Алтернативна козметика

• 129 966
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 080
Аз търся студенопресовани органични олиа. Зехтин намерих и тези на Балчо, но не намерих от гроздови семки например. Ако някой знае дали има и къде в София  newsm78

# 1 081
Аз търся студенопресовани органични олиа. Зехтин намерих и тези на Балчо, но не намерих от гроздови семки например. Ако някой знае дали има и къде в София  newsm78

Имай предвид, че тези на Балчо са малко шменти капели. Например, бадемите ги внасят от щатите (ужас - не само, че не са сурови, но са и облъчени). Навремето ОП ги разследваше и май се оказа, че само един вид от ядките им са български. Освен това не са био, ако държиш.

Други такива органик олиа има в био магазина, дали нямаше и от гроздови семки... ще те излъжа, трябва да се провери.

# 1 082
Здравейте, бихте ли ми помогнали със съвет - не можах да намеря къде бяхте обсъждали за различните марки (и производители на) масло. Кои са препоръчителни за ползване и кои - не. До момента разбирам, че Икаров и Балчо не са препоръчителни. Дали някой с повече опит може да сподели за тези, които ги има на бг пазара, какви са проблемите и кое е добро за позлване? Аз видях досега Икаров, Етерика, Балчо, Арт Медикс. Благодаря много

# 1 083
desi_sunshine за маслото от ему май няма да имам време за поръчка иначе бих взела, много благодаря за съвета. Hug
nenaatoa това кокосово масло щом си го ползвала за 2-годишното си детенце значи не е проблем и за моето да се полза предполагам (10 1/2м), а и все пак е органик. В аптеки Ремедиум не съм търсила, но дали случайно е същото като това?: http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/kokosovo-maslo-n … re-s-way-bio.html

# 1 084
nenaatoa това кокосово масло щом си го ползвала за 2-годишното си детенце значи не е проблем и за моето да се полза предполагам (10 1/2м), а и все пак е органик. В аптеки Ремедиум не съм търсила, но дали случайно е същото като това?: http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/kokosovo-maslo-n … re-s-way-bio.html

Не е същото, едното е козметика, другото е за ядене. Въпреки, че аз така и не мога да си обясня каква е разликата, ако са 100% масла.

На L'occitane видях интересен продукт за мама и бебе, но не съм го ползвала - с масло от ший, кокосово масло и олио от гроздови семки.
http://uk.loccitane.com/FO/Catalog/Product.aspx?prod=01BB150KA

Имат също и органик масло от ший 100%. Това го имам, наистина е страхотно, особено за суха кожа по ръцете.
http://uk.loccitane.com/FO/Catalog/Product.aspx?prod=01BK150K6

# 1 085
Абсолютно същото е! Peace
Дават го преди всичко като хранителна добавка, но аз го ползвам само външно - плескам се цялата...

Тъй като е органично няма проблем за деца (така смятам аз!).

Grace' , козметично е на Икаров, но то е с парабен. Това става за всичко!

# 1 086
Супер, ще си го взема , много благодаря за препоръката! Даже пише, че може и на косата да се слага като балсам.  Simple Smile

# 1 087
Момичета ,има ли някоя от вас ,която се  е преборила с акнето с природни средства?  bouquet
ПП не успях да изчета цялата тема ,но скоро ще я привърша  Blush

# 1 088

Аха, ОК. А къде го държиш - в хладилник или в шкафа, щото и аз имам същото и го държа в хладилник (но досега съм го ползвала само в кухнята и миналата година като бърках слънцезащитния крем).

# 1 089

Аха, ОК. А къде го държиш - в хладилник или в шкафа, щото и аз имам същото и го държа в хладилник (но досега съм го ползвала само в кухнята и миналата година като бърках слънцезащитния крем).

И аз се чудя къде да си съхранявам маслата.  newsm78  Нищо не пише на опаковките за начин на съхранение.

Има ли разлика за течните и твърдите? Органик са моите.

# 1 090
Ами, зависи според мен от самите масла - повечето, както зехтина, се съхраняват в тъмно шише, на тъмно и сухо място, и на стайна температура. Но понеже кокосовото е от тези, дето се втечняват на стайна Т и втвърдяват в хладилник, та затова се чудя.

# 1 091
Да, за зехтина знам - той и в такива шишета се купува.
Но какво мислиш за сусамово, авокадо и жожоба? Пристигнаха в съклени бели (прозрачни) шишета, а кокосовото и ший е метални кутии. И дали няма да им стане нещо при съхранение на толкова студено?  newsm78

# 1 092
На морето го пъхах в хладилника, защото ставаше на вода, но сега си го държа на нощното шкафче, защото се мажа всяка вечер преди лягане... Grinning

# 1 093
За маслата е препоръчително да се съхраняват на хладно- не е задължително студено, без пряка слънчева светлина. В хладилник нищо няма да им стане, но ако в банята ви не е прекалено топло мисля ме също е подходящо място.
Маслото от шии наистина е страхотно- омазнява много добре кожата- идеално зимата при напукани устни, лакти, и пр.. То е с по-твърда консистенция, леко лепкаво.( Понякога някои марки го смесват с други базисни масла за по-лесно нанасяне)
Иначе  - При нормална стайна температура кокосовото масло е полутвърдо, ако се съхранява на много горещо място, най-накрай ще се разтопи в лека маслена консистенция. Това по никакъв начин не влияе върху качеството му. Просто става напълно течно и по-трядно- т.е мацащо за намазване.  Wink

# 1 094
От това което съм научила от този форум-маслата на Икаров не се произвеждат в България,а само се разфасоват тук,трябва да са в тъмни шишенца и се съхраняват от 7-25 град.Откакто имам масло от жожоба не ползвам крем за лице.Много съм доволна,но не знам дали само то е достатъчно за кожа над35 год.

Общи условия

Активация на акаунт