ДЕКЕМВРИйските деца са наша сбъдната мечта!

• 8 726
  • 303
  •   1
Отговори
# 15
Мислех и днес да не излизаме, че не ни е изсъхнала постелката за количката, ама пък може да сложа някакво одеалце. Дали да не ви навестя  newsm78 Пък ще си мия косата и ще гладя довечера. Само да видя как мога да се придвижа до там.

# 16
  • София
Ех, много сте ми далече. Иначе с удоволствие бих дошла да се видим.

# 17
Цвети,може ли да ми обясниш по-подробно как се слагат снимки ако не те затруднявам.Нищо не мога да направя в профила влизам не става,егати тъпачката съм много се нервирам! #Cussing out

# 18
  • Sofia
Хоп и аз в новата темичка  Simple Smile
Иве ,   bouquet  Hug !!! Как успяваш, не знам ... и всеки път от прекрасно, по прекрасно!
Понеже не съм писала тези дни, сега ще наваксам  Mr. Green
1. Иве, може ли и на мен книжката , плийс   nadin_magi@yahoo.com
2. За слънцезащитните кремчета имаше питане - аз купих на Мустела , 30 фактор.
3.  За количките - ние изобщо нямахме зимен кош, а само чувал, който махнах миналата седмица.
4. За зимафлуора - аз питах преди едно известно време и някой ми пусна един линк (не успявам да го открия за съжаление) , от който определено стигнах до извода, че е по - добре да минем без него.
5. За къпането - къпем се всеки ден , обикновено по обяд , когато свършим голямата работа , а когато сменям памперса мия на чешмата.
6. Бяхме на консултация вчера - 5.550 кг. / 57 см.
И дето толкова много говорих , като ме пита Педито захранвам ли и аз излъгах, че мисля след празниците да опитам , но не бях в настроение да й слушам простотийте ...
Та по повод на т'ва прословуто захранване , изчетох целия кърмачески сигурно и стигнах до извода, че нищо не ми е ясно. И понеже тук всички са много търпеливи и отзивчиви, се надявам да внесете малко яснота в празната ми главица - започвам да захранвам със зеленчуково пюре, например. За колко време трябва да се замести едно хранене с пюре? След колко време мога да въведа нов вид? И мога да ли да ги смесвам тези два зеленчука? И ... още много питанки имам, но станах досадна  Blush
Сорри за "обширния" пост.

# 19
  • Sofia
Шнталче аз започнах да я захранвам с по 2-3 лъжички зеленчук първо морков,сега тиква, после може да дам и смес от двете. Цяло хранене не сме замествали и мисля,че едвали до 5.5 м ще има такова заместване, защото до тогава най-много да сме се запознали с няколко вида зеленчука. Вижда ми се по-правилно първо да свикне с тях, а после да увеличавам количеството.

# 20
Fifelota кое точно не ти е ясно? Искаш да сложиш снимка в поста си, или да си имаш по-принцип в профила? Не те разбрах. Иначе за да сложиш тук пишеш .
То докато се наядем стана 14ч. Чудя се да излизаме ли и да го оставя за другата седмица (а може и неделя, да взема да ви почерпя по един бонбон (повече не ви се полага  Mr. Green)). Утре брат ми сигурно ще дойде следобяд да вземе едно легло и най-много в квартала да излезем.
Шанталче, и аз не съм никак наясно. Педи казва, че е рано за захранване, ама ме кара да давам сок от ябълки.

# 21
  • София
Наща педиатърка взе да ми обяснява да сме започнели със плодови пюрета от 4-ия месец. Аз директно я отрязах, че ще почнем със зеленчук, но от 5-ия  Laughing

# 22
Шанталче, първо, ще ти пратя книжката...ноо проблем Peace
и второ...за захранването...това, което направих аз и вече на обяд си ядем по едно бурканче пюре е:
1. направих й пюре от картоф като го разредих с малко от нейното мляко...първия ден й дадох 2-3 лъжички пюре и после дохраних с мляко; втория ден й дадох (направих ново пюре) половин шишенце от малките на AVENT + мляко; на третия ден вече си изяде кажи-речи двойно в сравнение с втория ден...
2. на четвъртия ден направих картофено пюре + морков(понеже нямам пресен, та купих от кашите на Слънчо само морков), та така 2-3 дни мешах тези две неща
3. и от там до сега (значи като време е две седмици) започнах да купувам готовите пюрета на Ганчев за деца над 4 месеца - картофи+морков; тиква+морков; зеленчуков микс; от два дни й давам спанак+морков+ориз и го яде та се пушек вдига...
4. паралелно с зеленчука й давам по малко плодово като за десерт най-вече пюре, в което има круши или сини сливи, че няма да ти казвам какви питки лепнати за дупето ака...много запичат зеленчуковите пюрета...
...та общо взето за сега сме без проблеми(да чукам на дърво) Praynig
така сме на обяд, а следобедното хранене е или плодово пюре или й правя бананова каша на Слънчо...

...всичките пюрета и каши гледам да са без глутен и са си за деца над 4м. Peace

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 14:14 от ivalinai

# 23
Цвети,благодаря ти за бързия отговор!Какво трябва да напиша не разбрах,но няма значение.

# 24
Fifelota, Някой беше пуснал линк преди време към това, дано ти свърши работа.

# 25
Добро утро. Мерси за закуската и кафенцето.
Аз не Дюканствам, ама бавно и славно свалям килцата без да се лишавам от нищо (най-вече сладичко). В интерес на истината, заради шубе от алергии не смея да прекалявам с белтъците - гледам да е разнообразно. А особено наблягам на въглехидратната бомба наречена филия с масло и мармалад от шипки. И дребния много я обича. След като съм яла от нея не мога да го отлепя от гърдата.

Аз сега видях, че сутрешния пост не съм го пуснала  Joy срам и позор. То вечер ще стане след има няма 4 часа....... Голем съм заплес.

Така, днес ми отказаха една поръчка за доставка на играчка и ще трябва да ходя да си я взема сама. Та по случая приканвам другарките около парк Гео Милев на ранноследобедна разходка във въпросния парк. Ще ходя до магазин Пумпелина на ул. Чар. Надявам се там да мога да спра някъде и да потръмбоваме малко. Катюша, поканата се отнася и за теб. Нарочно пиша сега, че да има време за отреагиране. Веднага се поправям. Става въпрос за утре - петък. (Благодаря Катюша)

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 15:27 от Anichka

# 26
Изгасна ми тока за момент, видях, че не е излязло, пишеш [ img]http://tuk linka[/img] но без интервала м/у скобите, сложих го за да излезе.

# 27
  • София
Ани, ама Катюша днес видя баба и дим да я няма  Laughing  За днес или за утре става въпрос, че нещо пропуснах  newsm78

# 28
  • Sofia
 ooooh!

Ивенце , благодарско за книжката  Hug
А с т'ва захранване май трябва още някое и друго висше да изкарам  Crossing Arms  Дали на Анайс и е по - лесно?  Mr. Green

А разходката за утре ли е , иСвинете? И в колко ранния следобед?

# 29
Ми кой когато сколаса след 12:30, нали си имаме телефоните (че последния път чаках в южния парк 1 час да се съберем). Пък така като знаем, че не се чакаме, току виж всички в 12 и половина сме се сбрали.
Утре, петък - ето тук. Ако няма да ни вали аз ще се омета някъде към 16 да взема баткото от градина.

Общи условия

Активация на акаунт