На Цветница окичваме върбово клонче за здравето на ОКТОМВРИЙСКОТО бонбонче

• 12 068
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Като става въпрос за упойки аз уважавам само пълната. Не знам обаче дали доктора ще иска секциото ми да е с пълна. Изобщо не мога да си представя как ще ми разпорят корема а аз ще съм в съзнание.

Аз съм раждала със секцио и да ти кажа, няма нищо страшно, не усещаш никаква болка, но пък за мен беше немислимо да изпусна първите мигове на дъщеря ми, чувството е страхотно, не мога да си представя, че бих го проспала този момент (не че някой ме пита каква да ми е упойката, де). Плюс това анестезиолога и лекарите постоянно ти говорят и те разсейват, за да не мислиш за самата операция. Не се настройвай от сега, че е нещо неприятно и гадно...  Naughty... Няма такова нещо.  bouquet
Peace и аз съм раждала секцио така е  Hug
Плюс това ти изобщо не си виждаш корема, има перденце дори няма да разбереш дали е започнала операцията  Wink

За болничките имам две (гаднички, но много ефикасни рецепти) За кашлицата пасиран воден лук с няколко лъжици мед по една две супени лъжици през 2 часа - оправих се за 24 часа а кашлях до захлас! На всички предубедени към бабешките методи да ви споделя и аз съм от вас  Simple Smile майка ми ме насили да го пробвам  Wink действа!
За хрема същото след баня и стеримар да ти се поотпуши малко носа няколко капки сок от лук - отвратително е, помага! може и след лука по малко мед  Peace
Поля75 , мисли положително моля те  Hug има две приятелки, които по същото време направиха аборт, а следващите им бременности бяха безпроблемни  Hug Има много литература и филми по темата за силата на вярата в това което силно желаеш и позитивното мислене  Hug
Аз съм раждала в МД с предварителна уговорка с АГ, неонатолог и анестезиолог! Бях планово секцио и не се наложи да звъня по нощите да ги събирам, но кумата ми ражда близнаци със същия екип и всички дойдоха по спешност в 23:00 в петък . Има лекари, които си спазват уговорките!  Peace
Бях си ангажирала ВИП стая нямам ниакави забележки към отношението и базата. Имайте предвид, че повечето, които израждат в частните болници работят в Шейново Св.София и МД. Аз предпочетох МД поради съществуването на неонатология,  кръвна банка и др.

Вчера бях при Марков всичко изглежда наред с бебето  Praynig на 99% девойка  Simple Smile

# 61
EkaterinaM, супееееер, още една мома! Честито, мила! Hug

# 62
Добро утро и от мен...
Поздравления за новата темичка много ми хареса Hug

Сев, честито за изпитчето, ама то как да не ги вземеш като и бебчо ти е помагал Wink
mam79   за настинката, аз и преди съм писала, освен лимон и мед, и прясно мляко с малко сода да пиеш, прави си гаргара с липов, билков чай омешан със сода, без да гълташ, както и парни бани със каквито чайове билкови се сетиш + мента, за отпушване. Моята лекарка ми препоръча нещо, което е гадничко, но пък има невероятен успех... за запушен нос - шведска горчивка, по една малка капчица във всяка ноздра, първо пари и имаш чувство за секунда че имаж пожар в нослето, но това е края на запушения нос, пресича веднага.

За раждането аз се разколебах за упойка, освен ако не се наложи де, но толкова познати имам с оплаквания, че ги боли години след раждането кръста и т.н., а мен си ме боли принципно... та  #Crazy Ако всичко е нормално и възможността е налице смятам да е нормално раждането.

И аз се надявам на момиченце, даже преди да стане одеве, сънувах едни сладки рзови малки чорапки, които много се чудех дали да купя... и розово легенче и ... абе само розови нещица)))

За пърхането, или гъделчето в корема, и аз мисля че го усетих, но не съм съвсем сигурна, надявам се да не си въобразявам... то едва ли не очаквам да ме изрита hahaha

Това е от мен засега, че се изписах много, лек и усмихнат ден, момичета Party

# 63
Здравейте и от мен!
Северинка честито за семестриалното завършване   bouquet
Трикси и аз идвам при теб да се срамуваме заедно  Embarassed  Hug - и аз завърших семестриално и сега само се подмотвам,но е крайно време да си довърша започнатото сега,защото после с детенце не се виждам просто  Grinning
Много пъти съм си мислила за раждането - за сега не ме е страх от болката или от манипулациите,които предстоят,а по-скоро от това дали всичко ще е наред с бебето,с мен...за сега съм много позитивно настроена и се надявам и до самия край да си остана така  Praynig  Grinning
Знам,че за МД има много лоши мнения,но понеже докотора,който ми следи бременността работи там ,живот и здраве ще искам да го ангажирам за раждането - имам му доверие и знам,че ще бъда много по-спокойна ако е до мен.А иначе малко се притеснявам /от сега още  Crazy/ ако ще зараждам през нощите дали ще се събуди и ще дойде  Crazy Но преполагам това ще се уточнява  Grinning А за студентите поне за МД,наистина ги има по много - тя е университетска болница и не може без тях  Grinning
EkaterinaM честито за девойката   bouquet а ти май за сега си първата в наща група,която е раждала в МД.И второто ли мислиш там да раждаш?  Ехааааааа искам и аззззз  Grinning
На всички момичета, които са болни отново пожелавам бързо да се оправят,че идват празници и слънчеви, и топли дни и трябва да сте весели и бодри  Hug

# 64
Много сте активни мамчета, радвате ме... HugС интерес погълнах всичко, което сте изписали Hug
Да благодаря и аз на авторката за страхотното и оригинално заглавие  bouquet
Аз да се оплача че при мен все още продължават сутрешните  Sick така си бях повярвала, че вече са минало Sad
Иначе за протокола и мен ме е шубе, ама ще трябва да се настройваме....Трикси е права все що има народ по улиците, всички по този начин са се родили...
Поздрав и за Сев, за успешно преминатите изпити, пожелавам го на всички, на които им предстои.
Болничките да се оправят, ето идват празници, времето се оправя Praynig
Чакам предложения за срещичка Simple Smile

# 65
  • София
EkaterinaM, браво, ето я компанията на моята бебка и дано да стават все повече!  Heart Eyes

# 66
Честито за розовите гащи успях да сложа и щъркелче Laughing

# 67
Честито на мамите, които вече знаят пола да бебока.
Аз също се надявам да е момиченце.  Praynig

# 68
Здравейте момичета, нека и аз се присъедния и към вас. Нова кандидат мама съм, термина ми е на 6 октомври Grinning Пожелавам на всички октомврийски мами здрави и прекрасни бебоци  bouquet
Ще ми бъде много приятно да си общувам с вас Hug
Приятен и успешен ден на всички  bouquet

# 69
  • София
Сев, честито семестриално завършване. Айде сега набързо и дипломиране, за да ти е спокойно и сладко майчинството. При мен този момент беше преди няколко години и още помня що нерви съм хабила. Добре, че се приключи Wink

Честито на новите розови гащи  bouquet Както казах, ред е розовите щъркели да си свършат работата Mr. Green Да видим кои са следващите.

Бебочка, добре дошла сред нас welcome

# 70
bebo4ka добре дошла и много се радвам, че термина ти е на 6-ти и аз исках тогава, тъй като ще направим една година от сватбата, та нещо като първи сватбен подарък ))) Но поне съм супер щастлива, че ще е през октомври. Лека и безпроблемна бременност Hug

# 71
Здравейте и от мене. И аз съм раждала в МД. Беше отдавна и условията бяха доста мизерни, но за професионализма на лекарите само мога хубави работи да кажа. Да не говорим, че бебето ми спасиха. Не съм плащала за екип, отидох си просто така през ноща но не усетих по-различно отношение. И сега пак там ще раждам - но ще го направя като хората - ще ангажирам лекар, ВИП стая и т.н.
Бебочка добре дошла!
Сутринта ходих да ми вземат кръв за изследвания - то голямо стълпотворение пред тези лаборатории. Голямо чакане падна. Надявам се да са добре резултатите и най вече да нямам прословутите антитела, които ме мъчат, че страшна работа иначе.
Сиси и на мене ми е много лошо още. Особено сутрин задължително минавам през мивката. И предния път така бях ама то няма свикване.
Много се надявам и аз да чакам девойка пак. Ще видим другата седмица.
Лек ден момичета!

# 72
Знам,че за МД има много лоши мнения,но понеже докотора,който ми следи бременността работи там ,живот и здраве ще искам да го ангажирам за раждането - имам му доверие и знам,че ще бъда много по-спокойна ако е до мен.А иначе малко се притеснявам /от сега още  Crazy/ ако ще зараждам през нощите дали ще се събуди и ще дойде  Crazy Но преполагам това ще се уточнява  Grinning А за студентите поне за МД,наистина ги има по много - тя е университетска болница и не може без тях  Grinning
EkaterinaM честито за девойката   bouquet а ти май за сега си първата в наща група,която е раждала в МД.И второто ли мислиш там да раждаш?  Ехааааааа искам и аззззз  Grinning

Ако имаш уговорка с лекар в МД, студентите не те доксват!!! Ако отидеш случайно да раждаш там може и 10 да те прегледат и разгледат  #Cussing out Същото е и след родилния период, ако си пациентка на някого отношението към теб и бебето е добро, и внимание и грижи получаваш, ако случайно си попаднал  #2gunfire ужас никой не те поглежда, мизерия, общите стаи и WC -та са най-мръсното нещо което съм виждала... Ако не си ангажирате лекар в МД или нямате познати там НЕ РАЖДАЙТЕ ТАМ! Аз живот и здраве пак там мисля да раждам при същите лекари Simple Smile за нищо не света не бих отишла при друг лекар в друга болница! Аз лично се чувствам по-спокойна да си плащам там, отколкото в частна клиника, а и най-добрата ми приятелка, която ми следи бременноста дава дежурства и там, та нямам никакво двуумение  Wink
Бебочка добре дошла!

# 73
Момичета благодаря ви за топлото посрещане  bouquet
Сиси и aval и аз имам проблеми все още с гаденето и повръщането. Бях близо два месеца в болничен 2 и 3 месец,лежах и в болница за това пусто повръщане. Единственото, което ме успоковаше беше една снимчица ехографска на бебо Simple Smile Hug Все си я гледах, като ставаше непоносимо зле Sick
ina.gg щом бебчо ще идва октомври, пак ще ви е като подаръче за годишнината Hug

# 74
Здравейте мами
Така не ми се стои на работа  Rolling Eyes Искам само да се прибера и да легна да спя, ужасно съм уморена  Tired
Честито на Сев, пожелавам скоро и Еличка да се похвали  Hug
Относно гащите на бебоците аз още си тая скрита надежда да се окаже, че сините са били заблуда на противника и да се роди прекрасна девойка  Wink
Относно студентите, които наблюдават - ми аз не знам дали беше студент момъка дето присъства докато раждах - знам че само наблюдаваше и накрая ме заши, след като му обясних да внимава много какъв шеф и кройка ще приложи  Twisted Evil Е справи се момъка  Mr. Green
Това, което мога да кажа за студентите е, че все пак и нашите лекари са били студенти преди това и съответно е трябвало да се учат и че ако всички са на мнение, че не може да присъства студент в един момент няма да има просто доктори.

Общи условия

Активация на акаунт