Отговори
# 90
Медената вода с кивито на двумесечно бебе си е редом с картофките и кафенцето!  Rolling Eyes
А за запалването на цигарката - ми няма да се учудя, може и вече да му е давала!   Sad

# 91
Ееееей, извинете ме за острото изказване, но на някой родители трябва да се направи вазектомия или връзване на тръбите Crossing Arms

Взе ми идеята, която имах за семейното планиране при ромите  Joy

# 92
Това за кафето и мен ме изуми Shocked, а за картофките съм го чувала от моя приятелка от детинство, родила рано- рано. Аз и още едно майче с три-четири месечни бебета гледахме като пребозали  като ни се похвали, че на първото си дете от тримесечно му давала пържени картофки. В днешно време тази жена е учителка.Rolling Eyes
А бабата на мъжа ми, която всъщност е 65годишна с гордост се даваше за пример, че на свекърва ми й дала намачкан боб на четири месеца #Crazy

# 93
Аз съм го писала и преди това, но е в тона на картофките. Санитарка в Шейново ни разказваше когато родих как децата и (около 3-4 месечни) наддавали много. Чак педиатърката и се чудела. А тя душата, сипвала им от готвеното сосчето в шишето и айде пийй мама да пораснеш  Whistling И завършва накрая с репликата " И какво, сега да знаеш какви мъже са станали, канари"

# 94
Луканка от 4 мес. възраст, да си чеше венците. бебето. И печени на фурна кюфтенца от 5-ти месец. ПЕЧЕНИ, не ПЪРЖЕНИ, за да не са тежки..

# 95
Чак педиатърката и се чудела. А тя душата, сипвала им от готвеното сосчето в шишето ...

В сравнение с това, историята с кафето е направо безобидна  Shocked Shocked

# 96
  • София
Абе, хора, все съм вярвала, че бая народ е с не особено завидни умствени възможности, но вие ме утрепахте тука. Ако историите са истина, направо не знам до къде ще я докараме и само в България ли се шири това безхаберие подсъдно Shocked Shocked. То Айнщайн си го е казал "Само две неща са безкрайни- вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен" Crazy #Crazy

# 97
Да добавя към кафето, пържените картофи и другите вкусотии и Зайо Байо той също заслужава номинация защото е изключително популярен сред всички бебета в градинките!  Confused

# 98
Разговор между мен и друга майка относно захранването. Нейният син е на 7 месеца и вече е захранен с всичко. Аз казвам, че сигурно другия месец ще се пробвам с оризова каша. При което тя: "аа, първо се почва със сок". Аз обаче съм упорита и казвам, че кашата е по- щадяща и този път ще започвам захранването с нея. (Каката е захранена рано със сокчета и пюрета заради проблеми с акането, но пък си докарахме сериозни колики и пословична липса на апетит). Моята позната обаче продължава- "Първо се захранва със сокчета  Naughty Имам две книги- там пише, ще ти дам да ги прочетеш". Премълчах си извстният и на двете ни факт, че това ми е второ дете и имам бегла представа от отглеждане на бебета. Сега си чакам книгите.
Иначе за водата. Реплика на свекърва ми: "Трябва да даваш вода, защото кърмата ти може да е много гъста и детето да е жадно. Ако не иска от шишето, опитай с лъжичка". Майка ми: "На леля ти Х внучето пие по 200 мл вода на ден". При което аз отегчено питам, а колко е голямо това дете и майка ми съвсем отговорно съобщава "ми с 20 дни е по- малко от Криста". За  протокола, тогава Криста беше на 2 месеца.

# 99
  • София
Много весела тема! Аз имам две добавки:

Педиатърката като ми прее*а почти кърменето със съветите си да кърмя по 10 минути на 4 часа, после коментира лошото наддаване на сина ми:

"Поне ако му даваше вода, ако пиеше повече вода, щяхме да разберем дали му трябва повече мляко!"

И дежурното напилване, че сокчетата не са захранване...

# 100
 На 8 мес. синът ми беше опитвал картоф, морков и тиквичка. Съветът на съседката: сготви боб и обери отгоре мазничкото, надроби с хляб да видиш как ще яде, нейното внуче връстник на моя много обичало  Sick

# 101
  • Свеки: Щом не ти стига кърмата му дай сокче от моркови !
  • Свеки видяла някакви бишкоти и ми казва да съм му вземела че са били с форма на биберон #Crazy, аз и казвам, че ни е рано за бишкоти(досега е ял оризова каша и два зеленчука), а тя "Ами рано, на опаковката пише над 4 месеца" #Crazy

# 102
На едно майче, педиатърката и казала, да вари 20 минути замразената кърма Shocked

# 103

" На бебета трябва да се дава вода след всяко кърмене за да си изплакнат устата" Shocked

# 104
  • София
Бе ти се цъклиш, ама знаеш ли колко разпространено е това! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт