МНОГОДЕТНИ МАМИ 35

• 19 065
  • 333
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро ,мами!Лек и успешен ден и желая.Ние сме пълна къща,заради ваканцията,ама предполагам,че не само при мен е така.
nadiaeuro,какво ще правиш по видинско?Аз съм от там.
Момичета пиехте ли кафе като бременни?Аз предните пъти не съм,а сега се изкушавам и си капвам по малко сутрин и следобед в млякото.Ама дали няма да изнервя бебока много?

# 241
Мишмади, там е едното ни село - Дреновец. На 1 май има събор и ще отскочим за няколко дни.
Весел ден на всички!
Hug

# 242
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕВА НА ТИТИКО!!!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПЕТЪР НА ГАЛЯ!!!
На рожденниците желая много здраве и късмет ,а на мамите ....плюс търпение и здрави нерви!  bouquet  bouquet

# 243
Щом има рожденници - тук сме  bigdance2 newsm59.Да са ви здрави и послушни!

# 244
  • Попово
mi6imadi, аз си пийвам кафенце и сутрин и след обед по 1  Embarassed много обичам.

# 245
Аз не съм пила кафе при предните ми три бременности и децата ми бяха много спокойни бебета.Незнам това има ли значение или просто съм уцелила на деца?Затова питам мамите какво им е мнението.Аз пийвам много малко и то в голяма чаша с мляко.
Сега освобождавам стола,защото ако един от тях не седне на компютъра ще се избият.

# 246
Здравейте!
Аз два дни не съм сядала пред компютъра - гости, това онова.
За кафето - и при трите си деца още от както съм разбрала, че съм бременна съм спирала кафето, та чак докато спра да кърмя. В интерес на истината се изкушавам някой път и си глътвам по една-две глътчици от чашата на мъжа ми. Но то толкова не пречи.
Когато ви се роди третото дете, имахте ли усещането за ревност у второто? Аз мисля, че то започна да ревнува - вече не е най-малкото дете в семейството, а не е и най-голямото. Мъча се да обръщам същото внимание, но много пъти не се получава. Просто няма как. Надявам се бързо да отшуми.

# 247
 smile3511 smile3511 smile3511 установявам,че в Благоевград има вече повече семейства с 3 деца.........Поне около мен....И все повече и повече ставам малодетна.......Ще трябва сериозно да се замисля по въпроса......

Ние ударно караме ваканцията.......Разходки, разходки, чистене, кино.. - програмата е пълна.

Ако знаете колко съм щастлива,че съм с децата си.............Не бързаме за никъде, хвати за ръка, играем и дори ме ядосват малко.......Направо си завиждам за състоянието........

Габи...чакаме те! Милата...кой знае колко багаж пак пренесе......

После ще чета и ще видя кой къде ще хайманосва и кой какви красоти е сътворил......

moted, да съществува такъв синдром на средното дете.....Но отшумява.....Трябва да имне време и ще разбере,че си пак същата любяща мама към него....

Миши.......пък пийни си 2-3 глътки.......Аз спрях кафето обаче......Смятам,че по мъниииииииичко не вреди.....

# 248
Мишимади,аз си пия кафе.Моята доки ми каза,че мога да пия до две кафета на ден заради ниското кръвно,но ако пия второ после нощем трудно спя.Иначе сутрин си удрям по едно.То и с предишните две деца не съм го спирала,а не са ми били неспокойни.Даже смело мога да заявя,че малката спеше като пън,пропускаше си времето за храна сутрин/даже часовник съм навивала да ставам да не би да не я чувам от преумора като реве/Ако толкова много се притесняваш пий го с мляко или сметана.

# 249
Много благодаря за съветите относно кафето.Мисля да го намаля до минимум,защото след това като гърмя ,изобщо не трябва да пия.Щом родя ще чакам помощ от вас относно кърменето.досега и трите съм гърмила най-много до 5 месеца,а искам много повече.Така ,че тогава ще чакам съветите за отстраняване на пречките но ще почакате още 111 дни(ориентировъчно)
moted,тъкмо бях решила да ти пиша за синдрома на средното дете и гледам по-надолу Мама Цоци вече ме изпреварила.
И се зачудих ,когато са четири деца - кое ще е средното newsm78 - второто или третото?Ами ако са пет - кое е ?При мен третото и четвъртото ще са с малка разлика и май няма да се наблюдава ревност.
При нас е лудница тази вечер.Брат ми дойде на гости с двете си деца.Пристигнаха към 21:00 и докато сложа вечерята.А децата пощуряха.Всичко се обърна с караката нагоре.То моите са си кротки.Чак се учудих защо им се карам понякога,като не разхвърлят и пазят тишина ,когато малката спи или аз като легна с нея.Ама като се събраха толкова и мама миа ooooh!.Малката се вкисна ,че и се спи,Не искаше дори да вечеря,което е необичайно за нея.Къщата ни наистина голяма - прогимназия.Ама ние сме на тавана,защото от тук сме започнали с обзавеждането,етажите надолу са празни ,необитаеми .А тавана не е голям.И няма много място за спане.Ама как да е се сместихме,като мъжа ми с каката отидоха при майка му и баща му да спят(добре,че са на съседната улица).Общо взето много мразя да ми се нарушава спокойния режим, който съм изградила,защото се скапвам от нерси и притеснение.

# 250
mi6imadi,през първата ми бременност не кусвах кафе,а бебето беше много равливо,през втората и третата пиех сутрин и следобед,и баткото и сега беб4о са много спокойни и кротки.Не мисля 4е толкова много влияе кафето.

# 251
  • София
Когато ви се роди третото дете, имахте ли усещането за ревност у второто? Аз мисля, че то започна да ревнува - вече не е най-малкото дете в семейството, а не е и най-голямото. Мъча се да обръщам същото внимание, но много пъти не се получава. Просто няма как. Надявам се бързо да отшуми.

И аз се питам за същото. Третото дете все още се "мъти" в коремчето ми и се чудя как ще се чувства дъщеря ми, въпреки че иначе е много ентусиазирана. За сина ми не се притеснявам толкова- той преживя вече веднъж да бъде "детрониран" от позицията си на единствен, и сега поради възрастовата разлика не вярвам, че промяната ще го засегне толкова; но пък малката ще бъде изместена от много удобната позиция на най-малкото дете. Понякога ми споделя, че се притеснява, че няма да я обичаме вече толкова много, като се роди бебето, но аз я уверявам, че това не е възможно. Даже се шегувам, че бебето ще е доста досадно през първите месеци.  Simple Smile

Все пак и за мен ще  е полезно да се включат мамите-ветеранки, да кажат как е било при тях.

Кафенце си пия и винаги съм пила като бременна. И двете ми деца са спокойни.  Simple Smile

# 252
Здравейте майчета Hug Не мислех да се присъединявам към вашата група толкова скоро, но друго било писано Laughing Третото дете го бях замислила след няколко годинки, а може би и да го пропусна. Декември преживях спонтанен аборт и това съвсем ме накара да се въздържам. Но този месец имахме голяма изненада EFP Прокървих и си мислех,че и това няма да го бъде Cry Но се оказаха два плодни сака , само единия с бебче със сърдечна дейност. Та сега съм в 9г.с., още не смея да си сложа лентичка. До скоро ми зацапваше, а и гърдите не ме болят, все си мисля, че ще стане нещо.
По темата, сутрин си пийвам кафенце, заедно с шепа хапченца Simple Smile Малко съм в паника как ще се справя с толкова дечурлига Crazy Ще трябва да отделя време да прочета цялата ви тема , да натрупам малко теория Blush

# 253
Привет и от мен Hug

Това е подтема в темата за многодетни мами и се казва С МНОГО ДЕЦА НА МОРЕ.
    От вчера си блъскам главата  newsm78 и мисля за предстоящия летен сезон . как ще отидем на море и да не ни се върже много скъпо. Снощи до 12 часа съм ровила из нета да открия нещо подходящо ( за бунгала говоря) та да се посместим някакси петимката. Важното е да ни е хубаво . Да ама НЕ.След като се обадих за подробности и казах дори че съм с 2 деца,ми се предложи цяло бунгало или пък малка къщичка срещу скромната за тях сума от 60 лева на ден. Еми много ми е бе хора. Искам Една стаичка с 3  4 легалца за около 30 40 лева на ден. колкото да пренощуваме. Да ама неможело така.Ако трябва пък да плащам на човек съвсем незнам къде ще му излезе края. newsm78.Много ми е гадно и незнам какво да мисля.
   Много моля ако някой знае някое местенце да го сподели. Изобщо не сме претенциозни.Относно телевизори и разни други екстри. Нали знаете важното да ни е весело . Пък на нас няма как да не ни е .

# 254
  • София
desi jul, добре дошла!  Hug Не бързай да се притесняваш за всичко наведнъж, мисли нещата едно по едно.  Simple Smile На първо време ти желая да се стабилизира бременността ти, после нещата ще започнат да си идват по местата лека-полека. Моите деца са по-големи от твоите и тъкмо с мъжа ми блажено се бяхме отдали на известно спокойствие, когато неочаквано забременях с третото бебе.  Wink След шока, страховете и притесненията сега емоциите са предимно положителни. Дано всичко бъде наред при теб!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт