ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 642
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
Ками  smile3501 добри новини ни носиш!

Райка няма ли я още  newsm78 ?

Душичка, ти да не би да ми се върза на приказките  Hug !

Относно раждането в домашни условия - много ПРОТИВ съм, дори да излъчват подобни щуротии по телевизията съм против, а това, че 3 годишното (поне на толкова ми приличаше) и дете е гледало раждането ме потресе ужасно много! Тези хора не са в час според мен....
По този повод, Майра това в Германия практикува ли се и при какви условия, ако си запозната? Тези нашите кукувици си мислят, че ако се случи нещо с бебето няма да носят съдебна отговорност ... и че всеки ражда за 50 минути от първата контракция, като тях...
А и тези девойки не стига, че не познават добре практиката в българските родилни домове, а и се опитаха да приравнят всички болници с Майчин дом  #Crazy

Моята свекърва е златна момичета  Heart Eyes досега шета в къщи, казах и че ми се хапват палачинки и палачинки прави докато аз съвсем безсрамно си хапвах в легълцето   Blush шета жената и си тръгна, а мъжкото свеки ми изпрати по нея списание Кенгуру  Mr. Green

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 18:16 от Katinche

# 136
В НДК бебешки дрехи на фирма "Стеда", Пловдив, на втория етаж, вдясно точно след стълбите на излизане от централния глух полуетаж (дето от него се вижда фоайето със статуята). Аз съм с -13 диоптра миопия, първото раждане беше със секцио, второто също ще е така

# 137
  • Sofia
Не разбрах да е имал сексуални или други проблеми след това  Laughing Животът поднася всякакви ситуации и мисля, че всеки е достатъчно да избере какво е хубаво и удачно за него. Иначе другото е лаф-моабет за убиване на времето.

Освен лаф-моабети има статистики и разумни аргументи. Все си мисля, че като става въпрос за детето ти това е най-важното, а не някакъв криворазбран идеализъм.

# 138
В НДК бебешки дрехи на фирма "Стеда", Пловдив, на втория етаж, вдясно точно след стълбите на излизане от централния глух полуетаж (дето от него се вижда фоайето със статуята). Аз съм с -13 диоптра миопия, първото раждане беше със секцио, второто също ще е така
[/quot

За диоптрите- аз на едното съм 1,75, а на другото 2,25 и съм с астигматизъм. Май не е лошо да отида на очен и да си каже мнението, но ми се иска и която от вас е наясно малко повече да ми каже  Hug

# 139
слях цитата с моето...абе днес съм ужас  Embarassed

# 140
Ами редактирай, а не пускай по два поста всеки път Peace
Трябва да пишеш след скобите:
 [quotе]....[/quotе] след тази втора скоба

# 141
Ами редактирай, а не пускай по два поста всеки път Peace
Трябва да пишеш след скобите:
 [quotе]....[/quotе] след тази втора скоба

Офф...аз знам, ама незнам днес защо пропускам да гледам какво правя Sad

# 142
Изписали сте половин тема  Shocked ама това си е рекорд....залавям се да чета  ooooh! ooooh! ooooh!

# 143
Тъй като и аз съм с диоптер на очите /нося и контактни лещи/и познатите ми, които са раждали ме уплашиха, че след като е така ще се наложи да раждам секцио и се принудих да се прегледам на очен лекар. Отидох, прегледаха ме и казаха, че нямам проблем, но също така, че е и много рано да се каже, защото прегледа се правел 1-2седмици преди термина ти. Обясниха ми, че тогава очното налягане /мисля, че точно така се изрази лекарката/ можело да се повиши. И ако това станело извън тяхните си норми тогава секциото ще е наложително. Само да кажа за протокола, че моя диоптер е -2,00 с астегматизъм.

# 144
Мерси, Десита Simple Smile
Значи има време и аз да отида и да си кажат хорицата Simple Smile

# 145
Относно раждането в домашни условия - много ПРОТИВ съм, дори да излъчват подобни щуротии по телевизията съм против, а това, че 3 годишното (поне на толкова ми приличаше) и дете е гледало раждането ме потресе ужасно много! Тези хора не са в час според мен....
По този повод, Майра това в Германия практикува ли се и при какви условия, ако си запозната? Тези нашите кукувици си мислят, че ако се случи нещо с бебето няма да носят съдебна отговорност ... и че всеки ражда за 50 минути от първата контракция, като тях...

Честно казано бях чувала само за домашно раждане (на което присъства акушерка). Та се поразрових малко.

Значи на домашното раждане присъства задължително акушерка. Ако настъпят усложнения - или се вика лекар или раждането се прехвърля в болница - според обстоятелствата. Това обаче не гарантира, че всичко ще е наред - винаги може лекаря или транспорта до болницата да се забави. Идеята е именно родилката да била в позната обстановка и сред познати хора. Не се практикува при седалищно, близнаци, видяни проблеми при органите на детето и тн усложнения.

Вторият вид е самостоятелно раждане (доколкото разбрах за такова обсъждате тук) - това е раждане без всякакво медицинско лице. В Германия е сравнително непознато и заради много големия риск почти не се практикувало. Все пак е позволено, но ако детето се увреди или почине при такова раждане - майката се подвежда под съдебна отговорност за причиняване на телесни повреди поради небрежност или съответно за причиняване на смърт поради небрежност. В Австрия това самостоятелно раждане е забранено - задължително присъства поне акушерка.

# 146
Аз ви пожелавам хубава вечер момичета и до утре  Hug

# 147
Малее тука какви страхотии разправяте... Кой родил в колата, кой сам в къщи, а това как 3 годишно дете наблюдавало раждането ме довърши. То детето ще получи психични разстройства. Аз не знам мъжа ми как би реагирал ако стои до мен докато раждам, при все, че е със стабилна психика и би се съгласил на такова нещо ако пожелая. За щастие родих секцио и сега също ще е така. Няма да се налага да идва с мен.
Аз уж го гледах това предаване, но тази тема вече за кой ли път я повтарят и ми е станала вече досадна и банална. Кой как иска така да ражда. Това е моето мнение. Само, че то в БГ не може да се ражда в домашни условия, щото няма кой да отговаря за бебето и за майката ако се наложат по-сложни манупулации.
Аз съм много доволна, че в БГ който иска може да роди секцио. Поне така си мисля де. Може повечето майки, привържанички на естественото раждане да ме порицаят, но това си е моето мнение. Майката трябва да е спокойна и да не се страхува от раждането.
Аз май се поотнесох. Исках да пиша и за други неща, но  newsm78 оххх забравих.
А тя Майра е описала доста добре двата варианта.
Да ви кажа на няколко пъри около полунощ засичам предаване за естествено раждане, заснето някъде в Щатите. Много е нагледно и поучително. Сега не мога да се сетя по кой канал беше. Ако по това време превъртите каналите ще го откриете. Жените раждат в някакви построийки като бараки.  Shocked Там няма лекари, а само акушерки. На раждането присъстват не само таткото, ами и още поне 4-5 близки на родилката.  #Crazy Thinking Всички стоят и зяпат. На мен това ми се струва много притеснително.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 18:53 от Kokolin@

# 148
Whitewitch с -2 диоптър съм и отново ще кажа това което разбрах че може да се ражда нормално ако си с диоптър до 4 и важното тук е очния лекар да определи дали има проблем с очните дъна или е , но в случай че няма някакъв друг проблем може да се роди нормално

излезе новия брой на "Моята бременност" и аз се сдобих вече с него

# 149
За д-р Евгения Георгиева от Варна да ви кажа, кума е на една моя приятлка и я разпитах, термина й е 9-ти юни. Сега е болнични, но ходела да си преглежда пациентките, после щяла да ги прехвърли на мъжа си Боян, който работи със Здравната каса Peace

Общи условия

Активация на акаунт