Алтернативна козметика

• 130 013
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 960
Защо пък цинкът да пречи на хомеопатията? Всъщност сега си спомням, че нашата лекарка беше казала да не ползваме бебешки кремове за подсичане с цинк Rolling Eyes
Сега погледнах моя крем на Планте Систем. Натурална козметика е, но има цинков оксид.
На твое място бих си купила шапка с по-широка периферия и бих излизала само сутрин рано и следобед късно, когато слънцето е по-слабо. Предполагам става въпрос за няколко седмици?

# 961
Ами на 9 юни бях на интервюто и ми записаха час пак след 2 месеца. Аз засега дори не съм усетила каквато и да е разлика, никак не съм убедена по принцип, че ми е уцелила лекарството, защото без да искам, мисля, я подведох за някои неща, а за други въобще не бях в състояние да и дам отговори. Та в този смисъл не ми се иска да си жертвам лицето заради нещо, което е малко вероятно въобще да ми действа. Няма как да се пазя - съобразявам се с детето и това, че сама си върша всичко и така и детето е винаги с мен (няма на кой да я оставям), та затова излизаме по всякакво време - например на обяд взимам кухнята, не ме устройва да се откажа от кухнята, понеже нямам време за готвене отделно за детето, а не смея още да я храня изцяло само с нашата храна. Доколкото зная дори до 3 години не е желателно да яде солено, пържено и неща от тоя род, по принцип, неполезни и за възрастни, но явно много по-опасни за децата.

# 962
Да, Грейс, аз я видях рецептата. Чела съм, че някои растителни масла имат естествен фактор слънцезащита, но той е по-нисък от този, който ми трябва за моята по-проблемна вече кожа. За тяло, обаче, ще е перфектно кремчето! Сигурно ще се получи много равномерен и траен тен.  Heart Eyes  А титаниевият диоксид и той ли е противопоказен на хомеопатията? Наистина ли всички  слънцезащитни имат цинк, защото уж ми казаха, че има и такива без цинк? 

Деси, не знам кое антидотира ХЛ, но единствено с цинков оксид и титаниев диоксид може да се постигне фактор от 15 нагоре. Не съм виждала досега крем с висок фактор и без една от двете съставки или и двете накуп.

# 963
Моето кремче е на Био Дерма (медицинска козметика), флуид за мазна кожа, фактор 100. То е от преди години, сега вече не го изписват с фактор 100, а с 50+, но е същото. Цинков оксид и титаниев диоксид не бяха написани в съставките. Е, поне в сегашното кремче, понеже аз ходех в аптека да прочета, моята опаковка и инструкция не съм я запазила или ако да, не ми се ровеше да я търся. Та какво съдържа конкретно моето кремче, което е доста старо като производство вече, не се знае всъщност.  Laughing

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 23:05 от desi_sunshine

# 964
Момичета, някой ползвал ли е досега нещо на Faith in Nature? Взех си шамшоан, балсам и стик за изпотяване. Направени са от органични съставки и не видях тревожна съставка в тях.

# 965
Откъде си ги взе, къде се продават?

# 966
..... а имам чиста и лековита козметика за месец напред... за около 5 до 7лв олиото и балсама!!! а ако намеря кокосово масло или масло от ший (на Икаров, има във всяка по-голяма аптека), мяма нужда от преработка...

Кокосовото масло на Икаров съдържа токоферол и други простотии, изобщо не е натурално... В аптеки Ремедиум има органично кокосово масло, което дори може да се приема и като хранителна добавка. Въобще, Икаров не струва като натурална марка.

# 967
Момичета, някой ползвал ли е досега нещо на Faith in Nature? Взех си шамшоан, балсам и стик за изпотяване. Направени са от органични съставки и не видях тревожна съставка в тях.

Аз ползвам техния шампоан и балсам със шоколад за тъмна коса. Доволна съм, косата ми става много лъскава от тях. Шампоана като че ли малко изсушава косата, но с обилно количество от балсама това се оправя, като интересното е, че балсама изобщо не утежнява и омазнява и косата дори на третия ден е прилична, при положение, че като се мия с друго още на втория ден ми става неприятна.

# 968
Искам само да ви кажа, че Faith in Nature НЕ са сертифицирани органични продукти. Просто са без основните гадости, не са лоши и са на приемливи цени.

# 969
Какво ще кажете за продуктите на Алверде,те нали са органични,или пак нещо съм се объркала?А за арома органик(май няма нищо органик newsm78,ама защо лъжат хората)?Препоръчаха ми и Хималая,била на достъпна цена,ама и за нея не разбрах май също не е органик.

# 970
А за арома органик(май няма нищо органик newsm78,ама защо лъжат хората)?
Търговците нагло се възползват от невежеството на хората.

Има и едни други марки в Кауфланд. Името на фирмата е био-нещо си там, но няма нищо био в тях. Рекламен трик!

# 971
Наистина няма сертификат, че целият продукт е органичен, само знака на The Vegan Society и отбелязка кои съставки са сертифицирани за органичност. Използвах стика за изпотяване и съм доволна. Утре ще пробвам шампоана.
Девин, благодаря за споделеното.
Деси, аз се обадих на вносителя (Ина Бончева, 0888343950) и попитах къде да ги намеря във Варна.

Хубава нова седмица на всички  newsm51

# 972
Би ли споделила къде могат да се намерят във Варна.

# 973
  Момичета,преди седмица си бях поръчала масла от арган,шипкa и jojoba, и тази сутрин ми доставиха поръчката. И двете масла ще ги ползвам за първи път,като мисля да ги употребявам за косата и лицето. Напълно съм сигурна в site откъдето пристигат,но проблемa ми е в това,че jojoba  ми ухае на зехтиново масло и малко съм притеснена. Каква е по точно миризмата му? Моля споделете!  bouquet

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 14:54 от JFR

# 974
Жожобата няма абсолютно никакъв мирис и затова се използва като базово масло. Освен това е консервант. След известно време побелява и става като течен восък.

Общи условия

Активация на акаунт