Преди 2 дни купихме на детето рибки по съвет на психоложката, понеже много страда за едно коте, което умря преди 4 месеца. 2 златни и едно черно сомче. Вчера тича из апартамента да ме търси и да крещи, че сомчето влязло в един рапан и се заклещило. Изскачам от банята да окажа първа помощ на рибката без колан на халата дори. Вадя рапана и започвам да го тръскам с надежда сомчето да падне в аквариума. То, обаче се крие още по-навътре и не ще да пада. Притеснена да не умре без вода пак пускам рапана в аквариума. Детето пищи: "Сомчето умира, спасявай го-о-о-о!"
Мъжът ми пристига привлечен от виковете и спокойно обяснява, че рибката се крие, да не се вълнуваме. Ама ние СЕ вълнуваме. Пак вадя рапана, пак тръскам, вече и опашката не се вижда а от рапана изкачат някакви неща, части от перка, според мене. Викам си поне да го извадя в отделен съд, като е умряло да не отрови златните рибки. Детето не вярва, че е умрял още един домашен любимец и апелира:"Мамо спаси го-о-о-о!" Хубаво, ама как?
Да счупя рапана с чук?!
Понасям буркана на терасата вадя рапана, удрям с чука - пра-а-ас - рибката не изкача от парчетата. Втори път пра-а-ас - изкача, но долу на земята точно пред муцуната на котката и даже се мята. Почваме да крещим на свеки:"Бабо, ритни котката!"
Тя, обаче само я прескочи и я подмина. Котката помириса рибката, облиза я и ........ тя спря да шава. Тичам с буркана долу, ветрее ми се халата, грабвам рибката и бам в буркана. И рибата ОЖИВЯ, малко ошашавено беше в началото и се стрелкаше нагоре , надолу в аквариума, но после се успокои, още си плува.

. Изпадам в потрес и решавам да се намеся...ама ... всъщност не знам какво да правя! Звъня по спешност на една приятелка, защото знам, че синът и е запален рибогледач. Много ясно, жената е на работа и попадам на глухата и баба, разговора с която няма да предавам, защото ще ми трябват 1 час и най голям шрифт. Най накрая бабата проумява, че не съм измамничка по телефона и не искам да и купя апартамента нелегално, че няма да и продавам нищо, също и подробен отчет защо след като съм приятелка на Х, търся десетгодишния и син и каква работа имам с него (малко трудзно я убедих че се касае за непланирано раждане на...риба). Най после се добирам до капацитета по темата. Младежът жизнерадостно ми обяснява да отделя майката в отделен съд и да следя процеса. Обаждам се на "интервюто" и с безкрайно съжаление (без да навлизам в подробности- то, само това оставаше) отказвам срещата (те и не повториха поканата в последствие, много ясно). Избирам най хубавата си стъклена купа за салата- все пак мигът е тържествен и аз съм твърдо решила да предложа на младата майка (канибалката!) умерен лукс за събитието. Как успях да изловя майката е загадка не само за мен, тя за разлика от нас хората си беше доста пъргавка, нищо че процеса продължаваше и продължаваше и ...продължаваше. Най накрая успях, и след като само два пъти я изпуснах на килима я метнах в самостоятелния и ВИП салон, където обаче нещата се закучиха - просто спряха да излизат рибчетата. Явно стреса и се отразяваше и на нея, нищо че така мъжки
.
Нека я поизтупам от забвението, като ви разкажа как се запознах с мъжО