СНБМ - инициативи - 21 част

• 16 076
  • 382
  •   1
Отговори
# 315
Във форума бих могла да се включа във Втория модул и по-специално - кърмене и социализация на детето в ДЯ и ДГ.  Simple Smile

За гласуването - абе гласите се да ме предлагате за УС, ама аз нямам никаква представа от тия неща!  Embarassed

# 316
  • СОФИЯ
Раде, днес "компютърджиите" ровичкат нещо и нямаме достъп до служебната поща. Обещаха до утре всичко да е ОК и ще ти пратя това к съм откопала.
Разхвърляно е и касае само вътрешното законодателство на РБ, к обаче все пак е хармонизирано с това на общността. В правото на ЕО и аз все още трудно се ориентирам, поради обстоятелството, че измененията не са в самите актове, а в отделни регламенти и докато се стигне до актуалния текст на конкретна разпоредба може на човек да му порасне дълга брада Laughing. Вероятно обаче организаторите на форума ще предложат някакъв ориентир в този смисъл, все пак т.2 и т.5 от първия модул касаят именно нормативноустановеното в ЕО /РБ като пълноправен член Wink/
В никакъв случай не претендирам за изчерпателност, но все е някаква иф

Според мен всички останали точки /с изключение на т.1 от втория модул. нея просто не я разбирам или формулировката е неточна/ и от двата модула са мн интересни за СНБМ, но по тях май не мога да съм полезна. Дано другите се включат. Все пак сред нас има и кърмещи /т.3, втори модул/ и бременни /т.2, втори модул/ и т.н. А по т.1, първи модул мисля задължително е да те насочи някой от ръководството.
Успех!

# 317
  • СОФИЯ
Четох скайп-срещата. Интересува ме относно проекта за нов СК - каква е идеята за "техниката" на въздействие?

Може ли да ми пратите и протокола от предишната среща? Вече ми става неудобно с тези молби. Не би се налагало ако имахме офис.

# 318
  • СОФИЯ
Аз само да ви кажа, че днес си поприказвах с една съседка, която е в НДСВ (поддържа и добри отношения с БНД). Заинтересува се от Сдружението, оказа се, че и се познават с Движение на българските майки. Обещах й да мина някой ден през офиса им да си поприказваме. Надявам се, че нямате нищо против. Самата тя е много точна, а и аз мисля, че съвсем ясно й обясних, че Сдружението не би се обвързало с конкретна политическа партия. Просто мисля, че мненията ни се засичат по някои въпроси - спомена ми за необлагаем доход от 500 лв. на дете, май на месец.  Peace

Вероятно ще е полезен този контакт. В тази вр обаче си мислех, че нямаме добри контакти с останалите политически сили, к е кофти. А НДСВ поне скоро няма да е значим фактор. Ние ли сме ги отбичили? Някак не ми се вярва никога да не са ни търсили newsm78, но знае ли човек.

# 319
  • СОФИЯ
Днес тук си говоря сама като лудите, ама това е положението Crazy

Говорих с Ники от "Мери Попинз" - ще отиде на форума.

# 320
  • София
....
Момичета, пускам на пощата вариант на писмо до Масларова, моля за корекции , за да го пускаме по-бързичко  Peace

Пускам моите корекции.
Трети път ме плюе нета

# 321
Благодаря ти, Саня, че ме информира!   bouquet Аз съм затънала в работа и буквално изкуквам, добре че има хора, които са в час!
Идвам, разбира се!!!

/хе хе, "собственичката на Мери Попинз" звучи като "Властелина на пръстените".. /

# 322
  • София
Момичета, майчето ми е от отчетните, а детенцето, колкото Ади, е диабетик. Помислете, моля, дали можем нещо да направим!  Praynig Аз вече подписах и двете петиции.  Peace

...
Момичета искам да ви помоля да ни подкрепите, сигурна съм всъщност, че ще го направите:
Ето тук:

http://www.bgpetition.com/diabet-i-NZOK/index.html

http://www.bgpetition.com/po-dobra-rabota-na-TELK/index.html

# 323
Здравейте момичета.
Предлагам довечера една бърза скайп среща във връзка с дискусионния форум.

До тук Радето е казала, че ще ходи и двата дни, Доли евентуално за 5-ти и happy_mom на 6-ти.
Предлагам на срещата да прегледаме набързо темите и да видим по някои от тях дали имаме изградено мнение на сдружението.
Там където няма можете спокойно да се включвате в дискусията като изразявате лично мнение и подчертавате , че по този въпрос СНБМ няма официална позиция.  Peace

Предлагам среща довечера в 20.00ч като е важно момичетата, които ще ходят да присъстват, другите , които имат възможност  Hug

Кажете до края на работния ден часа дали ви устройва, ако не предлагайте друг  Peace

# 324
Саня, пописала си вчера гледам  Laughing

По въпроса за  СК, трябва да се провери на каква фаза е законопроекта, механизма на действие е писмо до ресорната парламентарна комисия и ако нещо много не ни харесва можем да търсим и лични контакти.

По отношение на политическите сили, никога не сме търсили контакти с дадена политическа сила. Просто работим с хора, които са проявили интерес към дейността ни и ни подкпрепят. Имаме контакти с депутати от БСП, НДСВ, СДС, ДСБ. Което не означава пак казвам, че сме установявали някакви официални контакти с политическите сили или парламентарните групи, просто имаме контакти с представители на тези групи  Peace
Затова казвам, такива контакти винаги са от полза  Peace

По въпроса за председателското място, избираме за председател, някой който да е в майчинство, защото трябва да има повече свободно време през деня и за срещи най-вече.
Всички, които работим виждаш , че нямаме възможност да излизаме през деня. По институциите е невъзможно да ходиш на срещи на вечер.
Ясно, е че Доли в началото няма да има възможност да отделя време, точно затова трябва да изберем някой човек, който да поеме задълженията за лятото  Peace

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 09:49 от Клеопатра

# 325
  • СОФИЯ
Здравейте момичета.

До тук Радето е казала, че ще ходи и двата дни, Доли евентуално за 5-ти и happy_mom на 6-ти.
Предлагам на срещата да прегледаме набързо темите и да видим по някои от тях дали имаме изградено мнение на сдружението.
Там където няма можете спокойно да се включвате в дискусията като изразявате лично мнение и подчертавате , че по този въпрос СНБМ няма официална позиция.  Peace

Предлагам среща довечера в 20.00ч като е важно момичетата, които ще ходят да присъстват, другите , които имат възможност  Hug

Кажете до края на работния ден часа дали ви устройва, ако не предлагайте друг  Peace

Има вероятност и при мен да се отвори възможност да отида на 05.06., но ще съм в състояние да потвърдя в самия ден сутринта. За скайпа ще се надявам някой после да ми прати обсъжданията.

# 326
# 327
За форума на 5 и 6, ако не се намери по-представителен, мога да отида аз, само трябва да ми пратите някакви материали да знам ние какво предлагаме и мислим.
Раде, прегледай темите и питай, каквото се сетиш  Peace

Може и повече от един човек да иде.
Много моля до утре на обяд да ми потвърдите със сигурност
Извинявам се, че чак сега, но още свиквам с новото си състояние на човек в майчинство. Набързо си наредих да ходя насам натам и вчера не стигнах до компютъра. Аз ще отида за форума на 5. Ради можем да ходим заедно.

# 328
Здравейте момичета.

Аз съм ок за скайп среща.

# 329
Здравейте, потвърждавам, че на 6ти ще присъствам. Искаше ми се да взема с мен и нашата психоложка, която обучава детегледачките ни, но не съм сигурна дали ще се получи.
Бих искала да дойда на скайп срещата довечера, но нямам представа как става това. Ще се радвам, ако ми дадете малко инфо.
Благодаря и хубав вторник на всички!

Общи условия

Активация на акаунт