Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Нормално ли е да ми предписват лечение без изследване на вагината по време на бременност?
Какви са рисковете от лечение на гъбични инфекции без направени изследвания?
Какви лекарства се използват за лечение на гъбички по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Нормално ли е да ми предписват лечение без изследване на вагината по време на бременност?
По време на бременност белият секрет е често срещан, но не винаги показва инфекция. Въпреки това, много жени смятат, че трябва да се направи изследване преди назначаване на лечение. Лекарите могат да предпишат свещички без изследване при подозрение за гъбична инфекция. Потребителите на форума обаче препоръчват търсене на второ мнение и извършване на необходимите изследвания за избягване на усложнения.
-
Какви са рисковете от лечение на гъбични инфекции без направени изследвания?
Лечението на гъбични инфекции 'на око', без установен причинител, може да доведе до нежелани последствия, включително неефективност на предписаните лекарства и влошаване на състоянието. Някои инфекции не реагират на противогъбични средства и може да изискват антибиотици вместо това. Жените, които са преживели подобен опит, съветват да се насрочат изследвания за избягване на бъдещи проблеми.
-
Какви лекарства се използват за лечение на гъбички по време на бременност?
По време на бременност често използвани лекарства за лечение на гъбични инфекции включват клотримазол, миконазол и полигинокс. Важно е да се отбележи, че всяко лечение трябва да бъде предписано от лекар след провеждане на необходимите изследвания. Жените във форумите съобщават, че различни лекарства са били ефективни; въпреки това е изключително важно да наблюдавате техния ефект и да се консултирате с лекар през целия период на лечение.
-
Какво да правя, ако имам съмнения относно диагнозата и лечението?
,на някоя от вас да се е случвало такова нещо.При първата бременност-която ми се следеще от друг АГ,в друга болница първо задължително са взимаше секрет и после се изписваха разни свещички.От една страна си мисля че настоящата ми АГ,която уж е много добър специалист няма да рискува да предприема някакви рискови начини за лечение,ако не е сигурна в това което прави и това което вижда,от друга-как така ме лекува без изследвания,та нима е възможно да е толкова сигурна в това което вижда
Консултирах се с мои познати които ме успокоиха че със сигурност аз не съм й първата бременна с този проблем,така че да не се притеснявам,също разбрах че Макмирор е често използван от бременни с подобен проблем,ама това са все пак 12 свещички-не знам...... ако някоя от вас го е използвала в подобна ситуация,мола да ми разкаже.
Било нормално...