АПРИЛ преполови - АПРИЛЧЕТА сладки не спира да брои!

• 15 784
  • 310
  •   1
Отговори
# 75
ВаняМ и ние изкарахме такава нощ снощи  Tired. Вие храните ли се и през нощта? Нашия хубавец иска и към 2.30-3.00 да яде. За сега му давам, но не съм сигурна дали наистина е гладен или са колики, защото целият се гърчи такъв и повече се лигави на гърдата от колкото да яде хубаво, но пък от друга страна го успокоява .... Ох, направо не знам какво да правя. С каката не съм имала такива проблеми.

И още нещо - случвало ли се е вашите бебоци да пропускат ядене? Днес в 9 часа Християн почти не яде - да е хапнал най-много 30 мл. И ако се събуди преди 12, какво да правя - вода или да го нахраня, направо не знам, тотално му се обърква режима  newsm78 ?

И ние ядем на 3 -3,5 часа без значение дали е денем или нощем.

За хълцането -нищо не помага.Правя като Ваня.

# 76
привет и от нас .
кали ,точно такъв въпрос и аз исках да повдигна .почти на всички гънки имаме лющене на едни тънки бели люспи.мислех си ,че мустелата не ни понася и снощи му преварих и го мазах със зехтин .но тая сутрин люспите са пак на лице.сега като прочетох ,че и при вас е така и ми е по-спокойно , въпреки ,че с каката не съм имала такъв проблем  newsm78 .
ръцете и краката са ни също постоянно студени.
и ние хълцаме след всяка ядене.питах педито и тя каза ,че е нормално.просто по време на ядене гълтат въздух и докато не го изкарат -хълцат.
сиси, за коликите беше питала за колиф .аз си го купих ,но все още нямяме колики и не мога да кажа как действа. но пък излиза доста скъп /явно за това и трудно го намерих/ .30 лв е и стига за пет дена.
апетит нямам никакакъв .и си мисля ,че нямам заради тази следродилна депресия.постоянно ми е едно притеснено за бебчето и от най малкото нещо и ми става много мъчно за него /без да му има нищо/
а вашите бебчета сънуват ли ? ние от време на време издаваме едни тъжни звуци на сън , все едно сънува нещо страшно .

# 77
привет и от нас .
кали ,точно такъв въпрос и аз исках да повдигна .почти на всички гънки имаме лющене на едни тънки бели люспи.мислех си ,че мустелата не ни понася и снощи му преварих и го мазах със зехтин .но тая сутрин люспите са пак на лице.сега като прочетох ,че и при вас е така и ми е по-спокойно , въпреки ,че с каката не съм имала такъв проблем  newsm78 .
ръцете и краката са ни също постоянно студени.
и ние хълцаме след всяка ядене.питах педито и тя каза ,че е нормално.просто по време на ядене гълтат въздух и докато не го изкарат -хълцат.
сиси, за коликите беше питала за колиф .аз си го купих ,но все още нямяме колики и не мога да кажа как действа. но пък излиза доста скъп /явно за това и трудно го намерих/ .30 лв е и стига за пет дена.
апетит нямам никакакъв .и си мисля ,че нямам заради тази следродилна депресия.постоянно ми е едно притеснено за бебчето и от най малкото нещо и ми става много мъчно за него /без да му има нищо/
а вашите бебчета сънуват ли ? ние от време на време издаваме едни тъжни звуци на сън , все едно сънува нещо страшно .

Да. И ние така-някой път прави тъжни физиономии на сън,а друг път се усмихва.

# 78
  • Някъде на път....
..............................
Да. И ние така-някой път прави тъжни физиономии на сън,а друг път се усмихва.
И при нас е същото!  Peace

# 79
  Мамита здравейте,
аз съм от януарките. И ние минахме през този кошмар коликите. Пробвах Еспумизан, Саб Симплекс и чайчетата Хип, но единствено ни помогнаха капките Инфакол. Бях се заредила с доста опаковки и сега са ми останали няколко бройки, който иска нека ми пише на лични.

# 80
  • София

И аз съм така...само без липсата на апетит. Там съм обратното  Embarassed Постоянно нещо страдам за малкия...Първо за жълтеницата щях да се побъркам. После си бях внушила, че е ненормално сънлив и отпуснат. После, че малко суче. Сега ми се струва, че на едното краче ябълчицата е по-изпъкнала от на другото...Даже и като е буден и кротък пак ми е мъчно за него (особено като лежи със свити юмручета под брадичката) - толкова самотен ми изглежда... идва ми да го гушна, а знам, че не трябва ...и от това още повече страдам.

Преди никога не съм се чувствала така Sad Онзи ден викам на мъжа ми : "Явно е от възрастта. Сега разбирам бабите що толкова треперят на внуците" Joy

Иначе не знам дали сънува, но докато спи и се умихва, и изведнъж изскимтява...

# 81
И ние бяхме вчера на консултация. Резултатът: 360 гр. за 10 дни. Мисля, че добре си похапва девойката. Laughing

Да се включа и като мъжка майка по въпроса за пишките. С първия ми син никой нищо не ми каза и чак на 5 месеца при една консултация докторката възкликна: А, ми тя пишката му е зараснала. Вие отваряте ли я при всяко къпане?  #Crazy  А аз откъде да знам - никой не ми беше казал! Понатиснаха го тогава и му я отвориха. Той помрънка малко и това беше. После няколко дни трябваше да му правя промивки с риванол и да го маха с някакв мехлемче.
С малкия още от началото ми казаха при всяко къпане да издърпвам кожичката назад, докъдето може, но без да я насилвам. И така, малко по малко, за няколко месеца (не помня точно колко) главичката си излезе навън.
Моя опит показва, че така е по-добре и по-безболезнено. А пишката трябва да се отвори колкото може по-навреме, защото иначе се събира бял секрет между главичката и кожичката и може да се възпали. Тогава вече ги отварят оперативно и е доста гадничко. (Това го знам от една майка от квартала, която мина по този път с нейния син).

За коликите: тук някой беше споменал, че кърмата помага. Ами като започне да се опъва и да свива крачетата й давам да посуче малко и тя се успокоява. А вчера и онзи ден пък изобщо не е имала колики. Дали пък съм извадила невероятния късмет коликите да са свършили вече ?  newsm78

# 82
Леле като ви чета мамчета с бебчета вече и аз нямам търпение да се появи нашата малка бебка ,чакам си я всеки ден аз ,макар че и постоянно си мисля как ли ще родя ,трудно ли ще е ,много ли ще ме боли? Sad Sad

# 83
ВаняМ, точно по същия начин се чуствам и аз .дори баща му като му се радва и пак ми става нещо и ми се насълзяват очите.от два дена има часове в които не спи и си гледка.без да плаче ,стои си спокоен,но на мене ми е мъчно ,че стои сам и го взимам.и аз си мисля ,че е от възраста.първия път не съм била така.вечер мълча като някой пън и мога да се разрева по всяко време ако не се здържам. колко ли време ще ни държи това състояние
и още нещо исках да питам. вчера ни падна пъпа и имам чувството,че много нависоко са ни го отрязали и стърчи. питах за това личната и тя ми каза,че нямало страшно щяла да го оправи.но не попитах как. вашите пъпчета как са? и някой знае ли какво е имала предвит педито?
и последно да кажа,че от няколко дена много ми се пуши .и щом спрада кърмя пак ще си пропуша.няма да мога да ги откажа въпреки толкова много месеци въздържание .

# 84
  • Варна
И ние бяхме вчера на консултация. Резултатът: 360 гр. за 10 дни. Мисля, че добре си похапва девойката. Laughing

Да се включа и като мъжка майка по въпроса за пишките. С първия ми син никой нищо не ми каза и чак на 5 месеца при една консултация докторката възкликна: А, ми тя пишката му е зараснала. Вие отваряте ли я при всяко къпане?  #Crazy  А аз откъде да знам - никой не ми беше казал! Понатиснаха го тогава и му я отвориха. Той помрънка малко и това беше. После няколко дни трябваше да му правя промивки с риванол и да го маха с някакв мехлемче.
С малкия още от началото ми казаха при всяко къпане да издърпвам кожичката назад, докъдето може, но без да я насилвам. И така, малко по малко, за няколко месеца (не помня точно колко) главичката си излезе навън.
Моя опит показва, че така е по-добре и по-безболезнено. А пишката трябва да се отвори колкото може по-навреме, защото иначе се събира бял секрет между главичката и кожичката и може да се възпали. Тогава вече ги отварят оперативно и е доста гадничко. (Това го знам от една майка от квартала, която мина по този път с нейния син).

За коликите: тук някой беше споменал, че кърмата помага. Ами като започне да се опъва и да свива крачетата й давам да посуче малко и тя се успокоява. А вчера и онзи ден пък изобщо не е имала колики. Дали пък съм извадила невероятния късмет коликите да са свършили вече ?  newsm78

Peace Съгласна съм и аз с това, още повече си мисля, че няма как да му навредиш на бебчо, ако забелването стане по-рано, от колкото ако закъснееш....няколко познати майчета имам,които нищо не правиха до едно време(по съвет на педиатъра им), след което изведнъж се оказа, че трябва помощ от вън, което е неприятно за бебенцето....но пък всеки си преценява кое е най-доброто за детенцето му, аз само споделих моя опит Wink

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 12:33 от Haliotis

# 85
  • София

и още нещо исках да питам. вчера ни падна пъпа и имам чувството,че много нависоко са ни го отрязали и стърчи. питах за това личната и тя ми каза,че нямало страшно щяла да го оправи.но не попитах как. вашите пъпчета как са? и някой знае ли какво е имала предвит педито?
и последно да кажа,че от няколко дена много ми се пуши .и щом спрада кърмя пак ще си пропуша.няма да мога да ги откажа въпреки толкова много месеци въздържание .

Нашето пъпче и изрязано перфектно, само че още има засъхнала коричка всеки ден. Не е възпалено обаче.

И на мен ми се пуши...при мен това 100 % е от депресията. Преди бях свикнала така - сдухам ли се, приреве ли ми се - хоп цигара. Ако може и едно високоградусово питие - още по-добре Simple Smile Но няма да пуша - решила съм го !
1. Защото и мъжа ми ще пропуши пак и къщата ни пак ще засмърди на цигари (между другото най-доволна бях, че и двамата отказахме цигарите именно заради това ...и косите на децата се вмирисваха на цигари, въпреки че пушехме САМО в кухнята)
2. Защото ще дам лош пример на децата.
Виж, ако щерката пропуши скоро...може и аз да й правя компания Simple Smile

Момичета, искам да ви се похваля, макар че още ми е мноооого трудно да го повярвам:

Мързеливата ми дъщеря ми е приета в Американския колеж на субсидирана такса  newsm44 newsm44 newsm44. Без почти никаква специализирана подготовка  Shocked

# 86
  • Варна

Нашето пъпче и изрязано перфектно, само че още има засъхнала коричка всеки ден. Не е възпалено обаче.

И на мен ми се пуши...при мен това 100 % е от депресията. Преди бях свикнала така - сдухам ли се, приреве ли ми се - хоп цигара. Ако може и едно високоградусово питие - още по-добре Simple Smile Но няма да пуша - решила съм го !
1. Защото и мъжа ми ще пропуши пак и къщата ни пак ще засмърди на цигари (между другото най-доволна бях, че и двамата отказахме цигарите именно заради това ...и косите на децата се вмирисваха на цигари, въпреки че пушехме САМО в кухнята)
2. Защото ще дам лош пример на децата.
Виж, ако щерката пропуши скоро...може и аз да й правя компания Simple Smile

Момичета, искам да ви се похваля, макар че още ми е мноооого трудно да го повярвам:

Мързеливата ми дъщеря ми е приета в Американския колеж на субсидирана такса  newsm44 newsm44 newsm44. Без почти никаква специализирана подготовка  Shocked

Честито Ваня!   bouquet И явно не е чак толкова мързеливо момичето ти Wink Късмет и пожелавам от тук нататък Peace

# 87
  • Русе

И аз съм така,с малката разлика,че аз до последно си пушех  Embarassed и си мислех,че като кърмя ще ги спра,ама уви.От време на време запалвам  Embarassed  Cry .Не мога да се въздаржа.Гледам обаче да го правя преди кърмене,че да не отива в кърмата и следващото хранене го правя само с АМ и се цедя.Като ти казвам,че запалвам имам в предвид по 1 цигара на няколко дена.

# 88
И аз за цигарите да си призная,макар и още Не родила Rolling Eyes,имам чувството ,че пак ще ги пропуша след като родя и спра с кърменето....Голямо Оффффффффффффф Crossing Arms......за този вреден навик Naughty!!Дано да устискам,ама на дали..

# 89
  • In someone's dreams
Здравейте мамчета пак от нас   bouquet!

След като ви се оплаках сутринта с нашите снощни премеждения, надух главата на мъжа ми и на нашето педи, ходихме при нея на импровизирана консултация да го види. Човека си е ОК, майка му не я бива, каза доки  Laughing, и допълни, че било от възрастта /а нямам още 30/. Била съм станала "по-тревожна".
Еми как няма да съм като гледам как се мъчи малката душичка. Та резултата при нас е: качил е 600 гр за 14 дни  newsm44. Повече от добре, което означава, че въпреки, че сучи само по 5 минути /в най-добрия случай 10/, явно успява добре да се справи юнака на мама /ох, още едно притеснение по-малко  ooooh!/.
Е това е от нас, успокоих се за има няма 2 - 3 дни  hahaha

А и още нещо се сетих - скара ни се доки, че не сме го извеждали на вън още. На мен все ми се струва рано, а тя категорично каза "днес навън поне за 1 час". Вие изведохте ли вече мишлетата?

Общи условия

Активация на акаунт