Алтернативна козметика

• 130 113
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 825
Преписвам етикета дословно:
нежна емулсия, наситенас плодови екстракти съдържащи всичко необходимо за живота и младостта на клетката, etyl dimethicone, parrafinum liquidum, glycerin. panthenol, alantoin, glycerin stearat. vitamin F, methylparaben, propulparaben, bronopol, water.

На мен този състав не ми прелича на напълно природен, на етикета на дъното пише 40 мл и е поправено на 50. Но според мен е доста по-малко.

Мисля, че е добре да се изследва истинския състав в лаборатория.

# 826
Просто нямам думи за Сергиев... и не само за тях. Всички български производители лъжат и мамят, слагат каквото си искат и в храна, и в козметика. Никога не съм мислела, че ще го кажа и, че ще стигна до такава крайност, но... - спрете да купувате българско! Извинете за отклонението по темата

# 827
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Паста за зъби на URTEKRAM съдържа:
chalk, water, vegetable glycerin(organic farming), carrageenan, essentialfennel oil(organic farming), myrrh.
Има мирис на анасон и няма никакъв вкус и не се пени. Пред мен е, от нея приписвам. Peace

# 828
Преписвам етикета дословно:
нежна емулсия, наситенас плодови екстракти съдържащи всичко необходимо за живота и младостта на клетката, etyl dimethicone, parrafinum liquidum, glycerin. panthenol, alantoin, glycerin stearat. vitamin F, methylparaben, propulparaben, bronopol, water.

На мен този състав не ми прелича на напълно природен, на етикета на дъното пише 40 мл и е поправено на 50. Но според мен е доста по-малко.

Мисля, че е добре да се изследва истинския състав в лаборатория.
Егати мошениците! Крем с  парабени, продаден по този начин, фалшив, както личи от 100 километра и ще ми го рекламират като" природна козметика без химични добавки" .. #2gunfire

"Натурална " не значи абсолютно нищо!! Всеки може да го напише. Но "без химични добавки " и за "хора обичащи природата и себе си" е откровена лъжа.

# 829
Паста за зъби на URTEKRAM съдържа:
chalk, water, vegetable glycerin(organic farming), carrageenan, essentialfennel oil(organic farming), myrrh.
Има мирис на анасон и няма никакъв вкус и не се пени. Пред мен е, от нея приписвам. Peace

Имам такава с чаено дърво - вкусът и е като на паста, обаче за обувки. Simple Smile
Иначе съдържанието е много добре.
Ти коя точно ползваш?

# 830
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Тази на УРТЕКРАМ взех за моята дъщеря. Ние сме на хомеопатия и това, че е без вкус ме устройва чудесно. А на WELEDA има ментов вкус.
Цитат
вкусът и е като на паста, обаче за обувки
Нали не е за мене!  Joy А по-съдържание е от сред първите три най-безопасни. Peace

# 831

Имам такава с чаено дърво - вкусът и е като на паста, обаче за обувки. Simple Smile
Ти коя точно ползваш?
В София продават ли се?! Ще стигна до там, че да си поръчам от чужбина паста, явно Confused

# 832
Тази на УРТЕКРАМ взех за моята дъщеря. Ние сме на хомеопатия и това, че е без вкус ме устройва чудесно. А на WELEDA има ментов вкус.
Цитат
вкусът и е като на паста, обаче за обувки
Нали не е за мене!  Joy А по-съдържание е от сред първите три най-безопасни. Peace

И аз се зарадвах, че състава е супер, но детето отказа да я ползва.  Confused
Дали да не пробвам с другите им пасти..? Твоята с какво е?

# 833

Ти коя точно ползваш?
В София продават ли се?! Ще стигна до там, че да си поръчам от чужбина паста, явно Confused
Абе и аз това си го мисля, дали да не си набавя годишната доза..? Simple Smile
Има в София, да - на пл. Журналист в биомага, не съм опитала всичките и не мога да кажа. 
Може някои да стават.

# 834
Не знам, обаче тази на Weleda ми е много гадна. И хич не ми оставя усещането за чисти зъби  Sad

# 835
Не знам, обаче тази на Weleda ми е много гадна. И хич не ми оставя усещането за чисти зъби  Sad

Излиза, че няма читава паста, която да не е гадна, така ли..?  newsm78

# 836
multimodal, ти си взела паста с чаено дърво, а то има много специфичен мирис, опитай с някаква друга. Аз си бях взела един течен сапун на dr. Bronner's с чаено дърво, който ми миришеше отвратително.

Grace' , ти коя точно паста на Веледа си ползвала? Според мен с по - добро измивно действие е тази хомеопатичната с Календула. Но на мен пък и тази, и другата в зелена опаковка, с билки, са ми много вкусни.

# 837
multimodal, ти си взела паста с чаено дърво, а то има много специфичен мирис, опитай с някаква друга. Аз си бях взела един течен сапун на dr. Bronner's с чаено дърво, който ми миришеше отвратително.

Grace' , ти коя точно паста на Веледа си ползвала? Според мен с по - добро измивно действие е тази хомеопатичната с Календула. Но на мен пък и тази, и другата в зелена опаковка, с билки, са ми много вкусни.

Първо, и аз се нахаках с тоя сапун на dr. Bronner's. Ми той мирише на нафта, бе хора!

Бунгичка, ми така визуално се опитвам да си спомня, че беше една бледо оранжева опаковка  newsm78 Единствен вид май, друга нямаше, поне тогава, когато се отвратих от нея. После не съм търсила да й дам втори шанс.

# 838
  • София
 В аптеката в магазин Хит в Младост открих козметиката на Веледа, но цените направо ме шашнаха въпреки, че бях настроена за по-високи.
 Така че купих само един сапун за 11 лв и едно тестерче, което надали ще стигне за едно намазване с масажно олио за 3 лв.
 Сега отново се връщам на идеята да ползвам единствено зехтин например за мазане. Спомням си че казахте и за други масла, които могат да се ползват за бебчовците. Ще съм благодарна, ако някоя мама отново ги сподели.  Simple Smile

# 839

Първо, и аз се нахаках с тоя сапун на dr. Bronner's. Ми той мирише на нафта, бе хора!

Joy Joy  Ох, стана ми смешно и за моята реакция, веднага звъннах до фирмата да питам наред ли е този сапун, защото не пишеше и никакъв срок на опаковката, но знаеш ли кое е най - смешното? Че сега той ми стана любим аромат, незнам нещо като пристрастяване се получи след около месец употреба, установих, че много ми харесва и сякаш вече усещам самия аромат на дървото и ми действа много приятно този мирис. Помислих си, дали обонянието ни не се е извратило от всичките тези изкуствени аромати и като усети някои естествени миризми, с които не сме свикнали, да ги тълкува като странни и неприятни.

Общи условия

Активация на акаунт