75ДЕ - Великден и при нас дойде, сега 1 май ни зове

• 15 294
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Деси, няма тук еднократна помощ. Има в БГ. Когато извадиш ЕГН можеш да си я вземеш в БГ, аз сега съм извадила /тоест извадиха ни/ и искам да си я взема, но ме е срам да се обадя да попитам, да не ме нахокат, че живея тук пък искам помощ от там  Confused Embarassed Embarassed А по право ми се полага, защото моя син вече е бг гражданин и всички, които са родили в чижбина и имат бг ЕГН си вземат помощта, но аз защо съм такава задръстена... ooooh! И между другото и на мен ми е второ... Rolling Eyes Rolling Eyes

До тригодишната възраст на детето имате право да
вземете въпросната еднократна помощ в България.
Тези пари, така или иначе, се изписват и ако не бъдат
получени от майката на новороденото българче, се
връщат на държавата. Изборът е ваш. Държавата има
нужда, 200 лева отгоре са й добре дошли. Не я е срам.
Независимо от това къде живееш, щом си родила българче,
тези пари ти се полагат! Никой няма право да те хока. Ако
все пак те нахокат, то ще е защото са зле с нервите, не са
онождани от дълго време, обременени са предменструално
или нещо все в този дух. Причината няма да си ти за хокането.

# 151
  • Primum non nocere !
Здравейте!   bouquet
Съжалявам, но не мога да изчета цялата тема! Sad
Муни, разбрах за новината! Честито, лека и безпроблемна бременност ти желая! Аз залагам на момче! Peace
На болните, бързо оздравяване!
Деси, има ли детето ЕТН, има и 200лв еднократна помощ. Изплащат я по адрес със запис след 1м., от датата на подаване на документите, но може да посочиш в бланката и номер на банкова сметка.
Мами, имам един въпрос. Чудя се как е "студена вълна " на немски. По модните сайтове чета - Schurwolle, но директен превод е "стригана вълна". Моля за помощ! Това студена вълна ли е или друга материя?

Оше нещо....Преди време Весито беше предложила среща-барбекю в Берлин.
Може ли ,ако има такава среща, или среща" Коктейл Зомби" , да ми пишете на ЛС ?

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 14:50 от Шехи

# 152
Cool wool, а иначе чиста шурволле.

# 153
Шехи, изразът "студена вълна" на мен не ми говори нищо. Шурволле (не швур) е необработвана вълна.

# 154
  • Primum non nocere !
Да, да...направила съм грешка! Коригирах се! Но пак не разбрах Серди, какво да търся за " студена вълна" ?

Вечи, това е много хубава материя ,използва се повече за мъжки костюми, пресована студена вълна. Обикновено е в комбинация с памук или лен, може и елестан. В Бг има и дамски костюми от такава материя. На сватба съм на 24. 05, и искам нещо качествено да си купя, а повечето костюми са от полиестер....направо ми прилошава. Не ми се иска да е памучен, защото се мачка...и така..

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 14:57 от Шехи

# 155
Ами Schurwolle, а повечето нещa от тоzи материал имат един zнак "Cool Wool".

# 156
Би трябвало да е нещо от сорта на gekämmt. Не се сещам в момента друг термин, това ми дойде в главата като обясни за каква материя става дума.
Ако отвориш сайта на Хайне, мисля че те работят с такива материи - www.heine.de

# 157
  • Primum non nocere !
Серди, Вечи благодаря  bouquet
Вечи, аз пазарувам от Хайне, станах им фен, и там има един такъв костюм...но исках първо да ви питам. Но , той има само три цвята, а те не ми допадат, та мисля днес малко да посърфирам в нета. Сега вече зная какво да търся!
Вечи, момче ще е нали?
Има ли други бременни? Съжалявам, но нямам никакво свободно време... #Cussing out

# 158

Вечи, момче ще е нали?
Има ли други бременни? Съжалявам, но нямам никакво свободно време... #Cussing out
Ахъм, това излезе на амниото. Иначе го раздава срамежлив.
Бременни сме Мамуни, Майра, Деси Манова (ново мамче), Петка80 (пак ново) и аз. Не се сещам друг да е ударен от тоз вирус Mr. Green

# 159
  • в сърцето на един мъж...
Бременни сме Мамуни, Майра, Деси Манова (ново мамче), Петка80 (пак ново) и аз. Не се сещам друг да е ударен от тоз вирус Mr. Green

Вечке, то и това е достатъчно Mr. Green

# 160
Лек полет на Татяна и маймунката и приятно изкарване на родна земя  Sunglasses!

На всички болни - по-бързо да оздравяват!

Мато, ти до като се натуташ, на Гея ще и свърши курса  Mr. Green!

А за бременния вирус - дано скоро го прихванат и други мами (те си знаят кои  Mr. Green)!

# 161
 И Приятелка е бременна.
А какво стана с Пипето?
Гледам не пишете , я да подбутна темата малко с моя екшЪн.
Моето ежедневие
Днес сЪм ве4е 4овек.
 Е, какво толкова от 4етири дена сЪм болна, само до 39,5 градуса стигнах, и не спах от стомашно неудобство последната нощ, но пЪк тиквен медал zа примерна сЪпруга може да ми дадете. В реzултат, на което мЪжЪт се наложи да поеме смяната на двете деца. Преz нощта след пЪрвото сЪбуждане ве4е даваше на zаето, а сутринта ми се раzсЪрди, 4е трябва да стане с Тях, zатова го сЪжалих и поех Марк.. Целият ден лежа на дивана, аz полужива готвих , иzпрах 3 перални Щото е праzник и тока ни е по евтин, zатова само преz уикенда и в такива дни мога да пера , иzляzох в двора ни с малките и свекито/ тя гледа Мая предиобяд слава богу/.
 Какво оба4е ми направи впе4атление.Сутринта лежа с бебето на втория етаж полуумряла и 4увам малката вика "АА, гЪрненце" Бащата лежи на дивана вЪв всекидневната, той даже не я 4ува. После след мое zапитване zащо не я е сложил на гЪрне, се раzсЪрдва и спори, 4е е каzала. Бабата не я раzбира  > стара е жената , не е zа гледане на деца , сЪответно детето пикае в памперса. Който грижовно й е сложен от татко. Само zа статистиката> Мая преz деня в нас си вЪрши ве4е вси4ки нужди  в тоалетната на седалка или в ГЪрне и си каzва. zатова носи гащи. Е~ имаме от време на време ексцесии, ако не може да устиска понеже то4но в пиковия момент храня малкия, например.
Второ, Мая крещи кЪм 10 4аса. "Тринкен Мляко,Тринкен Милх" И крива. О4евидно е, Мая е гладна. Бабата пак в шок,бащата на дивана. Аz бягам с шишето от втория етаж/ от ноща имах отворено мляко горе, детето на няколко бисквити "Тук" с фришкеzе до тоzи момент.Според мЪжЪт много била яла.тук да попитам вашите деца така ли набиват славно сутрин.Щото моето яде цял вол, но трябва да му го дадеш, ина4е се иzкривява.Зна4и бяга линейката от втория етаж, носи млякото, слага детето на гЪрне.Оставям малкия долу, приспивам го, приспивам малката. Таткото, сЪрдит, 4е му правя критика, се нагЪzва и zаспива.
Неговото поведение в тоzи стил до ве4ерта.
Обед е. Марк има колики, масажирам корема. Мая е пак крива. Не иска да яде, иска да се налива с мляко. Папа раzрешава.Мама няма време да противоре4и. Ка4вам ги горе. Мая иска да спи. слагам я в леглото, Детето вика АА, аz сЪм на пЪрвия етаж, папа на втория не реагира, бягам по стслбите нагоре, докато се ка4а, намокря 4аршафите, сменям 4аршафи. Още една пералня, си каzвам, дове4ера ще я zаредя.
Марк се унася пак. Каталясала сЪм, виждам 4ерни крЪгове. Той идва в спалнята" Неzнам кЪде е Мая. Аz се ка4вам горе/ вЪв другата всекидневна/ " Каzвам му, 4е 4увам Мая в двора сЪс свекито zа детето шпас , zа мен още мрЪсно пране и ми е zле"аz това го слушам от 4 дни"ВрЪтва се. Отива да играе на плейстейшЪнПравя нудел сЪс сос, сменям памперси/ Марк е още доста zле, поне 10 памперса сЪм сменила днес.
Папа яде zа 5 мин, става от масата и не иска да яде пове4е. детето по4ти не яде, играе си с храната.
В 17 4аса папата ми zаявява, 4е ще гледа ма4. сЪответно се потулва до ве4ерта. Аz оправям пране,подреждам в шкафове, мия шишета, стерилиzирам, подварявам вода, храня едното, кЪпя другото.Лошо ми е, вие ми се свят, виждам 4ерни крЪгове.
Накрая Байерн zагубва, децата спят, той слиzа от горе и ми zаявява, 4е днес е най~ужасния ден от живота му.
Аz си zамЪл4авам, мила сЪм. Пита ме дали сЪм кисела, усмихвам се.
Сега ще ме раzберете като ви напусна и си легна....

# 162
  • в сърцето на един мъж...
Риенски, ако ще те успокои моята съпричастност - бяхме почти същата картинка докато Алекс беше болен, с тази разлика, че ти имаш 3 деца, моите са само две - голямо и малко. Като за капак мъжа ми замина в командировка точно в пиковия момент и ме заряза сама с температура и малкия с 40 градуса. Тъпо, и аз имам тиквен медал, като за капак като ми светна изчистих цялата къща щото не мога да трая мизерия, а няма кой и прахосмукачка да пусне...
Майната им, мъже #Cussing out
Надявам се да се оправи Марк и да ти отпадне това тегло Hug

# 163
Риен, при това положение бих му метнала Плейстейшъна в кофата zа боклук.

# 164
Риено, има и по_лошо, представи си след всичко това, като zа утеха (щот неговия отбор нали е zагубил) да ти поиска да му посвириш на флейта  Mr. Green демек да го утешиш  Peace
Айде бърzо ни оzдравяване, щото съвсем ще zагубя благоприличие.

Общи условия

Активация на акаунт