Алтернативна козметика

• 130 038
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 720
Ние в къщи от няколко години ползваме гела за зъби на Форевър Ливинг. Подходяща е и за вегетарианци, тъй като не съдържа вторични продукти от животински произход.  Към основната съставка – стабилизиран гел от Алое Вера, са добавили пчелен прополис, което гоправи особено подходящ за кървящи венци и афти . Този гел се оказа че има не само добри антибактериални свойства за борба с плаката и за запазване свежестта на дъха – противовъзпалителните му свойства предпазват венците и нежния вътрешен слой на устната кухина. С гела усещам зъбите си по-чисти и при това усещането остава много по-дълго време.  Може да се нанася директно, когато използването на четка е прекалено болезнено. Не люти, не щипе, има приятен аромат. Освен това не съдържа флуорид. Може да се използва от най-ранна детска възраст. Лично на мен вече почти не ми се образува зъбен камък. От както я ползвам (от 2006) съм ходила веднъж да ми го почистят, а преди ходех поне два пъти годишно. Цената е добра - 14,70лв а количеството й е 130г. С една опаковка караме по няколко месеца, като я ползваме всички и сутрин и вечер, защото се слага от нея колкото грахово зърно. Препоръчвам я!

# 721
Бунгичка, не е от сайта, ползвах го, че най-добре се виждаше пастата.  Wink
А иначе я купих от биомага на пл. Журналист.

Някой да каже аптека, където може да се купи пастата на Веледа, моля..
Иначе ще поръчвам и аз, но само за паста не знам дали си струва.  Rolling Eyes

# 722
multimodal Салджи аптеката на Витошка, до часовниците "Джулиани" срещу скромните 10лв.  Mr. Green, аз си я купих преди няколко дни и съм сравнително доволна, смятам, че добре почиства, направи ми впечатление, че не се разпенва изобщо, което е обяснимо (като четох за вредните съставки някъде попаднах на една, която се слагаше точно с цел "разпенване"). На вкус също бива горе долу.

# 723
Ама и тия в аптеките са страшни обирджии, то вярно че и в чужбина не е евтина, Веледа си е марка все пак.
Ще взема най-накрая да намеря накоя рецепта за хенд-мейд паста, или.. ще пробвам тази (в началото на темата) на Мая+Доброслав - с хума. 
Едва ли ще е по-ужасна на вкус от новата ми..Simple Smile

# 724
 Видях я тази паста на Форевър Ливинг. И тя е със содиум лаурет сулфат, плюс някоя и др. химийка, което всъщност обяснява някои от свойствата й.

Мулти, от аптека можеш да си вземеш само детския гел, което също не е зле. Другите видове още не ги внасят.  Аз я ползвах доста време, докато си намеря подходяща за мен.Само че, не съм сигурна дали е хомеопатична, защото има дива мента (джоджен), а тя май също се изключваще при хомеопатия. Иначе на мен ми е много приятна и детето я обича. Мека на вкус и ненатраплива.
 Тука цените на Веледа са по - високи. Детския гел е 10 лв. Дори от бебе.то, която идва от чужбина е по - евтина. В Германия беше около 4 евро. Най - интерсното е, че олиото за бременни мъжът ми го взе за 13 евро,а тук е 43 лв. Shocked
 А иначе защо да не можеш да си поръчаш само паста от бебе.то, нали доставката е безплатна за града, не са писали за някаква минимална поръчка. Макар, че аз ти препоръчвам да си вземеш и зелената, която на мен лично ми се струва по- приятна.

# 725
Видях я тази паста на Форевър Ливинг. И тя е със содиум лаурет сулфат, плюс някоя и др. химийка, което всъщност обяснява някои от свойствата й.
Някой ако е попаднал на шампоани в Бг без содиум лаурет сулфат моля да сподели - чета, чета и всички ги имат тези сулфати.
За пастите за зъби е още по-голям кошмар - по принуда карам с тази на Билка хомеопатичната (нищо че съдържа гадости) - само защото е без мента и флуор.

# 726

Мулти, от аптека можеш да си вземеш само детския гел, което също не е зле. Другите видове още не ги внасят.  Аз я ползвах доста време, докато си намеря подходяща за мен.Само че, не съм сигурна дали е хомеопатична, защото има дива мента (джоджен), а тя май също се изключваще при хомеопатия. Иначе на мен ми е много приятна и детето я обича. Мека на вкус и ненатраплива.
 Тука цените на Веледа са по - високи. Детския гел е 10 лв. Дори от бебе.то, която идва от чужбина е по - евтина. В Германия беше около 4 евро. Най - интерсното е, че олиото за бременни мъжът ми го взе за 13 евро,а тук е 43 лв. Shocked
 А иначе защо да не можеш да си поръчаш само паста от бебе.то, нали доставката е безплатна за града, не са писали за някаква минимална поръчка. Макар, че аз ти препоръчвам да си вземеш и зелената, която на мен лично ми се струва по- приятна.

На Форевър Ливинг пастата е точно толкова свястна, колкото и хомеопатичната на Билка - същия боклук вътре, само дето е няколко пъти по-скъпа.  Wink
Веледата май е най-приемливия вариант, хомеопатичната ще се ползва само като се лекуваме, а напоследък почти не ни се налага. Чудно нещо е това хомеопатията. Simple Smile
Не знам на Хималая, която също е с мента, дали няма да може да я конкурира по качество, по цена със сигурност.  newsm78

# 727
Някой ако е попаднал на шампоани в Бг без содиум лаурет сулфат моля да сподели - чета, чета и всички ги имат тези сулфати.
За пастите за зъби е още по-голям кошмар - по принуда карам с тази на Билка хомеопатичната (нищо че съдържа гадости) - само защото е без мента и флуор.

Аз ползвам и шампоани, и паста за зъби, както и всички останали продукти за лична хигиена-душ-гел, балсам, кремове без содим лаурет сулфат на компанията Neways.

# 728
И аз се чудех за тази на Хималая, но съм й изхвърлила кутийката, където са всичките съставки. Иначе пише, че е безвредна, но то може всичко да пише... newsm78

# 729
Бунгичка мисля, че доставката от bebe.to e безплатна над 100 лв., поне аз така го разбирам от тук: http://bebe.to/SITEROOT/poruchki.html. Така пастата ще се върже на 12.50 лв., така че от аптеката пак излиза по-изгодно, нищо че на практика е по-скъпо.
За шампоан и балсам и аз много се чудя какво да избера, пак от bebe.to съм харесала шампоана и балсама на Burt's bees, в cosmeticdatabase ги дават степен 1, което е сравнително приемливо, мисля да ги пробвам.

# 730
Burt's bees и на мен ми я препоръча тази марка една приятелка тук. На каква цена са в България?

# 731
У дома в момента ползваме пасти, поръчани ето от тук: Green people. Всичките са без флуор и гадости, а нашите - цитрус и алое, и детската мандариновата, са и специално за хора, които ползват хомеопатия. Доволна съм. Не са особено вкусни, но не са и гадни, и децата се мият с кеф с тях. Много са пестеливи - не знам защо, може би защото и да сложиш много, не се пенят Simple Smile
За поръчката - събрахме се няколко души и поръчахме, та да минимизираме доставката, но може и без това. Доволна съм също и от ето този крем - много приятен за ползване, лекичък, и след няколко дена усещаш как кожата ти се изчиства и предмензисните пъпки завяхват адски бързо. Напоследък го използвам и при кожни проблеми на децата - малката е с атопичен дерматит и кожата и се оправя неочаквано бързо след намазване с него. Също и този детски шампоан - мирише малко неочаквано (на билки), но се пени, макар и не силно, и косите на децата изглеждат добре. Изобщо - много съм доволна от всичко, което си поръчах. Освен че са качествени, всичките са много пестеливи - използват се по по-малко, съответно по-дълго, отколкото съм свикнала с нормалната козметика. Другия път ще си поръчам и балсам за коса, а може и нещо съвсем различно, слънцезащитни например. Гледам, имат и серия съвсем без аромат, въпреки че аромата идва само от етерични масла.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 08:54 от Сребърен облак

# 732
От къде си я взимаш?

# 733
Ще взема най-накрая да намеря накоя рецепта за хенд-мейд паста, или.. ще пробвам тази (в началото на темата) на Мая+Доброслав - с хума. 
Едва ли ще е по-ужасна на вкус от новата ми..Simple Smile
Ако говориш за онази паста с хума,зехтин,морска сол и т.н. не само не е ужасна,но е даже много приятна.Бъркай повечко за по-гладка консистенция.Ние я ползваме и четиримата в къщи и имам чувството,че и зъбите ни са станали по-бели,освен другите ползи.
Бях се много запалила по едно време за Хималая,ползвах крем против бръчки и паста за зъби,търсех и шампоана,но много трудно го открих.И като го взех да го огледам какво чета:познатия ни содиум лаурет сулфат и не помня още какво,но химия.Дотук бях с Хималая.
Supirivicky съм я купувала от аптеки "Лечител".

# 734
 Наистина сега видях, че доставката в София се извършва от техен куриер и е 5 лв. http://bebe.to/SITEROOT/dostavki.html, но пък може да се пита къде е офисът им и ако е на удобно място да се вземе от тях.

В сайта на Supirivicki не дават съставките, хич не обичам така. Някой, ако има пастата, може ли да й напише състава.

А за домашната паста не съм сигурна какво съдържа хумата, а и има различни видове,някои съставки варират. Мисля,че може да е рисковано, при по - продължителна употреба да се увреди емайлът. По принцип един от най - меките абразиви е калциевият карбонат, който използват и в органик пастите.

Сребърен облак, изглеждат много добри нещата от Green People. A как се плаща? С електронна карта ли? Разкажи повече за доставянето.

Общи условия

Активация на акаунт