Влязохме във втория триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър!!!

• 11 823
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
добро утрооооооооооооооо! първа Simple Smile

Mariam777, не смятам, че проклинам детето си! и определено има значение как се изричат думите! не можеш да ме засегнеш с думите си!  Grinning изразяваш мнение! а аз просто си използвам правото на реплика!

irinii, срещата за Софията ли е или?!?

MY NAME, честити розови гащи!!!   bouquet  bouquet  bouquet

като прочета някоя от вас, че е написала, че гащите са розови и да си призная завиждам благородно! прочета ли сини гащи, тръпки ме побиват Sad  Sad Sad знам кво ще кажете - да е живо и здраво! еми да е, ма аз момък не искам!

.:Geri:., права си за трудното придвижване на линейките из софийските улици! то вече няма час пик - все си е лудница! лошото е обаче, че все още има шофьори, които даже и не спират, за да пропуснат линейката!

а иначе и аз много кошмари сънувам, ама се бутвам в моя да ме гушна и така се успокоявам!
ама пък и къв апетит ме е налегнал, майкоооооооооо! плаша се Sad

чета за акушерката на Sheila, та сега се сетих - това, което успях да си осигуря, е да идва една акушерка да го къпе поне първите 10 дни.
то това отдавна съм го сторила, ма нали сега други мисли са ми в главицата руса /на 10.05. е мача с цска/, та все забравям да ви кажа.  Joy

нека се поглезим до СЕПТЕМВРИ, после ще си глезим бебета неземни!

Асенце, извини ме за разхвърляните из темата идеи за заглавия, ама и толкова разхвърляно ми идват идеите newsm78

ето ги събрани:
повечко момченца ще са през СЕПТЕМВРИ за новите Бекъм и Роналдо да се готви Уембли
през СЕПТЕМВРИ ще проплаче нашто мъничко юначе
пеят нашите сърца - през СЕПТЕМВРИ ще сме с бебета

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 07:50 от софи1914

# 136
Ей ме ту ксъм Hug Вчера цял ден без нет - щях да се умопобъркам Crazy
Като намеря време ще ви изчета и може да се включа тук-там Grinning

# 137
Муцо, вдигни си краката всеки ден, пии вода, разходки (да се раздвижат краката и помага с изтласкването на течността), пробвай да пийнеш витамин В комплекс.

unique, ей какви хубави думички спретват децата! Права си. Аз ги правих едни смешни на английски, но сега за резил, на български ги почнах.

Дидка, симетрична глава е хубаво Wink. И какви хубави снимки се сложила! Най ми харесаха черните лентички, шматка.

Деси и другите майчици, честити ви 20 г.с. Това е наполовина пътя.

Иринии, мерси мила. Басейнчето е по дълбоко, да може да се движиш повече и да е под водата корема, и е мек и удобен, та може да се лежи спокойно на него. Нашата вана си е нормална и не мога да ги правя тези работи в нея. Пък после децата ще и се радват, сигурна съм.
Айде среяайте се, искам снимчици.

Мирка, стига с лошите мисли. Като се хванеш, че се тормозиш, спри се и мисли за нещо хубаво или пусни весела музика. Житова достатъчно ни мъчи, та и ние сами да му помагаме. Гуш.

:Geri:, така е, ако си добре с фитнеса, упражненията за бременни са малко скучни и доста леки.

My Name
, честита девойка!

sweetkids, непременно снимка!

Айде, разписах се. Тука дъжд вали днес и е много приятно. Голямата щерка си е вкъщи, че са във ваканция, и й се радвам много.
Поздрави на всички и приятен ден!   bouquet

# 138
Добро утро, сладурки!   Днес май ни очаква слънчев ден!  newsm51
Първо да кажа на пловдивските мами, че аз този град го чувствам като роден, т.к. там ми минаха студентските години. Толкова хубави спомени имам, че не пропускам като съм на близо да се отбия.   Kissing Heart Този път беше само за няколко часа, но се надявам май месец да поостана за повече и да направим кафенце Wink
Което ме подсеща, за софийската среща. Ирини, айде да не е през седмицата, че да можем повече хора да се съберем  Hug Аз лично съм до 18.00ч. на работа.
Има ли още мами, дето стават нощно време по до WC?  Embarassed От началото до сега не съм спирала. Всяка нощ по няколко пъти и ми се разбива съня Sad А после като почне бебчето да ме притиска сигурно в тоалетната ще спя  Toilet
И последно да кажа за думичките към децата, че не мога да се въздържа Joy. Аз дете не съм гледала (освен братчето ми), но никога не съм чула от родителите ми лоша дума към някой от двамата. Много лошо впечатление ми прави когато майки се обръщат към децата си с репликите: "Млъкни, бе, изрод такъв! Ти олигофрен ли си, че не разбираш? Колко пъти да ти обяснявам, кретенче малко!" . Не искам да засягам никой. Всеки сам решава как да възпитава децата си, просто ми се струва, че не е нормално.

# 139
Бонджорно!
Честити цветни щъркели и честити добри резултати на изследвалите се!
Мацки, да ви питам - от вчера съм с жестоко главоболие, което разчитах, че като поспя ще се оправи,но не би... Sad За съжаление апаратът ми за кръвно остана в апартамента и не мога да разбера дали се дължи на кръвното, но искам да ви попитам предвид състоянието ни какво мога да предприема за облекчение. Тази болка е наистина влудяваща... а и аз не съм свикнала много точно глава да ме боли. Благодаря предварително.

За срещата - ами да, за София е! Набелязан ден - сряда. Хайде казвайте къде и в колко? /аз викам да е някъде, където можем да похапнем нещо  Wink/

п.с. Сонче, сега ти видях постигнга. Еми ако кажете няма да е през седмицата,но не забравяйте,че от следващата седмиц;азапочват 10 дни празници- Великден, Гергьовден и т.н., та допускам,че много от нас ще пътуват, празнуват и така... Както кажете.

За думите към децата- от огромнозначение са- това е моето убеждение.Има цяла система за възпитание, при която думата "не" е сведена до минимум. Да не говорим за други негативни и обидни изрази. Дори казани на шега те формират на подсъзнателно ниво у детето неправилно възприятие към себе си и околната среда. На тази тема мога да пиша с часове, но да не ви отегчавам!

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 09:44 от irinii

# 140
Можеш да пиеш парацетамол, както и всичко с активна съставка парацетамол - ефералган, панадол. Дано ти подейства  Hug
Иринче, права си и за почивните дни  Wink Аз съм "за" по всяко време, стига да не е в работно, че не знам дали ще мога да избягам (вчера ме хванаха, че забегнах 30 минути по-рано  ooooh! ). Така че каквото реши мнозинството Simple Smile Важното е среща да има  lalalala

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 09:50 от red_sonya_

# 141
Мацки, да ви питам - от вчера съм с жестоко главоболие, което разчитах, че като поспя ще се оправи,но не би... Sad За съжаление апаратът ми за кръвно остана в апартамента и не мога да разбера дали се дължи на кръвното, но искам да ви попитам предвид състоянието ни какво мога да предприема за облекчение. Тази болка е наистина влудяваща... а и аз не съм свикнала много точно глава да ме боли. Благодаря предварително.

За срещата - ами да, за София е! Набелязан ден - сряда. Хайде казвайте къде и в колко? /аз викам да е някъде, където можем да похапнем нещо  Wink/

и мен втори ден не спира да ме боли глава и квото и да пия, не ми минава!

а срещата - ами нека е след 18:30ч нека е!
в някоя пицария, например!

# 142
Здравейте момичета,

бързам да се разпиша, че работа ме чака, а нямам търпение да дойде уикенда да се поразходя малко на теферич.
Да си кажа и аз мнението за лекарите и отношението - аз не очаквам от тях да ми съчувстват, очаквам да умеят да общуват с хора, които не са лекари и това не им е ежедневието, по нормален начин.  Често поведението им е все едно са богове, а не са. Половината ми рода са лекари и не говоря наизуст, имам представа за какво става въпрос. Но когато отиваш при лекар си по-уязвим от обикновено и е твърде неуместно да се държат с теб като с парче месо. Ние сме им клиенти и очаквам като такива да се държат с нас не както им е кеф в момента. И аз работя с хора и не винаги съм на кеф, но не мога да си позволя да ги гледам надменно и с пренебрежение само заради това. Това е професионализма за мен.
Сега се сещам да кажа, че на ФМ лекарката ме прие все едно отивам да и досаждам и трябва да направи най-голямата тъпотия в живота си. А аз очаквах с тръпка да разбера повече за човечето дето ми подскача в корема по цял ден. На всичкото отгоре си плащам като поп. Добре че съм  от типа "джаста праста" и просто отивам с нагласата да си взема информацията и да си тръгна и не давам на никой да ми развали кефа. Както каза Асето, ако дадеш да ти вземат удоволствието от момента - ще го направят. И това се учи да му се не види.
Уф, голяма реч праснах ooooh!

# 143
Здравейте, мамчета! Днес слънчице се е показало от сутринта, дано да ни радва така до вечерта. Simple Smile

Аз днес съм в много приповдигнато настроение.  newsm44 Вчера след работа минах да си взема изследванията за антителата, нали съм с отрицателен резус фактор. Това ми е третото изследване досега - отрицателен резултат. Много съм щастлива! В 24 седмица направя още един и после към 28 седмица. И ще се започне чуденката дали да си слагам анти Д гамаглобулин в 28 седмица. Някои лекари го препоръчват и по време на бременността, други не. Консултирала съм се поне с 4-ма досега. Отделно изчетох сума статии из интернет. Оказва се, че а Англия например това си е практика при резус отрицателни жени. Ако някой знае повече по въпроса, моля да сподели.

Имам и друг въпрос. Сега съм в края на 20 седмица, начало на 21-ва. И все още не съм усетила бебчо. Или ако съм го усетила не съм разпознала, на няколко пъти имаше нещо като мравучкане. Ама знам ли дали от бебо или от червата ми. Та въпросът ми е кога започват да се усещат ритниците на бебчо? Тогава вече няма да има съмнени, че е то.

Ирини, най-добре първо да си проследиш кръвното дали е ниско или високо. И от двете може да те боли глава. Някой беше писал за ниско кръвно да се пие айрян със сол, а за високото да се потопят краката в топла вода, а същевременно главата да е поставена нависоко.

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 10:11 от neni78

# 144
Как сте милички? Hug Ох аз нямам търпение да стане 7 май да ходим на Ф.М. да го видим хубаво бебока Flutter
Пожелавам ви лек ден и много усмивки Hug Hug Hug Hug Hug

# 145
добро утро, мамита  Hug

Sheila, сложила съм 1 снимчица спец. за теб Simple Smile пуснала съм я малко произволно, затова ако някой има желание може да я понамести някъде  Blush

Софи, мен ме боли глава, когато ми е ниско кръвното и ми се случва често в последно време-може и при теб това да е причината. Пробвай с малко кафе или подсолен айран

# 146
Здравейте мацки Hug

За главобола пийте сок от лимон. Не повярвах колко бързо ми подейства. Асето ми беше казала Heart Eyes

Много ми се идва на среща и на мен, но не знам дали ще успея през седмицата, или пък ще дойда с дребната, ама е много приказлива и само се бърка в разговорите Crazy

Нени, точно това мравучкане, като леко гъделичкане е бебето. Не помня кога започват истинските ритници Confused

Уфф, много съм завеяна, докато прочета всичко и съм забравила на кой какво съм искала да напиша, затова по-кратичко само на последните. Моля да ме извините Embarassed

Лек ден!

# 147
  • Варна
Novi4ka, честито married smile3525
Момичета направих ново албумче - Нашите сватби.
Моля, който се зажени или вече е свършил тази работа наскоро - да публикува снимки за нас сеирджиите   smile3521
Муци, и на мен ми отичат глезените напоследък - защото цял ден седя на един стол на работа и нещо лимфата се задържа. Аз и преди съм си имала тоя проблем лятото и при продължително обездвиждане, ама сега май започна по-отрано.

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 10:40 от Juliko

# 148
Ирини, да ти кажа като човек, страдащ от мигрена... Мен като ме zаболи глава ( а това става откакто съм бременна преz ден, слава богу последно време по нарядко) първото нещо, което правя е да иzпия чаша кафе. Понякога само половин чашка. Имам ментово масло и с него си раzтривам слепоочията. Ако теzи методи не помогнат чак тогава вzимам половин парацетамол. Внимавай с лекарствата, всяко хапче се отраzява на бебето. Пий само чист парацетамол, не смеси, понеже не zнаеш какво още освен парацетамола има там и дали то не е вредно.

# 149
Нени, заизследванията за РХ-то - поздравления!!! Знам какво е облекчението ти - аз съм А- и това ми е 4та бременност.Миналата седмица ми излязоха първитерезултати. В 20-та ще пусна още 1 и после пак... Относно профилактиката на антиД гама глобулин в 28 г.с. -иаз съм в дилема. Имам приятелка, която е с 3та бременнесто и предната сисложи. Сега пак е решила да си бие. В интерес на истината ако се открият антитела всъщност нищо не може дасе направи. В този смисъл превантивното поставяне на инжекцията е решение, но пък... оф не знам. Пак ще говоря с моя док. и ще споделя!
Луси, точно заради това, което описваш ходя САМО при Мрков наФМ - той сеотнася с необходимото уважение и общо взето прави изследването малък празник. Сложил еудобни меки кожени кресла за таткото и други членове на семейството, говориза бебето като за "Вашето момченце/момиченце има..." личи си натрупаният опит извън БГ.

мерси за съветите срещу главобола   bouquet Пия3в1 и ако не мине ще забъркам айран...

За срещата - ок 18.30! сряда! Пица - ок! До вторник щ есе броим, за да направим резерве  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт