Алтернативна козметика

• 129 962
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 135
освен аромотерапия става и за алхимически напитки   chef
който се интересува от адреса, да ми пише на лични bowuu
(там се продава и розова вода наливно)

Как се правят алхимически напитки?
Пусни ми на лични и на мен координатите на лабораторията,моля те.

# 136

аз си го купувам направо от лаборатория в София - с дървена кутийка и восъчен печат - 7 лв за 0.5 гр.
15 лв май беше грама (пак с кутийка)

Оригинално или някакво синтетично?

# 137

Въпросната фирма много гръмко рекламира продуктите си като натурални ама не е баш така. Лично мнение.

имаш ли някакви данни и какво имаш предвид? е то в природана не растат сапунчета в целофан.
аз съм ползвал от африканското масло и сапун с върбинка, но тоалетната вода с ванилия не ме предразполага, примерно.
Прочети им съставките и се замисли каква е тая толкова естествена козметика с толкова огромен срок на годност и то извън хладилника  Simple Smile

# 138

Оригинално или някакво синтетично?

като се има предвид че тази лаборатория сертифицира розово масло (прави анализи), и че имат клиенти от чужбина, надали е синтетично.

за напитките може да пробвате така.
малка капчица розово масло се капва във литър и половина вода(за по-силно "златна вода" Simple Smile,
добавя се сока от 1 лимон, и малко резенче суров джиндижфил, мед на вкус.
във каната се потапя третия пръст на дясната ръка и може да се каже положително утвърждение - примерно "който изпие тази вода да оздравее" и се оставя малко да поседи с джиндижфила.
Също така, може да се добави заедно с пиенето и ... вътрешна алхимия - някой ако ви е обидил, да му простите или с някой да се сдобрите или на някой малко добро или помощ да направите (но да е тайно и да не знаят други хора за това!)
Цитат
Любовта е велик, необятен свят. На земята тя не е проявена напълно - едва е във въведението. Как ще я разберете, когато не сте дошли още до началото -? Любовта е велик алхимически закон, който превръща елементите. Тя съдържа елексира на живота. Онзи, който прилага елексира на живота, не може да срещне на пътя си стена, която да не разруши, и врата, която да не отвори. За любовта няма затвор, който да не се отвори; няма неправда, която да не се оправи и смърт, която да не се замени с живот. Любовта е магическа пръчица, която прави чудеса.

друга рецепта:
във един буркан пресен течен мед се капва една капка ментово масло и се разбърква меда много старателно. употреба 1 лъжичка на ден.
(не съм сигурен за деца как ще е) - може би само 1 кафяна лъжичка.
ментовото масло да е 100%  фирмено - да става за консумация.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 01:24 от Deepinside

# 139
страхотна тема Hug

# 140
  • Кредитен консултант - Варна
Ако някой още се чуди -зелен камък е железен сулфат ,използва се в градинарството и се продава по агро-аптеки магазини.

Аз се чудя до каква степен къната ,която продават за боядисване е безвредна за косата .Тя е на растителна основа,но май добавят и химия .Някой наясно ли е доколко е по-безвредна от боята ,освен липсата на амоняк и коя къна от тези на пазара в момента е най-хубава (в смисъл най-изчистена).

# 141
Ако някой още се чуди -зелен камък е железен сулфат ,използва се в градинарството и се продава по агро-аптеки магазини.

Точно това ми мина през главата в първия момент,та се зачудих защо ще го слагат в къната.И си помислих,че може да е нещо друго.

# 142
Точно това ми мина през главата в първия момент,та се зачудих защо ще го слагат в къната.И си помислих,че може да е нещо друго.
не си спомням с каква цел се слагаше в къната, но със сигурност знам, че именно на него се дължи това, че като се боядисаш с къна, после боя не хваща Confused

# 143
Може би е някакъв фискатор като железния глюконат в маслините.

# 144
Аз вчера си купих черна индийска къна, но още не съм се намацала. Пише , че е изцяло на растителна основа. Надявам се, да няма разни допълнителни "железа" Laughing вътре.

Но пък няма никакви указания, колко да се стои с нея.. newsm78
Има 5- 6 реда на български и това е.

Странното е, че всяко пакетче има листче на български вътре. Има ли вариант да се опакова в България..? Или индийците го слагат? Thinking

# 145
  • Кредитен консултант - Варна
и аз последния път се мацах с индийска къна,пишеше да се стои докато изсъхне- 30 мин.,но аз стоях повече и стана черна ,вместо кестенява както трябваше.И моята беше на пакетчета,но мярнах в състава някакви други неща освен къна.Не трябва ли да е само къна и нищо повече ?

# 146
Вчера си взех хума, но нещо съм съмнително настроена... .пише че съдържа хума и алуминиев силикат с малък примес на калциев и магнезиев силикат Rolling Eyes

# 147
Вчера си взех хума, но нещо съм съмнително настроена... .пише че съдържа хума и алуминиев силикат с малък примес на калциев и магнезиев силикат Rolling Eyes

Да, и аз се чудех...Забелязах го на пакета..
Преди години, като съм купувала, сякаш нямаше такива примеси или не беше отразено на опаковката.

# 148
Аз пък не съм се зачитала. Но преди време си бях купувала хума на големи парчета от разни баби. Приличат на камъни.
А, каквото и да съдържа хумата в пактечетата, все ще е по-добре от шампоаните. Аз мога да се похваля, че преди ме сърбеше главата, вече не ме сърби.

# 149
хумата е силикат...ако правилно си спомням, алуминиев силикат.
както е написала Мая, в естествен вид представлява камък. и понеже камъните не са еднородни, може да има и други силикати - магнезиев, калциев и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт