МНОГОДЕТНИ МАМИ 35

• 19 055
  • 333
  •   1
Отговори
# 255
sweetkids_mama ...незнам доколко съм ветеранка.....но да кажа по въпроса за семейството и практичното многодетство.....

При появата на новия член - за сега мога да говоря само за номер 3 - нормално е в началото всичко леко да забуксува - отношения, домакинство, настроения..... На мен лично ми трябваха 3 месеца за да кажа за Йоан,че ми е дете.....Първите 3 месеца казвах - децата и бебето.....Все едно бебето не бе част от децата......Има умора, има изтощение, има хаос, има нерви, може и сълзи да има.......Но...е временно...Като всичко това може да се случи и при второ, и при първо(най-вече)дете.....

Обаче...времето минава, бебето се очовечава, мама и компания свикват с новия член и лека-полека се нагласят за да не е - всичко идеално, всичко по конец, всичко да е изрядно... С две думи казано - пренареждат се приоритетите. Ако преди чистото е била от значение - сега не забелязваш,че вече 3 дни играчките са разхвърляни, виждаш повече усмивките на децата и по-малко праха, няма вече десерти(освен ако не си Пиги или Нелето, или Габи, или НелиДи) и глезотии - а бързи сладки от близкия магазин и сандвичи, няма спокойствие, но има ръце, които те прегръщат и устни, които се надпреварват да ти кажат - Мамо, обичам те! И установяваш,че не ти даваш живот на децата си, а точно обратното - Децата ти дават сили и живот!

В началото - големите може да се срамуват от новия член, може да хленчат, да мърморят, да казват,че не го обичат и т.н., и т.н.Обаче в един момент - Бебето става любимия брат или любимата сестра.... Но.....затова без страх и вина трябва да се оставя бебето на тати и мама отново да излезе пак само с големите деца...или пък да се използват услуги на баби....Друго...от самото начало се впряга и татито да помага.....Дават му се всички задължения, без кърменето...Дори и да греши - напр. да цопне бебето с чорапите в лигена - да продължат да му се възлагат задачи....Може да къпи и големите...Имахме един период, в който аз се занимавах само с Йоан, а татито - само с големите......

В началото... - може и много да грешиш - с децата, с бебето, с тати, със себе си......Но...важното е да не се предаваш! Учи се бързо от грешките си и ще видиш как в кратки срокове - ще допускаш по-малко грешки,а децата ти ще бъдат - отново радостни и щастливи.

И някъде около годинката.... - ще отдъхнеш и ще си кажеш - Ама аз кога съм била с 2 деца? Ще се оправяш перфектно с всичко и ще се чудиш как сте живяли без Бебо.........И ще имаш усещането,че цял живот сте били 5-ма....

А в едни хубав миг...когато Бебо порасне....стане самостоятелен...ще си вряла и кипяла вече....ще си свикнала да си лягаш в неоправена къща, ще си свикнала с толкова много неща и толкова малко неща ще ти правят впечатление,че ще се учудиш от самата себе си.......И когато всичко е тихо и спокойно ..пак...защото идва и този момент.....тишина и мир в къщи.......и ще ти се иска като Цоцоланка.... 4-то дете.......

Не е страшно да имаш повече деца, страшно е,че искаме да бъдем идеални.....Разковничето за мен е .. - лично време за всяко едно от децата.......Ние с татито спим от време на време с някое от децата.....Дори и Вилизар - на вече 12г. е той... - но така се гушка в мен,че...си ми е все Бебето на мама.......(само да не прочете,че съм го написала това....)Днес бях на кино с Вили и Рая.....Гледахме 10 000 пр.н.е....Много хубав приключенски филм...Заслужава си според мен...Гледахме го на голям екран и въздействието бе...страхотно. Та...децата бяха щастливи...че сме без Йоан......И Вили ми каза... - Сега сме пак така както преди да се роди Йоан.......Не се караха, не ми вдигаха кръвното, въобще...излязох с порасналите си деца...Те почувстваха това и се държаха на ниво.......Купих им пуканки и през цялото време на филма все ме питаха - аз искам ли пуканки.......Много бяха загрижени за мен.......

Сега ходим ваканцията и на разходка в парка.....Говорим си за всичко, не бързаме и ми е идеално с 3-мата........Единия отиде на пързалка и другите след него...единият се качи на люлка и ...другите след него......Толкова ми е мило да ги гледам....и им се любувам максимално.....Точно заради това... - си заслужава безсънните нощи, умората, несгодите, притесненията...Само да са живи и здрави - всичко останало е без значение или ако има значение - то то е постижимо - рано или късно!

Не бой се, sweetkids_mama , най-добре се гледат деца със спокойствие...Бъди непукист, наслаждавай се на мига и момента, радвай се, бъди малко луда и щура и всичко ще си дойде на мястото. По-малко се безпокойте, повече се радвайте на децата си!

Е...наша Рая...още не знае да смята, днес на киното гледа картинки, защото не може да чете....но......тук има ергени учени... (Алме, образована снаха ли търсиш за Камен?) и все един от тях ще прояви добър вкус и ще вземе добричката, оправната в домакинството и красивата ми щерка.....Иначе на нея и измислихме и нещо друго...Нали обича да се фръцка... - казах и да учи таблицата пред огледалото...е...има малко успех.....започнала да запомня някои произведения и деления........

Лелееее...разписах се пак много....Извинете ако съм била досадна....ама в тез празнични дни.....като няма какво да се чете......вярвам ви не ми се сърдите.....

# 256
Мамо Цоцоланке,благодаря за всичко написано newsm51На мен също ми беше необходимо да прочета това и да се успокоя поне малко от малко,че ще се справя с появата на третото дете и останалата част от домакинството и семейството.Още веднъж БЛАГОДАРЯ.

# 257
Яааааа колко много нови мами?!  bouquet  bouquet  bouquetПоздрави от мен!!!
И аз започвам да се притеснявам,че ставам малодетна...Но това само може да ме радва!!!

# 258
С МНОГО ДЕЦА НА МОРЕ.

Аз лично съм доволна от станцията на Великотърновската епархия в Черноморец....Миналата година ходихме и ако тази година няма неизвестностни пред нас - може би нямаше да се чудя и мая, а директно щях да резервирам......Апартаманета бе с цена 30 лв. на вечер, имаше и тема пусната от Дидка за тази станция в подфорум - На път, почивка....Имаше и бунгала в същата станция.....Но..Юлка и компания не бяха доволни от тази станция. Имаха кошмарни преживявания там......Много ми се ходи и тази година, но........А има макар и малка вероятност да идем до Гърция и не смея нищо да планирам за лятото......Успех!

# 259
 smile3510
Хайде да празнуваме!Аз черпя!!!

# 260

Хайде да празнуваме!Аз черпя!!!

Честит Рожден ден mi6imadi  !!!

# 261
mi6imadi Naughty...скритата рожденничка.......

Честит Рожден Ден, mi6imadi! Да си здрава и много щастлива и обградена с любов - винаги! Как ти завиждам Embarassed.......

Вчера Илиева е имала рожден ден! Изчезна по морета и океани това девойче, добре,че е Сузи да отсрамя варненки.....И Хела я няма никаква! Но...мислим за вас!

Тъщо....ще ти издействам бан...Къде са ти напоителните постове?

# 262
  • София
Мамо Цоцоланке, и аз ти благодаря за написаното.   bouquet Друго си да го чуеш от опитна мама като теб.  Hug Зарадвах се, че доста от "точките", които си споменала, смея да кажа, че съм ги усвоила- отказа от перфекционизъм, помощта на таткото.....

Преди много обичах да казвам, че по-скоро бих родила трето дете, отколкото да се върна назад във времето и да съм изправена пред появата на първото. Laughing  За мен лично промяната с първото дете беше най-стресираща и като съдя колко по-гладко мина всичко, когато се появи дъщеря ми, ми се струва, че опитът си казва думата и малко или много човек вече знае как да се справи.
mi6imadi, честит рожден ден! Желая ти чудесно настроение днес и успех във всичко!
[

# 263
[b]Честит Рожден Ден  [/b] , mi6imadi ! Много здраве, любов и успехи!
 Благодаря за посрещането Hug Мама Цоцоланке, много мъдрост получих от теб, дано успея да я приложа  Laughing Много ми е трудно да свикна с разхвърляните играчки и омазаните мебели Crazy А и дъщеря ми има нужда от по специални грижи, всеки ден я водя на масаж ,гимнастика или плуване. Та това е най-големия ми страх, как ще успявам с времето и грижите за нея и бебето. Баткото може да се каже е самостоятелен, нищо че се обува наобратно и яде по цял час Laughing Но с всеки изминъл ден знам ,че много ще обичаме бебо и няма да съжаляваме,че го има. Само да дойде живо и здраво Praynig

# 264
 smile3521Благодаря

# 265
От Мама Цоци много може да се научи!Аз дори научих формула за изчисляване на пола.Много е вярна,поне засега.

# 266
  • София
ЧРД на Мишимади!   bouquet  bouquet  bouquet Бъди здрава и много щастлива!

Добре дошла на новата мама ДесиHug Hug Hug Пожелавам ти всичко с бременността да е наред.

Цоци,мила,ти пак си получила голямо вдъхновение. Много ми беше приятно да те чета  Wink

Суиткидс мама,вярвам,че ще се справиш с всичко  Hug Само да си спокойна и бебето да се роди живо и здраво,другото ще го наредите  Hug

# 267
  • София
От Мама Цоци много може да се научи!Аз дори научих формула за изчисляване на пола.Много е вярна,поне засега.

Нещо различно ли е това от китайските таблици? Хм....проявявам нездраво любопитство.... Joy

# 268
И аз се интересувам от таблицата Laughing Много ми се иска още едно момиченце и от сега се настройвам, пък да видим Rolling Eyes

# 269
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=139212.msg7344738#msg7344738 тук ще намерите формулата.А от къде е дошла - мама Цоци ще ни каже.Влезте там и участвайте в анкетата.

Общи условия

Активация на акаунт