ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 42)

• 11 816
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Това за Райда го бистрихме онзи ден, ама айде, ще повторя какво каза Пухтулка, има някакви съоръжения на Чико, действат с ултразвук, гонят комари, малко хлебарки, може и жабите да прогонят Laughing Мойта приятелка, дето роди февруари ми купи от Бебелан такова за 18 лв., на другите места са по 22, но още не съм си го взела от нея и не знам как действа.
Мерси, Дуци. Явно съм изтървала да го прочета. Мерси, че сподели  Hug

# 151
кетито, това на Картърс го имам - беше подарък за Деян и наистина е отлично попадение Simple Smile накрая боядисах една пералня без да искам, та тези маншети станаха сини, но пак е готино и ще го ползвам жз Simple Smile

# 152
добро утро и от мен!Да ви споделя една неприятна случка от вчера,че още ме държи Confusedпред блока имаме площадка и детенцето слиза да си играе аз наблюдавам от терасата,вчера имах да гладя и през няколко минути излизам и поглеждам,в един момент мъжът ми  се ослушва и ми казва май Катето извика.Поглейдам през терасата и дледам детето вече бяга към входа,качва се в къщи бузките и червени и плаче.Някакви ромчета минават и шамари през лицето #2gunfireслизам аз и хуквам с корема ,доста потичах хванах едното и раздадох правосъдие #Cussing outнаправо съм потресена,аз не си удрям детето мръсните роми посягат #2gunfire
уффф че дълго стана ама още ми е гадно,толкова ми е мичко детенцето,че не мода да си представя някой да му посяга Heart Eyes
П.П може да дойда на срещата,но къде точно,на коя Годзила?който ще ходи да пише Hug

# 153
Вчера ни взеха мерки за комарници и цяла нощ сънувам комари. Пфу, много впечатлителна съм станала Laughing

Сутринта се събудих със зверски болки в бедрата и таза. Не ми бяха изтръпнали, просто ме боляха костите вътре. Малко се уплаших в началото, защото такова нещо не ми се е случвало, но като се раздвижих постепенно ми мина.

mamaivi, не съм против тях по принцип, но като стават нагли е гадно!  #2gunfire

# 154
Здравейте. Днес временцето пак е слънчево и топличко. Ихааа много му се радвам.
Снощи какво ми стана пак, спах 2-3 часа а през останалото време само се въртя, пъшкам, шкембичката се таркаля и тя, охх големи мъки. добре, че съмна.
Да взема и аз да се изкажа по темата за гледането на бебето - най-добре се гледа от майката и таткото. Повече хора не са необходими. Ако все пак някой иска да помага, а то няма начин да не дойдат бабите да видят бебето, най-добре е да дойдат след 2рата-3тата седмица, когато на повечето бебета им се появат коликите и започват да не спят нощем. До тогава бебетата само спят, ядат и акат. Майката след раждането има нужда от любов и спокойствия. Според мен таткото е най-подходящия в случая. Аз този път съм решила да "поканя" бабите по-късно и под ред. То всеки иска да дойде веднага за изписването и да се радва първите дни, аааааа така не може. Щом ще помагат поне да е когато най-има нужда.
Това е моето мнение.
Лек ден.

# 155
  • Варна
Добро утро,   bouquet.
Аз да ви кажа съм много търпелив човек. Майка ми ще я поканя за няколко дни, живее далече, да се порадва на внучето. Свеки прави всичко възможно, за да ни помогне да се преместим преди да се роди бебето, защото вижда аз колко много искам. Нормално е да иска да помага, внуче им е, но като сме отделно ще е по- добре. Мъжа ми ще си е с нас поне 3 месеца, а той като е тук си е само с мен, неходи на работа. Пък и той нищо на никой не си премълчава, аз никога немрънкам нищо за майки и бащи, според мен това разваля взаимоотношенията. Но той винаги си ме защитава, когато вижда че е правилно. Ще има малко нерви, но ще се подредят нещата.
В 11 съм на среща с малкия  Laughing.
Мамаиви, това е ужасно. Годзилата е на Мария Луиза.

# 156
Добро утро и от мен!Мамаиви,срещата е от 09.30 в "Годзила" на Мария Луиза.Ние ще се чакаме в 09.10 отпред на входа.По въпроса за помощта-когато родих първата дъщеря майка ми стоя при мен около 20 дена.Още като дойде и каза:"Пера,чистя,готвя,гладя,но за детето- ме е страх."Доволна бях,че ме отменя в тия задължения,защото преди 10 г. памперси много нямаше и бебето в началото беше на пелени ,падаше голямо пране и гладене.Като се роди малката дъщеря сами с мъжа ми се спасявахме/децата са с 1 1/2 г. разлика/,ама то беше и една зима...Свекито идваше да им се порадва и толкоз.З сметка на това обаче като поотраснаха на 2-3 години ми ги гледаше по цяло лято,за да работя ,че даже и зимнина ми приготвяше.Татко им си е вземал отпуск за 1-2 седмици максимум.

# 157
  • София
Ха здравейте и от мен,времето наистина е чудесно...за жалост май от утре се разваля.Аз в четвъртък заминавам за Гърция...да не се чудите къде съм Hugпосле ще разказвам.По отношение на бабите,аз нямам такива проблеми...свекърва нямам,а майка ми работи денонощно...така че...май даже ще ми липсва помощ.Ще трябва да се справяме самички PeaceТакааа,щях да пиша още,ма...като се сетя JoyСлед работа мисля да ходя да си купя една рокля,че в Гърция да се разхвърлям малко...там поне никои не ме познава hahaha hahaha hahahaи мога да се поразголя Joy

# 158
Благодаря момичета Hug мисля да дойда!

# 159
Добо утро,

и ние след горчивия опит от преди 2г, успяхме да отбием нашествието и поне 1м ще сме сами. Свеки пристига на 1.8 чак, майка ми евентуално септември ако не се откаже дотогава.

Аз снощи се сетих нещо да ви пиша за чаршафите - имам 2 комплекта от България и са малко малки за леглото 70x140. Мъжът ми като ги е купувал каза, че всички размери странни Crazy

Ели и имаше още някой с по-голямо деетенце, дето ще го праща при баби - аз съм чела, че не е хубаво така - особено ако двете събития ("изгонването" на голямото дете и появяването на бебето) съвпаднат. Така голмите деца се озлобяват повече и по-трудно приемат бебето Sad

# 160
...Аз в четвъртък заминавам за Гърция...да не се чудите къде съм Hugпосле ще разказвам....
Еййййй завидях ти. И ние мислихме да ходим, но заради мен се отказахме.  Thinking Така или иначе ще сме 1 седмица при свекърва ми, а те са на 3 км от границата. Току виж сме се поразходили из Кавала и Драма за няколко часа. Само да съм добре.
Айде пак ми влезе мухата в главата. А дали ще става за къпане там водата  newsm78 newsm78
Аз май попрекалих с мечтите.  hahaha hahaha

# 161
  • София
Ами...мисля,че на Кавала няма да става,но виж ако се смъкнете по-надолу...със сигурност Peace.Ние също ще ходим наблизо,че с тоя тумбак,всъщност на Халкидики отиваме...ще се топна сигурно за малко hahahaдано никой не ме види Mr. Green

# 162
  • Бургас
здравейте и от мен!

Страхотен ден днес...блазя ви за срещата Simple Smile

# 163
Добро утро и от мен. Моята майка, тъй като живее в Чехия, си е взела отпуска и ще идва за 1 месец, но няма да отсяда вкъщи, така че не вярвам да ми пречи много. А свекито щяла да дойде за няколко дена преди майка ми да дойде и после пак след като си замине, че да не съм била сама, защото мъжът ми сигурно ще си дойде само за 2, най-много 3 седмици  Sad, колкото успее да си вземе отпуска. Но ако й кажа, че не искам, предполагам че няма да ми се натресе. Засега нямаме проблеми с нея, може би защото не се виждаме твърде често  Laughing, те живеят на 2 часа път от Варна, но общо взето няколко пъти в годината ходим или те идват, иначе само по телефона. Но и аз предпочитам ние с мъжо да си го гледаме бебчо, да се надяваме, че всичко с нас ще е ок и когато бебчо стане на месец и нещо и му направим паспорт, отиваме при мъжо в Словакия и ще си го гледкаме двамата  Simple Smile.

# 164
Хайде и аз да се включа по темата за помощта от бабите, като вече минала веднъж по този път. След като родих майка ми и свекърва ми си бяха направили график кой кога ще идва защото и двете са работещи. Помагаха в прането /всички бебешки неща се перяха на ръце с някакъв специален сапун-нещо, което сега въобще нямам намерение да правя/, готвенето, къпането. Родих секцио и общо взето имах нужда от помощ или по-скоро от това да има човек до мен. Много ми бяха полезни като излизаха на разходки с бебето за да мога аз да поспя малко /Ивелина беше много ревливо бебе/ или пък за да чета /тогава се дипломирах/. Общо взето всичко ми е като на сън-реване, спане, учене и т.н.
Сега обаче живот и здраве си мисля да се оправяме сами. Все пак единствения ангажимент ще са ми е бебето и каката като се върне от училище /вече няма учене/.
Иначе и двете си предложиха услугите да помагат, но си мисля да ги занимавам ако се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт