Номинации за най-голяма муня

• 3 552 374
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 9 510
То и на моята не ми се виждат много ушите, просто са ми малки и неразперени, но е задължително изискване снимките за лична карта да са цветни и актуални, поне от 2012 г. Изненадвам се, че са разрешили черно-бяла снимка, против правилата е:
http://miteff.blogspot.bg/2014/07/iziskvania-kym-snimkite-za-dok … samolichnost.html

Разрешили са си проблема, като снимат на място, с цифров фотоапарат. Една позната им беше вдигнала скандал, че не искали да ѝ приемат някаква черно-бяла снимка, която била единствената снимка, на която се харесвала, снимана преди повече от 10 години.

# 9 511
Приятелят ми се връща от командировка и аз решавам да го впечатля. Прическа, грим, панделки, дантелки, всичко както си му е реда, и се нося с грациозна стъпка из апартамента (едностаен, кухненската част е с теракот). Обаче плочките били мокри, стъпих на тях, подхлъзнах се, вече не толкова грациозно забих крак в шкафа и той взе, че хлътна навътре Tired Поне направих впечатление, не може да се отрече...

# 9 512
И на мен ми правиха проблем със снимката на лк. Не съм си приличала!
Преди 8 (май) години я вадих. С детинско личице, вързана косичка и патешко жълто поло. Сега изглеждам доста по-различно, но още не й е дошло време за смяна.

# 9 513
  • София !
Аз си поднових ЛК 2015 година и снимката ми е черно бяла. Предната също ми беше черно бяла. И двата пъти ме снимаха в полицията.

За да не е спам, се сетих за нещо мунско.
Една сутрин вместо да сложа захар на ММ в кафето, сложих сол. Физиономията му когато отпи беше велика  Simple Smile И естествено чак тогава разбрах какви съм ги свършила.

# 9 514
  • София
Сега станах да си погледна личната карта....еми снимката ми е черно бяла Rolling Eyes, объркала съм се с шофьорската, там ми е цветна.
Подсетих се от bunny : ), аз в прясно зеле вместо сол бях сложила сода, мммм страшен вкус. Mr. Green

# 9 515
То и на моята не ми се виждат много ушите, просто са ми малки и неразперени, но е задължително изискване снимките за лична карта да са цветни и актуални, поне от 2012 г. Изненадвам се, че са разрешили черно-бяла снимка, против правилата е:
http://miteff.blogspot.bg/2014/07/iziskvania-kym-snimkite-za-dok … samolichnost.html

Разрешили са си проблема, като снимат на място, с цифров фотоапарат. Една позната им беше вдигнала скандал, че не искали да ѝ приемат някаква черно-бяла снимка, която била единствената снимка, на която се харесвала, снимана преди повече от 10 години.

Тук пише, че снимката към заявлението трябва да е цветна. Това не означава, че на самата карта е тази снимка. Доколкото помня, снимката, която е на картата, се прави на място в МВР и моята, на самата карта, също е черно-бяла.  

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 23:48 от Априлска вълшебница

# 9 516

Тук пише, че снимката към заявлението трябва да е цветна. Това не означава, че на самата карта е тази снимка. Доколкото помня, снимката, която е на картата, се прави на място в МВР и моята, на самата карта, също е черно-бяла.  

Как да не означава? За спомен ли ги събират снимките от заявлението? В заявлението по принцип се пишат данните, които присъстват на личната карта, и снимката, която изискват, е точно тази, която се слага на личната карта. Сега просто те снимат на място и даже няма нужда да слагаш снимка към заявлението. Изискванията са, ако не е на място, във фотостудио, където снимат за лични документи. На мен хиляди лични карти са ми минали през ръцете, поне за Хасковска област не съм виждала черно-бели снимки по личните карти. Видно е от изискванията, че важат за снимките на документа на самоличност, иначе нямаше да споменават, че ако си избръснеш брадата и т.н., трябва да си смениш документа за самоличност, щяха да пишат да си смениш снимката към заявлението, ако ставаше въпрос за различни снимки.

# 9 517
Защо ви искат снимка? Аз си смених паспорта преди година и половина, снимаха ме там, сега подадох за нова книжка и нито снимка ми искаха, нито ме снимаха (като една муня се бях нацапотила да съм хубава), казаха от паспортната снимка ще ме сложат на шофьорската книжка.

# 9 518
Пълни глупости.Има единен стандарт за лични документи.На лична карта и шофьорска книжка-черно бели снимки,на задграничен паспорт цветна.

# 9 519
Пълни глупости.Има единен стандарт за лични документи.На лична карта и шофьорска книжка-черно бели снимки,на задграничен паспорт цветна.
На личната ми карта ми е черно бяла снимката, сменях я преди 3 години, но на шофьорската ми е цветна(от 9 г. ми е). Преди вероятно е било по един, сега по друг начин. Предишните ми лични лични карти на помня как са били.

# 9 520
  • В сърцето на любимия човек
Сменях си личната карта и задграничен паспорт през февруари - снимат на място ЦВЕТНО, даже ме питаха харесвам ли се на снимката, но на самата лична карта отпечатаната снимка е черно-бяла и, ако не сте забелязали, е с малки дупчици (като се погледне към светлина се вижда образът от малките дупчици). На задграничния паспорт снимката е същата, но цветна. В документите, които са в системата на полицията, снимката също е цветна.

На старите лични карти снимката беше цветна.

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 12:54 от пънче-мънче

# 9 521
А мен не ме питаха дали се харесвам и съответно аз не се харесвам. #Silly Страшна тъпотия!
За италианските ми документи си отпечатах снимките онлайн, по мой избор Mr. Green и резултатът е, че в родината съм грозновата, а в Италия съм просто bellissima. Зорлем се лиши България от една красива жена значи! Crossing Arms

# 9 522
Работя на 5 минути от вкъщи. Прибирам се онзи ден, но с идеята, че трябва да се върна до офиса да оставя нещо. Прибирам се у дома, хвърлям си багажите, вземам това, което трябва да занеса в офиса, и отивам. Всичко точно, не се бавих много, връщам се към вкъщи. И долу на входната врата - тук ключове, там ключове, няма ключовееее... ooooh! Баща ми едно време все си търсеше неговите и ми беше много смешно, защото аз до този момент за 20 години носене на ключове, само веднъж бях помислила, че съм ги изгубила, а те просто ми бяха на дъното на чантата. И сега - никакви ги няма. И почвам да си представям как трябва да се сменят брави не само вкъщи, ами и в офиса.
Джобовете ми са дълбоки и с цип, ключовете тежат, абсурд да са изпаднали; в офиса не съм ги вадила, понеже не ми се е налагало, ужас... Звъннах на домоуправителя да ми отключи поне долу вратата, качвам се до вратата на апартамента и... мда, чакаха си ме там, на бравата. Обаче бях заключила! И съм ги оставила да си висят...

# 9 523
Сменях си личната карта и задграничен паспорт през февруари - снимат на място ЦВЕТНО, даже ме питаха харесвам ли се на снимката, но на самата лична карта отпечатаната снимка е черно-бяла и, ако не сте забелязали е с малки дупчици (като се погледне към светлина се вижда образът от малките дупчици). На задграничният паспорт снимката е същата, но цветна. В документите, които са в системата на полицията, снимката също е цветна.

На старите лични карти снимката беше цветна.

Преди малко погледнах и аз, наистина е черно-бяла снимката, с такива дупчици.  Embarassed Но със сигурност цветно снимаха в полицията. Явно съм запомнила старата лична карта, защото всеки път, когато я погледнех, се ядосвах на старото жълто поло, с което съм облечена, и точно в периода на старите лични карти наистина работех с лични данни и много лични карти съм виждала, та съм останала с впечатлението, че са цветни. Предполагам, че и снимката, която са използвали при So Lucky, не е директно от личната карта като физически носител, защото има едно кръгче на снимката и печат, а от снимките, които имат в електронната база данни в полицията. Може да се използва, стига да е достатъчно актуална. Повечето хора  обаче над 18-годишна възраст, които си сменят личните карти веднъж на 10 години, няма как да използват снимката от старата лична карта, дори и само заради факта, че обикновено си променяме външния вид значително за 10-годишен период.

# 9 524
  • В сърцето на любимия човек
Как пък все си виждам правописните грешки след като ме цитират  Blush
Тоя пълен член ще ме изложи сериозно някой път, хем всеки път проверявам дали се замества с "той"  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт