Алтернативна козметика

• 130 105
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 840
Онзи ден слушах едно радиопредаване,където се говореше за състава на пастите за зъби.Коментираха,4е аромата всъщност е тайна,която никой производител няма да издаде.А останалите съставки са като в по4истващите препарати и праховете за пране.

Сусамово масло ми донесе моят мъж от Германия.Студено пресовано,има съвсем лек аромат,но в никакъв слу4ай не е на пържено.Много е добро,мажа си лицето с него и виждам,4е кожата ми светва още пове4е. Hug А на детето го слагам върху препе4ените филии и в салатите,тъй като е ужасно полезно. Peace

Тук си открих един магазин,държи го едно семейство,където продават натурални продукти за хигиена.В пъти по_скъпи излизат от останалите,но съм доволна.

Кремове пък ми правят в една билкова аптека,открих си най_накрая такава.
В България ако намерите добър дерматолог,може да ви напише рецепта и да ви каже коя то4но аптека ще я изпълни,защото не вси4ки имат продуктите.
Ина4е на тези на които се трепят да пишат и рекламират като натурални,а са на символи4ни цени не вярвам да имат нещо общо с написаното.

# 841
Момичета, аз пак малко се намесвам с неадекватен въпрос, но скоро ще ме интересува (живот и здраве) и искам да знам предварително: става въпрос за естествена слънцезащита, подходяща за новородено бебе. Като чета как масово ще се мацат бебетата с фактор 50+ на някоя скъпа козметична марка, лошо ми става...като знам с какво са пълни...
Помня едно време коментирахме, че някои от маслата имат естествен фактор, но доста нисък, 4 и 8 имаше май.
Другото за което мисля е ако има нещо такова на Веледа - но досегане съм виждала в Пловдив, май ще трябва да потърся по-сериозно...

# 842
  • Пловдив
Сусамовото масло може да се използва като слънцезащитно средство (естествен фактор=2);
Маслото от карите има естествен слънцепредпазен фактор = 4.
И какаовото масло също е с естествен фактор, но не съм сигурна колко беше... newsm78

# 843

Първо, и аз се нахаках с тоя сапун на dr. Bronner's. Ми той мирише на нафта, бе хора!

Joy Joy  Ох, стана ми смешно и за моята реакция, веднага звъннах до фирмата да питам наред ли е този сапун, защото не пишеше и никакъв срок на опаковката, но знаеш ли кое е най - смешното? Че сега той ми стана любим аромат, незнам нещо като пристрастяване се получи след около месец употреба, установих, че много ми харесва и сякаш вече усещам самия аромат на дървото и ми действа много приятно този мирис. Помислих си, дали обонянието ни не се е извратило от всичките тези изкуствени аромати и като усети някои естествени миризми, с които не сме свикнали, да ги тълкува като странни и неприятни.

Мани, мани, че и поръчах голямата туба, че и шампоан и балсам май. Така си отлежават в шкафа в банята.

Бунгичка, нафтата си е много естествена дори, но да ти кажа май не ми е от любимите миризми  Joy Да ти пратя мойте на 1/2 цена?

# 844
Стеф, аз съм малко в другата крайност. Не ги цапотя моите с нищо слънцезащитно. Просто не излизаме в големите жеги, ако има такива.

# 845
Вери и Бенджи, благодаря ви Hug
Аз също си мислех за варианта излизане до 10 сутринта и късно следобед, когато слънцето е слабо, а и ако има чадърче, все пак нещо ще скрива...само ме притеснява, че кожичката на новороденото е доста фина и тънка, та макар и да не е изложено на слънце - все пак до него достигат лъчи Rolling Eyes

# 846
То и това си е до дете според мен. Ясен го виждаш какъв е бял. Нищо му няма. Тук лятото по принцип си е жега / 2-3 месеца /.

# 847
 Aз за моите деца реших да поръчам тази година слънцезащитния крем на Soleo Organics http://www.soleousa.com/#app=f8f5&e96f-selectedIndex=1&9 … 6-selectedIndex=1, че не става при нас с тези по - ниските
Дават го като най - безопасно от тези с по - висок фактор, като 30. С цинков оксид е.
 Grace' , сериозно ще ги взема  Simple Smile. Пиши ми на лични точно кои имаш.

# 848
Бунгичка, нафтата си е много естествена дори, но да ти кажа май не ми е от любимите миризми  Joy Да ти пратя мойте на 1/2 цена?
Бе тя си е естествена, а и като гледам пробутват вече навсякъде, дори и в храната, петролни продукти (маргарин).  Mr. Green

Ти намери ли рецептата за домашно приготвения слънцезащитен крем?
Айде, че аз съм мераклия, а сигурно има и други.  Heart Eyes

# 849
Аз другата седмица ще си поръчам ето този слънцезащитен крем: http://www.neways.co.nz/afawcs0116415/SUBID=33/ID=901/SID=806598580/details.html
Дано да е вече наличен, че преди 2 седмици се беше изчерпал, иначе щях вече да го имам.
Смятам, че наистина е добър избор, след като всички продукти на тази компания са одобрени от Межд. организация за предпазване от ракови заболявания като абсолютно нетоксични и най-безвредните в целия свят.
Ето тук и другите продукти за слънце.
http://www.neways.com.au/products/personal_care/suncare/index.php
Ако някой проявява интерес, мога да му поръчам като си пускам моята поръчка.

# 850

Какво има да я намирам - на компа ми е. Само дето имах и импровизации, но за жалост не си водех записки. Ще бъркаме ли тази година?

# 851
Аз другата седмица ще си поръчам ето този слънцезащитен крем: http://www.neways.co.nz/afawcs0116415/SUBID=33/ID=901/SID=806598580/details.html
Дано да е вече наличен, че преди 2 седмици се беше изчерпал, иначе щях вече да го имам.
Смятам, че наистина е добър избор, след като всички продукти на тази компания са одобрени от Межд. организация за предпазване от ракови заболявания като абсолютно нетоксични и най-безвредните в целия свят.
Не видях цени в сайта, би ли споделила ориентировъчно колко струват слънцезащитните кремове?

# 852
Не видях цени в сайта, би ли споделила ориентировъчно колко струват слънцезащитните кремове?

Извинявайте, смятах да пиша цената, но съм пропуснала. Този, към който съм дала първия линк, е 125 мл и струва около 30 лв. крайна цена с транспортните разходи.

# 853
За каква рецепта за слънцезащитен крем говорите?

# 854

Какво има да я намирам - на компа ми е. Само дето имах и импровизации, но за жалост не си водех записки. Ще бъркаме ли тази година?

Ми давай я тука де, а тази година да си водиш подробни бележки за импровизациите.  Naughty
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт