Кръвното скача ни на 200 от АВГУСТовския младеж или невеста!

• 13 019
  • 304
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

детски песнички, стихчета и др. за DOWNLOAD - ЦЪК-ни

Благодаря на  dani777k за името на темата ни!

# 1
  • София
Пу първа!  Mr. Green
Дани, Блу,   bouquet

# 2
Докато напиша отговора и Блу пуснала новата тема.   bouquet

Дани, излизахме, ама стояхме в у-щето, защото на кафето е много мокро и кално. А, за бубите в носа не се притеснявай. Те не се предават така лесно  Peace
А, моят мъж, току що домъкна 230-литров аквариум  Shocked. Е, не мога да отрека, че е страхотен. Ще пусна снимки, като го пусне в употреба. Но, му казах този да му е последния  Naughty. А, после жените гледали размера  hahaha.

# 3
  • софия
Да се на мърдам и аз в тази "нервна" тема  Laughing!
Елфче,мъжо нещо не беше нагласил датата  #Cussing out!Но е около НГ. -2007  Wink!
Ади,със здраве да си го по държате този басейн  Grinning!
Аз пък да ви се похваля,че си имам вече мои комп!Вчера още татито ми го подари,за да сме престанали да се "ядем" кой да седне на сегашния след,като Найа заспи вечер и идват най-ценните моменти  Mr. Green Joy!Много е малък,колкото у.тетрадка,перленобял е.Аз толкова му разбирам.Важното е да си влизам при вас да качвам снимки и да си проверявам пощата!Татито веднага ми каза,че щяло да ми бъде много удобно да си го взимам,като се разхождам с Найа по градинките и ако съм хванела някъде нет от заобикалящите ни блоковете  Laughing!И веднага се замечтах...."Найа крооооотко си играе в пясъчник и не и чувам гласчето,а аз си пия биричка и си живея живота,като Кари Брадшоу  Joy Joy Joy!

# 4
  • софия
Хайде да почерпя:

# 5
  • гр.София
 Дани,обичам ги тези мацки горе.Платонично,де Joy( Честит лаптоп!)
 Обаче,заглавието ни е трепач. Все едно сме в пенсионерска група за взаимопомощ-"Кръвното..." Joy
 Ади,може пък русалка да заплува във вашия нов аквариум-басейн. Да му е честито на мъжа ти, а на теб пожелавам-голя-амо жилище,за да си го сложите по-най-добрия начин (басейнът,де).

Ужас,нещо много ми е смешно.Май ще плача тая вечер.

Блу,благодарности за темата!!

# 6
  • София
Да се запиша и аз в новата тема Laughing

Мис74 честито момченце на кумата ти! Да е живо и здраво, надявам се да се видим с теб на пловдивска земя Hug

Бланк принципно ставам до тоалетната и да вечерям набързо. Няма много време да не стоиш на компа, защото има новини, текат вечерните емисии  и има неща за допълване и редактиране. А Калоян не пипа, просто защото аз работя направо в администрацията и няма как оттам да го изтрие.
Апропо в този дух на разговора да се похваля как Калоян направи баща си преди малко ей такъв  Shocked
Отиде при него, дръпна го за ръкава и му вика: Тати, там...компутар Joy и Митко  Shocked и ме пита чу ли го какво казва Joy

# 7
Хайде запис и от мен  Hug
Блу, Дани, благодаря за новата темичка   bouquet
Дани ,да ти е честито лаптопчето  Laughing Много да му се радваш и в най-скоро време да ти се сбъдне мечтата  Hug
Ади, да е честит и аквариума на мъжа ти - май наистина ще ви трябва по-голямо жилище  Mr. Green

# 8
  • Някъде там...
Запис.

Мисс честито на кумовете ви!!! Да е живо и здраво!
И нашите чакат, но юли месец Simple Smile

Дани честито и на тебе лаптопче!

Адрианска и на тебе аквариум Simple Smile

# 9
Ох, имам питане до мамите с бойлери - кажете моля ви каква марка ви е бойлера и дали сте доволни. Поредният ни бойлер даде фира току що, а го взехме вчера от магазина. Вече направо не издържам  Twisted Evil Те дори не си изкарват гаранцията, а в сервиза като ни видят и направо вече ни приготвят новия  ooooh!

# 10
Запис и от мен.

За Дани и Блу!  newsm51

Какъв дъжд заваля преди малко със светкавици и гръмотевици. Надявам се утре само да не вали,че не ми се носи чадър.
Мис честит голям юнак на кумовете ти.
Нана почва да говори детето. Кога ли ще изръси нещо по-шокиращо и не на място. Wink
Ади честит аквариум. И моя мъж е навит да гледа рибки и може би ще вземем този на брат ми.
Дани честит лаптоп и намирай заведения с нет, но като знам Тони как обикаля не съм сигурна че ще може да го ползваш. Simple Smile
Бубче Инката е страхотна с този тоалет. Hug
Пожелавам лека вечер на всички и кръвното да си стои в нормата. Hug

# 11
vst_80, нашият бойлер е Теси и вече 4 години не сме имали никакъв проблем (пу-пу). Peace

Лелеййй, adrianska, ама това си е като малко езерце. А с какви риби ще го населите? Нашият тате имаше идея преди време да прави соленоводен аквариум с корали и риби-клоуни. Добре че, се отказа, че цените са.... #Crazy

# 12
  • София
Мис74, честита ви радост!

Дани, честита придобивка и на теб!

Марти също много обича кренвирши, и пица. Ако пицата е с кренвирши- още по- добре  eat

Да ви се оплача, днес ме е побъркал, опитвах се да го приспя час и половина на обяд, без успех, лошото е, че така е всеки път. От утре просто няма да спи на обяд, няма смисъл да се измъчваме.  1countingsheep

vst_80 , нашият бойлер е на Дипломат, вашият какъв е? За доволна, какво да ти кажа, изкара половин година и нагревателя му се развали. За момента работи, докога- не знам. Чувала съм добри отзиви за Stiebel Eltron.

# 13
Дани, честит ти лаптоп. Дано наистина ти осъществи мечтата, пък може и аз да се присламча към теб с биричката  Laughing.
Анди, верно си е езерце. До преди малко го пълнихме, като навихме маркуч на чешмата и се пълни  12 минути  Shocked. А рибите са ни старите, но някои много пораснаха и им трябва пространство. Имаме много големи сомове-фосили (20см) и сомове-калихти(20-22см), ако ти говори нещо.
И докато мъжът ми е залисан с аквариума, аз направих таратор и започнах да се занимавам с Боби нещо. И по едно време се чува пляс и рев и какво да видя, наш Сашко си обърнал цялата купа с таратор на главата  #Crazy  hahaha. Такъв рев му удари, а аз не знаех да се смея ли, да се карам ли...  Joy

# 14
  • софия
наш Сашко си обърнал цялата купа с таратор на главата  #Crazy  hahaha. Такъв рев му удари, а аз не знаех да се смея ли, да се карам ли...  Joy
Адиииииииии  Heart Eyes Hug!

Общи условия

Активация на акаунт