75ДЕ - Великден и при нас дойде, сега 1 май ни зове

• 15 234
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Аз излизах сутринта до наше село - имаме си щпаргел фест, та по повода в 10ч бяха заседнали вече на вурстове и бира Crazy

Обаче от по-топлото ли и аз не знам какво така ми прилоша, че почнах да повръщам и едва се дотътрих до нас..Добре, че поне дребната беше послушна по пътя и после спа, че и аз дремнах.. Сега съм май малко по-добре ама ме е страх да ям и да пия - на малко хляб със сирене съм и айран и умирам от жажда Sad

# 226
  • Primum non nocere !
Майра, пий повече течности.
Ася, какво точно искаш да знаеш? Wink  За разликите ли?
За бачкането...повече от 9часа  дневно, като дежурствата са отделно- по 24 часа. Ако можеш да бачкаш по 26 часа в денонощието...цена няма да имаш. Mr. Green

# 227
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ася, какво точно искаш да знаеш? Wink :

дали си доволна, дали се чувстваш оценена Wink
леля ми е работела до Щутгарт като медицинска сестра.
напуснала е, заради лошо отношение към нея.
това е било поне преди 15 г.... Whistling

# 228
  • Primum non nocere !
Да, доволна съм, много.
С колегите,с шефа, нямам никакви проблеми.Много бързо между колеги се разбира нивото.Даже мислех,че и този месец ще си " полежа" без дежурства...ама нема.Треснаха ме още втория месец в график.
Имах малко проблеми в началото, свързана с бумащината и съкращенията, но колегите ми помагат. Хирургията, като техника, навсякъде е една и съща, оперативните методите са същите. Ако съм почувствала някакво отношение, то е от две операционни сестри и две сестри в стационара. Но...както казват хората -" Каквото почукало, такова се обадило" . Бумащината и термините се учат, а те винаги ще си останат сестри.
Два пъти ми направиха проверка даже. Сестрите бяха уж объркали стикерите на назначенията.Сменили имената на пациентите ./ Няколко венозни медикамента  се правят само от лекари/ Само че  на мен не ми минават тия номера. После посочих една грешка на сестра. Беше объркала стикера с изследванията. Беше залепила стикера на един пациент в листа на друг. Като й посочих грешката и стана лошо....Ако го беше видял шефа...шеше да има скандал. Може би леля ти е била много млада тогава и неопитна....
Да, вярвам й, виждала съм подобно отношение между сестри  в бг. Мога да предположа тук как се е чувствала.
Аз се притеснявах повече от отношението на пациентите, но е било напразно. Постоянно ме разпитват от къде съм...О, България! Почват да ми разказват преживелиците си там, повечето са с добри впечатления от природата, климата и почивката си там!

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 23:00 от Шехи

# 229

Ася, да не си бременна  Wink?
Приятелят ти угажда сега, но дали ще е цял живот срещу майка си, за да е с тебе? Вероятността е минимална, но дано той е изключение  Peace.

имам чувството, че имаш някакви представи за моя живот, които са много далеч от истината  newsm78 особено като чета подобни въпроси...
няма нищо...все пак е моят живот Wink

Асе, успокой топката Winkи не се впрягай. Нормално е да ти се дават малко съвети от по_големи каки, като Танчето, а3 и други. Ка3ах ти, че съм го преживяла. Представата 3а твоя живот е такава, каквато ни я представяш тук, самата ти. След като непрестанно се оплакваш от бъдеща свекърва и бъдещ съпруг, нормално е да ти отговорим по тоя начин. Ти си прави каквото щеш, то си е твоя работа.
Бър3о о3дравяване на малката Милена и всички дечица Hug

# 230
Не смятам за благопристойно да се хващате за
гушите за бъдеща свекърва и бъдещ съпруг. Та
тези двамата са все още само една вероятност,
току-виж съвсем други хора станат свеки и мъж.

# 231

Два пъти ми направиха проверка даже. Сестрите бяха уж объркали стикерите на назначенията.Сменили имената на пациентите ./ Няколко венозни медикамента  се правят само от лекари/ Само че  на мен не ми минават тия номера.
Шехи, а какво щеше да стане , ако се объркаш? Баси хората, честно!

Майра, гуте и шнеле бесерунг! Не мога да дам акъл, само едно гуш  Hug и стискам палци да не  моя грип, че е много шибан  Praynig

Татянка, а хареса ли ти цената на билета за Делфинариума в Бг. Двойна на тази в Нюрнбергския. Поне да отиваха за животните тези пари. Wink Този път не се шегувам, намирам за мародерство цена 20 лв в страна, където хората печелят 300/400 лева заплата. Иначе представнението го гледахме миналата година и делфините ми се сториха доста добре тренирани. В кой мол бяхте? Миналата година строиха някакав след автогарата на бул.Вл.Варненчик. Проектът беше грандиозен, чак си виках/ Ей, догодина ще дойда специално за откриването. И Синестар чак ще сложите вътре.Брей, бРей, брЕЕй!  Laughing

Асе,  Laughing какво се набра като трабанче по баир. Танчето е готина, не го мисли с лошо момичето.  Wink Аз физически се оправих, ментално- никога  Joy. Обаче още имам бактерии и шлаки в корема, да ги уморя трябва малко текилени коктейли да обърна/ чух, че  в Дармщадт много вкусни ги правели туземците/  hahaha Шехи да не чете, че ей сега ще ми разкаже играта каква глупсот написах за унищожаването на естествената дармфлора.

На мен ми е едно стресово пак. Този месец кръщене, Италия, рожден ден на Мая, майка ми идва. Идеи за хапки със различни сирена?? Мистик, хииилфеее, къде си??  Joy Praynig

# 232
  • Germany
На каква възраст сложихте децата в бъги? Аз сега се замислих дали да не си купя бъги преди пътуването, но се отказах...мисля, че Мони е още малко бебче за бъги  Flutter Саши беше на 1г. когато му взех.

Обаче чета в моята отчетна всичко живо е на бъгита и проходилки  ooooh!, направо изоставам стабилно  Crazy

# 233
Моето бъги е с пълно легнало положение и Марк го возя в него. По-удобно ми е, сори, пробвах комбинирани танкове- не мога да ги гледам.

Как в проходилки бе, те вече ходят на осем месеца в БГ. Даже сами пазаруват  Wink

# 234
Ей, големите сте раzбирачки, но най _важното не сте каzали на момичетата, че чуждите съвети не винаги действат. Всеки сам трябва да си наmери формулата на щастливото семейно съжителство. Някой питаше zа предбрачен договор, не сме подписвали.. не мога да си представя да седна да уреждам бъдещото раzвитие на брачните ни отношения. Бракът е най_голямоо приключение, което съм иzживявала и най_дълготрайно  Rolling Eyes, ако ще приключи искам да е и с достоен край _драматичен.

ЛаленЦе, да са ти zдрави рожбите!

# 235
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да, доволна съм, много.
Може би леля ти е била много млада тогава и неопитна....
Да, вярвам й, виждала съм подобно отношение между сестри  в бг. Мога да предположа тук как се е чувствала.

радвам се да го чуя Hug
няма нищо по-хубаво от това да си оценен в работата. и в живота.
леля ми е била тогава на 45г.
доколкото знам не е била сестра в Бг. тук е станала сестра, защото не са й признали дипломата.
каза, че главният лекар се държал ужасно с нея и един лекар от източна Германия.

Риен, не съм набрала.
мразя да ми дават съвети, когато не съм ги търсила. Wink
пътят към ада всички знаем с какво е постелен Wink

След като непрестанно се оплакваш от бъдеща свекърва и бъдещ съпруг, нормално е да ти отговорим по тоя начин.

ааа не е непрестанно. Laughing
за мен оплакването е форма на общуване, не влагам нищо в него. (ако ти е интересно мога да ти обясня как ползвам мрънкането и оплакването за себеусъвършенстване  bowuu)

това за каките ми хареса hahaha

# 236
Moin moin,

Баси, кога се напочивахте, кога захапахте толкова сериозни теми ooooh!.

Лале, честито - да са ти живи, здрави, много ящни бебетата и да им се разминат бързо и леко всички бебешки болежки.
Майра, почивка, течности и кнакери и...гуте бесерунг.
Ася, като взимаш мъж взимаш и целият клан с него - майки, бащи, братя, систъри, кучета, котки даже и дървениците на съседите. Тенденциозното е, че с течение на времето свекитата имат невероятната способност да изкукват и да намират все повече начини да ти усложнят живота, но се свиква. Е ли пък, ако мъжът ти н играе на ПС и не е фен ба БМ. Хубаво е, че твоят само едно Нордзее го влече Wink . Сега сериозно - сигурна съм, че много го обичаш и че ще сте страхотна двойка в живота - физически и емоционално, ама стига си говорила за момчето като за парцал - удря по твоята чест. Естествено това е съвет даден без някой да го е търсил, но кво пък - пари няма да ти искам Laughing Peace.
В този дух на разговор - Риен, мислила ли си да разкараш не само ПС, но и телевизора? Mr. Green Ще ти метна рецепти за страшни хапки, малко по-късно тази вечер. Има и нещо позитивно - с отпадането на БМ от лигата ти спестиха по-нататъшното и гледане Crazy.
Еефертраг и ние нямаме - ако бях Сърфиня фон Гулденбург щях обаче да искам  - за сега най-голямото ми/ни богатство сере в памперса, а понеже не сме приключили още с репродуктивността ми се струва безпредметно да описваме кой коя кълка ще получи Rolling Eyes .
Шехи, хубаво е, че си пасваш с колектива. А сори за тъпия въпрос - но не ти ли се е искало да си отвориш частен праксис? Thinking

В Мюнхенско беше забавно - газихме в сняг по върховете около Тегернзее, пекохме се по поляните, пихме бири с Гейски и мъжа и...изобщо кофти е, че почивните дни са толкова малко. Sunglasses

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 10:53 от surfline

# 237
Голямо писане сте му дръпнали, не мога да наваксам, прочетох само тук там по нещо Embarassed
Еефертраг нямаме. Когато се бракувахме и двамата нямахме нищо, така че нямаше какво да делим Simple Smile
Асе, ми понамали тогава мрънкането щом е безпричинно Peace като не ви познаваме лично наистина оставаме с други впечатления за момчето (а може и за свеки Wink), а не е честно така спрямо хората Laughing
Риен, и ти не се изказваш много ласкаво за твоята половинка newsm78 от самото начало..... Това някакъв особен вид лИбоФ ли е? Wink

Децита, бъгито не е нищо по-различно от количка в седнало състояние, само обемът и теглото са по-малки. Иначе ако сега возиш детето в седнало или полулегнало положение няма проблем и в бъги да го возиш, не е малък....
Ние бъги взехме чак на година и половина, и то защото ни предстоеше полет и не ми се разнасяше другата, иначе си ми беше много удобна и ако не бяха самолетите сигурно нямаше да купя изобщо Wink В почти седнало положение започнах да я слагам още на 6 месеца, защото нямаше сила, която да я накара да лежи повече....

# 238
я, молим, някоя от специалистките да си каже тежката дума за това чудо
http://cgi.ebay.de/Super-kleinfaltbarer-Sportwagen-heaven-Kinder … dZ1QQcmdZViewItem
раздават я за около 150 пари.

детето спа безбудно от 22 до 9. кой като мен.

# 239
я, молим, някоя от специалистките да си каже тежката дума за това чудо
http://cgi.ebay.de/Super-kleinfaltbarer-Sportwagen-heaven-Kinder … dZ1QQcmdZViewItem
раздават я за около 150 пари.

Бе не съм специалистка, но
1) много малък кош(т.е. никъв, освен оная смешна мрежа)
2) 9кг.??? - какъв клайн ваген е това Shocked
3) с тия тънки, единични колелца само по прави асфалтирани улици без дупки трябва да я тикаш.
4) за мен количка без рамка отпред не е за моят дзвер - с коланите не мож я удържиш
и
5) от снимката си личи, че може да седи самостоятелно, когато е сгъната, но дали в действителност е така? Непремено питай.

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 12:36 от surfline

Общи условия

Активация на акаунт