newsm78
Търся отзиви и за Щурче в Стария град?! Praynig

# 565
  • Euskal Herria
В сградата, която се строи в двора на училище "Яне Сандански" ще се премести ЦДГ "Албена", която е блокова градина със 7 групи. Другата блокова градина - "Малина" засега си остава в блока.
Знам, че помещенията и обстановката са важни, но по-важни са отношенията между работещите в градините, децата и родителите.  Много е важно и какви учители ще поемат детето ти за да го учат и възпитават (все пак се говори за образователно-възпитателен процес), а не просто да го отглеждат. Понякога се случва така, че в някоя блокова градина детето да получи по-качествено образование, отколкото в "елитна" типова.
Това е лично мнение (особено с второто ми дете) и не искам никого да ангажирам с него.

# 566
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
ще споделя моите впечатления за три от градините, който обсъждате.
Подала съм молба за моите деца само в Радост още в началото на лятото, защото това беше единствената градина, в която ми приеха молбата. Базата не е лоша, поне от това, което успях да видя, лелките се държаха добре с децата, а и останах доста изненадана, че директорката дойде лично да разговаря с мен и се държеше учтиво.
Каменица също е много добър вариант, но там молбите се подават година преди детето да навърши години за прием.
По отношение на Малкия принц - да базата им е супер, но това, което са споделяли приятелки с мен, е че отношението към децата било ужасно, постоянно им искали пари. Това е единствена градина, в която ми искаха служебна бележка за доходите на семейството, освен стандартната молба, но чак след 1.01.2009г.

Ще съм благодарна, ако ми предложите  добри градини, близки до тези, защото само за тях се сещам, а една все пак не е сигурен вариант.

# 567
Радост е хубава градина. Базата - на мен ми се вижда съвсем не добре, на фона на други, но пък наистина отношението винаги е много топло там. Винаги с удоволствие ходя там, хубави госпожи, страхотни деца, определено ми харесва.

# 568
  • София / Пловдив
За новите градини в Тракия: ще приемат и допълнително деца, от тези, които сега са в блоковите групи, защото във всяка една от новите градини ще има по 200 места. Молби се приемат в деловодството на районното кметство, а с предимство ще са тези, които вече са в списъка на чакащите.

...
По отношение на Малкия принц ...Това е единствена градина, в която ми искаха служебна бележка за доходите на семейството, освен стандартната молба...

Shocked Ей, всичко бях чувала за прословутата градина, ама това ме довърши.

# 569
bim bam къде ще са новите градини в Тракия и ако знаеш също кога би трябвало да са готови?Аз чух само за тая,където ще се местят децата от  Червената шапчица.

Общи условия

Активация на акаунт