ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 41)

• 10 313
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Порових малко повече, все пак - и е СБАЛ “Майчин дом”.

Да, точно така беше Peace
Истината е винаги някъде по средата Joy

# 106
Абе аз съм Монк, не ми обръщай внимание.

# 107
Моралистите да не четат  Naughty
Едно пиленце го напсували на майка, и в отговор то казало: "Вие си ебете майката, аз съм от инкубатор"  smile3532 smile3532 smile3532

Кетито, легена е от Jumbo размерите и цветовете са само тези, които имам и съм показала! Верно са много удобни, големият е 5 лв., малкият 3 лв.

# 108
  • София
Ине, те не ходят ли от стая в стая, аз имам и врати на тераси?

Инка аз докато отговоря са ти дали и моето мнение, мерси на Дуци и Тони, Руми и тн  - наистина е по лесна подръжката на свалящи се комарници на панти. Другите няма как да ги почистиш и стават черни, а и се развалят май по - бързо особенно ако го ползваш често - простираш, поливаш и тн ако е стационарен по става Simple Smile  Peace
А и в другите стай където няма да е бебето може и да пръскаш с Аутани или нещо друго. Въпроса е да предпазиш бебока - а и по напред писах има ефект от босилек пред вратата/прозореца - така че избирателно. Аз ще живея в къща и там ще имам само на етажа със спалните комарници. На 1 етаж, където е кухнята още не съм мислила - но май мисля да си посадя даста босилек и да си реша проблема така  Joy
Най после и моята баня е почти готова остава само огледалото и сме готови. Да се похваля, че мъж ми сам я прави  Crazy: http://public.fotki.com/uzasko/2008/kysthata/img0012.html

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 23:19 от ine

# 109
  • София
belinda, честита ви радост!
За раждане, ЖЗ, пишете ме в Тина Киркова.
Аз днес ходих на преглед, бебо тежи 1500 грама и е напред със седмица и нещо. Иначе всичко е наред.

# 110
  • София
Аз сега се прибирам и набързо да ви погледна GrinningСега една позната ме навива да не ходя във 2-ра градска,защото било ужасно,а да ходя в Токуда(тя там ражда)Казва,4е не е платила и една стотинка и е отишла на късмет,с документите и то като бебо е на път и да искат не могат да те върнат,а напротив приели са я,както си трябва newsm78Аз все си мисля,4е наплива за там е голям и ако ми кажат,4е нямат легла кво ще правя..А другото,което е,4е ми обяснява за магазина Джъмбо,4е имало супер неща на страхотни цени,някой от вас ходил ли е и какви са впе4атленията?

Хайде лека нощ от мен

# 111
Руми, не се заяждам, но последните два дни точно Джъмбо и Токуда обсъждаме Peace

Ине, садила съм босилек, много нямаше ефект при нас Confused
Честита ви баня Grinning

# 112
  • София
Е,сори уж съм 4ела,но явно не както трябва,ще върна назад,няма проблем Thinking

# 113
  • София
Пак съм аз    Embarassed

Отстъпвам си часа при Марков, ако някой го иска да каже - 08 май от 15.20 часа!!!

Катинче, отстъпи ли го вече? Ако не, да го взема аз Simple Smile тъкмо 32 седмица ще съм тогава, супер ще е!  Peace

РЕДАКТИРАМ ПАК: РАЗБРАХМЕ СЕ, ВЗИМАМ ЧАСА! Peace

Eeeee, как пък не го видях това съобщение Crossing Arms Аз се опитвам да си запиша час от един месец за 07-15 юли и никъде няма Crossing Arms

За комарите серията на Чико се води 0м+ Аз имам спрейчето. Ама колко силно мирише...... Thinking незнам дали бих пръскала около бебето.
За стая немиризливите апаратчета са ултразвуковите, но пък те са  недоказано безвредни Thinking

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 00:37 от ketito

# 114
нещо не мога да спя, така че ще направя едно включване среднощно с моя списък от раждането на Оги, може да е полезен на някого  Simple Smile като тук не съм включила видовете дрехи... 

ПРИМЕРЕН БЕБОЛАНСКИ СПИСЪК август 2005 г.:

ЗА СТАЯТА:
1. Дървена кошарка с решетчици (те после се махат и си става легълце), матракът да е на 2 нива (!!!!!!)
- трябва предварително да определим размера, но по-добре 140х70, а не 120х60
2. Матраче от кокос+пенолатекс или пяна, ортопедичен, “дишащ” (да се купи заедно с леглото, защото има проблеми с размерите), в никакъв случай дюшек!   
3. Музикална въртяща се играчка, висяща над кошарката
4. Спално бельо: поне 2 комплектчета спално бельо (да отговарят на размера на леглото), тънко памучно одеалце; памучни пеленки, бархетни и тензухени пеленки. Бархетните пеленки са за застилане на подложката за преповиване, а тензухените за под главичката на беби, докато спи (бебчето спи без възглавничка под главата до 1 година)
5. Подложка за преобличане и преповиване (закрепва се за легълцето, така че трябва да е съобразена като размер)   
6. Термометър за стая
7. Нощна лампа с приглушена светлина, за да не дразни оченцата като се будим през нощта

ЗА ЧИПКАНЕ:
1. Анатомична ваничка, канче
2. Сапунче бебешко - Чико (не се ползва гъба! Насапунисва се ръката и с нея се сапунисва телцето
3. Сапунерка   
4. 2 хавлийки/по-големи хавлиени кърпи за след баня
5. За масажите след баня - балсам на д-р Тайс/друг добър вариант - мляко на Клоран/

ЗА ДУПЕНЦЕ:
1. Крем “Бочко” със смрадлика против подсичане, бебешка пудра
2. Памперси
3. Мокри кърпи “Нивеа” с крем

БЕБЕШКИ АКСЕСОАРИ:
1. Бебешко гребенче или четчица
2. Бебешка ножичка или нокторезачка

ДРУГО В АПТЕЧКАТА:
1. Памуче
2. Физиологичен разтвор
3. Клечки за ушенца с ограничител (ушенцата само се попиват, не се бърка в тях)   

ПАПКАНЕТО:
1. голямо шише (примерно 250 мл) и малко шише (125 мл) с най-малка дупчица, шишетата - пластмасови
2. Четка за шишетата
3. Биберон-залъгалка – силиконов и анатомичен
4. Стерилизатор за микровълнова
5. Бебешка лъжичка на Авент или Сейфти Фърст (за чайчета против колики, за водичка за изплакване на устенцата след папкане)
6. Лигавничета

ГРИЖА ЗА ДРЕШКИТЕ:
1. Нови щипчици за простиране
2. Кошче за мръсните дрешки или кофа с капак
3. Прах за пране Тео Бебе

ДРЕШКИ - Трябва да са 100% памук. Хубаво е да са с копченца, ципчета отпред и отстрани, по-лесно се облича бебчето, в никакъв случай да не се обличат през главата! ДА СЕ ИЗПЕРАТ И ИЗГЛАДЯТ ПРЕДВАРИТЕЛНО

ЗА РАЗХОДКИ:
1. Количка+чанта – комбинирана, с амортисьори (или просто да вози гладко), с големи/средно големи гуми, дръжката да сменя посоката, кошчето да се сваля, да може да се сгъва, лека!
2. Дъждобранче за количката
3. Дрънкалка за количката
4. Термобокс (като термос отвътре със стериопор, за да съхранява топлината на шишенцата на бебчо)

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 04:27 от ray

# 115
Къде сте, поспалани Grinning
Хайде другата събота или неделя да си направим среща някъде, какво ще кажете?

# 116
Добро утро, поспаланкиииииииииии!   smile3507
Да не повярваш, че днес съм първа.  smile3533 ха ха ха х а
Е, хайде весел и ден на всички, повече почивка и здравословна храна за бобоците!

Я, Дуци ме е изпреварила. smile3503 Нищо де. Моя мъж днес направи закуска и отиваме да се подсилим, да сме пълни с енергия. Не че снощо до полунощ не ядох шоколади и др. боклуци.  smile3538

# 117
  • София
Дуци, тогава е Великден. Май повечето ще са със семействата.  Thinking

Белинда
, честито Ви ново бебе в семейството! Да расте жива, здрава и засмяна!   bouquet

# 118
Добро утро и от мен  bouquet!
Много мрачен ден се очертава, а щяхме да си правим разходка до Панчарево. Много ме е яд Crossing Arms. След малко ще ходим да ми точат кръвчицата за антитела и ще пусна още едно изследване на Алекс да му видя утайката. Стискайте ми палци, най-вече на Алекс де Wink, за мен не се притеснявам.

За среща - този път ще пропусна, защото ще пътуваме в провинцията за празниците.

П.С. Щях да забравя Embarassed. Белинда, да ти е жива и здрава племенницата Hug!

# 119
Дуци, тогава е Великден. Май повечето ще са със семействата.  Thinking

Не е Великден, а Лазаровден и Цветница.

Общи условия

Активация на акаунт