Говорещи кърмачета

• 64 872
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
Напоследък моят син като види някое детенце да плаче и му предлага да "цока" - явно да се успокои. Надявам се, че има предвид от неговата майка, а не от мен, защото наскоро предложи и на едно кученце, за което реши, че плачело  Grinning 

# 451
  • Карлово
Дочаках и аз най-накрая говорещо кърмаче, че и с бисер. Не, че кърмачето е на малка възраст /2г и 7м/, ама не му се отдаваше говоренето. А когато каката говореше и сучеше нямаше такава тема. Та, да си дойдем на думата.
Цока си блажено човекът и в един момент установява, че мляко няма:
- Мато няма, аде сипиме! /превод: Мляко няма, хайде да налеем/

# 452
Ейй, от кога чакам да се включа в тази тема с моят говорещ кърмак. Неговото още не е съвсем говорене, но все пак казва няколко думи.
Днес намери старо списание Плейбой в къщи, докато чистех и видя на корицата доста разголена мацка по цици. Веднага лицето му светна, дотича при мен със списанието и забил пръстче върху гърдите на жената победоносно ми съобщи - МАМА!  Laughing 

# 453
Ха-ха Simple Smile не знам дали писах навремето по-нагоре, но на същата картинка моята дъщеря реагира с "мля!" Simple Smile

# 454
  • Ловеч
Одавна не бях чела темата за бисерите на малките кърмачета  Laughing

Моето все още не говори,но знае как да си поиска млякото.Направо идва при мен и почва да ме дърпа за блузата  Joy Joy ,а по някой път като го нося на ръце в магазина примерно направо ми я дърпа и почва да търси цицата  hahaha Joy hahaha Joy

Е и ние сме така, още не говорим, но заедно с дърпането на блузата се опитва да каже "па-па"  Heart Eyes

# 455
  • София
Седи гол до кръста и вика:"Мамо, цокай циците на Мите".

# 456
Седи гол до кръста и вика:"Мамо, цокай циците на Мите".
Joy

# 457
-Мамо,дай цоко-цоко!
-Хайде после-нали излизаме на разходка?!
-Само мало/малко/ цоко-цоко!После ного/много/!

# 458
  • София
Татко му го подканва да излезе заедно с него навън, а той пуска гърдата и докато ме прескача, за да се настани за цокане на другата гърда, подвиква на баща си:"Татееее, чакай Мите цока д'угата цица и дойдам". Хапва, след секунда пуска, скача от мен и тича да излиза.

# 459
  • на плажа
  Joy Много се веселя с вашите бисери. Аз се опитвам да отбивам и драмата е голяма. Постоянно се пазари да " цика". Вечер като се приспиваме ми давам да  " поцика малко" и после започват увещанията, че цицето е уморено, че няма мляко, че утре пак и т.н., но дразнещото е, че той освен да " цика" иска и да пипа другата гърда, а аз не позволявам. При поредната забележка да не пипа и да остави цицетата да почиват той ме попита " Мамо, а може ли да пипна цицето...с  уста?" hahaha.

# 460
  • Карлово
Ирамира, при нас минава номера с "малко от едната и малко от другата". Давам му  2-3 пъти само да дръпне и издърпвам гърдата. Това го прилагам нощем, че нещо в повече ми идват постоянните нощни набези. Може и заради съненото състояние да е, но аз си мисля, че вече е готов да премахне нощното и така го подпомагам малко. Ефекта е, че вместо в 1 и в 4, вече се буди само в 3 часа.

# 461
  • ВАРНА
Нашите разсъждения са следните:
"Тати има цици, Емо има цици, мама има "нанита" ... и т.н."
А любимата му фраза е: "Мамо, моля Емо цокиии"

# 462
Много са забавни "бисерите" на дечицата  Mr. Green
Да видим дали и ние ще доживеем до говорещо кърмаче  newsm78

# 463
Емма ми е много приказлива, но все нямам време да се разпиша.
До скоро ме посрещаше от работа с радостен вик "мамоооооо". Напоследък, вече попретръпнала че липсвам денем, не се хаби, усмихва се щастливо и сочейки дивана нарежда "сядай!"
Като се понасуче ляга на гърдата и я гуши, обаче, нали не я свърта седи така минута-две, наперва пръст и предупреждава "Не го прибирай, чу ли ме, искам да го виждам! и заминава да играе.

# 464
 Joy

При нас е само "тотси" - хваща ме за ръката, води ме където е решил и сочи с пръст къде точно да седна, че да му е удобно   Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт