На Цветница окичваме върбово клонче за здравето на ОКТОМВРИЙСКОТО бонбонче

• 12 071
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Абе нека да се учат,ама да не е на моето дупе Mr. Green

# 76
Катер верно доста мизерничко си беше в МД, ама чувам ремонт направили. Надявам се условията да са по-прилични сега.
Иначе за студентите аз мога да се изкажа. Първо като ме приемаха да раждам ми дадоха да подпиша декларация, че знам че това е университетска болница, затова предварително се съгласявам да се занимават с мен студенти и т.н. (по памет казвам, не си спомням точно текста). Като раждах студенти нямаше ама и то се падна неработен дни, ама елате да видите ден по-късно - двадесет третокурсници се изредиха да ми пипат матка, да ми гледат епизиотомията, шевовете и прочие. Толкова бях притеснена за бебето тогава, пък и шевовете пресни и ме боляха, че ми беше все едно кой ме гледа един или двадесет души. Та се преживява. Толкова ми е лошо, че имам кетони в урината - от това дето повръщам и се дехидратирам. Направо не знам какво да правя  #Cussing out.

# 77
Това за кетоните в урината е сериозно нещо  без  да те плаша , но сигурно твоя АГ те следи и ти дава съвети какво да правиш .

# 78
aval, и аз имах кетони в урината, затова ме приеха в болница. Бях на системи няколко дни CryДоктора ти какво каза? Това е много сериозно, поне на мен така ми казаха, той моя искаше по едно време пак да ме вкарва, но аз категори4но му отказах.  Мен ме сложиха на специална въглехидратна диета, сухари, бисквити, картофи, обезмаслено сирене Crazy
Даже преди няколко дни пак ми взимаха урина да ме гледат за кетони и ми казаха, че ако имам няма да ми се размине болницата.Пий водичка и повече течности, сок от ябълка. На мен ми казаха да си изцеждам лимон сутрин и да го пия разреден с вода, повярвай ми, наистина помага. Понякога си режех половинка и си го ближех и си пийвах вода. Сега ми е малко по добре, ма пак е гадно Sick, но поне не повръщам всеки ден
 Shocked Напълно те разбирам и наистина ти съчувствам Sad
Дано ти мине по скоро Hug

# 79
  • София
bebo4ka, добре дошла при нас   bouquet
моето гадене отмина напълно, от време на време повръщам, но не е като преди.Просто сега внимавам какво и колко ям.
още не съм решила къде ще раждам, за всяка болница се чуват и добри и лоши отзиви. моя лекар ми каза, че още било рано да говориме на тази тема......търпеливо чакам какво да правя.
Запалихте ми и мен по списание моята бременност и си го купих днес, има интересни неща за четене и две малки книжки. Докато разглеждах едната направо ми се зави свят, как може една количка да струва 2000 лв.?????????  #Cussing out Ужас!!!!!!!!!!!!!!!!! #Cussing out

# 80
 trixy аз гледах едни на Чиполино бяха по 200-300 лева и не са лоши въобще на вид (видях една мама с такава  Simple Smile) Има и други разни марки, ма тия са се олели наситина с тия 2000 лева Shocked

# 81
trixy, не се стряскай, има и такива колички (на цената, на които можеш да си купиш малка кола  Laughing). Все пак за всеки влак си има пътници. Моят шеф като се ражда дъщеря му миналата година поръча количка за малката от Англия  Crazy, като че ли тук няма достатъчно луксозни и скъпарски бебеши колички. Аз лично смятам, че е неоправдано да се дадат толкова пари за нещо, което ще се ползва не много време от някой (бебето имам предвид), на който много не му пука в какво се вози. Peace

bebo4ka
, Добре дошла в клуба на октомврийките! Hug

# 82
  • Варна
Здравейте момичета!

До сега бях на преглед и всичко е добре - и аз видях ръчички и крачета, главичка и всичко.. прекрасно е ...
Лекарката каза изобщо да не се притеснявам за шарката! Това, че е било навън ме спасява и това, че не съм се докосвала до това дете..  newsm44  Мери и размерите на бебчо и дори да се разболея от шарка няма да има последици за него!! Голям товар ми падна... Grinning

Бебочка, добре дошла! И честито Северинка.... аз имам още много докато завърша! Sad(

# 83
  • София/Търново
За студентите. С двете ръце съм "ЗА". Колкото искат да се изреждат и да правят каквото трябва, за да се научат. Ако не ми хареса бързо ще ги разкарам.
По други случаи са ме гледали студенти на цели туфи  #Crazy Те даже са по-професионални. Малко гледат на 20, че може да им е първа практика. Но си има и по-обиграни. Наперени-даже може да си отвори устата да каже нещо сложно. Приемах ги като лекари, а не като външни лица. По-добре повече практика, че иначе какви лекари ли ще излязат...  superuu afwitch af  stopuu

# 84
Здравейте момичета.
Gery нямам време да пиша. Успявам само да чета и то не всичко.
Моите страхове в момента не са свързани с раждането. Страх ме е да не се повтори аборта от миналата година. Точно по това време беше.

Поздрави на всички.
Поля извинявай,ако искаш ми отговори...Каква беше причината за аборта?

# 85
Mam79, Бебочка аг-то ми разгледа изследванията и каза, че няма нищо притеснително въпреки кетоните. Каза, че в моя случай са от повръщане друг проблем не вижда. На мене ми се гади по всяко време с изключение на 20-30 мин. след всяко хранене. Аз затова и гледам все да гриза по нещо. Надявам се да размине до 2-3 седмици.
Elissa и аз това щях да ти казвам. Моята лекарка ми казе, че с изключение на рубеолата другите шарки не са опасни за плода, включително и скарлатината.

# 86
Добро утрооо Simple Smile
аз си пия топлото мляко с вас   bouquet
shareez при мен страха също е от сорта, дали всичко ще мине както трябва и дали бебо ще е добре... също ме е страх да не реши бебо да се появи на бял свят в пиковите часове и да не ми се паднат някви студенти да ме гледат.... Баба ми горката като е раждала някви студети са пуснали и са я обикаляли, пипали, гледали... ужас......... аз ако съм ще им тегля една и ще ги запсувам  #2gunfire
mam79 а на доки ходи ли?
Nikozi исках да те питам, ти знаеш ли ако съм карала всички шарки, пак ли има възможност да се зарази бебето? в смисъл не е ли само ако аз се разболея? защото имам постоянен контакт с деца и ако е опасно да го огранича  newsm78
айде лек ден от мен аз се мятам на тръстиката  hahaha

Еличка,в този период най-опасна е рубеолата.Тя се среща по-рядко.За другите шарки риска да се разболееш пак ако си ги карала като мъничка е нищожен.Няма страшно,но все пак внимавай ако разбереш за случай с рубеола ,консултирай се с  доктора си ,ако трябва ще си вземеш болнични.
Аз когато бях във втория месец имах пациент със заушка и то аз я диагностицирах и го изпратих до инфекциозна, не ме питай как се притеснявах после да не се разболея ...

# 87
Nikozi мерси много Simple Smile
Аз, под имам контакт с деца, имах предвид, че с децата в съседство... понеже племенницата на приятеля ми е малка и с нея и с нейните приятелчета се виждам всеки ден и затова Sad

# 88
Авал , EkaterinaM понеже за сега май сте само вие от момичетата насочили се към МД и вече били там, надявам се няма да имате нищо против ако от време на време ви питам по нещичко за там  Embarassed
 Nikozi исках да те попитам нещо/дано не ти се стори нахално/ тъй като венците сега от бременността почнаха леко да кървят и имах един издут,зъболекарката ми каза,че е нормално,но трябва изключително добра хигиена на устната кухина и че не и харесва как си мия зъбите  Embarassed та понеже се поошашавих като ми го каза се сетих да питам теб - как е правилния начин на миене на зъби?Моля ви ,не се смейте на другарчето,ама щом специалист така каза,явно бъркам някъде  Embarassed  newsm78

# 89
  • София
Аз също мисля, че толкова много пари за количка е неоправдан разход и без това ще трябва да се купуват един куп неща за бебчето! Вие как мислите какъв тип трябва да изберем при положение, че бебчетата ще се родят през октомври и ще предстой зимата - само зимна, а после лятна или комбинирана....
Ели, радвам се, че всичко е наред.....

Общи условия

Активация на акаунт