ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 42)

• 11 824
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Катинче, преди малко говорих с братовчедка ми, която роди преди 2 седмици. Днес е викнала свекърва си да дойде да гледа малката, за да може да поспи повече от 3 часа  Mr. Green

И мойто свеки вчера идваше и ми обяви, че август ще е при мен  Confused Толкова се шокирах, че не попитах дали говори за целия август или само за седмица. Принципно майка ми ще идва за 2 седмици веднага след раждането. По-спокойно ми е с нея. Обаче свекито не знам дали и седмица мога да изтърпя - не е лоша жената, но има огромна нужда от внимание и пуши на всеки 15 минути. Ако много ме вбеси ще имам тайно оръжие - ще й кажа или цигарите отказваш или тръгваш  Joy На бас, че ще тръгне...

Уф, още 4 работни дни имам...

# 121
Катинче, преди малко говорих с братовчедка ми, която роди преди 2 седмици. Днес е викнала свекърва си да дойде да гледа малката, за да може да поспи повече от 3 часа  Mr. Green

Ако кърмиш - няма начин. Ако бебето е на АМ - става. Ама не бих го оставила на свеки - рискувам да го намеря навлечено и със шапка в най-голямата жега Crazy

Иначе за помощта аз бях писала преди ..с 2 думи за мен беше изнервящо и майка ми, и свеки ..Сега не искахме уж да идват ама пак се натресоха. И то за много дълго Cry Слава богу отбихме поне 1м да сме сами ...От сега събирам нерви ooooh!

# 122
Аз умирам за такива плетени куклички, но за съжаление, макар че поплитам, не мога да ги докарам сама, без инструкции, до куклички... Thinking
Ще ми продадеш ли няколко неща за хлапето и за мен по-нататък? Simple Smile

нямаш проблеми Simple Smile

не ми говорете за баби. Особено за едната.  На четвъртия ден се разделихме по живо-по здраво. Няма да се впускам в подробности, просто аз бях нервна и исках нещата да стават, както кажа и когато кажа. Като останах сама, ми светна Simple Smile

# 123
Тити, и аз май съм бунтарка като тебе! Много мразя някой да ми се бърка и да ми прави нещата по друг начин, а не по моя си! Май съм се метнала на майка ми, да видим как ще "мелим" двете като се роди бебо. Щот` май тя ще трябва да идва да ми помага. Свекито само говори, ама не вярвам да се затърчи много-много. Абе не е лоша жената, но мразя, когато някой повече говори, отколкото върши нещо.
Добре, че сме в гарсониера и няма как никой да остане при нас за през нощта. Просто нямаме друго легло, освен нашето. Wink

# 124
  • Варна
Момичета, за лекцията в четвъртък може ли да потвърдя в сряда? Засега ще дойда, но дано не изникне нещо, че с ремонта пак се получиха едни проблеми  ooooh!.
Сега съм в нова фаза, струва ми се, че няма да се справя с отглеждането на бебчо, едно такова неуверено ми е, като ви чета как всичко знаете.
Списъка ми с предстоящите покупки нараства. Кажете за дрешките по колко броя трябва да имам в началото. От толкова много списъци пак не ми е ясно  Rolling Eyes.
Тити, поста ти с многото  Laughing ми хареса.

# 125
нип, и ние сме в гарсониера все още, ама тогава купихме сгъваемо, походно специално за целта.  hahaha
абе до ситуация си е. На някои помощта им се отразява добре и е адекватна.  И бебето ревливо. на мен ми беше най-добре сама, тъкмо не съм мислила много като ревне що реве.

а, знаела съм аз как се гледа бебе. Всичко се учи неусетно. кой друг ще го усети така добре, както майката? А и майките с две деца чувам, често се изненадват втория път от съвсем друг характер бебе Simple Smile и ако е и от другия пол,  айде всичко наново.

# 126
и ние купувахме легло - само че надуваемо и свеки го спука hahaha

Иначе има оправни баби - които слушат и помагат. Ама явно са рядкост. Моята майка не смееше да пипне нищо без специално да  й кажеш - че била на чуждо място. е то кога да полегнеш д апочинеш, ако трябва да им даваш нареждания нон стоп? Майка ми само дебнеше да изляза и се опитваше да пробута на бебето я сладка вода, я биберон и се сърдеше като й се карах и не давах ...

Свекито първо скачаше и се хвърляше на всяка въздишка на бебето ....после беше строена в кухнята. Ама и тя питаше по 100 пъти едно и също нещо и после пак си правеше както си знаеше ..Та кел файда - само ми беше супер затормозяващо да повтарям докато ме заболи устата без да ме чуят...

Та и аз като ги изгоних след 1м 1/2 всички помагачи се наспах Mr. Green

Инка, бабите така или иначе не знаят как се слагат памперси - така че няма какво да се стягаш. За кърменето не могат да помогнат, АМ се приготвя елементарно. Та за бебето наистина няма какво да се помага първите дни. Ако ще ви готвят и чистят - тогава да, но много малко баби се примиряват с тая роля само Confused

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 20:06 от Майра

# 127
майра, именно - и аз трябваше да давам толкова подробни указания, че ми призляваше, по-добре аз да си го свърша. И то не за бебето дори, ми за домакинството. Мани, мани, не знам какво ме чака лятото Simple Smile

# 128
  • Варна
Ох, незнам. Аз както си мълча за всичко, само ще се изнервям. Така че  се настройвам отсега. Неискам да се карам с никой. Пък и моето свеки има да ми връща, 2,5 години и се пречкам в домакинството, сигурно и на нея и е гадно понякога.
Майра, тя постоянно говори как ще къпе бебето. Как аз ще се възстановявам едва ли не 2 месеца и нищо няма да мога да върша.

# 129
  • София
На мен пък никой няма да ми помага , поне в началаото. Свеки гледа на зълва ми детенцето , което сега е на годинка и 2 месеца, а при майка ми ще пратя каката да не ми се мотае тук. Само не знам как ще се справя и с училището, защото от 1.07 влизам в сесия  newsm78
После ще се пренеса при мама на село , на чист въздух и спокойствие. Там мама ще готви и чисти в нейната си къща , така че няма какво да я инструктирам  Simple Smile
Тя си ми е добричка - за детето изобщо не се меси - както аз кажа - така е.

# 130
  • София
А за лекцията на 9 месеца в София утре има ли желаещи? У нас няма да има ток цял ден, заради профилактики и се чудя какво да правя  newsm78
Аз и Сакси сме се записали за утре! Peace
Днес цял ден си разхождам тумбака из центъра и в който магазин влязох продавачките все ме питаха момче ли чакам! ShockedДа не би да му се показва пишката на моя от някъде Joy

Потвърждавам, че ще присъствам на лекцията, както и че записване не е задължително. Темата е много интересна, но малко съм резервирана, защото лекторката не ми допадна предния път, но то и темата й май си беше суха. Надявам се утре да се изненадам приятно, иначе беше мила жена.  Peace
Следобед ще ходя от 14 и в Майчин дом. Shada? Да се знае, че в 14 без 10 ще съм пред входа на МД.  Hug

Kupa
, честит рожден ден! Желая ти много щастие, усмивки и разбира се прекрасно бебче!

душичката 32, ами и на мен днеска една непозната жена ми вика "И да ви кажа отсега - момиче е!" Много се шашнах, но то верно си е госпожичка нашата, док и днес го потвърди.  Wink

# 131
Аз като чета как на повечето някой ще идва да им помага направо почвам да се чудя, възможно ли е бебе да се отгледа само от двама човека, на които им е за първи път newsm78
Нашите майки работят и все още не съм чула някоя от тях да има претенции да идва да ми виси на главата, дано да не си крият тайните намерения Laughing Бабата на приятеля ми обаче е голяма ентусиастка, но с нея се надявам да се справя някак.

# 132
  • София
Здравейте, мами! Не успях да изчета темата, но да отговоря на питанките от миналата  Embarassed
Като термин съм за 20 юли, но живот и здраве трябва да раждам със секцио около 10 - 15 дни по-рано. Като болница съм се ориентирала към Тина Киркова при Константин Ташков. Ако някой има информация за него може да сподели.
В Пирогов (аз отидох там, защото като ме сви корема и реших, че е апандисит, черва или нещо такова но не и контракции) казаха, че имам 50% скъсена шийка, но Ташков каза, че е по-малко но не знам реално колко.  
Да ви кажа, че живеем в Панчарево и сега като се разщъкате в хубавото време, ако минавате насам, може да се отбивате на гости. Аз по цял ден мързелувам на двора и се чудя с какво да се занимавам (без да мърдам).

# 133
И при мен и двете работят. Но майка аз я помолих и тя жената толкова много се зарадва и каза, че ще е в бойна готовност - когато се наложи, тогава ще дойде. Не съм имала опит, но си мисля, че може да помага със следното - ходене на пазар, готвене, чистене, пране; но най-важното - самата мисъл, че имам някого до себе си, който е минал по този път и е трезвен. Аз обикновено почвам да се притеснявам за глупости, а майка все ми казва "Ооо, я стига." И на мен ми минава.  Blush

Но със свекито.... От една страна тя е Личен лекар и трябва да си вземе отпуска предварително, за да може да намери друг лекар да я замества - а това става с месеци предварителни уговорки. Оценявам жеста й, обаче... наистина се надявам да не ми надува главата с кой каква магия й направил... Мисля тогава и мъжо да помоля да си вземе отпуск, за да е с нас  Joy

# 134
Иначе има оправни баби - които слушат и помагат. Ама явно са рядкост.

Моята е такава, но ние живеем на 20 минути път и ако нещо преритам може да я извикам винаги, ама чак пък отпуска да взема (пък и мъжа ми много ми помага)! И плюс това е хиляди пъти по добре да сготви в тях и като дойде да го донесе да се порадва на бебето малко и кой от където е  Mr. Green Незнам как да постъпя, от сега се говори за отпуски аз не искам да отказвам помощ (после ако се нуждая какво ще правя), нито да я приемам на 100%. А майка ми все ми повтаря, че внуци цял живот чакали хората и немога да им отнема тези мигове  Shocked А иначе съм същия изрод, като Майра и тити, ако нещо не е както аз го искам побеснявам, а и не искам да обидя някой поради хормонални причини!А, моята майка мога и да я наругая, тя знае, че я обичам много Heart Eyes

Значи според вас, освен за чистене готвене и гладене помощ няма да ми трябва  newsm78 за къпането не ме е страх, къпала съм бебе!

А, иначе имам и още един проблем, нямам нищо против да им давам бебето (за напред) да го гледат, но свекитата имат куче, което ходи навсякъде, без изключение! Иначе са много чисти хора, ама навсякъде пише, че където стои бебе (за стаята става дума) или прохождащо не трябва да ходят животни и аз самата съм много против, иначе много ги обичам животинките  Heart Eyes
Как да им кажа, че трябва да ограничат достъпа на животното поне до едната стая  Crossing Arms

Ох, не мога да бъда тактична, голям проблем ми е  Blush

Общи условия

Активация на акаунт