ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 651
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
Освен лаф-моабети има статистики и разумни аргументи. Все си мисля, че като става въпрос за детето ти това е най-важното, а не някакъв криворазбран идеализъм.

Ами виж сега, всеки има право да е реалист, песимист, оптимист, идеалист, даже утопист. Въпрос на възпитание, схващания, начин на живот и всичко друго, още повече ако не пречи на другите.

За себе си не виждам нищо лошо в едно раждане у дома с веща акушерка и създадени всички необходими условия, за да протече нормално и без инциденти. И това не е невъзможно.

Хватката е, че това на мен няма да ми се случи, защото нито е законно, нито аз за себе си се чувствам подготвена, нито знам какво да очаквам, след като ми е първо раждане. Не виждам някой да налага мнение как трябва да се ражда, че да има нужда от някакъв отпор срещу подобна заплаха. Затова казвам, че е лаф-моабет цялото това "за" и "против" и няма смисъл от цялата тази работа.

И изобщо не смятам, че да съм отговорна пред бебето си означава да съм омотана в тръбички и надупчена с иглички, да гледам на раждането като на прелюдия към отвъдното, където и аз и бебето ми сме с единия крак в гроба, само за да се впиша в общата "трезвомислеща" картинка.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 19:00 от Pea®ly

# 151
Мале Дуци, сбъркала си си призванието, да знаеш  Laughing истинско ЦРУ си  hahaha

Майра, много интересна информация, благодаря ти!

Коколина, ако питаш мене, майката е с психично разстройство  Joy , а тука юлки се чудят какво да кажат на децата си, откъде излизат бебетата, ами направо вземете им покажете бе момичета  Joy

Оф, сърказъмът ми взе връх, извинявам се  Embarassed

Пърли, много готин аватар!

# 152
От значение е дали при  миопията има промени в очните дъна, наричат се дегенеративни. Астигматизмът не е от значение. При наличие на такива промени всяко напъване, вдигане на тежко и пр. може да доведе до отлепване на ретината и ослепяване и затова при мен се налага секцио. При тия малки диоптри, които дискутирате, не вярвам да има промени в очните дъна, които да налагат едно секцио, но консултирайте се с очен лекар непременно!

# 153
Интересна информация от сайта на Марков:

"Ехографското измерване на дължината на маточната шийка представлява ефективно средство за скрининг за преждевременно раждане. Ултразвуковото изследване може да се осъществи чрез трансабдоминален (през корема) и трансвагинален (през влагалището) достъп. При втория подход оценката е по-точна.

Ултразвуковото измерване на маточната шийка се осъществява в хода на ехографския преглед на феталната морфология около 20 г.с. Възможно е измерването да се извърши и в по-късните гестационни срокове. По-рано от 16-18 г.с. изследването няма практическа стойност.

При дължина на маточната шийка под 2,5 см се приема, че риска за преждевременно раждане значително нараства, което налага допълнително диагностично уточняване от наблюдаващия бременността акушер-гинеколог."

# 154
  • Sofia
Ами виж сега, всеки има право да е реалист, песимист, оптимист, идеалист, даже утопист. Въпрос на възпитание, схващания, начин на живот и всичко друго, още повече ако не пречи на другите.

Въпроса е дали ще попречи на бебето. Не е ли това най-важния въпрос за всички майки? Този който стои над тръбичките, неприятното усещане да си в болница и да общуваш с лекари?
Нали не мислите, че намаляването на смъртността на бебетата и малките деца в сравнение с времето, когато бабите ни са раждали вкъщи е резултат на възпитание? Не сте ли съгласни, че е точно благодарение на напредъка на медицината?

За себе си не виждам нищо лошо в едно раждане у дома с веща акушерка и създадени всички необходими условия, за да протече нормално и без инциденти. И това не е невъзможно.

Ами да възможно е, ако пренесем болницата вкъщи. Щото под всички необходими условия аз разбирам специалист неонатолог, който може веднага да помогне на бебето ми ако има нужда и апаратура, която евентуално да му спаси живота. Не гледам черногледо, ама както вече казах рулетка с това ми се струва странно да си играя. Има някакъв риск да попадна сред няколкото процента, при които това ще е животоспасяващо. Не мога да се сетя за нито един разумен аргумент да пренебрегна този риск само за да си гледам пердетата вкъщи.

# 155
  • Варна
Коколин, аз съм гледала раждане но секцио по програма здраве около 12 часа. Мисля, че там са и есествените, но много ми се доспива и неиздържам. Сега отивам да се приготвям за пред телевизора- започва док Хаус  Laughing.

# 156
Ако всичко с бебето и майката е наред, обсъждам аз. Майра е дала добро инфо как е в Германия - кога не се позволява раждане у дома и аз съм съгласна с това, защото е напълно разумно.

А иначе ако си говорим за болници и смъртност... сред фаворитките и на двете ни е една наша болница, известна с  големите гафове, въпреки напредъкът на медицината. И в крайна сметка нали не говорим за някакви проблемни и сложни медицински казуси, а за случаи при едно нормално протищащо събитие. Ако си говорим за фрапиращи случаи... то тях ги има и в болниците с най-джиджаната апаратура.

# 157
ние снощи може и да сме поспамили една страница, ама вие как изписахте осем за 9 часа?

и аз измислено име имам, ама баща му не знае Simple Smile

а за новото строителство - такова криво нещо както при нас не сте виждали Simple Smile нямаше стена дето да не я изправяме.
астра, честно казано преди късна пролет на другата година не ви виждам в новото жилище......

за проблемите с очите само да добавя, че много офталмолози директно си питат дали искаш предписание за секцио....който иска, може да се възползва Simple Smile

коколина - аз гледах клипче на една рускиня, дето си роди близнаците в тоалетната, а голямото й дете я налази да суче през това време.

# 158
Душичка, ти да не би да ми се върза на приказките
Ама разбира се ,че не съм ти се вързала Hugаз и отговора се опитах да го напиша майтапчийски Laughingама сигурно не се е получило!

# 159
коколина - аз гледах клипче на една рускиня, дето си роди близнаците в тоалетната, а голямото й дете я налази да суче през това време.

smile3532 smile3532 smile3532

е, без малко да родя от смях, чесно  hahaha hahaha hahaha

# 160
  • София
Преглеждах пак списъка с нещата, дето са необходими за бебето.. и понеже преди не следях стриктно какво обсъждате  Blush, сигурно ще се повторя, ама искам да питам, особено тези, дето са за втори път мами Нужен ли е непременно носов аспиратор?

# 161
Момичета искам мнение и съвет - какви ванички и корита сте ползвали? Аз искам такава със стойка (да не е анатомична) , но се колебая между тези двете, като модел, не като марка.

и   

Цената на синята е двойна, но оранжевата ми се струва боклучеста, а искам и второ дете да отгледам с това корито и стойката!

# 162
Преглеждах пак списъка с нещата, дето са необходими за бебето.. и понеже преди не следях стриктно какво обсъждате  Blush, сигурно ще се повторя, ама искам да питам, особено тези, дето са за втори път мами Нужен ли е непременно носов аспиратор?
Ние имахме, но никога не съм го ползвала. Не ми вършеше никаква работа. Михаелка като пораска го използваше като гризалка.

# 163
Момичета, нямам време да ви изчета #Crazy. Аз не бях прочела старата тема, а вие от новата още 9 страници #Crazy
Проблемът си е мой, знам hahaha. Ама как успяват майките с малки деца да изчитат всичко newsm78, като Дуци например hahaha?

# 164
Здравейте момичета  Cry Днес ми излязоха последните изследвания-имам малко по-високо ниво на еритроцитите и белтък в урината и доки ми изписа АБ- Оспамокс Sad
Има ли и друга мама на АБ и какви ли рискове носи това Sad
Извинявайте но съм доста разстроена Sad

Общи условия

Активация на акаунт